icon

Dávate sa pravidelne preočkovať proti tetanu?

26. máj 2025

Ahojte, bola som na pravidelnej preventivke u vseob. lekarky a kedze mi takmer nic nekontrolovali okrem krvi a moci, tak som sa pytala, ci netreba nieco preockovat. Vraj som bola ockovana proti tetanu pred 17 rokmi, a ze teda niekolko rokov uz fungujem bez ockovania a som sokovana, ze to automaticky pri preventivkach nekontroluju a ze sa sama musim proaktivne pytat. Casto sa porezem alebo poskriabem o nieco hrdzave pri praci v zahrade alebo pri upratovani. Strazite si tieto ockovania? Davate sa proaktivne preockovat? Poznate niekoho, kto mal tetanus alebo nan zomrel? Dakujem

Strana
z3
veronicka1901
28. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Veľmi dobre viem, čo je teória pravdepodobnosti a aj to, že pri rovnakých podmienkach môžeš dosiahnuť iné výsledky. Ja v tomto prípade radšej budem veriť výsledkom klinických štúdií a ty si ver, čomu len chces.

veronicka1901
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@veronicka1901 nuž na nete sa dá stretnúť kopa odborníkov čo študovali na vysokej škole života tému očkovanie 🤪

@jana_eyre_2 Však? Všetci sú úplní odborníci na všetko 😀. Kam sa hrabú vedci a lekári.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
28. máj 2025
@veronicka1901

@jana_eyre_2 Však? Všetci sú úplní odborníci na všetko 😀. Kam sa hrabú vedci a lekári.

@mirokub počuj, moc sa opakujes s tou AI 🥴 už niekoľko krát ti
@veronicka1901 napísala nech si robis čo len chces, skús ostatných netlacit do svojich originálnych názorov bez "AI"..

veronicka1901
28. máj 2025

@autorka Velmi sa ti ospravedlnujem, ze som ti zaspamovala temu tak nejako nechtiac.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
28. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ale ja ti ho nepotrebujem vyvracať, to je to čomu asi nerozumieš - vklude si mysli, že máš pravdu, mne je to jedno.. a nikde som ani v najmenšom nenapísala že tvoj názor je jediný správny.. podľa mňa správny nie je, ale ja ťa presviedčať nepotrebujem..

mirokub
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
28. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub aká argumentácia, veď som žiadnu argumentáciu nepoužila.. 🤦🏻‍♀️
Len som konštatovala, že si nemyslím že tvoj názor je správny, ale presviedčať ťa nebudem.. nemám o to záujem..

telefon00
29. máj 2025

Doba slepej viery v očkovanie je stále viac a viac na rozbitejšich základoch. Samozrejme nie je vakcina, ako vakcína. Vakcíny sa totižto neviem presne, či po 11 alebo 12 rokoch všetky obmieňajú a tvrdenia, že sú 50 rokov, alebo viac staré je omyl. Vždy prídu nové s novým a iným zložením. Niečo pridajú, niečo uberú, zmenia množstvo látok bla bla...ale vždy to je vakcína nová a iná. Covid ukázal, že klinické testy sa dajú upraviť na zákazku tak, aby výsledok bol taký, ako potrebujú. Alebo úplne sfalšovať a pustiť bez problému do sveta. My nepreočkovaný nemáme problém, nik z nás...len si jednoducho nenecháme diktovať majoritou čo máme robiť a snažíme sa to ostatným ukázať, že sa to dá aj bez toho, nakoľko to zasahuje aj do zivotou našich deti, lebo ich nechceme dať preočkovať vôbec.
Každý nech sa zariadi, ako chce... len prosím nech to nie je povinné.

dkb
29. máj 2025

@telefon00 Vakcíny sú logicky nové, pri chrípke si radšej dám novo vyvinutý ibalgin s rýchlym nástupom účinku ako 50 ročný acylpirín. Veda a poznatky sa vyvíjajú vďakabohu. Klinické testy si na zákazku dal urobiť tak možno Kotlár. A vy nepreočkovaní nemáte problém, jasné, keď si užívate kolektívnu imunitu, to je teda hrdinstvo.

jamidea
30. máj 2025

@evcagabi inak o tomto som citala min.tyzden, ze oni sice pri uraze zaockuju, no nikto ti nepovie, ze ak si to z tej "konzervy" dostala, zomries aj ked ta dnes pichnu.

heln
31. máj 2025

ano, ja si to sledujem a dala som sa preockovat. radsej budem zaockovana ako riskovat zbytocnu smrt v krcoch pri plnom vedomi.

Strana
z3