icon

Dali by ste si operovať hemoroidy?

20. okt 2021

Ahojte
Asi pred mesiacom som si na papieri nasla par kvapiek krvi a aj cela oblast konecnika bola citliva a svrbiaca.
Moja vseobecna dr mi predpisala Pimafucourt a cele sa to zlepsilo, aj ked nie na 100%.
V oblasti konecnika mam male hemoroidy a tiez akoby mierne podrazdenu kozu.
Kazdy den si uvedomujem, ze to trosku zasvrbi, obcas zastipka, ale ziadne bolesti.
Bola som s tym na chirurgii( Mudr Dimov v Ba), kde Dr. navrhol ambulantny zakrok v podobe nejakej setrnej formy.
Kedze planujem tehotenstvo , tak mi povedal, ze by to bolo lepsie urobit teraz, kym je to taketo, lebo po tejotenstve to uz moze vyzadovat nieco radikalnejsie.
Mam aj vnutorne hemoroidy.
Vyskusala som cipky a mast na predpis( dostala som na ne reakciu, ked to sialene svrbelo), masticku Faktu, kupele v dubovej kore a uzivam vlakninu a pijem vela vody.
Nic z tohto hore spomenuteho nezabralo natolko, aby sa to cele zahojilo.
Doteraz som ziadne taketo problemy nemala( okrem tvrdej stolice, kedze mam endometriozu, tak som to pripisovala tomu).
Bojim sa toho zakroku, lebo som o tom dost citala aj tu na MK, ze po vyprchani anestezy to boli hrozne bolesti.
Uprimne kozmeticka stranka tam dole ma az tak netrapi, skor odkedy som to zistila, sa dost sledujem a vnimam ten diskomfort v tejto oblasti.
Dali by ste si to “operovat” v tomto pripade?
Tie baby, co mate podobny zakrok za sebou- isli by ste znova resp. nelutujete, zlepsilo sa to?
Dakujem za nazory a precitanie tohto elaboratu😊

amelie2017
20. okt 2021

Ja by som pockala az po porode, lebo aj ked ti to zoperuju, moze sa ti to v tehotenstve vratit.

tosomja
20. okt 2021

Tiež by som počkala, aj keď v tehotenstve, hlavne posledné mesiace to bolo že brutál. Ale po pôrode do mesiaca sa stiahli a už nemám problém. Keby sa mi to nezahojilo samo po pôrode, tak by som si to dala odstrániť aj keď bohvie či by to bolo "natrvalo" alebo by som po každej tvrdej stolici neplakala zase.
Je to aj od sedenia, aj od dlhého státia, aj od tvrdej stolice, aj od pikantného jedla...takže neviem či to nie je len ako "liposukcia" zoštíhli ťa, ale len na tebe záleží či ti to vydrží 🙄
Ale áno,po pôrode by som to riešila.

janezz
20. okt 2021

Ako ti píšu, tiež by som počkala lebo nielen v tehotenstve ale hlavne po pôrode to sa to vie zhoršiť. Aspoň u mňa to tak bolo. Ale už sa to našťastie stratilo.

777januska777
20. okt 2021

Ja by som išla do toho ešte pred tehotenstvom, keďže tehotenstvo s hemoroidami je veľké trápenie (viem o com hovorím). Po pôrode sa to môže zhoršiť, ale hemoroidy mimo tehotenstva sú lepšia možnosť ako hemoroidy v tehotenstve.

domka222
20. okt 2021

Ver, nie je nič horšie ako mať po pôrode šitie a ešte do toho hemoroidy.

lucyla38
Autor odpoveď zmazal
tanyan
20. okt 2021

Keď sa na to pozerám z dnešného pohľadu, mala som si to dať urobiť radšej pred tehotenstvom a pôrodom. Radšej dva malé zákroky (pred tehotenstvom a potom v prípade potreby po pôrode) ako jeden veľký.

reenie
20. okt 2021

http://www.medi-as.sk/Partners/MediAmbul/homeA.... choď radšej sem, dlho sa čaká na termín, ale ver mi, viem o čom hovorím,, ja k Dimovovi už nikdy,..Mudr.Horný je milý, vtipný a hlavne skvelý doktor, malé hemoroidy sa dajú zagumičkovať, ak si dáš 1, 2 tabletky skoro bez bolesti, robil mi to..

majive
20. okt 2021

Mne ich odstraňovali ambulantne a neľutujem

autor
20. okt 2021

@reenie mozem sa opytat, ze preco Dimov nie?
Kludne aj do spravy.
Dakujem

autor
20. okt 2021

@majive a mala si bolesti po vyprchani injekcie ?

autor
20. okt 2021

@domka222 tak ja by som isla planovanou SC- uz mam jednu za sebou a hemoroidy sa objavili az teraz- skoro 4 roky po….

majive
20. okt 2021

Žiadnu injekciu nedávajú, mne robili ligaturu, robí sa to v 3 sedeniach a je to asi minútová záležitosť🙂

aandrea9
23. okt 2021

Namiesto kúpeľov v dubovej kôre skus gél z dubovej kôry. Mne vláknina spôsobovala zápchu, prešla som na mleté ovsené otruby. A nie, nedala by som sa operovať ani za nič. Nejde predsa o život.