Desmoid - nezhubný nádor
Ahojte. Asi 6 mesiacov po pôrode som si nahmatala hrčku pri pupku. Nasledovala operácia a dg. Desmoid - nezhubný nádor. Je k tomu málo literatúry a je to vraj vzácne ochorenie. Dočítala som sa, že môže (okrem iného) súvisieť s operáciami v brušnej dutine a teda aj s cisárskym (rodila som cisárskym rezom). Máte niekto rovnaký problém? Mali ste potom ešte ďalšie bábätko?
Aj ja užívam anopyrin ale keď som bola tehotná tak ešte tie injekcie k tomu. Mne histologiu nerobili, mne to rovno vybrali. Tieto desmoidy sú síce nezhubne, nemetastazuju do okolia ale vnútri sú agresívne. Neviem ako by to dopadlo keby ma boli rozrezali, vzali vzorku a potom zasili a operovali ma niekedy inokedy. Ja som trvala na tom nech je operácia čím skôr a nech to výberu všetko. 6.3 mi to diagnostikovali a 2.4 bola operácia. A ty to máš kde keď ta poslali na gyndu?
@daniaz ty mas vyplnene niecim, fakt to bude skor cysta... ale teda mas kopec myomov..je otazka casu, kedy pojde maternica von.. deti uz mas? Ak ano, mozee zvazit operaciu ze rovno vyberu ten utvar aj maternicu, lebo o par rokov,ak myomy budu rast aj tak to pride... kamoska bola pred pol rokom kvoli tomu...
@daniaz netusila?? Ved to je uplne ine slovo! Dermoid casto obsahuje zarodocne bunky, kludne vlasy, zuby... niekedy je to zamlcane dvojca a pod..ak sa nemylim...
Desmoid je z fibromatozy, je uplne nieco ine.. je raritny a mnohi doktori dokonca ani netusia, ze existuje..bohuzial..je to pomerne nove...

@daniaz ja som si ho na začiatku nahmatala lebo ma tam bolelo a šla k Dr. Ta ma poslala na sono brucha a potvrdilo sa to. Tumor v brušnej svalovine. Hneď potom na chirurgiu a odtiaľ na CT. A s výsledkami po termín na operáciu. Ak dačo kľudne píš...