Mám depresívne dni. Cítim sa sám a zbytočný

14. aug 2022

Ahojte. Idem sa zase posťažovať. Písal som už viac krát. Stav sa zlepšuje ale mávam depresívne dni ako aj dnes. Citim sa taký sám a zbytočný. Neviem prečo ten pocit. Som úplne nezaujimavy pre každého. Ťažké sú takéto dni. Aj teraz sa mi slzy tlačia do očí.

dadis
14. aug 2022

Odkial si? Ak by si chcel spolocnost a byvas blizko, rada pomozem.. alebo aspon napis. Nikto by nemal ostat takyto smutny sam...Mas predpisane lieky?

janaolas332
14. aug 2022

tak chod von prejst sa,do obchodu,na kopec,kniznice,plavaren,krizovky lusi,cudzie slovicka sa uc...to ja robievam,ked mi je smutni....treba vela aktivit, aby bol mozog zamestnany,takto zbytocne rozmyslas nad vecami co sa ani nikdy nestanu 🙂

heleninamama
14. aug 2022

Takéto depresívne, uplakané typy oboch pohlaví, neustále sa ľutujúce, vŕtajúce sa v starých krivdách a pojedajúce antidepresíva tu píšu v poslednom čase denne.
Čo keby ste si založili svoju skupinu a tam sa vzájomne vypočuli, vymenili si skúsenosti a možno sa aj popárikovali?

sszuzu8
14. aug 2022

Napíš mi 🙂

lucia851
14. aug 2022

@heleninamama asi nevieš čo je to byť v depresii a smutný stále

dadis
14. aug 2022

@heleninamama Niekedy mam pocit, ze si zjedla vsetku mudrost a aroganciu sveta..

autor
14. aug 2022

@heleninamama je toto tvoja skupina?? Ak nie tak prosím staraj sa o svoju skupinu. Nikto si take depresie nekupuje.

autor
14. aug 2022

@heleninamama a ak ti tu vadim tak napíš administratorovi

heleninamama
14. aug 2022

@dadis Môžeš mať, ale je to pravda. Denne to tu spamujú anonymní depkári, ktorí potrebujú svoju každodennú dávku ľútosti, lebo sa bohužiaľ celé dni nudia, nemajú žiadne záujmy, povinnosti ani sociálne kontakty. A tieto ich výlevy k ničomu nevedú, akurát k hádkam. Takže vlastná skupina by mohla byť riešením.

dadis
14. aug 2022

@heleninamama Zazila som v rodine zle dosledky depresie, bud rada, ze nikto z tvojich blizkych nemusi pisat na taketo forum..aj ked..nikdy nevies, u teba by asi pochopenie nenasiel, tiez by si ho poslala...

slniecnica
14. aug 2022

@heleninamama sú to duševne chorí ľudia, je potrebné si kopnúť do nich? Totálne dno neľudskosti. Nech si píšu ak majú potrebu.

autor
15. aug 2022

@lucia851 ďakujem. Nechcem byť zlý ale na jeden tyzden by som jej to doprial. Ale nikto nevie co to čaká ešte na ceste životom.

drimonna
15. aug 2022

Tiež mám často takéto dni... Kľudne mi napíš, ak chceš.

kim2028
15. aug 2022

Bohužiaľ podobné dní mám často, ale tak nemám ľahkú diagnózu-schizofréniu. Snažím sa však aj niečo robiť, ale posledné týždne sa mi nedarí to veľmi. Hrávam síce futbal, chodievam pozerať na športy vo svojom meste. Doma je to jednoznačný mínus. Nedokážem sa už ani k ničomu prinútiť doma a len žeriem...

autor
15. aug 2022

Som myslel ze sa sám takto trápim. No som sa mýlil. By sa oplatilo aj spoločnú stránku vytvoriť na kecanie medzi sebou. By sme sa mohli podporovať všetci.

drimonna
15. aug 2022

Autor: To je dobrý nápad 🙂

refly
15. aug 2022

@heleninamama Viem že depresia je jedna z vecí, ktoré treba zažiť, aby človek pochopil a tiež verím že veľa ľudí sa sťažuje len kvôli pozornosti. Avšak takýto komentár ani nepomáha a toto je verejné fórum.
Vážne to neni o nedostatku koníčkov, povinností, alebo kontaktov. Ja si o sebe myslím že mám koníčkov až-až. Veci, nad ktorými som strávila roky a veci ktoré ma viac menej definovali ako človeka. Depresia, aspoň v mojom prípade je, že zo všetkého odišla iskra. Nič, ale fakt že nič nemá také to " yay 🙂 ". Koníčky sú zrazu frustrujúca povinnosť, ak už sa dokopem ísť s niekým von, tak síce racionálna strana mozgu mi hovorí že sa deje dobrá vec, robím dobrú vec pre moje mentálne zdravie, môžem byť vďačná za kamarátku, ale.... nijako ma to nenapĺňa a radšej by som bola doma. Musím sa premáhať. Cítim sa častokrát horšie a osamelejšie, ako keby som bola sama doma a čučala do steny. Čo robiť keď sa cítiš sama, stretneš sa s niekým, koho máš úprimne rada a veľmi si rozumiete a napriek tomu to tú samotu vôbec nelieči? Potom vieš že ti neni pomoci. Človek sa nemôže baviť keď ho nič nebaví. Vážne to nieje o tom, že je znudený, rozmaznaný, nič mu neni dobré, alebo čo. Len jednoducho urobíš "zábavu / pozitívnu činnosť" a mozog ti nevyplaví hormóny aby si sa aj cítila dobre.
A takto to dokáže pokračovať dni, týždne mesiace, roky... a jedného dňa si uvedomíš že posledný dobrý deň - deň kedy si si ľahla spokojná do postele bol v roku 2012. A ani nevieš ako si sa do toho skĺzla, lebo to bolo tak pomalé a postupné.

A ešte... jedným z najčastejším príznakom depresie je práve apatia. Navonok to vyzerá ako lenivosť, ale je to o tom, že aj drobné blbosti ti prídu namáhavé. Treba sa veľmi VEĽMI premáhať kvôli najmenšej blbosti. Nieje to o tom že by človek bol lenivý, len ta jednoducho nepustí vlastný mozog. Nikto si nevyberie život, kde vstaneš z postele, upravíš ju a si odpálená na pol dňa. To je otrasná situácia... Veď je aj vtip že čo jedávajú ľudia v depresii na obed? Spánok. Lebo pre jedlo sa treba postaviť 🙂 A ostať hladný je obeta, ktorú sú ochotný podstúpiť.
Vieš že najviac samovrážd je práaaveže po nasadení antidepresív? Lebo prvé väčšinou odíde apatia a zrazu máš kopu zúfalých ľudí s odhodlaním urobiť prvý krok. Väčšinou z výškovej budovy, alebo pod prvý vlak, heh :D

refly
15. aug 2022

Nah, veľa ľudí trápi, určite niesi jediný, autor.... Treba si dávať veľký pozor, aby si neskĺzol hlbšie, lebo vždy sa dá ísť hlbšie. Je to bezodná diera... ak chodíš psychiatrovi/lógovy, dodržuj liečbu, alebo skús možno aj viacero. Viacej ľudí = viacej názorov a väčšia šanca že nájdeš niečo, čo ti viac prehovorí do duše. Veľa vecí sa dá dohľadať aj online.
Krúžok anonymných depkárov môže byť dobrý nápad, ale bacha aby sa ľudia nedeptali navzájom ešte viac. Väčšina takýchto skupín, čo som videla funguje ako ozvena. Jeden zakričí že je mu nahovno a ostatný to prízvukujú a utvrdzujú to. Topiaci človek si musí v prvom rade uvedomiť ktorým smerom je hladina, alebo že tá voda nieje až tak hlboká. Ideálne, pomoc plavčíka. Druhý topiaci málokedy reálne pomôže. Môžete si porozumieť a skamarátiť sa na základe rovnakého zážitku, ale z vody ťa pravdepodobne nevytiahne.

loliki
15. aug 2022

A čo ti pomáha proti depke? Nejaká činnosť, záľuby, hudba, kniha, príroda, zvieratko...?

drimonna
16. aug 2022

Ja bohužiaľ nemám len depresie, ale aj mánie... ☹️ Trpím Bipolárnou poruchou...

kim2028
16. aug 2022

@refly Neviem no, ako by to vyzeralo na fóre depkárov. Máme schizofrenici schizoforum.net a nevyzerá to tam najhoršie. Možno aj autorovi by som odporučil sa pozrieť na toto fórum. Dá sa dostať ku viacerým zaujímavým témam ako aj názorom. Schizofrénia a depresia sú si v niečom aj podobné... Depresívnemu pacientovi by som odporúčal prispievať skôr do tešiacej témy, že čo ťa potešilo počas dňa... Mohlo by byť to dobre...