icon

Démoni v mojej hlave

helenalena
31. okt 2018

Stáva sa mi taká vec, na úvod ale, som normálna, nemám psychicke problémy, ale toto čo vám opíšem sa mi stane tak raz do mesiaca.
Umývam napríklad riad a nôž, a v Tom ma napadne, pichni ho do niekoho! Akoby nejaky démon v mojej hlave, prikazoval, samozrejme nôž hneď utriem a odložím. Alebo pijem kávu na balkóne, vysoké poschodie a v hlave: vyskoč!!! Uf, idem dnu hneď. Nechcem ani náhodou nič z toho urobiť, tak prečo také myšlienky?

tiimka
Autor odpoveď zmazal
dharmasanata
2. nov 2018

@juhseverzapad psssst lebo ti začnú kázať 😅 fanatičkám nevysvetlíš...

moonlight1210
2. nov 2018

@helenalena a to mas myslienku skoc a zomri, bodni a zabi? Alebo skor skoc a zisti, ake by to bolo? Ake by to boli pocity.
Bez myslienky na fakt, zeby to viedlo k neodvratnemu koncu.

matqa411211
2. nov 2018

To už čo je keď niekoho vytáča viera druhých ...nikde som nečítala vnucovanie viery v tejto téme zato urážky na ňu a rozkazov ako maju veriace prestať komentovať až až....čo tak ži a nechaj žiť???
A k téme: určite zájdi za psychológom a ak by sa to zhoršovalo tak aj za psychiatrom (nie je to žiadna hanba) a ak si veriacia môžeš to spojiť s modlitbami a so spoveďou ...podľa mňa nestačí len jedno alebo druhé 🙂 sama mám skúsenosť s psych.chorobou aj s liekmi ale viem, že mi dosť pomohol aj Boh ..samozrejme ak nie si veriaca nebudem ťa predsa nútiť modliť sa 🙂 držím palce

kuriatkomm
2. nov 2018

Mne sa tiež často stane,keď starý zas hodí ponožky na zem a nie do koša na prádlo,že chcem doňho pichnúť nôž. Ale keďže nechcem aby dcérka mala otca mŕtveho a mamu v base,tak naňho len nazjapem.
😀

sida447
2. nov 2018

@juhseverzapad neutoc na mna prosim,ja tu nikoho nenahanam,komunikujem tu len s jednou osobou co sa viery tyka,ja sama mam toto ochorenie,nikoho ineho som tu vierou neoslovila,citaj pozorne a neutoc.....

benshi
2. nov 2018

@matqa411211 a ako konkrétne pomohol Boh tebe? Vyrozprávala si sa mu? Alebo on sa ti prihováral? Ľudia chcú veriť ,že je tam hore niečo viac,že po smrti sa život nekončí. To im ulahčuje život na zemi, že v niečo veria.. Čo tak veriť v samu seba a nie v imaginárneho kamaráta?🙂

tiimka
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
2. nov 2018

@tiimka no neda mi neupresnit, ze ludia nie su z opice, opice a rad homo maju len spolocnych predkov. To ja len tak na okraj, lebo tvoj koment uz vyznieva tak, ze neveriaci su pomaly opice a veriacich stvoril Boh nejakym uslachtilym sposobom.

marcelatje
2. nov 2018

@tiimka to ze je človek z opice sa s vierou vôbec nevylučuje

marcelatje
2. nov 2018

@helenalena mam známu, ktorá tiež počuje hlasy. Kým jej zakazujú zdvihnúť zvoniaci mobil, alebo "Boh" jej diktuje knihu, je to ok. Ale keď jej príkazovali hrozným spôsobom umlčať jej placuceho novorodenca, bolo to desivé. Roky je na liekoch, hovori že ju navštevujú duchovia, ale liečba jej pomáha.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
2. nov 2018

@tiimka no ved samozrejme, ze maju spolocny povod a to hominidov. Ja len neviem, aky iny nazor sa na toto da mat.

katharines
2. nov 2018

@lindusss2016 su momentalne 2 pristupy: 1) kreacionizmus, ktory evoluciu daneho druhu nevylucuje a 2) darwinizmus, ktory tvrdi, ze evolucia prebiehala z jedneho druhu na iny.

ebi88
2. nov 2018

@tiimka to netreba verit to je fakt.

ebi88
2. nov 2018

@katharines a v casoch tisicov rokov pred n.l. Ked existovali rel. Vyspele civilizacie, tiez boli psych. Naruseni vsetci ked nebola vtedy spoved?

katharines
2. nov 2018

@ebi88 ako vies, ze neboli?

ebi88
2. nov 2018

@katharines no asi by nedokazali vytvorit take vyspele civilizacie so splachovacimi zachodmi, infrastrukturou, filozofiou, automatmi, a neviem cim bsetkym, keby boli vsetci poruchy... nemyslis? Este ze v stredoveku bolo ludom tak dobre, hejze 👍🏻

katharines
2. nov 2018

@ebi88 a ty si myslis, ze ak ma niekto psychicku chorobu, ze nic nedokaze vytvorit? Mnohy vynalezcovia mali dusevne poruchy.

ebi88
2. nov 2018

@katharines skor by som povedala ze ti dochadza vzdy pripravena argumentacia a uz len tak tapes vo svojich bludoch... nehovorim niekedy dobre napises, ale toto si sa zdristala fajne

tiimka
Autor odpoveď zmazal
ebi88
2. nov 2018

@tiimka to ty hlinena sa ozyvas? :D mne nic nedoslo, spoved bola zavedena v stredoveku, dovtedy nic take nebolo, mnohe cirkvi (krestanske) ju vobec nemaju. V stredoveku chcela cirkev mat prehlad o majetkoch a pletkach. Katolicka cirkev. Co mi tu ide lto tvrdit,co, ze do 16 storocia boli vsetci naruseni lebo sa nespovedalo? Conjedini nirmalni su katolici lebo sa spovedaju? Toto tym komentom v podstate Kata povedala, tak ked toto je ne blud, tak s panom bohom veraboze

katharines
2. nov 2018

@ebi88 suhlasim s @tiimka. Mozes si precitat aj o vynalezcoch, konkretne 1, ktory krmil imaginarne holuby 😉 a nemusim ist ani tisicky rokov do historie.

ebi88
2. nov 2018

@tiimka
@katharines mimochodom papez vam kazal vcera “blahoslaveni tichi” nie arogantni, porozmyslajte ci toto otravne vnucujuce dristanie je v sulade s odkazom od papeza, najma kata.

ebi88
2. nov 2018

@katharines konkretne 1. 🤗 mozes sa ist prejst na osychitriu kolko tam lezi vyspovedanych. A nebude to “konkretne 1”

juhseverzapad
2. nov 2018

@katharines Vynálezcovia boli, ale boli prenasledovaní katolíkmi.

ebi88
2. nov 2018

@juhseverzapad a zeny, matky upalovane ako bosorky. To asi OK. Cakam koment ze ked cirkev tak povedala tak si zasluzili :D

katharines
2. nov 2018

@ebi88 na to je skvela studia, ktore moje slova potvrdzuju. Skusim pohladat, videla som ju uz davnejsie. Islo tam o navstevnost psychiatrov a moznosti spovedat sa. Ludia v skupine, kde pristupovali k spovedi, mali minimalnu navstevnost psychiatrov. 😉

ebi88
2. nov 2018

@katharines xD hej dobre... tvojho boha a vieru pozna par percent obyvatelov zeme, ostatni su poruchani. Par miliard obyvatelstva sveta...

tiimka
Autor odpoveď zmazal