icon

Démoni v mojej hlave

helenalena
31. okt 2018

Stáva sa mi taká vec, na úvod ale, som normálna, nemám psychicke problémy, ale toto čo vám opíšem sa mi stane tak raz do mesiaca.
Umývam napríklad riad a nôž, a v Tom ma napadne, pichni ho do niekoho! Akoby nejaky démon v mojej hlave, prikazoval, samozrejme nôž hneď utriem a odložím. Alebo pijem kávu na balkóne, vysoké poschodie a v hlave: vyskoč!!! Uf, idem dnu hneď. Nechcem ani náhodou nič z toho urobiť, tak prečo také myšlienky?

katharines
31. okt 2018

@helenalena ono sa mi to nezda pravdepodobne, ze islo o naramok. A ked aj najdes pricinu, pravdepodobne je ich viac, je potrebne urobit viacero veci. Nato vsak, aby som sa rozpisala, o tebe nic neviem.

helenalena
autor
31. okt 2018

@katharines ani ja si nemyslím že je to tým náramkom.

sida447
31. okt 2018

@smatka omyl,to je typicky prejav ocd

alami
31. okt 2018

@helenalena dobra spoved pomoze, velmi pravdepodobne si to v nazve temy dobre pomenovala. Nie je to sranda, treba sa toho zbavit. Modlitby oslobodenia, zrieknutia sa vplyvu Zleho...No a spoved na prvom mieste. Taka zodpovedna, poctiva,...... Porozmyslaj, kde si sa mohla otvorit posobeniu Zleho. Magia, vestenie, joga, homeopatika, vyvolavanie duchov, zlorecenie, preklinanie.... Je toho vela.

alami
31. okt 2018

@katharines moze to byt napr naramok so zazracnou medailou Panny Marie, taky by mohol byt na ochranu.

ebi88
31. okt 2018

@helenalena tak ked si to upraces a vybavene tak na co tu pises?

jana_eyre
Autor odpoveď zmazal
cawes
1. nov 2018

@sida447 ako nic v zlom mam 35 a teda este som nemala myslienky pri umyvani riadu niekoho pichnit nozom alebo skalat z okna.

lily14
1. nov 2018

@alami joga? Nieee

lindusss2016
1. nov 2018

@lily14 prosim ta, do tejto debaty sa teraz nepustaj, lebo podla krestanov joga = satanizmus. Uz som sa tu dozvedela o tom kadeco. Ja som lektor, venujem sa joge viac ako 10 rokov, ale zatial si pripadam celkom normalna, nikoho som nebodla a dokonca ani len nemala chut. Nie som 100%na, mam samozrejme svoje chyby, ale presne viem, kde pramenia a z jogy to nie je, naopak mi pomaha vela veci prekonat.

22patricia22
1. nov 2018

myslim si, ze najlepsie by si spravila, ak by si si predsa len zasla k doktorovi. ak je pravda to, co tu pises, tak prepac, no podla mna v poriadku nie si a mala by si si to pripustit co najskor, pokial sa ozaj nieco zle nestane

lindusss2016
1. nov 2018

@22patricia22 presne tak, keby sa vsetko dalo riesit len spovedou alebo modlitbou, psychiatri by neboli potrebni. Treba si pripustit, ze moze ist o vaznu chorobu a zacat to riesit, kym nebude neskoro.

katharines
1. nov 2018

@lindusss2016 prave kvoli tomu, ze ludia upustili od sv. Spovede a sviatostneho zivota sa plnia ambulancie psychiatrickych ambulancii.

lindusss2016
1. nov 2018

@katharines je to tvoj názor, ja ti ho neberiem, akurat sa mi nepaci ten postoj, ze to prezentujes ako fakt. Je fajn, ked tebe viera pomaha v zivote, ale nemozes tvrdit, ze ludia su z jogy posadnuti alebo sa zblaznia po navsteve vestici. Ja osobne vesticiam absolutne neverim, vidim v tom len tahanie penazi z ludi, ziadne sily, nadprirodzeno ani nic take, ale poznam kopec ludi, co pravidelne chodi a su uplne normalni.

katharines
1. nov 2018

@lindusss2016 ono to je fakt. Tak, ako su ludia rozni, tak su rozne aj prejavy i dosledky. Niekto pocuje hlasy, iny tazko ochorie, inemu sa rozpadne rodina....
Pises o posadnuti, ale to je komplikovanejsie. Je utlak a je posadnutie. Kto chce vediet viac, najde si.

evica01
1. nov 2018

No a podla mna sa nudis a mal by ti dat niekto pekne spak ruky nech sa preberies.

sida447
1. nov 2018

@cawes ok,tak sa z toho tes 🙂kludne si nastuduj nieco o obsesiach a ano mava to vela zdravych ludi,su to myslienky rozneho typu-ale to neznamena ze su chori,nebezpecni a pod,ako pridu,tak aj odidu....ked uz ma niekto OCD to uz je ine,je to porucha,ale ked sa opytate akehokolvek psychiatra,kazdy vam povie,ze touto poruchou sa trapi len pacient sam,tito ludia su menej schopny niekomu nieco urobit,ako zdravy jedinec,tie myslienky sa vyskytuju z podvedomeho strachu vobec take nieco urobit....su to skor ludia citlivy,empaticky a taki,ktori by nikdy ani muche neublizili,tak proste to OCD funguje.....kto nezazil,nepochopi.....

sida447
1. nov 2018

mnozne cislo s makkym i pardooon 🙂

lily14
1. nov 2018

@lindusss2016 veď aj mne joga pomáha...a podľa mňa práve aj to by pomohlo aj autorke...

sida447
1. nov 2018

@sida447 A este patri to medzi uzkostne poruchy,nieje to az taka vazna diagnozamnieje pre nikoho nebezpecna a je celkom dobre liecitelna,ale pacienti sa fakt velmi trapia,skor depresiami z tych myslienok,uzkostami z nich,vycitky a pod,ale prosim nedramatizujte tu,staci si o tom nieco nastudovat a inak ani netusite kolko ludi trpi podobnymi myslienkami.....

katkasofka
1. nov 2018

.

lindusss2016
1. nov 2018

@katharines no fakt je nieco, co sa da dokazat a teda aj ked sa v historii krestanstva nejake pokusy vyskytli, myslim, ze existencia Boha, anjelov, demonov, zazrakov, okultizmu nijak dokazana nie je, takze stale je to len na baze viery. Pises, ze dosledky su rozne. Ok, a ako teda to je? Veriaci neochoreju, nerozpadne sa im rodina? To si teda nemyslim. Nech si veri kazdy, comu chce, ale vnucovat svoje myslienky inym je podla mna nanajvys nevhodne.

katharines
1. nov 2018

@lindusss2016 pisem, ako to je, zober to, alebo nechaj tak. Ked vidis napr sveter, tak mozes povedat, ze neveris, ze existuje niekto, kto ho uplietol, no faktom je, ze sam sa sveter upliect nemohol.

athenais24
Autor odpoveď zmazal
eliska13
1. nov 2018

@helenalena nikto netvrdí, že si psychopat🙂je to taká úzkosť, vtierave myšlienky.Mala by si sa ventilovať prípadne chodiť k psychológovi.Zvykne sa to objaviť po veľkom strese, traume a môže to vypuknúť kedykoľvek do niečoho čo už bez liekov nezvladnes.
Ináč k tým psychopatom minule som počúvala dobrú debatu so psychologom, že 70%managerov, riaditeľov a ľudí riadiacich veľké firmy sú podľa profilu psychopati, ktorí nemajú emócie a su zameraní iba na výkon na takom mieste by empatickí človek nemohol byt

lilitela
1. nov 2018

@eliska13 Asi preto stale nesefujem ? 🙂)

lindusss2016
1. nov 2018

@katharines ale na vznik vesmiru existuju realne vedecke dokazy, Boh v nich nefiguruje. Alebo naozaj veris tomu, ze stvoril Zem za 6 dni? Dinosauri, praveki ludia atd.to je vsetko len vymysel ateistov? Nepises, ako to je. Pises, ako to vidis ty, ja ti to absolutne neberiem, ale snad nam tu nechces tvrdit, ze vedecke fakty su vlastne bludy? Ver si, comu chces, ak ik ti to pomaha, tak to splnilo ucel, ale prijmi skutocnost, ze niekto vieru v Boha vo svojom zivote nepotrebuje

tiimka
1. nov 2018

@helenalena tak ako hovoris, su to demoni, ktori sa snazia posobit na kazdeho z nas, ale skor nenapadnym sposob. V tvojom pripade uz o nieco pritvrdili, a ako sa spominala vyssie, nieco si urobila (vseobecne to mozem nazvat niecmu okultnemu, treba porozmyslat co, pretoze je toho vela a clovek to moze urobit aj nevedomky) cim si sa im otvorila. Ja by som cez spoved nesla, moj postoj. Ale co viem, tak, ze ak clovek je neveriaci ( neveri v Boha, Jezisa Krista, Biblii), slabo veriaci, pripadne veri v nieco, ale viera nie je prava, nema dostatocnu duchovnu vyzbroch, aby si pomohol sam. Alebo vyhladas osobu, ktora tu duchovnu vyzbroj ma (skuseny krestan v danej problematike, veri v Boha a Jezisa Krista) a tym ti moze pomoct, samozrejme demoni tomu budu branit, mozu vyuzivat to, ze nemas vela casu sa tomu venovat, momentalne vyuzivaju tvoju nevieru, a dalsie a dalsie veci, to by ti uz dotycny clovek vysvetlil.

ostorha
1. nov 2018

@eliska13 Si ma predbehla tiez som si vsimla to zakladatelkyne ze nie je psychopat🙂
Psychopat je clovek,ktory ma vacsinou vysoke IQ ale mizerne EQ su to citovo plochi ludia bez stipky empatie nevedia kooperovat s celkom ,ktori sa len vychcane naucia kopirovat pocity normalnych ludi a pouzivaju tieto vzorce spravania na to aby zapadli k vacsinovemu spravaniu a dosahovali svoje ciele.Problematikou psychopatov sa zaobera v cechach uznavany neuropatalog Mudr.Frantisek Koukolik-ma na you tube videa psychopati mezi nami, o spatnych lidech atd.. podla neho je vacsina psychopatov v politike,vo veducich poziciach nadnarodnych spolocnosti,managerov vsade tam kde sa ocakava urcita otrlost a emocna plochost a schopnost ist cez mrtvoly .. liecit sa nikdy nedaju pretoze oni sa svojou psychopatiou netrapia ,trapia len ludi zijucich okolo nich.Takze nie mila zaladatelka v psychiatrickych liecebnach vacsinou nenajdes psychopatov ale ludi uzkostnych ,ktori maju az prilisnu zodpovednost,ludi traumatizovanych,zneuzivanych,alebo depresivnych,ktorym zlyhava funkcia serotoninu,Je neuveritelne kolko je este v dnesnej dobe k ochoreniam psychickeho razu predsudkov.

beky1813
1. nov 2018

@katharines zase tieto tvoje fanaticke nabozenske blaboly? Uz pochop, ze nie kazda sme zvedava na tieto reci a pokial to nie je vyslovene diskusia o náboženstve, tak tieto prejavy su dost mimo