icon

Dajú sa vymočiť obličkové kamene?

sesy9
11. aug 2022

Zdravím, chcem sa spýtať,či niekto vie ci sa dá vymocit kamene aj keď sú ešte v obličke?... Myslím to tak či sa dajú vymocit bez toho aby som dostala záchvat.. Čiže čo sa ich viem zbaviť aj bezbolestne.... Mala som už raz záchvat na pravej strane... Bola som aj v nemocnici za5. Dní som ho síce vymocila... Ale mam teraz dva kamene do 5 mm aj na ľavej obličke.. Nedávno ma to začalo bolieť pod ľavym rebrom po 4 dňoch to prestalo.. Ale niekedy pri pohyboch to cítim aj tak.. Myslím si ze to bude to.. Čiže chcem vedieť co robiť aby som ich vymocila bez toho záchvatu ako sa to dá? Dá sa to vôbec?

Strana
z2
livi
3. jún 2024

dokonca mu to vtedy poradil lekár, že nazbierať prasličku, vylúhovať, okúpať sa v tom a ono to ozaj zabralo

sandy315
5. jún 2024

@sesy9 a dávali vám aj stent? Ďakujem za odpoveď

yanni
5. jún 2024

Da sa. Ale nepoznam nikoho u koho to bolo bezbolestne. Akurat, ty ako zena mas väcsie stastie, ze to az tak boliet nebude. Mozno mas az take stastie, ze mas prah bolesti vysoky a bude to fakt bezbolestne. Moj otec mal jeden kamen, tiez uz dost velky, rozbili mu ho laserom a piesok a male ciastocky vycural ale bot to boj a strasne bolesti. Ale vyslo vsetko von, uz rokyyyyy ma pokoj a ani nic nove sa nevytvorilo.

sesy9
autor
7. jún 2024

@sandy315 nie ja som nemala nikdy žiaden Stent

sesy9
autor
7. jún 2024

@yanni nie ja nemám vôbec vysoký prah bolesti 😂

agon1111
25. júl 2024

@sesy9 ahoj mám ten istý problém obličková kameň neviem veľkosť a len raz ma to tak veľmi zabolelo pred dvomi týždňami a dnes mi nefrologii povedali že nám tam kalcifikat čiže kameň na obličke ,čo tebe pomohlo ten caj Chianca Pedra je dobrý na žlčník pomáha aj pri obličkách ? Dakujem

samko2017
8. jan 2025

Neviem či tu ešte niekto je ale mala by som pár otázok.
Dňa 24.11.2024 mi zaviedli stent kvôli dvom zaseknutým obličkovým kameňom o rozmeroch 7,4mm a 10mm čiže dooosť veľké sú zaseknuté v ľavom močovode.Včera som bola na kontrole na urológii s tým že mi dajú termín operácie. Na kontrole sa zistilo že okrem tých dvoch mám ďalšie dva v ľavej obličke o rozmeroch 5,4mm a 4,4mm a v pravej obličke ďalšie dva o rozmeroch 1,2mm a 2,8mm. Žiadny termín som nedostala lebo lekári majú dovolenku, mám si zavolať v pondelok a poriešiť interné vyšetrenie a predanestetické vyšetrenie.
Včera som začala s kvapkami Rowatinex nejakú zmenu nevidím iba ma začali bolieť tak tlakovo obličky a kríže. Zajtra začínam piť aj Chanca piedra čaj. Je možnosť že nejaké z tých kameňov dostanem von? A ak pôjdem na operáciu vyberú mi ich vsetkych 6? Sú po operácii veľké bolesti, problémy s močením a podobne? Ďakujem

elly23
28. feb 2025

Ja som mala kameň 8 mm a dva dni pred zakrokom som pila zlatobyľ a zmenšil na 6 mm. A to len za 2 dni! Takže verím, že zlatobyľ pomáha. Keby som vtedy vedela, že sa zmenšuje ani nejdem na rozbíjanie. Po zákroku som močila samí piesok aj kamienky a nič ma nebolelo. Takže podľa mňa aj čistý zlatobyľ pomáha a vymočenie nebolí. Aspoň ja mám teda potvrdené, že mne zaberá na kamene piť zlatobyľ.

Strana
z2