icon

Dá sa zachrániť zlomená stolička?

7. jan 2025

Dnes sa mi pri žuvani zlomila horna stolicka , mam tam plombu ,je cela na pol , stále v dasne no hýbe sa , termin mam az o týždeň , kedze to neboli , otázka..podarilo sa to niekomu zachrániť? Obavam sa , ze bude musiet von , je vpredu , takze riešiť nahradu ,no netesi ma to , tak len ci je nejaka nadej🥺 ďakujem

ronie338
8. jan 2025

Záleží ci je mŕtvy alebo živý a hlavne ako hlboko je to zlomené. Do určitej hĺbky sa dá spraviť všetko ale hlbsie ako tie 4mm určite nie. Ak je mŕtvy a nie je to až tak hlboko tak sa dá čap a korunka. Ak je živý záleží veľmi od toho ako je zlomený. A treba ísť hneď a nie o týždeň. Ak berie na objednávku volať a povedať ako je zlomený veľmi lebo keď pacient vola a že sa zlomilo z výplne a neboli nedava sa urgentne termín ale pri tvojom zlomenom treba lebo to vie narobiť sarapatu

ronie338
8. jan 2025

Minimálne sa na to pozrie a vyberie tu zlomenú časť aby nezavadzala a sa dohodnete co ďalej to jr na 15 minút aj s anesteziou

hiro
8. jan 2025

No, mne doktorka raz vrtala prvu stolicku od normalnych zubov a dala nejaku vypln. A ze mam prist neviem o 2 tyzdne ci kedy aby dala plombu. Ale narodili sa dvojicky, vianoce, novy rok, a nejako po nom mi praskol na polovicu. Som prisiel a ze mal som prist skorej lebo to ta vypln roztrhla. Odkial som to mal tusit ze tam nemoze byt dlhsie? No super, vytiahla polovicu zuba (tu vnutornu polku) a vonkajsiu ze by vytrhla. A ja ze drzi tak na co. No a drzi uz 10 rokov - takze zo stolicky mam vlastne ako ocny zub.

ronie338
8. jan 2025

@hiro vlozka tam bola a nemala by byť dlhšie ako tie 2 týždne lebo je to mäkký materiál ktorý sa rezorbuje používaním zubov. Tým sa viac zaťaží zub a je náchylnejší k prasknutiu. A nechať to tam tiež nie je výhra, najmä ak neplní svoji funkciu lebo sa viac zaťažujú ostatné zuby

hiro
8. jan 2025

@ronie338 Ale ja sa vyznam do pocitacov a programovania. Nie do zubarciny. Nepovedala mi ze v kazdom pripade pridte lebo vam praskne zub na polovice. Ja netusim z coho je ta vlozka, co sa s nou deje, preco mi ju dala namiesto plomby a ze bolo ju nutne vymenit v tom case a nie o niekolko dalsich tyzdnov. Ocakaval by som ze lekar poskytne pacientovi dolezite informacie sam - mna nenapadlo ze si ja mam o tom googlit.

ronie338
8. jan 2025

@hiro ale povedala ze treba prísť o dva tyzdne. Dala časové ohraničenie. Mne keď sa pokazí počítač a opravár mi povie ze mam niečo spraviť posluchnem ho. Keď mi doktor povie že o týždeň až 10 dní mam prísť vybrať stehy neprídem po mesiaci. Počúvam co mi hovorí. Ale na zubárov ľudia kašlú, to sme mali denne v ambulancii a najlepšia výhovorka ste mi nepovedali ze keď neprídem toto sa stane.

hiro
8. jan 2025

@ronie338 Bolo treba riesit dolezitejsie veci ako mysliet na termin u zubara. Nemal som od zubarky dostatocne informacie aby som sa vedel zodpovedne rozhodnut a v tomto pripade prehodit priority.

autor
8. jan 2025

@ronie338 Zial nedala mi skor termin ,vie ze je zlomený, ma nejaku operaciu ci co , a uz mi aj polka vypadla kedze jasne cely cas som si do toho jazykom drbkala , tak nevidím to ružovo so záchranou.aspon to neboli😔

autor
8. jan 2025

@hiro mme ta zadna časť v noci vypadla , predok mam , bodaj by to slo zachranit ,len tym ze je to 4. Zub celkom tlaky naň su pri zuvani tak neviem , asi mi ostáva len pockat do utorka, nez tu konspirovat😬

ronie338
8. jan 2025

Ak ona nerobí musí mať zástup q tam ísť aby aspoň vlozku dali. Naozaj to nie je dobre keď je to otvorene. Všetko sa tam chytá a týždeň to mat takto je proste veľa. Vlozka je na 5 minút roboty len nech to nie je otvorené.

miadi
9. jan 2025

Nežuj na tej strane. A po kazdom jedle si umy zuby. Neviem ci ti to zachrani. Drzim palce!