Darovanie krvi
Dievčatá chcem Vás poprosiť ak môžete darovať krv " hurá do toho ". Dnes som išla z manželom on daruje krv pravidelne. Ja som si vypočula istého pána ktorý bol pokročilom veku sestričke hovorí " idem darovať krv po prvý raz poslala ma internistka idu mi operovať kĺb mám si ísť darovať krv na operáciu " . Ja som prvý raz išla darovať krv pre tohto pána tak ma nabudil povedala som si že mu musím pomôcť moja krv bola hustá a mám tenké žily tak zobrali len do ampuliek Pýtam sa kam speje naše zdravotníctvo .Prosím darujte krv. Raz aj mi budeme starý .Ja skúsim na budúce darovať a vypijem nie ako teraz 2l ale račej 4l tekutiny . AB negatív.
Ak sa nemylim, aktuálne mame narok na voľno na cas odberu a regeneráciu. Ja potrebujem cely den regenerovat :D
@moni244 Ahoj
Ja so chcela vyzvať len všetkých čo môžu darovať krv , aby šli darovať . Toho 85ročného deduška mi bolo ľúto . Ide mi o etický ... veď 85 ročný ktorý má zdravotné problémy pošle internistka darovať prvý raz krv 85 ročného . To sa mi zdá trocha veľa . Chcela by som vidieť tú internistku ako 85 r ako bude ona darovať krv , bude rada že vôbec žije .
@kominar system nie je az taky zly ...akurat ta internistka musi byt truba ,, krv sa moze darovat do veku 60 rokov, nemyslim si ze by to pri autotransfuzii bolo inak,, proste mu ju ani nemozu odobrat ,,ale ver ze je vela ludi, co chodi darovat aj len pre ten dobry pocit, nezistne
Ja osobne mam za sebou vela odberov, aj krvi aj krvnych dosticiek,, chodim tam rada, s pocitom ze je to to najmenej, co mozem urobit ...vzdy som rada ak ukecam niekoho nech ide so mnou ,,,aj ked len prvy a posledny raz ...ak ti slo o osvetu, tak to je pekne, ak o kritiku systemu, tak ten az taky zly nie je,, len internistka asi mala zly den ..ak to poviem takto krajsie
Ja tiez chodim darovať krv a mam potom lepsi pocit, ze som pomohla niekomu kto to potrebuje. Ihiel sa bojím a pri bežných odberoch mi byva zle no ten pocit, ze pomaham stojí za to 🙂
Dobry den, som pravidelny darca krvi. No teraz mam taku dilemu v piatok 24,4, mam ist darovat krv. Objednana som uz cca 3 tyzdne(nakolko sa teraz musi objednavat na presny den a cas). No bohuzial menzes mi meskal 5 dni a prave na stvrtok - piatok mi vychadza posledny den tak teraz neviem mam ist ci nie? Boli ste niektora takto?
Najlepšie budeš ak im proste zavoláš a povieš, ako ti to vychádza. Oni ti najlepšie povedia, či áno alebo budeš musieť počkať ešte
@kataina
@hanka1674 ano dakujem zavolam, len som chcela vediet ci niektora nebola aj v takejto situacii. Ked sme sa objednavali naposledy tak 4 tyzdne dopredu mali naobjednavane, takze zase ked mi daju niaky termin nez si to vsetko preratam mrchy budu meskat a zas je zle. Najradsej by som isla teraz. Krvi je malo
@sono2 v Taliansku nič vôbec nic.este si pamätám ,že keď som žila na Slovensku,dávali vitamíny za darovanie .Ale osobne si myslím,že kto si za to dáva platiť,nemôže sa nazývať "darcom krvi". Ja to robím z čistého môjho presvedčenia,že moja krv niekde niekomu pomôže a mne to aj stačí. Nemám potrebu vešať ani fotky na sociálne siete "ja a moje darcovstvo" aj to mi pripadá veľmi prízemné.

@pribinak mne aj 550 uz zobrali. Inak rada chodim na asu transfuzku, nikde inde nie je tolko pozitívne naladenych zdravotníkov na jednom mieste 🙂