icon

Desmoid - nezhubný nádor

la_bambulka
19. okt 2012

Ahojte. Asi 6 mesiacov po pôrode som si nahmatala hrčku pri pupku. Nasledovala operácia a dg. Desmoid - nezhubný nádor. Je k tomu málo literatúry a je to vraj vzácne ochorenie. Dočítala som sa, že môže (okrem iného) súvisieť s operáciami v brušnej dutine a teda aj s cisárskym (rodila som cisárskym rezom). Máte niekto rovnaký problém? Mali ste potom ešte ďalšie bábätko?

Strana
z2
ineeez
24. apr 2019

@daniaz ja som si ho na začiatku nahmatala lebo ma tam bolelo a šla k Dr. Ta ma poslala na sono brucha a potvrdilo sa to. Tumor v brušnej svalovine. Hneď potom na chirurgiu a odtiaľ na CT. A s výsledkami po termín na operáciu. Ak dačo kľudne píš...

ineeez
24. apr 2019

Počas tehotenstiev som si pichala fragmin do brucha na riedenie krvi. Mala som jedno tehotenstvo za druhým a tých injekcií bolo takmer 600. Ako som sa dočítala v nejakom výskume môžu tieto útvary v svale vznikať aj zo zle pichnúť ej injekcie. Niektorí Dr. tvrdia ze nie, niektorí že je to možné..

daniaz
24. apr 2019

@ineeez ja užívam anopirin. Akurát sedím na gynde. Tiež ma to boli. Ako dlho si čakala na výsledok z hystologie? A ako si to prežila Psychycky? Ja som úplne mimo len placem

ineeez
24. apr 2019

Aj ja užívam anopyrin ale keď som bola tehotná tak ešte tie injekcie k tomu. Mne histologiu nerobili, mne to rovno vybrali. Tieto desmoidy sú síce nezhubne, nemetastazuju do okolia ale vnútri sú agresívne. Neviem ako by to dopadlo keby ma boli rozrezali, vzali vzorku a potom zasili a operovali ma niekedy inokedy. Ja som trvala na tom nech je operácia čím skôr a nech to výberu všetko. 6.3 mi to diagnostikovali a 2.4 bola operácia. A ty to máš kde keď ta poslali na gyndu?

daniaz
24. apr 2019

@ineeez píše s prevahou vľavo od maternice. Ja neviem ako toto dám Psychycky. Mam tri deti a úplne som na dne

ineeez
24. apr 2019

@daniaz ja som to mala v svale na boku brucha smerom k slanine tiež naľavo. Mne neotvarali celé brucho. Nemôžeš to mat len dáky myom?

ineeez
24. apr 2019

@ineeez tiež som rycala keď ma nik nevidel. No strašne to bolo. A najhoršie to čakanie. Ale kvôli deťom som sa potom voľáko pozbierala. Držím ti palce a daj vedieť ako si dopadla.

daniaz
25. apr 2019

@ineeez posielam ti foto. Dnes mi idú brat onkomarkery. CA123 a He4. Ale javí sa mu to na dermoidnu cystu.

ineeez
25. apr 2019

@daniaz vyzerá to na cystu keďže je to naplnené tekutinou. Neboj, to dobre dopadne

ineeez
25. apr 2019
daniaz
25. apr 2019

@ineeez co keď je to niečo iné 😔 Ja mam také myšlienky že vôbec neapavam. On ani nevie ci je to na vaječníku lebo koli crevam nevidel.

ineeez
25. apr 2019

@daniaz nedá sa ti ísť ešte niekde inde na konzultáciu? Iný Dr alebo iné zariadenie..

katrin21
25. apr 2019

@daniaz dermoid a desmoid su dve rozne veci..😉

katrin21
25. apr 2019

@daniaz ty mas vyplnene niecim, fakt to bude skor cysta... ale teda mas kopec myomov..je otazka casu, kedy pojde maternica von.. deti uz mas? Ak ano, mozee zvazit operaciu ze rovno vyberu ten utvar aj maternicu, lebo o par rokov,ak myomy budu rast aj tak to pride... kamoska bola pred pol rokom kvoli tomu...

daniaz
25. apr 2019

@ineeez zajtra idem na konzultáciu do Rk na príjmov. Tak som zvedavá kedy mi dajú termín. V MT až na jún dávajú.
@katrin21 tak to som netušila že dermoid a desmoid sú dve rozdielne veci. Zajtra idem na konzultáciu tak sa popýtam.

katrin21
25. apr 2019

@daniaz netusila?? Ved to je uplne ine slovo! Dermoid casto obsahuje zarodocne bunky, kludne vlasy, zuby... niekedy je to zamlcane dvojca a pod..ak sa nemylim...
Desmoid je z fibromatozy, je uplne nieco ine.. je raritny a mnohi doktori dokonca ani netusia, ze existuje..bohuzial..je to pomerne nove...

daniaz
25. apr 2019

@katrin21 myslela som ze je to len chyba v slove 🙏 Ďakujem za vysvetlenie.

ineeez
25. apr 2019

@daniaz áno katrin21 ma pravdu. Stačí keď si dáš oba pojmy do Google ako obrázky.... 🙈

maialeo
27. aug 2024

@daniaz ako si dopadla? je to ok?

Strana
z2