icon

Cysta v krku - vaše skúsenosti

mishadudy
16. sep 2016

Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(

tilly
14. jan 2017

onkomarker vobec nie je smerodajny udaj... moje dve kamosky mali markery uplne v poriadku a mali rakovinu. Dalsia moja kamoska ma zle onkomarkery, ale nic jej nenasli.

anjika42
14. jan 2017

ahoj tily a ty ked si bola na tom PET CT, kedy ti povedali, kde našli nález? hneď, alebo si mala prisť o niekolkodní a kde si sa liečila?

meryen2003
13. apr 2017

Dobry ja by som sa chcela opytať mal z vas niekto cystu ale nie vypulu napr. Ako virážku ale ako dieru v krku lebo ja to mam a čaká ma operacia tak ja či sa mam niečo báť alebo netreba... A niakeho doktora by ste mi odporučili nalepšie na západnom slovensku 🙂

harvanovasimona
14. apr 2017

@meryen2003 ja som bola z tym na orl ..v humennom ale kedze si zo zapadneho slovenska tak teda neviem ktory je spickovy...kedze ta caka operacia tak zrejme sa im to nepaci a radsej ju vyberu..ja som mala zhubny nador a rastol extremne rychlo ...stihol narast na 5x4cm..a bola to riadna hrca....a aj viditelna ...

lola61
16. máj 2017

@anjika42 ahoj no čo ako si dopadla? čo si zistili?

anjika42
16. máj 2017

nádory - jeden v pľucach, dva v podhrudnici mi už vyoperovali - čakám na liečbu, ktorá bude dúfam čoskoro

lola61
16. máj 2017

@anjika42 A ako ti zistili tie nádory ??? na tom 5CT či ako sa to volá? a na rtg ti nikdy nevideli nádory na hrudníku? Lebo ja mam tiež zväčšené uzliny na krku a nič s tým nerobia.

anjika42
16. máj 2017

lola, nebezpečné tie uzliny sú vtedy, keď nebolia a nachádzajú sa nad kľúčnou kosťou, ja som také presne mala..röntgen na Kramároch ukázal figu borovú, až pet ct, ale onkomarkery zase hovorili o nádore vaječníka, ten som mala ok, zajtra idem sa dozvedieť, akú konkrítnu liečbu pre m%na majú

lola61
16. máj 2017

@anjika42 Tak ja ich mam na krku hoci sa mi aj urobil taký ako keby opuch nad klučnou kosťou ale lekári vravia že to je iba sval takže neviem. Ale boleli ta pluca ? alebo mala si nejaké príznaky?

lola61
16. máj 2017

@anjika42 a na krku si nemala uzliny?

lola61
16. máj 2017

@anjika42 Mne lekárka nechce dať spraviť pet CT vyšetrenie lebo že to je veľké žiarenie že je to škodlivé

karush
16. máj 2017

@lola61 Aké vyšetrenia ti boli robené? Ak máš pochybnosti, tak žiadaj biopsiu, potom už budeš vedieť, či to je alebo nie je zhubné.

lola61
16. máj 2017

@karush Mala som robené usg krku viackrát krv mi brali a biopsiu mi nechceli dať robiť lebo mam asi 10 uzlín na krku a lekárka mi vravela že jednu mozu vybrať ťa bude dobrá a tie ostatné mozu byť rakovinového pôvodu.

karush
16. máj 2017

@lola61 A čo si mala písané v správe z USG? Krv bola v poriadku, žiadne odchýlky? Ako dlho máš tie uzliny zväčšené? Bolestivosť? Sú pohyblivé? Koľko cm má tá najväčšia?
Pri biopsii sa vyberá práve tá najväčšia.

lola61
16. máj 2017

@karush Tak mam ich asi 10 rokov tie uzliny sú iba na krku najväčšia ma 1,5 cm. Na usg je písané mnohopočetné relatívne uzliny.Krv mam stále dobrú.

anjika42
16. máj 2017

keď ich máš desať rokov, tak pravdepodobne to rakovina nie je, to by si tu už dáááávno nebola

karush
16. máj 2017

@lola61 To je potom dobré, reaktívne znamená, že sú zväčšené zo zápalu, až pri nejakých nejasných zmenách treba vykonať kontrolné vyšetrenia.

lola61
16. máj 2017

@karush Hej ale ja v tele zápal nemám

lola61
16. máj 2017

@anjika42 No lenže teraz sa mi začali stávať také veci že sa mi spravil opuch nad kľučnou kosťou, ukazala som to lekárom tak povedali že to asi bude z chrbtice, potom som začala mať pocit cudzieho telesa v krku. Proste také veci sa mi dejú čo si spájam s uzlinami alebo mávam veľké bolesti hlavy.

karush
16. máj 2017

@lola61 Nenádorových príčin zväčšenia uzlín je strašne veľa, metastatické sú úplne tvrdé a to by sa za ten čas odhalilo a prejavilo a keby to bola leukémia, tak tá by sa v krvi ukázala. Reaktívne=nezhubné, takže nemusíš mať obavy, ak aj napriek tomu máš, tak si tú najväčšiu daj vybrať a budeš to mať aj na papieri.

harvanovasimona
17. máj 2017

@karush no mne z usg neukazalo nic nevedela co to je..ci nador ci tuk ci uzlina ci cysta a nador som mala pod uchom asi 10-15cm taze ked si i tak na pochybach ziadaj vysetrenie na krcnom..mozno ti oni skor pomozu ...hoci zapalove testy su okk ja som krv mala tiez sa mi zda dobru ...az asi na onko mi zistili trosinku zvysenu hodnotu ...ale uz nesom si ista ci mi brala na onko krv ...alebo inde..a lreco krcne ...mne na krcnom vyberali nador ...

lola61
18. máj 2017

@harvanovasimona ale ty si na tom krku mala opuch či ?

lola61
18. máj 2017

@karush poviem pravdu mam aj tak obavy ... hlavne kvôli tomu záhadnému opuchu

lola61
18. máj 2017

@anjika42 nemyslím si, ved ani ty si nemala žiadne príznaky iba uzliny a riešilo sa to ale nič ti nebolo však ? či mala si nejaké príznaky?

anjika42
18. máj 2017

vôbec žiadne okrem tých uzlín

harvanovasimona
18. máj 2017

@lola61 ono doslova hrca ..ja som to mala uchopene na svale a nerve...a nie nebol tam opuch len hrca...

karush
Autor odpoveď zmazal
lola61
18. máj 2017

@anjika42 a tie uzliny si mala iba nad klúčnou kosťou alebo aj na krku ?

lola61
18. máj 2017

@karush krv môže byť dobrá ale ...

lola61
18. máj 2017

Mne sa spravil pred rokom a pol taký akoby opuch lenže je ho vidno iba ked mam hore ruku ked ju mam dole tak ho nieje veľmi vidno pošlem fotky.Prvá fotka mam ruku hore vtedy to je veľmi vidno druhá fotka mam ruku dole. Bola som s tým na usg a nič nevidia ani zápal nič.