Depresia a invalidný dôchodok
dlhodobo trpim depresiami liecim sa u lekara myslite ze by som mala narok na invalidny dochodok lebo necitim sa dobre a kolko musim vlastne marodit aby mi to uznali
klasicke antidepresiva a tabletky na spanie .. spim cele dni len v noci nie .. viac liekov som odmietla, kedze sa bojim .. dva roky dozadu som sa predavkovala .. zajtra odchadzam do svajciarska a moj aktualny stav je . prepacte mi to, ale pekne na hovno ... prerusila som skolu lebo som to nezvladala .. uz ani fyzicky .. priatel mi vybavil robotu, tak som ale zaspavala .. kedze bez penez nemam ani na lieky, odchadzam zarobit a verim, ze mi to nejak pomoze a ked sa vratim zvladnem dokoncit skolu .. nevien ako to cele zvladnem, bud si pomozem alebo neviem .. :/ tu nemam sancu
Príjemný dník prajem všetkým!!!!! 18.8 mi uznali in.dôchodok konečne po dvoh rokov čakania na 45% bola som aj na liečení vo Velkom Zaluží pred dvoma rokmi Chcela by som sa spitat s čoho sa vypočitava invalidný dôchodok- Kedy mi dojde vyrozumenie a peniažky na učet Vopred Dakujem za komentár 🙂
@nikolca tak nulam daju nic moj brat ma 1180e plny invalidny mal firmu zalezi aj od toho,kolko kesov si davala pred invalidakom statu vies moja? 😎
možem poprosit o radu??Už 5rokov trpím tažkými depresiami,užívam lieky mám 44rokov že či mám nárok na invalidny dochodok dakujem
Ahojte.Tiež mám tažku depresiu 9.rokov sa liečim mám aj panicku poruchu.Bojím sa sama cestovat v cudzom prostredí som nesústredená a mávam záchvat paniky až sa nemožem nadýchnut.A pýtala som sa mojej lekárky na invalidný a povedala že asi tažko že to by som musela mat tažšiu diagnozu.Stále som plačlivá,bojazlivá stav sa mi skor zhoršuje ako lepší. 😖
@samanta82 ahoj moja,nechapem preco by si nemala mat narok na id. po deviatich rokoch,ak mas svoju psychiatričku porad sa s nou a urcite ti pomoze.ake lieky uzivas?v takomto stave sa neda predsa pracovat.ja nedokazem ani smeti vyniest,vzdy sa pozriem ci niekto nejde po ceste a potom vyrazim.drzim palce!
@cibenka máš to tiež na figu.Ja sa zas tiež najbezpečnejšie citim doma.Aj na školenie na urade som bola s dcérou.Má síce len 10.r ale sama by som neišla nikam.Takto ked sa s niekym rozprávam tak ma to trochu rozptýli a nestresujem tolko.Ja som tiež mala obdobie ked ani do obchodu u nás v dedine som nechodila 😖
ale pritom tužim mat normálny život chodit medzy ludí a cestovat bez strachu
@samanta82 presne ako hovoris,tuzim mat normalny zivot.kedysi som aj ja uzivala frontin aj alventu,ale mi to zmenili z alventy mi byvalo zle, a teraz beriem escitalopram,solian,valdoxan a na spanie gerodorm.bola som aj hospitalizovana na infuziach a liekoch,ale mne to vyhovovalo lebo som potrebovala spanok a poviem ti tam mi bolo dobre,hoci som bola nadopovana. bojim sa ako bude,stale myslim negativne,nespim,neviem sa z toho vymotat,doma vsetko robim s velkym premahanim,nie som schopna nicoho.v robote neviem ani usta otvorit,bojim sa kazdeho a vsetkych.viem presne co prezivas...,
ten escitalopram som tiež brala aj serlift a zabrali len na chvilku a zas mi bolo ako predtým.Ja by som spala non stop.Ale mávam hrozne živé sny.Muž mi často nadáva že všade je bordel no mna jednoducho nič nebaví len revat do vankúša.Chodila som dva a pol roka do roboty tu v dedine na družstve som dojila kravy.Tam mi to vyhovovalo.Poznala som to tam mala som to blízko z domu aj muž tam robí.Potom na mna kolegine robili intrigy pred vedúcimi a psychycky ma deptali až som raz urobila chybu na ktoru čakali a vyhodili ma.Nedokážem sa cez tu krivdu povzniest a viac a viac ma to ničí.Nepomáha ani čas.Mna tiež chcela lekárka poslat do nemocnice no mám menšie deti syn 12,dcéra 10 a bolo by to tazke
to by ma bavilo pri kravach tie ti neublizia na rozdiel od ludi.neboj mne to tiez teraz na pn davaju vsetci pocitit ze nerobim nic a je vsade bordel,je to ziva skutocnost.nemas svoju mailovu adresu,ak by som ti mohla napisat na mail bolo by to lepsie.a v robote u nas je to iste,nezvladam ziadnu situaciu,su tam donasacky najmudrejsie na svete a tie robit nemusia,staci donasat...a obdivujem managerov co davaju na nich ake maju vlastne vzdelanie??manageri by mali upevnovat vztahy na pracoviskach a nie ich rozbijat,teraz mas na siestich zamestnancov na pracovisku jedneho veduceho a jedneho mng.a chudaci robotnici su obycajne nuly!!taku strasnu potrebu mam chut pomahat chudakom a ludom v podobnych situaciach,ale ako..!?
No baby, dobrá téma......Ja sa teraz cítim katastrofálne. Končí mi RD, mám sa vrátiť do práce ktorú nenávidím a je náročná na psychiku (domov soc.služieb). Muž príde na jar o prácu, tak neviem či dať výpoved. Hľadám si prácu, ale cítim sa taká neschopná, unavená....Aj z toho, že môj malý sa v noci často budí. Ráno som viac unavená ako keď si idem ľahnúť a neviem ako zvládnem prácu, + skoré vstávanie a denné cestovanie ☹ Na depresiu sa liečim 6 rokov. Teraz beriem escitalopram, lexaurin a niekedy sanval, aby som vôbec spala. Plus tie živé sny. Nič nevládzem, ani o domácnosť sa postarať niekedy, najradšej by som len ležala v posteli koľkokrát. A najhoršie je, že muž aj rodičia si myslia, že sa mi nechce pracovať a nevie pochopiť, že všetko zvládam naozaj oveľa horšie ako zdravý človek. Že to nie je lenivosť, proste ja nevládzem. Niekedy ma ani život nebaví už. Ja by som pracovať chcela ale dnes sú také nároky o intrigách na pracovisku ani nehovorím. Keby som mala kľudnú prácu, prípadne polov. úväzok. Ozaj môže sa pri čiastočnom ID pracovať? Ešte som o takej možnosti ísť na ID ani neuvažovala. Ale keď to pôjde so mnou takto ďalej.....koľkokrát sa čudujem, že som sa ešte celkom nezrútila.....
@tslobik ahoj,chapem ta a dokonale to poznam,aj to ze si kazdy mysli ze sa mi nic nechce.ak sa liecis na depresie tak vypoved nedavaj,ries si to pn-kou,mozes poziadat o id.a pracovat pri ciastocnom aj pri plnom mozes,zalezi ako sa budes citit a ci to budes zvladat,ja som teraz nemozna...
a ešte ma tento môj stav trápi aj kvôli môjmu malému synovi ☹ ☹ Strašne by som chcela aby mal spokojnú maminu.
aj ja mam ten strach,ale momentalne som nemozna.keby si videla kolko mlaych ludi sa lieci,nechapem co sa deje...ja osobne sa bojim ist do prace.precitaj si blog od renatky holej.
ja mam celodenne vychadzky,nikto ma niky nekontroloval,ale ani ich nevyuzivam,sedim doma...podla mna pracu si casom najdes,ved depresia nie je nakazliva,keby si mala mail bysom ti napisala ako to vsetko prebiehalo.
dobrý deň, chcem sa opýtať,či tu niekto pobera čiastočný invalidný dôchodok uznaný na depresie....chem sa spýtať, v roku 2008 som bola hospitalizovana na psychiatrii, bo som uplne padal na hubu a zrutila som sa a v koncoch som pojedla lieky, v nemocnici mi diagnostikovali depresie....bola som liečena 3 mesiae, odvtedy som ambulantne liečena, už je to 7 rokov, stale sa mi stav nezlepšil,ani nezhoršil, niekedy sa ítim lepšie, inokedy horšie, zasa sami musia pomeniť lieky a tak, som na materskej,počas tehotenstva som lieky nebrala na odporučanie lekarky, no to som ledva ledva obstala, bola som stale plačliva, zle mi bolo, vôbc som si tehotenstvo neužila....po porode som sa do 4 mesiaca nebola schopna postarať o babo, s pomoou manžela aj mojih rodičov a snahou som to zvladla, samozrejme som na liekoch a hcem sa opýtať, či vlastne by som mohla s mojou diagnozou poberať nejaký čiastočný invalidný dôchodok.....ma tu niekto s týmto skusenosti???dakujem za každu radu a odpoved.

@ivona2010 ahoj.aku.manickú fázu?vdaka.za.odpoved 🙂