Depresie z opakovaných zápalov močových ciest
Ahojte, raz som už písala, potrebujem to dostať zo seba von, nemám sa velmi komu zdoverit, nechcem, aby doma vedeli, ze sa trapim. Milujem svojho priatela, sme spolu 3 roky, ale posledne 2 roky sa trapim s opakovanymi zapalmi mocovych. Spociatku som mala zapal 3-4 krat do roka(vzdy ecoli, pomohol mi urovaxom). Teraz mam zapal kazdy mesiac, kazde 2 tyzdne vzdy po styku. Nemozme mat styk, lebo hned po nom dostanem zapal mocovej rury, moc je vzdy cisty, pali ma len trubica a tam sa najde vacsinou enterokok feacalis. Cize mozme mat styk 1 do mesiaca, dalsi mesiac beriem atb a liecim to. Psychicky to uz vobec nezvladam. Kultivacie na mykoplazmy, ureopplazmy, chlamydie atd mame obaja negativne, partner na urologii vysledky. Ja na gyn vytery tiez v poriadku. Uzivam cca 3 mes tinktiru z kapucinky, beriem probiotika, aj normalne aj vaginalne, nic, nic nezabera🙁🙁🙁 je tu niekto kto sa trapil rovnako ? Dostali ste sa z toho ? Urolog mi naplanoval este cytoskopiu, ci nebude problem v zuzenej trubici. Dakujem vam za rady, ak ste niektora prezili nieco podobne 🙏🙏🙏💚
@7kikuska7 a pomaha ti aspon toto co skusas teraz ?
Nie ten bol v poriadku, takže preto doktor už nevolil žiadne antibiotika ani nič. Ja to mam momentálne také "stabilné", že ono sa to uz ani ne zhoršuje ani nezlepšuje a naučila som sa s tým žiť a verím, že sa to zlepší keď otehotniem, ako veľa báb písalo, že im to vtedy prestalo a mali pokoj.
Ahoj ja som natom rovnako.. Už som zúfalá.. 3 roky a stále nic 😔
Ja som mala toto 15 rokov..úplne na nervy...vyskúšala som snáď všetko..stalo to kopec prachov...pomohol mi az wobenzym 800 tabl, blokurima, vylúčiť cukor a doplniť kysane mliečne produkty.
Dievčata, potrebujem radu, alebo mozno povzbudenie. Už od augusta sa trapim. Mam uz chronicky zapal. E coli v moci som mala v auguste. Po antibiotich e coli nie je, ale stále ma boli zospodu, pichá, pali. Normalne počas dňa. Cystoskopiu robili je tam lozisko zapalu na trigone. Blokurimu beriem, brusnice, caje, kapucinku. Zacala som s Urovaxom. Fakt už neviem. Som z toho zúfalá. Teraz som mala e coli pred 3týzdnami. Som preliecena antibiotika. Budem rada za kazde povzbudive slová.
@ivet1908 podarilo sa odstrániť to ložisko zápalu? Prešli ti problémy?
@ivet1908 probiotika gynimun pomohli
@tinkerbell Nepomáha nič. Pichanie v mocovej rure pocas dna. Bakteria ziadna. Po vycikani ani nehovorim. Cely spodok ma boli. Uz aj noha. Mam cast mechura zhrubnutu z tych zapalov.
10 rokov som sa s tymto trapila, mne uz nepomahala ani d-manoza (blokurima) ktora sa na toto najviac odporuca.. uz ani urologicka nevedela co so mnou. neviem ako som sa k nim dopatrala ale extrem mi pomohli probiotika na mocovu sustavu, volaju sa bio kult - pro cyan, brala som asi dva tyzdne intenzivne rano aj vecer a uz vyse pol roka mam pokoj. Ak citim ze mi zacina zapal, hodim jednu a do 30min je to prec. taktiez odporucam Rowinatex kvapky, aj tie mi pomohli.
@ivet1908 to mi je ľúto, že sa ti stav nezlepšuje 😢 ako dlho už mávaš zápaly močového mechúra?
@tinkerbell posledny som mala v januari. Teraz moč negativny, ale stale ma pichá, štipe, bolesť. Celý spodok až noha ma bolí. Mám zhrubnutú čast mechura na trigone. Neviem, či to môze takto boliet. Nevedia mi poradit. Nič nikde nevidia. V novembri mi vypalovali to lozisko na trigone, poslali na histologiu. Tam vyšlo chronicky zapal. CRP nemam zdvyhnuté, takže akutny zapal tam nie je.
skusala si caj chanca piedra? sypany celu intenzivnu kuru? amavate sex s kondomom ak s kondomom tak s latexovym ci bez? nebola by cesta preliecit antibiotikami partnera? a tiez urcite odporucam ,ziadne intimne gely
@juliet86 práveže mne intímny gél z lekárne obyčajný neparfumovany pomohol.. Keď sme ho nepoužívali (keď by bolo možno aj treba) tak som cítila podráždenie a následne aj bolesti pri močení.. Takto mám pokoj
@ivet1908 aj ja som toto mala, až také silné pálenie po cikani...mne to odznelo samé časom..
@sunshine_18 keď to už trvá od septembra. Niektorý deň lepšie inokedy katastrofa. Som z toho na nervy. Nemôžem niekedy ani sedieť. Čo Vam pomohlo?
@ivet1908 mne to trvalo 3 roky a doktory si nevedeli dar rady.. Mne zo všetkých atb co som mala pomohol cyprofloxacin a potim gynimum probiotika ráno/ večer + večer vkládacie počas liečby atb.. Po odobratí pokračovať s probiotikami ráno večer.. A blokurimu ráno nalačno a večer pred spaním.. Keď začínam cítiť bolest dám si naraz rovno 2prasky.. A Vít C ráno 2tablety.. Aj úprava stravy pomohla, neutierat sa tam dole s uterákom ale s hygienickými sertvitkami.. Žiadne intímne mýdla.. Při sexe intímny gél (neparfumovany) po hneď cikat a sprcha.. A veľa vody piť
@sunshine_18 keď ja nemam žiadny zapal ani bakteriu. Len mam zhrubnuty mocovy mechur na trigone z tych zápalov. Ço ma tam tak pichá a bolí neviem.
@ivet1908 potom možno bylinkové čaje?
@ivet1908 skúšala si aj vrbovku - sypaný čaj? Skús 3x denne vrbovkovy čaj z jednej vrchovatej čajovej lyžičky a aspoň 2 týždne piť
@sunshine_18 ja už som skúsala vsetko. Caje, cinske huby, olej oregano, kapucinka. Žiadne výsledky.
@ivet1908 kde si bola u lekára prosím?
@sunshine_18 v nemocnici v Skalici. Robili mi aj cystoskopiu, sono robia. Dokonca ma aj uspali a vypalovali ložisko, zobrali na histologiu. Moč mám v poriadku. Tak už asi nevedia, čo so mnou.
@ivet1908 prosím ta a cystoskopia ako prebiehala? Bolo to bolestivé?

@7kikuska7 a z toho cievkovaneho mocu sa ukazalo nieco ? Na tom som este nebola, tiez citim skor len podrazdenie, lebo nemam nutkanie, len vzdy ma po styku zacne palit mocova rura, aj ked idem hned na wc. Vyskusam tiez tie probiotika este