icon

Denný režim psychiatrického pacienta

kim2028
30. jan 2022

Zdravím, potreboval by som radu. Aký režim by mal mať človek s ťažkou duševnou diagnózou schizofrénia, depresia atď.? Skúšal som niečo a nepríde mi to ono, ale nevadí. Chcel by som si aj nejak rozvrhnúť správne čas a tak. Nebránim sa aj novým podnetom. Rád by som aj napredoval a časom ktovie, či nebude toho viac.

1. Domáce práce (30 minút) – upratovanie, nákupy
2. Práca (4 hodiny) – písanie odborných článkov, písanie športových článkov, šach
3. Pohyb (2 hodiny) – cvičenie, prechádzky
4. Relax (10 hodín) – všeobecný prehľad, kvízy, vedomostné súťaže, šport v TV, seriál alebo film, PC hry, správy dňa, hudba, anglický jazyk, oddychová literatúra, krížovky
5. Spánok (6-8 hodín)

Ďakujem za prípadné rady

Strana
z4
kim2028
autor
7. feb 2022

@evamarek77 Ahoj, tak dúfam, že vydržím tie činností robiť. Tak by som si to prial, aby bolo to každý deň, ale pri svojej povahe neviem, neviem. Dnes sa mi chcelo už menej, ale porobil som v kuchyni, či vo svojej izbe toho dosť. Tiež prišlo na rad aj WC... Pomáhal som mame aj v kancelárii 2,5 hodiny...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kim2028
autor
7. feb 2022

@evamarek77 Neviem no, ale niektoré dní je ťažké mi robiť. Aj to je moja choroba, ale budem sa snažiť. Mama si všimla tiež, že máme celkom pekný poriadok v poslednom čase. No nič musím sa snažiť, čo najviac a prekonávať sa samého seba.... Najdôležitejšie je nejako sa prekonať, ale či bude to stále také tak neviem...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kim2028
autor
7. feb 2022

@evamarek77 To je pravda. Zase tých relapsov som mal málo na šťastie a to ma drží nad vodou. No nič musím makať na sebe, aj keď je to ťažké u mňa. Predsa len moja diagnóza je závažnejšia, aj keď teraz sa nezdá to. Teším sa z každého pokroku a som vďačný za každú tvoju motiváciu. Veru nikto nevie nikdy, že čo ho čaká...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kim2028
autor
15. apr 2022

@evamarek77 Ahoj. Bolo by všetko dobre, ale dostal som COVID pred mesiacom, tak som musel prestať s prácou v domácnosti. Po mesiaci som sa nedokázal naštartovať. Škoda toho, ale to som celý ja. Vôľové vlastností jasný mínus...

Strana
z4