icon

Dá sa vymeniť prasknutý zubný mostík za nový?

evka066
31. júl 2025

Ahojte...Dnes mi praskol zubný mostík. Do niečoho tvrdého som zahryzla. Trochu cítim že nedrží ako má. Samozrejme že pôjdem aj k zubárovi, ale mám otázku, dá sa vymeniť za nový? Že ho dajú dole a urobia nový? Ak áno, bude to bolieť? Zuby vedľa neho mám umrtvene. Bez nervov, z brúsene. Ďakujem za odpovede.

anonym_08f1f4
31. júl 2025

Ano, da sa. Ja som mostik menila
Dali mi dole stary, vsetko podczubami vycistili, urobili novy . Bola som napichana, takzr to az tak nebolelo, len tlak som citila a bolest ak inkekcia vysla.

evka066
autor
31. júl 2025
@anonym_08f1f4

Ano, da sa. Ja som mostik menila
Dali mi dole stary, vsetko podczubami vycistili, urobili novy . Bola som napichana, takzr to az tak nebolelo, len tlak som citila a bolest ak inkekcia vysla.

@anonym_08f1f4 Ďakujem....ono horšie je že som do toho ešte tehotná, takže lieky na bolesť nemôžem. Ale tak čo už narobím. A odtlačky na nový robili hneď alebo museli trochu nechať upokojiť ďasná.

chestnut
31. júl 2025

Otazka je v akom stave budu zuby pod nim, ci sa nejaky nezlomil…

evka066
autor
31. júl 2025
@chestnut

Otazka je v akom stave budu zuby pod nim, ci sa nejaky nezlomil…

@chestnut no mne sa rozstiepil akurát ten v strede kde zub nieje a ostatné vyzerá že dobre držia....tak hádam budú zuby ok

chestnut
31. júl 2025
@evka066

@chestnut no mne sa rozstiepil akurát ten v strede kde zub nieje a ostatné vyzerá že dobre držia....tak hádam budú zuby ok

@evka066 drzim palce, nech to vyriesis rychlo a bezbolestne;)

slava76
31. júl 2025
@evka066

@anonym_08f1f4 Ďakujem....ono horšie je že som do toho ešte tehotná, takže lieky na bolesť nemôžem. Ale tak čo už narobím. A odtlačky na nový robili hneď alebo museli trochu nechať upokojiť ďasná.

@evka066 no, tak mne dali dole, vycistili, poopravovali, do 2 hod.urobili nahradny a nasadili. Po 10 dnoch som mala uz uplne novy ,ktory len nasadili.
Ako to bude ubteba bez injekcie si nwviem predstavit, lebo to by som asi zdurnela od bolesti

guudy
31. júl 2025
@slava76

@evka066 no, tak mne dali dole, vycistili, poopravovali, do 2 hod.urobili nahradny a nasadili. Po 10 dnoch som mala uz uplne novy ,ktory len nasadili.
Ako to bude ubteba bez injekcie si nwviem predstavit, lebo to by som asi zdurnela od bolesti

@slava76 tehotnym sa moze pichnut lokalna anesteza. Nie je dovod, aby ju nieco bolelo.

evka066
autor
31. júl 2025
@slava76

@slava76 ja som niekde čítala že injekciu môžem, len nie lieky od bolesti keď už budem doma ak to bude moc bolieť

guudy
31. júl 2025
@evka066

@slava76 ja som niekde čítala že injekciu môžem, len nie lieky od bolesti keď už budem doma ak to bude moc bolieť

@evka066 ale ved paralen mozes, alebo sa nieco zmenilo?

rozculena
31. júl 2025
@evka066

@evka066 čo by ťa akože malo bolieť? Robenie odtlačku?Nasadzovanie mostíka?

evka066
autor
31. júl 2025
@rozculena

@evka066 čo by ťa akože malo bolieť? Robenie odtlačku?Nasadzovanie mostíka?

@rozculena keď budú dole strhávať mostík..ja neviem...nikdy som to neriešila...ale som citlivka 😄

rozculena
31. júl 2025
@evka066

@rozculena keď budú dole strhávať mostík..ja neviem...nikdy som to neriešila...ale som citlivka 😄

@evka066 mne to robil tak,že 2-3 x klepol po nejakom nástroji zapáčenom pod mostík,iste,je to nepríjemné.....

diewcatqoo
31. júl 2025

Neboj sa, strhavanie vobec neboli. Mne moc nesiel dolu, tak ho zubarka rozvrtala. Nedala som si ani ziadnu injekciu od bolesti na to, dalo sa to vydrzat. Ani doma nebolelo, nebol potrebny ziaden liek proti bolesti.

ronie338
31. júl 2025

Injekcia môže byt je aj bez adrenalínu a keď praskol mostík tak záleží ako a co tie zuby pod ním ako vyzerajú, lebo mostík sa nezlomi len tak, a keď tak sa nehýbe, treba ísť hneď zajtra. Dajú dole a uvidia co ďalej. Od bolesti len paralen

taktotedanie
1. aug 2025
@evka066

@evka066 skus hned riesit, mozno to nebude az tak zle ako vravis, mozu to fixnut aspon na nevyhnutny cas ak nechces riesit pocas tehotenstva

annnna18
1. aug 2025

Prvy trimester paralen, druhy novalgin aj ibalgin, treti paralen. Nehovorim ze jest ako lentilky ale toto mozes.. som migrenik mam to odobrene od neurologa aj gynekologa