icon

Depresívne stavy zo školy: Ako ich zvládnuť?

23. jún 2024

Ahojte. Ti co studujete/študovali ste.. mate depresívne stavy zo školy? Mam pocit, ze už to prekračuje normálne chvíľkové stavy..

Strana
z4
lienka.7
23. jún 2024

@salamistka hlavne, že vy všetky ostatne ste tu normalne👌 k psychológom by ste pomaly už aj v perinke dieta nosili, ci je ok, namiesto toho, aby ste normalne venovali výchove 🤦‍♀️👎
3/4 mladých je jednoducho pohodlných a lenivych.... ale jasne, prečo to "nehodit" na depku, ze? To je to najjednoduchšie predsa.👌

autor
23. jún 2024

@lienka.7 asi nie som lenivá, keď som v 5.rocniku na medicíne ale v poriadku 🙂

autor
23. jún 2024

@lavender94 aku vysokú školu ste študovali?

sisska96
23. jún 2024

Pravdaže. V prvom ročníku na VŠ som si myslela že neexistuje že to zvládnem. A zvládla som. Prvý rok mega náročný, druhý náročný, tretí už iba stredne náročný a potom som už to zvládla v pohode. Ale ani robota nie je ružová , hlavne začiatok, potom stále problémy dookola zmena práce, vymýšľanie že ja chcem robiť sama sebe, potom rok rozmýšľanie, váhanie, stres, chaos čo mám robiť. Potom podnikanie 😅 prvé mesiace náročné, bude fungovať nebude? , neviem, ale odvody a iné výdavky treba platiť, ale príjem nie je istý. A teraz som tu, som SZČO, podnikanie ide fajn, kopec roboty, príjem fajn. Proste život je taký, stále budú nejaké problémy ťažkosti. Treba sa prekonať, vydržať a potom zvládneš všetko aj to o čom si iba snívala. Síce trvali to viac ako 10 rokov, kým som sa dopracovala tam, kam som stále chcela.

autor
24. jún 2024

@sisska96 no ja mam zasa pocit, že prvé ročníky boli fajn. No čím som ďalej, tým to je náročnejšie 😀 aj keď mi chýba už lencjedna ťažká skúška a čakajú ma štátnice. Viem, ze vždy to bude ťažké.. no niekedy človek nevie odhadnúť, čo je a čo nie je pre neho 🙂

sisska96
24. jún 2024

Tak to určite dáš. Keď doteraz si zvládla, určite zvládneš aj koniec 🙂

Strana
z4