icon

Dávenie a kašeľ spôsobené úzkosťou

lhea
Dnes o 08:18

Ahoj, v oktobri som mala z ničoho nič a zo dňa na deň- dávenie bez zvracania niekoľkokrát počas dňa, (nie, tehotenstvo vylučene) bol to extrem a utrpela som z toho fóbiu z ktorej sa dostávam doteraz, asi. Nikdy som nemala slaby žaludik, ani napinanie len tak, iba vynimicne pri brusnej chripke. Gro asi bolo malo horčíka, čo vyšlo aj podhranične a asi tetania, ktoru ešte nemam ofiko diagnostikovanu ale čakam na termin, keď začali doplnať magnezko, tak to asi pomohlo a do polovice oktobra to každodenne napínanie prešlo, ale ešte sa to niekoľkokrát doteraz objavilo najmä po strese a nedostatku spánku. Rano cítim na žaludku akoby neurozu, až strach, keď sa zobudím a mám paranoju, aby sa mie tieto stavy z oktobra mevratili. Akysi extremne podrazdeny reflex davyvy som pri tom mala- stacilo citit nieco intenzivne, nieco nechutne citit, vidiet. Už sa to zmiernilo, avšak, momentálne mám kašeľ.. a toto sa mi deje vlastne od oktobra, vždy ráno ak zakašlem, asi aj tak “nasilú vykaslat hlien, tak ma napne a z tohto mam exte hrozu a nahovaram si strasne veci. Jem všetko, nič ma neboli, nemam kyselinu v ústach, atd. Lebo sol rozmyslala ci to neni gerd, a tie vazne diagnozy ako vred na zaludku, atd… Bola som u lekarov ale na gastro nie. Neurologicka ma poslala na na tetanic. vysetrenie, ze ma casto taketo pacientky ako ja, co ich trapi napinanie, davenie a je to tetania a uzkost, ktoru rozhodne mam.. ale chcem sa opytat, moze mi tetania a psychicka uzkost zhorsit davyvy reflex a este nasledky a trauma z oktobra zasahovat aj do kaslania, ze spolu s nim ma aj napne? Mal niekto nieco podobne? Co pomoze? Čas? Ďakujem…

anonym_7a4190
Dnes o 08:22

Moze to byt reflux.

lhea
autor
Dnes o 08:23
@anonym_7a4190

Moze to byt reflux.

@anonym_7a4190 Rozmyslala som nad tym, ale nejake konkretne príznaky? Okrem tazoby na zaludku niekedy aj to mam pocit, ze ked sa moc sledujem necitim nic ine… Reflux sa diagnostikuje len hadicou?