Dajú sa krivé zuby vyrovnať aj v dospelosti?
Ahojte,je tu niektorá čo riešila problém s krivymi zubami resp neaka zubárka čo by mi vedela poradiť? Nepotrebujem reči ,že čo som to neriešila skorej.Rodicia sa o mňa nestarali a keď som začala zarábať v 20tke vždy bolo niečo dôležitejšie na čo išli peniaze.No rokmi mi to začína dosť vadiť že mám krivé zuby.Predne horné 4 zuby mám vykrivene.Pridam foto do komentu.Rozmyslala som nad strojčekom invisalign,no je to dosť drahé,neviem či by mi to pomohlo.A čítala som že museli by mi zadné stoličky vytrhnúť aby sa dalo ako uchopiť strojček.Neviem či to je pravda.?Poraďte mi ako vyriešiť zuby aby som ich mala normálne rovné?
Tak to je super, ze si s tym zacala a uz to riesis. Ja som dva dni rozmyslala, citala diskusie, hladala kde co ako a uz som sa aj objednala. Tiez preventivka najprv, hygiena atd, ale verim, ze ten strojcek si dam a o dva roky budem krasna a stastna😁 tiez som si nasetrila a tiez som rozmyslala, ci neexistuje rozumnejsi dovod minut peniaze. A vies co, neexistuje. Toto je nieco, co urobi stastnou teba, a to fakt stoji zato! Drzim palce
@slavik79 Objednala si sa k celustnemu?Aj si dostala ponuku koľko to bude stáť?Chces si dať kovový strojček?
Buduci tyzdem idem na prvu navstevu, kde sa urcite dozviem, ze najprv potrebujem dat zuby naporiadok a tak strojcek. Urcite si necham poradit, ci keramicky, ci kovovy, ci invisalign a tak sa rozhodnem. Nejdem do toho bezhlavo, hlavne to chcem uz tentokrat dotiahnut do konca, kedze uz ako dospela som strojcek nosila. Kedze bol vyberatelny, nedostavil sa pozadovany vysledok, tak som to vzdala.
@slavik79 Aha chápem,ak chces napis mi potom čo ti poradili.Kazda rada je dobrá.
Poradili mi to, ze strojcek je zbytocny, drahy a riesenie zdlhave s neistym vysledkom. Pani zubarka isla smerom zirkonove korunky, poradila, povedala mi svoju predstavu a nechala tyzden na rozmyslenie, kedze naozaj som chcela ten strojcek. Mam uz za sebou rtg snimok a prve sedenie zacneme 7.11, nejaky cas ro bude trvat. Zatial viem cenu jednej zirkonovej korunky - 250 eur, takze ma caka celkom dobra palka. Sice aj pri strojceku som cakala cenu niekde okolo 4tis. Sama som zvedava ako dopadnem.
@vlcik1 obrusovat, vrtat, opravovat, vyberat nervy, trhat...dnes mam za sebou extrakciu hornej patky, mam dost😅 dalsie sedenie devitalizavia dvojky a tak dalej. Dala som sa na to, tak to musim dotiahnut do konca, aj ked zo zubarov mam ozaj strach🫣 chodim do novej nemocnice na 6 poschodie.
Za mňa treba ísť na konzultáciu. Zvážia, kt strojček bude vhodnejší. Samozrejme, dentalna hygiena vás neminie, čo je vítaná vec bežne pri starostlivosti o zuby ako take. Sama mám neviditeľný strojček v 34ke. Cena 4600 EUR v NR. Aaale? Furt som to odkladala pre niečo iné dôležité. No keď teraz vidím postupne výsledky, mala som to riešiť prv.
Rozdiely v kovovom strojčeku a neviditeľnom sú:
Kovový - ak je malo miesta trhajú sa 4ky , častejšia kontrola a častejšie doliepanie zámkov
Neviditeľný - ak je malo miesta trhajú sa osmičky, kontrola postupne pokojne aj po 5 týždňoch, menej caste doliepanie uchytov, ak vôbec (len raz mi dolepovali), ľahšia údržba čistoty zubov
A samozrejme cena. To je vždy o zvážení. Ale u mňa hralo rolu to, že osmičky mi krivo rástli a 4ky mám zdravé, plus časovo nemám na to, aby som chodila niekedy aj raz do týždňa na odťahovanie strojčeka, či riešenia nejakých gumičiek. I keď povodne som myslela, že idem skôr do kovového.
@miaz21 Ahoj,tebe robili strojček v Nitre a u koho si bola?
Dr Jakubová, Chrenová, stará poliklinika.
@miaz21 Ďakujem za typ skúsim jej zavolať či ešte berie nových ľudí
Keď som obvolávala ja (cca 1rok do zadu) , vždy boli cakacie doby. Ale skôr potom záleží od toho aký typ strojčeka sa zvolí. Či majú na daný typ kapacitu.
@miaz21 Jasné chápem,no za pokus nič nedám zavolať jej.Aj keď čítala som teraz dosť zle recenzie na ňu
Pod ňou je viacero lekárov. A ja som nemala zatiaľ žiadnu zlu skúsenosť. 🤷🏻♀️ Za mňa ok. Ale viem, tie recenzie som čítala aj ja.

Mne museli hore päťky vybrať,inak by sa mi zuby nenarovnali...máš určite menšiu čeľusť ako ja.. asi sa tomu nevyhneš..ale za pekný úsmev to stojí..