icon

Depresia a úzkosť pred menštruáciou

7. júl 2025

Asi 2 tyzdne pred menstruaciou zacinam mat depresie uzkosti a zo vsetekho strach .. prosim poradte nieco co mi pomoze ..ja uz nevladzem byt kazdy mesiac byt pol mesiaci v pii.. neviem normalne fungovat po porode sa mi to uplne zhorsilo ..

petka1411
7. júl 2025

@anonym_autor tak ta nepotesim mne sa to
Spustilo po druhom pôrode dovtedy som netušila čo úzkosť je 🥲 návšteva psychiatra-určí liečbu - vydržať … žiadna hanba/ bežná vec pre nich úplne s prehľadom 😊 isto predpise antidepresiva plus ukludnovak (žiadny stres všetko z mierou sa da zvládnuť) príde úľava , lieky sa dajú vysadiť časom ja som bez nich 3 mesiace po dvoch rokoch … no všetko sa mu vracia ale ja to mám hormonálne čisto a už viem s tým na 70% pracovať ..

anonym_db2ddf
7. júl 2025

Psycholog. Určitě se s tím dá pracovat.

iowa2
7. júl 2025

Skús magnézium Magnerot, choď podľa návodu, najskôr väčšie dávky, podľa popisu. Držím palce, mne pomohol.

ester2003
7. júl 2025

@anonym_autor skús možno niečo s lekárne niečo na upokojenie a ak nepomôže tak psychiater nieje to vôbec hamba je to beżná vec takže sa netráp a rieš to 🙂

siegi
8. júl 2025

@anonym_autor no, ja to nemam pred menstruaciou, ale od menstrucacie do ovulky, objavilo sa mi to po druhom porode ked nabehli kramy. Rana nervozita, uzkosti, depka, vykyva nalad, zaludocna neuroza, busi mi srdce. Hlavne rano. Dokonca prvych par cyklov som sa na to budila uz rano okolo 3-4. Myslela som si ze sa zblaznim. Hovorila som to svojmu gyneko. Dal mi agnucaston, ale velmi nepomohlo. Vyskusala som gynex, tak kusok zabral. Vseobecna mi predpisala neurol, ze ked je velmi zle tak si mam dat. Prve cykly som to celkom intenzivne vyuzivala. Skusala som meditacie, cvicenie, viacej horcika vtedy. Teraz, po 2och rokoch, uz mam take cykly ze tie uzkosti sa zredukovali na 2-3 dni pocas tych 2och tyzdnoch. Dokonca som mala uz aj jeden cyklus ze uplne bez tychto blbych pocitov. Drzim palce aby ti to preslo

zmrzlinka2021
8. júl 2025

@anonym_autor smer lekár. Pre kramami ak má žena také 3-4 dní ok, vtedy relax, magnezko. Toto však už nie je ok, a mala by si to konzultovať so svojou psychiatrickou.