icon

Cysta v krku - vaše skúsenosti

mishadudy
16. sep 2016

Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(

tilly
8. jan 2017

@skyahiah to je dost, ta vytrapili, ake stadium si mala? drzim palce. ja by som uz mala byt po liecbe, mam mat kontrolne PET CT teraz v stredu, ale mam nadchu, tak neviem, ci tam mam ist, mam zvacsene uzliny, tak aby to nejak falosne nesvietilo tam...

harvanovasimona
8. jan 2017

@kejtka87 on isiel z tym ze ma zlcnikove kamene ..alebo zltacku lebo zozltol ...prv mu davali daake lieky na rozbitie kamenov ale nepomohlo zato ho museli operovat ...tak cely zlcnik mu vybrali a hned videli cia bije ...a nie nevideli robili mu sono a nador nebolo vidno kedze ho mal dobre zapchaty pod pankreacom ...takze pankreac schoaval nador..a mal to aj totiz na hlave pankreaca ...co je neliecitelne ...ako da sa udrzat z chemoterapiou ale stale je to bud alebo ...a tiez zrejme uz ked to dr vudel snazil sa mu vyoperovat co sa dalo ale na pankreaci uz sa nedalo nic robit bol by vykrvacal na operacnom stole a to lekar nechcel ...je to tazko rozpravat ...a nakoniec uz sme vedeli kedy odchadzal bolo to asi mesiac pred nevedel ako s

harvanovasimona
8. jan 2017

kejtka87 a nakoniec sme vedeli kedy odchadza...asi mesiac pred zabudal ako sa veci volaju ...chcel vreckovku no nevedel co to ne nemohol na to prist o tyzden siel do nemocky vtedy prijal krv okk no vysledky krvy katastrofa...o tyzden zas jednu kapsu prijal druhu uz nie no to uz sme vedeli ze je koniec o tyzden ho pustili a uz nevedel vstat z auta ...no o 3 dni zacal byt ospali spal vedsinu dna este sa i najedol neako 4 dni pred a tiez pil vodu..no jak uz zaspal uz sa nezobudil...nakoniec pricina opuch mozgu ...co znamenalo ze uz jeho krv neokyslicila mozog ..

harvanovasimona
8. jan 2017

@tilly nemalo by nic to spravit ja som len povedala ze som chora ...

kejtka87
9. jan 2017

@harvanovasimona vdaka za vysvetlenie,určite sa o tom nerozpráva lahko,ale mna take veci zaujímajú.aj kvoli tomu,ze moj dedo to mal to iste,tiez sa stazoval na žlčník a tiez bol žltý,a nakoniec zaludok alebo pankreas ,operacia a po mesiaci odisiel,velmi mi chyba aj ked je tomu 17rokov.

kejtka87
9. jan 2017

To som mala 12 a niesla ťažko😢

tilly
9. jan 2017

@harvanovasimona volala som tam, prekonzultuju to a dajú mi vedieť

harvanovasimona
9. jan 2017

@kejtka87 to ano najhorsie boli prve vianove ..kedze to je necely rok co zomrel...

kejtka87
9. jan 2017

Nam odisiel na silvestra☹

skyahiah
10. jan 2017

@zuzana76 najvacsia na krku mala 2,4x1 cm, ostatne pod 1 cm.

tilly
10. jan 2017

@skyahiah to si mala malinke. Mala si ich veľa? Ja som mala jednu na krku 3x2 cm, pod ňou pár menších.

zuzana76
10. jan 2017

@skyahiah vdaka, ja mam najvacsiu 0,8 mm a potom par mensich, hovorila som to aj hematologovi aj obvodnej a nikto to neriesi, ze to je ok, su na krku, na oboch stranach mierne zvacsene

skyahiah
10. jan 2017

@tilly noo, sice male, ale po celom tele, co sa ukazalo az na PETku, plus kusok na slezine a aj na vacsine kostiach, nastastie do drene sa to dostat nestihlo. cize stadium styri. ale liecba zabrala, to je hlavne.

tilly
10. jan 2017

@skyahiah fuha, to je dost, nastastie je tato choroba krasne liecitelna. Drz sa. Kde sa liecis?
si vedela o uzlinach dlhsie? alebo ako si na to prisla? Mne objavila nahodne maserka hrcku na krku. Nastastie to bolo len v zaciatkoch, 1.stadium.

skyahiah
10. jan 2017

@tilly ano, chodila som s tym tri roky, moja chyba. mala som len tu jednu velku na krku, co som si nahmatala, resp. pri otoceni hlavy to bolo aj viditelne, ale s vybratim som rok otalala. liecim sa v Martine. Ano jedine stastie, ze sa to da fajn liecit.

tilly
10. jan 2017

@skyahiah to je dost dlho.
Ja som neverila, ze by to nieco mohlo byt, ale nastastie mam strasne hypochondrickych kamaratov, ktory ma poslali na sono a potom to uz islo cele.
Uz mas vacsinu za sebou, to uz das 😉 Drz sa. Drzim palce.

lola61
10. jan 2017

@skyahiah no mne tiež robili usg asi 4x a povedali že nemám hysterčiť že to nič nieje.Aj CT krku mi robili a tiež povedali že je to ok. Ale nejako mam iné pocity neverím im, neverím lekárom. Ako môžu tvrdiť že to naozaj nič nieje ked mi nikdy nerobili biopsiu uzliny. Je to ich hlúposť alebo fakt nezáujem o pacienta ?

anjika42
12. jan 2017

žiašľ lymfom to nie je...píšem žiaľ, lebo mi našli, že mám zhubné ložisko niekde v tele, tak musim isž na CT na Heydukovu, keby to bol lymfom, mohla by som už začať lieečbu a vraj jere to dobre liečiteľna choroba, teraz mám strach, že kde to je, lebo pokiaľ zaludok či pankreas, tak mozem isť do prdele

skyahiah
12. jan 2017

@anjika42 joj, tak to ma mrzi.. ale nevesaj hlavu kym nevies, co a kde to naozaj je (viem, lahko sa to hovori, ten nedostatok informacii je na tom najhorsi). budem ti drzat palce

tilly
12. jan 2017

@anjika42 srandujes! To nie ☹ teraz co? Petka?
Lymfom je výborne liečitelny, ale nádory na orgánoch... Drz sa

anjika42
12. jan 2017

Čo je to Petka?

tilly
12. jan 2017

PET CT, specialne CTcko

anjika42
12. jan 2017

presne tak - ak si na takom už bola, na čo sa mám pripraviť? dakujem

tilly
12. jan 2017

bola, tam mi stanovili stadium... tam sa vlastne ukazuje, co vsetko "svieti". Nie je to bolestive, ale neprijemne, lebo si cely cas na infuzke. Dva dni pred nesmies mat ziadnu fyzicku namahu, vecer pred ziadnu aktivitu. Den pred nesmies ziadny cukor. A 24 hodin po nesmies byt s detmi a tehotnymi zenami, lebo budes radioaktivna. Nesmies mat na sebe podprsenku (len sportovu, bez hacikov a pod), oblecko bez gombikov, hacikov, zipsov a podobne.
Prides tam, daju ti radioaktivnu latku do zily aj pit. potom musis 20 minut nepohnute lezat, musis pri tom len vypit tu latku. Potom ides cikat a na CT.

Idem tam buducu stredu. Mala som ist tuto, ale tym, ze som trosku prechladnuta a moja uzlina bola na krku, mohla by falosne svietit, prehodili ma na buducu stredu, musim byt 100% zdrava.

anjika42
12. jan 2017

no super, ja mám malé dieťa, 14 a pol mesačné .. a čo sa zipsov týka, na nohavivciach sú alebo aspon gombíky

anjika42
12. jan 2017

ideš na Heydukovu?

ivanka0603
12. jan 2017

Ahojte, ja som si asi pred pol rokom vsimla, ze mam zvacsenu uzlinu nad pravou klucnou kostou. Ale myslela som si, ze to je len opuch, lebo ma strasne bolel krk a ruka - narodilo sa mi babo, tak som myslela, ze to mam pretazene z nosenia. V dec. som bola na sono prsnikov, dr.pozrela aj tu uzlinu, ze vraj je do 1,4 cm velka. Obvodna mi zobrala krv, zistili, ze som prekonala mononukleozu, pred tym som bola este na infekcnom, kde mi tiez zobrali krv a buduci tyzden idem este na sono krku a brucha. A potom po vysledky na infekcne. Na nete su same katastrofalne diagnozy, som z toho celkom na nervy. Obvodba dr. si mysli, ze som asi sialena, ledva som ju uprosila aby ma poslala na to infekcne. Neviete mi povedat, ako dlho byvaju pri tej mononukleoze zvacsene uzliny? Dali by ste si to vybrat, aj keby nic ine nezistili?

harvanovasimona
12. jan 2017

@skyahiah DRZIM PALCE ABY TO NEBOLO NIKDE INDE LEN TIE uzliny...ja som nastastie vsetko riesila skoro som mala prve zrejme zaistovacie chemoterapie...a tieez leby som pockala tak sa mi prenesie na kosti ja som mala ewing sarcoma ..ewingov sarkom vysoko agresivny...

tilly
13. jan 2017

@anjika42 nesmu byt zipsy ani nic, tak si bud das teplaky, alebo leginy, alebo pancuchy a saty bez zipsov a gombikov

anjika42
13. jan 2017

ale je zvláštne, že onkomarkery som mala v poriadku, robili mi ich v septembri, to už uzliny zväčšené boli