Dedičná plešatosť - alopécia u žien
ahojte...sú tu aj také ženy čo majú bohužial túto diagnózu? alebo som na svete sama? neviem sa s tym zmieriť že budem poloplešatá :(
@moon123 ešte popozeraj tieto stranky www.mojevlasy.sk a www.vicevlasu.cz
doma ti tú masť pozriem, lebo si nepamätám názov, ale je to hormonálne ale tiež je to na predpis. Ak ťa nikto niekam neposlal, tak vymeň kožnú, mala by si ísť ku každému lekárovi, aby vylúčili zápal v tele a podľa toho by ti mohli nastaviť lieky
u mňa to vyzerá na gynekologický pôvod...takže je jasné, že ma opäť budú dopovať hormónmi a to čo nemá rásť prestane rásť 🙂 a to čo má rásť by malo začať rásť.... 🙂
naozaj si skús nájsť inú lekárku ale priprav sa na to že to pôjdeš očné, ušno nosno krčné, obvodný, gynekológia, zubár a endokrinológia a potom s výsledkami opäť kožné, takže také dlhšie behačky....(najmä endorkinológia)
@marcela6 mňa kožná neposlala na endokrinológiu, lebo u obvodnej mi brali krv a dali vyšetriť na kopu vecí aj toto tam bolo zahrnuté. Alebo tam sa robí aj iné vyšetrenie ešte? Nielen krv?
@marcela6 jezis to ie ozaj kopec vysetreni..budem musiet teraz na seba zabudnut mam 9mesacneho mladenca takze na seba moc casu nemam ked bude vacsi musim to zacat riesit..musim aj zistit kde teraz robia Trichogram..doktorka Rasochova z BA je uz na dochodku a ponej to nikto nerobi uz
Na endo robia zevraj kompletny hormonalny profil,aj ten gynekologicky.zato sa odporuca ist 2-3 den menstruacie
Ta mast sa vola elocom.
Veru je toho dost.hlavne potom cakanie na vysledky,kt.treba zozbierat a zaniest koznej.
Dokonca mi gynekologicka povedala ze to moze byt sposobovane polycystickymi vajecnikmi.
Na endo urobia cely hormonalny profil a kontroluju funkcnost stitnej zlazy,kt.je taktiez hormonalnou zalezitostou.
Tak mi bolo vysvetlene
Dievcence zlate, ja mam tuto diagnozu. A po 12 rokoch trapenia poznam pricinu. Vsetky do radu co trpite na androgeneticku alopeciu mate INZULINOVU REZISTENCIU. Nepomozu vam ziadne lieky, len striktna dieta. Ja drzim Keto dietu a zacinam s prerusovanym hladovanim. O tejto diagnoze si studujem uz polroka a mrzi ma ze lekari na slovensku nepoznaju vplyv IR na AGA u zien. Moje pokroky na tejto strave: nulove akne na tvari (predtym zapalene cervene tvrde bolave vyrazky v oblasti sanky, spodnych lic, krku a pri usiach), pms mi uplne zmizlo, menstruacne krce su prec, cyklus pravidelny, menstruacie su slabsie (ziadne silne krvacania, len stredne), testosteron mi klesol nad spodnu hranicu, schudla som z brucha.
Darmo si budete na hlavy patlat sampony, treba riesit pricinu. Verim ze za par rokov sa aj vlasy zacnu davat dokopy, chce to ale prisnu ketozu a prerusovane hladovanie. Nas problem je hyperinzulinia.
Vlasom zdar, nemate zaco.
@marcela6 a btw tie polycysticke vajecniky to nie je choroba sama o sebe. je to len sekundarny priznak inzulinovej rezistencie. cize stravou je plne liecitelny. najdite si o tom clanky na internete. vasim problemom su cukry, skroby a celkovo sacharidy v strave ktore vam sposobuju nadprodukciu androgenov (testosteron) vo vajecnikoch a z toho suvisiace problemy. z testosteronu sa vytvara DHT prostrednictvom enzymu alfa reduktaza a inzulin takisto blokuje SHBG (sex hormone binding globulin) ktory na seba v zdravom tele viaze nadbytocne DHT. DHT likviduje/miniaturizuje vlasove folikuly...a sme doma. co robit? nejest uhlohydraty a nedrazdit hladinu krvneho cukru, aby nedochadalo k nadbytocnemu uvolnovaniu inzulinu.
@moon123
@moon123
@mima595 ahojte baby tiež trpím na alopéciu zatiaľ mi kožu neni vidieť ale ofinu mam totalne riedku.Dnes som bola u kožnej povrdila mi alopeciu.Užívam rozne vitaminy,revalid, vyskušala som rozne doplnky proti padaniu vlasov,šampon Nutriol ktorý sa tak na FB predáva.Dnes mi kožna poradila prípravok MINORGA 5 percentný,Ako som si ho naniesla do vlasov na pokožku,začala ma paliť z toho pokožka a spravili sa mi bordove flaky po krku a celom dekolte.Rýchlo som si zmyla hlavu 2x ale aj tak to ešte citim. A pritom som si dala menej toho ako sa odporuča.Bol dosť drahy 17 eur zajtra idem do lekarni vrátiť. Vraj novinka proti vypadaviu vlasov a vysoko účinná..Mate niektorá z Vas skúseností s MINORGA 5 ???

@moon123 ahoj, mne foligain pomaha, evidentne menej vlasy padaju. Nesmie sa jesť nalačno, vždy po jedle, potom nebýva zle