icon

Cysta v krku - vaše skúsenosti

mishadudy
16. sep 2016

Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(

tilly
18. okt 2016

@mishadudy no, to by asi nemalo byt...

harvanovasimona
19. okt 2016

@mishadudy asi jj zrejme si si nieco tam zaniesla...urcite hned dostanes atb a budes musiet cistit...

harvanovasimona
19. okt 2016

@tilly tak mam uz to za sebou kontrola o pol roka a inak zlcnik ze vraj nevadi iba je trocha zdeformovany

mishadudy
autor
20. okt 2016

@harvanovasimona tak zaniest asi tazko lebo stale som to mala prelepene a stale si to cistim atb mi nedali len si to mam cistit

tilly
20. okt 2016

@harvanovasimona výborne, teším sa, hlavne, aby si bola zdravá

harvanovasimona
20. okt 2016

@mishadudy no tak pekne cistit a cistit...ono sa zahoji..a zato ti to aj zahnisalo mne vraveli vetrat ranu a to som ju mala riadne velku...

harvanovasimona
20. okt 2016

@tilly tak snad uz bude dobre a dufam ze pri dalsom tehu sa to nezopakuje...

anjika42
6. nov 2016

ja kvôli EBV vraj tie uzliny zväčšené nemám - vraj mononukleozu som prekonala už v minulosti, o čom ja neviem, takisto mi našli protilátky na boreliozu,to aj pred nejakými 12mi rokmi sa zistilo, že mám protilátky proti tejto chorobe, ale nemala som ju - tak potom odkiaľ sa vzali tie protilátky?

harvanovasimona
8. nov 2016

@anjika42 no teda divne....nerozumiem ale nieco sa mi mari zee protilatky ma kazdy v tele ...to mi onko lekarka vravela aspon myslim

anjika42
17. nov 2016

Pýtam sa tých, ktoré už majú skúsenosti s uzlinami - nakoniec mi treba kvôli histológii uzlinu vybrať - aspoň jednu - tak či je lešie lokálne alebo v celkovej anestéze (počula som, že lokálne stačí) a bojím sa, či mi pri tom nepreseknú tepnu na krku (vraj sa to stať nemôže). Ale bojím sa toho viac ako pôrodu.

tilly
17. nov 2016

@anjika42 lokálne. Nesmela som sa pohnúť, ale mala som skvelého chirurga, jazvu mi pomaly ani nie je vidieť, 20 minút to trvalo, príjemné to nebolo, ale napr u zubára je mi horšie

anjika42
17. nov 2016

ok, dík - a potom si asi nesmela dvíhať ťažké veci, či?

harvanovasimona
17. nov 2016

@anjika42 zalezi kde to mas mne povedal chirurg ze radsej v celkovej anesteze ako v lokalnej ze vraj strasne vela krvy z rany malo ist ...takze tak ja som mala na krku skor pri svale ...

tilly
18. nov 2016

@anjika42 prvy den to dost bolelo, cize som nic nezdvihala tak ci tak, ale potom v pohode.

anjika42
18. nov 2016

na óre lady.sk mi došla takáto reakcia - "si na najlepsej ceste rozbit si rodinu...co sa tyka tovjho behania po lekaroch sa mi vidi, ze len si zelas aby ti nieco nasli len aby ta kazdy mohol lutovat" ja fakt ale sa obávam, či to nie je niečo vážne, lebo som čítala o prípadoch, že lekári posielali pacientku stále po vyšetreniach, až sa nakoniec zistilo, že je to rakovina a má metastázy p celom tele - ja sa cítim inak výborne, logika mi hovorí, že táto choroba ba sa za dva mesiace už musela prejaviť aj inak ako uzlinami, ale som laik a neviem neviem

tilly
18. nov 2016

@anjika42 ja som sa tiež cítila výborne. Ak ti intuicia niečo nasepkava, nenechaj to tak. Neviem prečo by si si mala rozbiť rodinu.

harvanovasimona
18. nov 2016

@anjika42 pozri ja som sa dobre cítila len ma bolelo ...keďže mi to narástlo na 4x5cm....a boli na onko ľudia a lymfatickými uzlinami....toto neni srandaa...a toto písal daaky idiot ...mňa dokážu taký vytočiť ...aa nemusí ...sa prejaviť niako je to tichý zabijak ....

tilly
19. nov 2016

Presne, rakovina vacsinou neboli, preto sa jej hovori tichy zabijak

anjika42
19. nov 2016

ale výsledky z krvi nič také neukázali a po vyšetreniach behám od začiatku septembra, to by som musela byť už dávno mŕtva, kedže to tak trvá, nie?

tilly
19. nov 2016

@anjika42 nič to nebude, ale mŕtva by si ešte nebola. Kamoška chodila rok s nádorom, kým zistili, že je to lymfom a stále bola v prvom štádiu

anjika42
19. nov 2016

možno sú zväčšené aj kvôli tomu, že mandle krčné nemám v poriadku, lebo výsledky krvi nič zlé neukázali

harvanovasimona
21. nov 2016

@anjika42 ja som porodila a uz zacala rast...z pol mm mi narastla na 5x4cm v novembri som rodila a v february uz mala 2-3cm do 20.4mala uz 5x4cm...lymfa nemusi rast a bude zhubna...

harvanovasimona
21. nov 2016

@anjika42 skus si o tom nieco o tom precitat...

anjika42
22. nov 2016

dík, čítala som, ale uvidím, čo mi ukáže histologia - lebo raz sa mi tie uzliny zdajú pohyblivé, potom zase naopak, takže zbytočne sa ich mágam

harvanovasimona
23. nov 2016

@anjika42 no moja bola nepohybliva ...mozno fakt len uzlinka alebo cysta..

tilly
23. nov 2016

Mne sa hýbala, aspoň pocit som mala, že sa hybe

harvanovasimona
24. nov 2016

@tilly ako vravim pokial sa hyba je to cysta alebo uzlinka a uz ako sa nehybe je to nadorove ...

tilly
24. nov 2016

@harvanovasimona mne sa hybala a bola podla mna makka a bol to lymfom... ale to bol mozno moj pocit...

anjika42
24. nov 2016

tilly a tebe tie uzliny vyberali lokálne, alebo si bola pod celkovou anestezou? ja sa bojim, dúfam, že chirurg sa nevžije do role člena ISIS.