icon

Depresie z tejto situácie

lucia851
6. feb 2021

Ahoj mate niekto zhoršené depresie z tejto situácie co sa tu už na Slovensku deje? Myslím tým všetky tie zákazy a ta korona a naša otrasná vláda

desore
7. feb 2021

@pininka1 Prepac, ale kto je zodpovedny, ze nevies, ci v pondelok nastupujes do prace? Zriadovatel skoly, takze tam to treba riesit. Myslim, ze rodicom staci poslat jednu spravu na Edupage, netreba vyvolavat. Ucitel vidi, kto danu spravu precital a je len na zvazeni rodicov, ci pustia deti do skoly. Ved kludne chod na Zanzibar, vyrelaxuj so svojou rodinou.

anukha
7. feb 2021

Ano, aj mne je obcas tazko a hlavne ked prsi non-stop. Co sa tyka toho, kde je lepsie, otazkou je co? Ci covid? (Ne)Opatrenia vlady? Zle nastaveny socialny system? Spoliehanie sa vlady na poslusnost slovakov ako pozostatok komunizmu? Bolo by teda dobre odelit jablka od hrusiek a nemusime sa zbytocne hadat kvoli nepochopeniu. Moj nazor na toto je, ze su urcite veci, ktore samozrejme vlady zvladli v zahranici lepsie a aj opacne. Ako priklad by som len uviedla povinne PCR testy, v tomto bolo SK vyslovene celosvetova "raritka" myslim. Aj zachranna socialna siet v inych, hlavne zapado EU krajinach, je na tom omnoho lepsie. Preto sa ludia az tak velmi nemusia trapit s takymi financnymi tazkostami resp. neistotou.

malva123
7. feb 2021

@lucia851 tak nepis nikomu,ze je chory na hlavu...toto dospely a vyzrety clovek nedokaze.Pekny den do Hlohovca

malva123
7. feb 2021

@ivangeline neviem o com pises...frustrovana si ty...deti su tvoje..ty si sa tak rozhodla...mas ich tolko kolko si chcela a aj povinnosti s nimi...a u nas vidim mamicky s detmi na prechadzkach.s bicyklikmi...aj na ihrisku...aj v skolkach...tak preco tolko placu?

jana_eyre_2
7. feb 2021

@malva123 nechodiť von s deťmi každý deň aspoň na 2h tak už som dávno obesena 😅 je to jediná ozajstná psychohygiena pre obe strany..

danusa63
7. feb 2021

Aj ja chodím so synom von. Na cestu pred dom. Hocičo mu vymyslím, buď sa clapka v kaluži, alebo stávame snehuliaka. Tak nechápem ako tie maminky tvrdia, že sa nedá ísť von. Však 1km od domova sa dá aj s testom aj bez. Jasne, že si @ivangeline frustrovaná. Obleč deti a choďte sa vyvetrať potrebujete to.

pininka1
7. feb 2021

@desore vies nie kazdy funguje cez eduapage, ja robim s autistami a system mame nastaveny uplne inak ako klasicke skoly. Tlacovka ku skolam bola v piatok o 19:30, na zaklade rozhodnutia statu mohla zacat samosprava konat, takze zriedovatel musel rovnako vyckavat. My mame vyplateni dovolenku tu na Slovensku a zial nebudeme tam moct ist,ale ja to respektujem, jedna pani tu pisala kde je lepsie, tak na to som reagovala ze su miesta kde je zjavne lepsie a hlavne ked sa nieco povie, tak to plati aspon dve hodiny, ked uz nie dva dni.

mirkava
7. feb 2021

@lucia851 mam starucku tetu, ktora nam rozpravala ako cez vojnu rok nechodili do skoly vôbec, šulali cigarety z ohorkov aby im vojaci dali brikety na kurenie. Museli utiect z domu, lebo sa vraj blizia vojaci kt. detom vyrezavaju jazyky. Spali v jednej izbe 20ti a cez den si vyčesavali vši z vlasov, lebo neboli na to ziadne prípravky. My si sedime doma a vzdy sa len stazujeme.... ano je to tazka doba, ale ludia su uz rozmaznaní a zvykli si ze maju vsetko a mozu vsetko.....

ivangeline
7. feb 2021

@malva123 wtf? vsak o tom pisem ze je to psychicky stav a nie je to o detoch. Ja sa nemam v tejto situacii ako balancovat.

ivangeline
7. feb 2021

@danusa63 vsak chodime len je von nuda. XD Ked si v takom stave nevies pozitkvne mysliet alebo nieco vymyslket xD a ani sa tesit a to je depresia...

lucia851
autor
7. feb 2021

@mirkava ja nemám všetko a nemôžem všetko, keď mám zdravotné problémy rôzneho druhu

mirkava
7. feb 2021

@lucia851 urcite to nemas lahke, je mi to luto. Je mi luto celej tejto situacie a pevne varim, ze to uz nebude dlho trvať. Hlavu hore 🤗😉 drzim ti palce

kvetinka75
7. feb 2021

@mirkava presne to si myslim. Ludia a hlavne deti su uz strasne rozmaznane a nevedia uzco so sebou. Pro najblizsich problemoch maju hned psychicke problemy, nevedia..zniest par mesiacov ktore nie su take ako pred tym.

lucia851
autor
7. feb 2021

@mirkava ďakujem, ja to zvládnem, bola som dlho doma zavretá, mala som koronu tak už som to nezvládla psychicky

tom_i
7. feb 2021

Kolegyňa už začala brať predpísané lieky

lucia851
autor
7. feb 2021

@tom_i aj ja beriem lieky

leuchtturm
7. feb 2021

Pellegrini, Fico alebo Kotleba by robili to iste co Matovic, keby boli na jeho pozicii. Depresie nemam, akurat tak depky z lockdownu a ze sa to vlecie ako smola.

Vlada za tvoju chorobu nemoze. Ak mas pocit, ze sa ti to zhorsuje, konzultuj svoj stav so svojim psychiatrom, nech ti prisposobi liecbu.

tina4931
7. feb 2021

@kvetinka75 Neviem prečo si utieraš ústa o deti. Deti sú stále vo vývoji ako fyz. tak aj psychickom. A toto všetko na nich následky zanechá, či sú rozmaznané alebo nie.

lucia851
autor
7. feb 2021

@leuchtturm človek je už zdeptany aj z toho debila Matovica

soldi
7. feb 2021

@lucia851 trosku na povzbudenie Ti opisem ako som na tom ja 🙂

Sama doma so styrmi malymi detmi - 2,4, 7 a 9 rokov
Z toho dve starsie maju distancne vyucovanie plus ulohy s nimi robit denno denne a do toho pravdaze riesit dvoch mensich (spava len najmensia) plus varit a starat sa o trojposchodovy dom

Takto fungujem uz od zaciatku decembra. Celkom zahul, nie? Ale do toho este potrebujem tie deti zivit, takze pracujem 6 hodin denne - vacsinou po nociach.

Okrem toho som uprostred rozvodu so psychopatom, ktory ma sice zakaz priblizenia ale neustale ma atakuje mailami a telefonatmi ze ako ma znici, pripravi o dom a o deti a pod, vlacim sa kvoli nemu po sudoch a policajtoch.

A nie, este stale nie je koniec - moja vlastna rodina sa mi otocila chrbtom ze su mnou znechuteni, ze sa rozvadzam a nebavia sa so mnou. Nikto. Cize ked pisem ze som na vsetko sama, tak to ozaj znamena sama - bez akejkolvek pomoci ci opory.

A akoby nestacilo, tak vcera mi vysiel pozitivny antigenovy test na covid a este ceresnicka na torte - mala mi pichla vidlickou do oka, takze mam poskrabanu rohovku, boli to a ani s tym nemozem ist k dr.

A vies co? Snazim sa nebyt v depresii. Snazim sa kazdy den si najst nejaku drobnu radost, chvilu pre seba, neopustat sa. A ver mi, ze v mojej situacii je to sakra tazke, ale je dolezite sa tomu nepoddavat. Drzim Ti palce 🙂

kvetinka75
7. feb 2021

@tina4931 iba vyjadrujem svoj nazor. Kazds situacia ktora sa.vymyka z normalu moze na kazdom.zanechat nasledky. A tie nasledky zavisia aj od povahy a inych aspektov - vychovy a pod.

kvetinka75
7. feb 2021

@soldi prajem Ti vela sily aj tej vnutornej. Veci sa.postupne budu menit k lepsiemu. Drzim palce

tina4931
7. feb 2021

@kvetinka75 Lebo si to napísala tak, ako by ľudia za svoje psych. ochorenie snáď mohli sami.

kvetinka75
7. feb 2021

@tina4931 a to som.kde napisala? Treba si to precitat este raz. Aj vychova.vplyva na to aky silny jedinec z cloveka vyrastie. Vacvsina dnesnych deti ma.vsetko. rodicia im.skacu okolo zadku a potom sa.nevedia prisposobit sotuaci ktora sa.vymyka z ich bezneho zivota. Len nadaju , a sebecky myslia len na seba. Potom prepadaju psychickym problemom. Nevedia zniest ze nie je podla nich. Nevedia zvladat taketo situacie. Stat sa.moze vselico. Minule generacie prezili.ovela horsie situacie ale boli ludksejsi a.ohladuplnejsi

tina4931
7. feb 2021

@kvetinka75 psych. poruchy sú multifaktor. nejde len o výchovu.

katulienkax
7. feb 2021

@ivangeline presne moje deti mam už problém dostať von, oni sa už chcú hrať s deťmi a nie so mnou prechádzať sa a všetci poschovavani nahovno celé toto

nominativ
7. feb 2021

Nikdy nesúdte ľudí, čo niečo nezvládnu podľa vašich predstáv. Nikdy. Veľmi ľahko sa vám to vráti. Ja som si myslela, aká som silná osobnosť a nechápala som, prečo sú ľudia takí precitliveni, že nič už nezvládnu. A viete čo?

Ešte pár dní a zavrú ma na psychiatriu. Cítim sa veľmi labilne.

kvetinka75
7. feb 2021

@tina4931 ja som.pisala.ze. to.moze.byt 1 z dovodov. Samozrejme ze.su aj ine.

silviatko
7. feb 2021

Katastrofa obdobie🤢🙈

tina4931
7. feb 2021

@kvetinka75 Takže to zhrniem, dosť bolo psych. chorých ľudí aj pred týmto cirkusom a teraz to bude katastrofa. K psych. probl. sa pridajú fyzické, lebo to ide ruka v ruke a nechcem vidieť tie obrovské dopady a škody na ľuďoch a najmä deťoch.