icon

Cysta v krku - vaše skúsenosti

mishadudy
16. sep 2016

Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(

tilly
3. okt 2016

@janas17 tu na fotke je to vidno, tam, kde je to prelepene, foto je robena asi dve hodiny po vybratí hrcky

janas17
3. okt 2016

@tilly dakujem. A Ty si si ju sama nenahmatala? Niekde si písala ze Ta na ňu upozornili na masáži.

mishadudy
autor
3. okt 2016

@tilly
@harvanovasimona mali ste aj nejake

mishadudy
autor
3. okt 2016

@tilly
@harvanovasimona mali ste aj nejake priznaky? Teraz uz mqm trosku obavy :( aj ked si myslim, ze na CT-cku by asi zistili, ze je to nador ci? :/ ..vsade mam napisane, ze je hipoechogenna struktura dobre ohranicena tak neviem :(

tilly
3. okt 2016

@janas17 ano, presne tak, ja by som o nej vobec nevedela, dokonca si tadial prechadzam, ked sa odlicujem a kremujem, nenahmatala som si ju. Bola som na masazi a maserka mi ju nahmatala a potom to uz islo

tilly
3. okt 2016

@mishadudy ak si bola na CT, to by ukazalo, ze to nie je dobre, aj na sone to inak "svieti" ked je to zle... to bude dobre, uvidis, len to daj von, aby si mala klud

priznaky ziadne, ale hlavnym znakom kazdej zlej tichej choroby je unava, ja som bola unavena, ale bola jar a divne pocasie, kazdy rok byvam o takom case unavena, tak som tomu nevenovala pozornost

mishadudy
autor
3. okt 2016

@tilly a napr. vypadavanie vlasov? Inac, co sa tyka unavy - keby to bol jediny priznak, tak tiez to neberiem do uvahy lebo tak ako som malo spala pocas tehotenstva, tak teraz duplovane a cely den na nohach takze unavena som skoro stale..tak teda sa naozaj len modlit aby boli vysledky z histologie v poriadku

tilly
3. okt 2016

@mishadudy tak ty mas malinke babatko, tam je unava uplne prirodzena a normalna a aj vypadavanie vlasov je po porode uplne normalne, mne vlasy nepadali, praveze mi krasne drzali a aj pocas chemo sa mi len preriedili, vyzera to sice strasne, ale aspon som nebola v lete bez vlasov...

harvanovasimona
3. okt 2016

@tilly ako dala som to ale prve dni zbehli rychlo no jakmi sla chemo som spala a ked mi sli tie malicke to aj hocikedy v noci som zacala den taze o spanku nebolo ani reci ...a ked mi ta krava pumpa zacala trubit ..tak vies ze ani spanok a ani z pumpou nikde nepojdes..takze som mala dost ....taze zilu mam jednu spalenu a tam de sla chemo sama hrcka ...najhorsia bola neviem ci poznas adama ..aspon oni to tak nazyvali ..taka cervena chemo ...ta bola hnusna ale fakt niekomu robila zle mne nic len mi raz bolo zle ale po hodke to preslo ale tie 6 dnova katastrofa ...ako mne to tieklo nonstop ...

harvanovasimona
3. okt 2016

Ja som to mala tam rana šla až ku kurcnej pomaličky

tilly
3. okt 2016

@harvanovasimona ta cervena je hnusna, z toho byva zle, pali to zily a u nas tomu hovoria holic, lebo z toho padaju vlasy

anjika42
3. okt 2016

takže nie je to cysta, ani leukemia, ani lymfom, ale toto Epsteinov-Barrov vírus, tak mám strach, či to aj synak nedostal

tilly
4. okt 2016

@anjika42 vidíš, Google nemá vždy pravdu 😉

anjika42
4. okt 2016

áno, ale pri leukemii by som sa aspoň nebála, či ju odo mna nechytil malý

janas17
4. okt 2016

@tilly napísala som Ti správu

harvanovasimona
5. okt 2016

@tilly zili hej strasne ale mne nebolo zle vobec

tilly
5. okt 2016

@harvanovasimona to je super, mne bolo týždeň vždy zle, doteraz ma napína, keď cítim iste pachy...

harvanovasimona
6. okt 2016

@tilly ja som nenormalne pribrala po chemach ..hnusim sa sama sebe...teraz som bola na sono mam vraj neaku anomaliu zlcnika neviem preco ked to som nikdy nemala

anjika42
8. okt 2016

Ja som si nahmatala koncom augusta aj uvidela nad kľučnou kosťou vľavo zvačšené lymfatické uzliny. Bola som u obvodnej na krvi, potom na sono a až na hematologii mi bolo oznámené, že mám EBV vírus, čo je ako mononukleoza, aj od minulého utorka beriem atb, lebo ma boelo hrdlo a začinal mi zápal stredného ucha. Mám takmer ročného syna, aj bol počas mojej choroby očkovaný (nevedela som, že mám mono, lebo google pri zväčšenych uzlinach spomina iba leukemiu a lymfom), ale reakcie nemal žiadne, ale predsa len sa bojím, či to nemohol dostať, lebo som ho aj pusinkovala. Inak momentálne mi je dobre, iba dosť smrkám. Vraj treba brať doplnky na podporu pečene, len neviem, či si ich môžem kúpiť sama, alebo počkať, keď pôjdem na kontrolu po dobratí atb a lekárka mi nejaké poradí. A že kedy mi tie uzliny zmiznú. Bolo mi povedané, že pokiaľ mi nezmiznú, vyberú sa a urobí sa histológia. Dúfam, že z toho nemôže vzniknúť rakovina lymfatických uzlín.

tilly
8. okt 2016

@harvanovasimona dufam, ze to nic nebude... ja som tiez strasne pribrala, jediny stav, kedy mi bolo dobre, bol, ked som jedla

harvanovasimona
8. okt 2016

@tilly uvidim v utorok idem na onko ...a potom k obvodnemu

mishadudy
autor
11. okt 2016

Tak uz to mam za sebou. Uz len cakat vysledky z histologie..

tilly
11. okt 2016

@mishadudy urcite budu dobre, neboj 😉

harvanovasimona
11. okt 2016

@mishadudy drzzim palcee ...

harvanovasimona
11. okt 2016

@mishadudy keby boli zle tak ti daju ciastocne teda mne dali mne povedali prv ze sa jedna o zhubny nador ...ale nevedeli aky a to posielali az do plzne aby urcili dg. Zhubny nador spojivoveho a makkeho tkaniva a presnejsie ewing sarkom

mishadudy
autor
11. okt 2016

@tilly
@harvanovasimona dakujem..primarka hned povedala ze pravdepodobne to je normalna obycajna cysta ale tak predsa, istota bude az ked budu vysledku..tuto noc este vidrzat a zajtra konecne budem s drobcami doma 🙂

tilly
11. okt 2016

mne hned pri vybere povedali, ze to nevyzera dobre, tak neboj, bude to dobre

anjika42
11. okt 2016

Dnes mi obvodná lekárka poslala na základe výsledkov z hematologie dala výmenný listok na infekčné - ja ale nerozumiem tomu, že keď som u nej si dala brať krv kvôli tým uzlinám začiatkom septembra, prečo mi už vtedy nebrala krv kvôli virusu EBV - veď ona ako lekárka musí vedieť, že zväčšené uzliny sú jedným znakom mononukleozy.

harvanovasimona
11. okt 2016

@anjika42 tak to preliecis a bude dobre ...

mishadudy
autor
17. okt 2016

Ahojte..zajtra idem vybrat stehy ale dnes som si vsimla, ze mi to trosku hnisa..asi to vadi vsak?