icon

Dajú mi na pohotovosti paragraf na dva dni?

lenkaeeeeeee
12. nov 2022

Ahojte babi chcem sa opytat zajtra a v pondelok mam mat rannú zmenu akurat dneska som dostala horúčku a triasku pisala som majsterke ze jednoducho potrebujem na tieto 2 dni voľno a ona nato ze mi neda pretoze vela ludi chyba ze mam ist na pohotovosť a neviem ci na pohotovosti mi daju na dva dni paragraf

Strana
z2
viestta
13. nov 2022

@bilberryday paragraf dva dni za sebou môže byť, ak si to dve rôzne ošetrenia. Môže byť aj celý deň ak to s cestou trvá cely deň. Ale celodenné ošetrenie ani na jeden deň nemá oporu v zákone. A to co chce autorka, že na nedelu bude mať celodenne ošetrenie na pohotovosti a dajú jej aj na pondelok celodenné ošetrenie, to nemá oporu v zákone a zamestnávateľ to uznať nemusí, lekár to na papier môže ale nemusí napísať. V koecnom dôsledku o tom ci a koľko hodín paragrafu uzná je na zamestnávatelovi.

lalenka33
13. nov 2022

@bilberryday ty si hlavne prečítaj úvodný príspevok, ktorý nieje o zubárovi, ale o pohotovosti. V prípade na ktorý sa autorka pýta je tvoja odpoveď so zubárom úplne bezpredmetná a všetci ostatní aj viesta reagujú na úvodný príspevok a otázku autorky.
Zamestnávateľ nieje lekar, to máš pravdu, ale zároveň ani debil, keď ide niekto ráno na krv alebo preventívnu prehliadku a dá si potvrdiť celý deň. Takáto téma tu už bola tisíc krát riešená.

sasitimi17
13. nov 2022

Je to rôzne u každého zamestnávateľa. V predošlej firme mi jeden paragraf platil len na 4 hodiny, nie cely deň a pokial by som potrebovala 2 paragrafy tak môžem ale musia to byt dvaja rôzny lekári. V súčasnej firme neberú do úvahy absolútne žiadny paragraf a musím si všetko nadrabat. Inde zas môžu akceptovať paragraf na cely deň. Hovorím, každý to ma inak, takze najlepšie bude keď sa opýtaš priamo šéfa.

kuba_art
13. nov 2022

možno taká zaujímavosť, nemôžem hovoriť za seba keďže ja mám prácu pri ktorej nemusím sedieť každý deň v kancelárií ale môžem robiť veci aj z domu, ale napríklad priateľkin brat pracuje vo firme, kde im bežne akceptujú celodenný paragraf aj od zubára hoc sídli len 3km od sídla firmy a to pracujú na 12hodinové smeny ale na nočnej by im neplatil jedine, žeby boli u lekára na inom konci republiky a nestíhali sa vrátiť alebo samozrejme keby skončia na pohotovosti a napríklad keď bol s priateľkou jej brat na urgente tak ona preňho pýtala paragraf a doktorka ju upozornila na to, že ale to mu nebude platiť ďalší deň, avšak on to mohol použiť v práci na ďalší deň na ospravedlnenie neskoršieho príchodu aj keď bol paragraf s predchádzajúceho dňa, nik neriešil u nich v práci ten dátum a on si v kľude mohol prísť až na 11 do práce a mal 4 hodiny ospravedlnené a odchádzal v takom istom čase ako aj jeho kolegovia

bazmat
20. okt 2023

@terina25 Presne aj u nás tak. Vždy som to tak mala či ŠS či súkromník. Záleži od zamestnávateľa, ak je kretén neuzná, ak je normálny uzná. Však čo na druhom vidí, nech na sebe čaká. PN si netreba kaziť výplatu pokiaľ stačia s víkendom 2 dní celodenku a uznávajú to, ale to sa treba dopredu informovať na osobnom.

Strana
z2