icon

Dá sa uspieť s odvolaním po zamietnutí kúpeľnej liečby?

mkery
5. feb 2025

Dobrý deň. Má niekto skúsenosť, so zamietnutim kúpeľnej liečby vo VšZP? Je nádej po odvolaní ju dostať? Ďakujem za odpovede.

mamina7070
5. feb 2025

aky bol dovod neschvalenia?

mkery
autor
5. feb 2025

@mamina7070 hypertenzia l.stupňa.

janinah
5. feb 2025

@mkery to je blbost.ale dala si malo info.aby sme mohli reagovat

oli18
5. feb 2025

@mkery a ako sa lieci hypertenzia na lieceni? Ved na vysoky tlak su len lieky, nie procedury.

lilianka28
5. feb 2025

@oli18 Ale autorka asi myslí, že práve kvôli hypertenzii jej tú liečbu neschválili, nie že ju ide liečiť do kúpeľov.

mkery
autor
5. feb 2025

@janinah keď mal 50 rokov prekonal mozgovú príhodu a o dva roky neskôr infarkt. Odvtedy ma veľké problémy s tlakom. Všzp to vyhodnotila ako hypertenziu l. stupňa. Ja mám defibrilaciu predsiení a mne vyhodnotili hypertenziu ll. Stupňa. Ja som kúpele dostala a manžel nie

melanta
5. feb 2025

@mkery je irelevantné, aké choroby mal v minulosti. Po infarkte má nárok na liečenie do 12 mesiacov od príhody. Ak toto spĺňa, mal žiadať o liečenie kvôli infarktu. Ak je to dlhšie, tak žiada na niečo iné, t.j. to, čo ho trápi aktuálne. Hypertenzia I nemá nárok na kúpeľnú liečbu. To si vieš pozrieť aj sama na stránke poisťovne. Hypertenzia II má nárok. Takže je to v poriadku. Posudzuje sa aktuálna diagnóza, nie že v minulosti niečo prekonal. Minulé príhody mal liečiť kúpeľmi v čase, kedy na ne mal nárok.

lukbe
5. feb 2025

Ja toto netuším, ale minuly rok na liečení poslali pacientku v strede liečenia domov, lebo mala vysoký tlak, nezrazili jej ho. Mohla si to síce prísť niekedy nahradiť, no ale z opačného konca Slovenska? Chudák s tým tlakom musela sama cestovať domov🙈. Takže niečo na tom bude, ak poisťovňa neschvali. Podľa mna, ak ste chceli ísť spolu, napíšte to v odvolaní, možno máte nárok na béčko.

janinah
5. feb 2025

@mkery niekto tu KL odporucal,kto s akou dg?

adulla2
5. feb 2025

@mkery Minulý rok dcére neschválili kúpeľňu liečbu ( mladšej dcére áno, staršej nie, pritom sa jedná o rovnakú diagnózu) tak sme sa odvolali, doplnili nejaké dokumenty a následne jej liečbu schválili.

oriesocek
5. feb 2025

Podstatne je na akú diagnózu žiadal… keď na tu hypertenziu, tak to asi nie je nárok….

oriesocek
5. feb 2025

@lukbe inak aj moja spolubývajúca takto išla domov v polke liečenia. Išla veľmi skoro po infarkte na liečenie a teda nebolo to dobre…