icon

Dá sa vysadiť betablokátor pri tachykardii?

29. jan 2025

Mohli ste vysadit betablokator na zaklade rozhodnutia lekara pri tavhykardii? Ked ste schudli a zmenili zivotny styl?
Ak ano, ako to zvladate bez liekov? Vdaka 🙂

nevenka
29. jan 2025

Ja som brala po 3.tehotenstve Concor 5mg, ale mala som hypertyreozu, takze vysoky tlak a pulz z toho. Ked som otehotnela 4.x, tak som vysadila postupne pocas tyzdna s tym, ze som brala polku. Asi 2 tyzdne som mala este vykyvy, ale potom bolo dobre. Pred porodom vysoky tlak, brala som ale Dopegyt, pulzy tak 110 max. Po porode som brala Amlopin, ale z neho mi puchli nohy, tak mi dali Betaloc 25, ale nestacil, lebo znova hypertyreoza, isla som na 50 rano a vecer a to mam doteraz, mala ma 2 roky. Mam nadvahu 15 kg, ale najnovsie mi zistili aj blokadu rebier a hrudnej chrbtice, takze mam zakaz aj SM system cvicit zatial a musim dychacie cvicenia. Dufam, ze sa rozhybem celkovo a podari sa ist s vahou dole a aj lieky vysadit. Lenze tam uz je aj vek, budem mat 42 rokov a predispoziciu. Ono sa to vysadit da, ale pod dohladom lekara. Ale zalezi od ptesnej diagnozy. Ja mam primarne vysoky tlak a tachy nie az tak zavaznu.

taktotedanie
29. jan 2025

Uplne normalne 🙂

autor
29. jan 2025

@taktotedanie a na zaklade coho sa tak lekar rozhodol?🙂 uprava stravy,zmena ziv.stylu? Ci ako? Uz si zachvat nemala?

autor
29. jan 2025

@nevenka och,chudatko. Ty si teda mala problemov a aj liekov. Tak snad sa ti to casom podari uspesne vysadit. Inak zaujimave,ze ja mam tiez blokadu hrudnej chrbtice a mne zas odporucili cvicit SM system. Tak teraz co ma clovek robit?:D

taktotedanie
29. jan 2025

Schudla som 21kg

autor
29. jan 2025

@taktotedanie ano,citala som v inej debate, gratulujem 🙂 myslis,ze to ti hlavne pomohlo k tomu,aby si tachykardiu nemala? Prosim,skus sa mi viac rozpisat,ak.mozes

taktotedanie
29. jan 2025

Samozrejme
Take super zdrav vysledky som uz davno nemala
Co potrebujes vediet?
Zadychavala som sa, srdce mi az kdesi v hlave bilo, vecer som sa budila ze sa necitim dobre, stres v praci
Schudla som, nastavila si inak hlavu, rano si dam magmezium a uz nic z toho nepocitujem

autor
29. jan 2025

@taktotedanie tak to je paráda. Dobre sa to cita. 🙂 ja sa tiez zadychavam a srdce mi az v hlave bije 🙂 a magnezko ake uzivas? No mna zaujima, aky liek si mala a aky vysoky tep?

autor
29. jan 2025

@taktotedanie a aku dlhu dobu ho uz neberies?

autor
29. jan 2025

@taktotedanie ja tiez zacinam chudnut a ked achudnem tak 13 kil tak planujem ho vysadit, lekar teda povedal,ze mozem.

taktotedanie
29. jan 2025

Mam kopu sackov magnosolv este ked som bola tehotna takze uzivam to co doma mam potom uz len obycajne od galvex
Isla som si tak cca 95-110tepov bezne + v rodine mame sinusovu tachykardiu, fibrilaciu predsieni a dalsie dg
Betablokator ako betablokator, ucinok rovnaky zavisi od davky ja som mala nizku

taktotedanie
29. jan 2025

Po dohode som vysadila, kontrolovali sme to opakovane s doktorkou a uz tolko nemam