icon

Dá sa posunúť medzera bez strojčeka ?

julca405
16. máj 2021

Moja 11 ročná dcéra má medzi zubami medzeru ideme na jej 12 narodeniny jej dať strojček no len že či by sa nedala aspoň na kus zmenšiť lebo je naozaj veľká ak budete chcieť tak Vám pošlem aj foto vopred ďakujeme aj s mojou dcérou 💖😉

marcellka32
16. máj 2021

Moja má 13 a jeden zub trošku nakrivo, zubár povedal, že ešte je čas, rastie jej čeľusť, sánka, môže sa to upraviť, strojček si môže dať hocikedy aj keď bude mať 18

felicita027
16. máj 2021

tak ako píše @marcellka32 strojček si môže dať hocikedy aj v dospelosti. Moja kamoška tiež mala medzeru medzi zubami a nakoniec to bolo výhodou, že keď jej začali rásť osmičky tak aspoň mali miesto a nemuseli ich ísť trhať ale pekne jej potom tá medzera "zanikla".

felicita027
16. máj 2021

ale tiež veľmi záleží ako je na tom dcérka, či to zvláda s tou medzerou alebo chce urobiť všetko preto aby mala pekné zuby bez medzery. 🙂

julca405
autor
16. máj 2021

@felicita027 no práveže jej sa to nepáči a chce to čo najskôr upravit

felicita027
16. máj 2021

@julca405 tak to skôr asi by som dala strojček aby potom nemala nejaké problémy, že sa bude hanbiť zato ako vyzerá alebo ešte horšie, že sa jej niekto bude smiať v kolektíve. Pre mňa v takých veciach je vždy najdôležitejšie to ako sa dieťa s tým cíti.

marcellka32
16. máj 2021

Spomínam si, že aj ja som mala dosť medzeru medzi prednými jednotkami a keď som bola dospelá už som ju nemala, osmičky nemám a nemala som

julca405
autor
16. máj 2021

@felicita027 ja viem ideme na jej 12 narodeniny dať strojček bude to ako keby jej darček keďže je to nie lacná záležitosť a k tomu chce priesvitný strojček a samozrejme ja to to chápem a už má aj odložené peniaze lenže tak zubár to odložil na 12 narodeniny nech sa jej este vývinu 2 stoličky keďže na jej jej dosť záleží každý deň si poriadne umýva zuby cese vlasy dbá o svoju pleť už len jej tie zuby vadia keďže sa ani normálne na fotke nemoze usmiat uz sme skúšali aj nočný strojček ale niako to nepomáhala boleli ju potom celé ústa a nevedela v noci poriadne dýchať a preto skoro celé noci nespala a nechcela som ju trápiť tak som to odložila

basska_b
16. máj 2021

@julca405 Vyrastú jej sedmičky a osmičky, zuby sa potlačia a medzera sa možno posunie a zmizne. U mňa to tak bolo. Hoci ja som mala mini medzeru. Strojček je mlyn na peniaze... ja som nebola ochotná do toho dávať stovky či tisice eur

sissy27
16. máj 2021

@julca405 môže si v dospelosti dať spraviť fazety. Ale “len tak” bez nejakého zásahu sa medzera nezmenší, možno keď jej budú rásť osmičky tak sa jej zuby ešte poposúvajú, ale to môže a nemusí byť.

felicita027
16. máj 2021

@julca405 no uvidíš, každopádne vám držím palce aby ste sa správne rozhodli skús s ňou ešte prejsť všetky pre a proti aké to bude mať najlepšie ak si to spíšete do 2 stĺpcov na papier, poprípade jej ukáž aj túto diskusiu, že sme tu minimálne 3, ktoré máme skúsenosť s tým, že tá medzera zmizla.

julca405
autor
16. máj 2021

@basska_b no ja mám za strojček dať 2 tisíc EUR je to hrozne veľká suma peňazí ale keď je to jej veľký sen tak už tie peniaze má odložené 1 rok a to bude jej jediný 12 ročný darček ani starý rodičia a takto jej nedajú veľa veci možno čokoládu a niake oblečenie ale ja si myslím že ten strojček by jej mal stačiť a je to hlavne veľká suma peňazí

julca405
autor
16. máj 2021

@felicita027 jasne ja som to aj písala s ňou ona sama tuto diskusiu navrhla

saja1
16. máj 2021

Raz som tu videla ze si baba dala zmensit medzeru nejakou vyplnou. Skus pohladat alebo spytat sa zubara- dostavba zubov fotokompozitnou vyplnou. Nemam s tym skusenost ale tak vyzeralo to dobre 🤔

matabb73
16. máj 2021

@julca405 aj moja dcéra má medzeru medzi hornými jednotkami, ja tiež. Tam je dôležité, či nemá uzdičku medzi zubami nízko, lebo vtedy to treba nastrihnúť a prišiť vyššie. Mojej dcére najprv spravili tento zákrok a až potom strojček. Ona ma zatiaľ vyberací, lebo má viac vád, ale na jeseň jej už chce dať fixný, ktorým by jej vyriešila aj medzeru. Ak by nemala tento problém, tak tam je ešte šanca, že by sa zuby spojili samé.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
lija22
16. máj 2021

@julca405 pred 30timi rokmi 🤦‍♀️ som mala jednotky spojene gumickou az potom strojcek. ona bola tenucka ale pomerne pevna cize tahala tie zuby pomaly k sebe. ktovie ci este existuju taketo predpotopne postupy 🙂 a to by bolo moc lacne kto by to robil