Cysta v krku - vaše skúsenosti
Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(
ahoj tily a ty ked si bola na tom PET CT, kedy ti povedali, kde našli nález? hneď, alebo si mala prisť o niekolkodní a kde si sa liečila?
Dobry ja by som sa chcela opytať mal z vas niekto cystu ale nie vypulu napr. Ako virážku ale ako dieru v krku lebo ja to mam a čaká ma operacia tak ja či sa mam niečo báť alebo netreba... A niakeho doktora by ste mi odporučili nalepšie na západnom slovensku 🙂
@meryen2003 ja som bola z tym na orl ..v humennom ale kedze si zo zapadneho slovenska tak teda neviem ktory je spickovy...kedze ta caka operacia tak zrejme sa im to nepaci a radsej ju vyberu..ja som mala zhubny nador a rastol extremne rychlo ...stihol narast na 5x4cm..a bola to riadna hrca....a aj viditelna ...
nádory - jeden v pľucach, dva v podhrudnici mi už vyoperovali - čakám na liečbu, ktorá bude dúfam čoskoro
lola, nebezpečné tie uzliny sú vtedy, keď nebolia a nachádzajú sa nad kľúčnou kosťou, ja som také presne mala..röntgen na Kramároch ukázal figu borovú, až pet ct, ale onkomarkery zase hovorili o nádore vaječníka, ten som mala ok, zajtra idem sa dozvedieť, akú konkrítnu liečbu pre m%na majú
keď ich máš desať rokov, tak pravdepodobne to rakovina nie je, to by si tu už dáááávno nebola
@anjika42 No lenže teraz sa mi začali stávať také veci že sa mi spravil opuch nad kľučnou kosťou, ukazala som to lekárom tak povedali že to asi bude z chrbtice, potom som začala mať pocit cudzieho telesa v krku. Proste také veci sa mi dejú čo si spájam s uzlinami alebo mávam veľké bolesti hlavy.
@lola61 Nenádorových príčin zväčšenia uzlín je strašne veľa, metastatické sú úplne tvrdé a to by sa za ten čas odhalilo a prejavilo a keby to bola leukémia, tak tá by sa v krvi ukázala. Reaktívne=nezhubné, takže nemusíš mať obavy, ak aj napriek tomu máš, tak si tú najväčšiu daj vybrať a budeš to mať aj na papieri.
@karush no mne z usg neukazalo nic nevedela co to je..ci nador ci tuk ci uzlina ci cysta a nador som mala pod uchom asi 10-15cm taze ked si i tak na pochybach ziadaj vysetrenie na krcnom..mozno ti oni skor pomozu ...hoci zapalove testy su okk ja som krv mala tiez sa mi zda dobru ...az asi na onko mi zistili trosinku zvysenu hodnotu ...ale uz nesom si ista ci mi brala na onko krv ...alebo inde..a lreco krcne ...mne na krcnom vyberali nador ...
@harvanovasimona ale ty si na tom krku mala opuch či ?
vôbec žiadne okrem tých uzlín
@lola61 ono doslova hrca ..ja som to mala uchopene na svale a nerve...a nie nebol tam opuch len hrca...

onkomarker vobec nie je smerodajny udaj... moje dve kamosky mali markery uplne v poriadku a mali rakovinu. Dalsia moja kamoska ma zle onkomarkery, ale nic jej nenasli.