icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kikina9
12. mar 2012

3x denně po 1 tabletě

stella25
13. mar 2012

@zibi zdielam rovnaky nazor o lekaroch ako ty a dakujem za nazor.

lilisa
13. mar 2012

Kiki: taky chodím do Zlína a ten přístup se mi tam vůbec nelíbí. Zrovna včera jsem tam byla... chodím ke Slovákové a ty?
Jsem názoru, že si příroda poradí, ale člověk se musí dle toho začít chovat, myslím jako s výživou, doplňky atd.
Já začala teď hodně jinak uvažovat... ale doktorka mi včera řekla že s mým AMH bude za rok pozdě. Tak si potom říkám, že v CARU umí jedině psychicky zdeptat. Já to ale nevzdávám, kdo chcete můžete se se mnou začat jinak stravovat, manžel už má na sobě výsledky🙂

kikina9
13. mar 2012

@lilisa ahoj, já taky chodím ke Slovákové, a s ní jsem spokojená. Předtím jsem chodila ke Křenkovi, a z něho jsem byla vždycky totálně rozhozená, vůbec mi neseděl, a jak ty říkáš, jedině psychicky zdeptal. Připadalo mi, že někdy ani neví, co říká, a je fakt, že několikrát jsem od něho šla s pláčem na krajíčku. Když se mi po IVF podařilo otěhotnět, tak mě pořád strašil tím, že se nemám radovat, že to může dopadnout všelijak, že jsem byla s nervama úplně na dně, a nakonec jsem opravdu potratila ☹ Navíc na ultrazvuku ani nepoznal, že to byla jednovaječná dvojčata, což když jsem šla u nás do nemocnice na revizi, tak mi řekli hned, tak nevím, co si mám o něm jako o odborníkovi myslet ☹ Proto jsem od něho utekla k Dr.Slovákové, a doufám, že už se s ním nikdy nepotkám.
A ty máš jak vysoké AMH? A do Zlína chodíš jak dlouho, máš už za sebou nějaké IVF?
A můžeš mi písnout, jak ses začala jinak stravovat?

reni0602
14. mar 2012

@lilisa ahoj, taky by mě zajímalo, jak se lépe stravovat 🙂 ?

zibi
14. mar 2012

@marca22 ahoj leni ...dnes som si sla po vysledky ku gyndosovi ohladom tych protilatok co mi robili ..a prestav si ze aj ja mam slabo pozitivne protilatky proti fosfolipidom - konkretne kardiolipin.. ale slabo pozitivny..ty mas ako? co ti na to povedali?? zabera prednison a anopirin? a mozu kvoli tomu zlyhavat vajecniky teda to amh?

marca22
14. mar 2012

@zibi Ahoj,vaječníky neselhávají kvůli tomu,ale pomáhá na to ten anopyrin a prednison. Ty protilátky proti kardiolipinu můžou způsobovat trombozy nebo špatné prokrvování a problémy při zahnizďování embrya v děložní sliznici.

zibi
14. mar 2012

@marca22 aha no uvidime co budee

lilisa
14. mar 2012

Reni: ono je to hodně těžké s tou stravou, vesměs jíme samou zeleninu 😉
Polévku na oběd nebo rybu, jáhly atd. je toho moc, co jíme, nebo spíš co se může a co se nemůže. Jde o to, že jsme hodně překyselní, to jsme zjistili lakmusovýma papírkama 😉
Holky já mám taky slabé protilátky...
Marca22: a ten anopyrin a prednison jíte pořád?
A jak se teď každá snažíte? necháváte tomu volný průběh nebo se snažíte v plodné dny, bazální teplota aj.?

kikina9
15. mar 2012

Ahoj holky, tak dnes jsem byla na OPU, nakonec byly získány 2 vajíčka, zítra si mám volat, jestli se jim je podařilo oplodnit 🙂 Tak se teď modlím, aby bylo aspoň jedno 😉 Pokud to vyjde, tak bych šla v neděli na ET 🙂

evickav
15. mar 2012

@kikina9 jéééj to je super správička 🙂 držím palčeky,aby sa pekne oplodnili a rástli 🙂

kikina9
15. mar 2012

@evickav moc děkuji 🙂 ale bojím, bojím 😉

evickav
15. mar 2012

@kikina9 treba veriť,,, zajtra bude určite ďaľšia dobrá správička,uvidíš 🙂
ja som dnes dobrala clostilbegyt,,, som moc zvedavá či a koľko bude vajok,,, sono mám až v utorok,,, zato zajtra ráno idem k zubárovi,,, a bude mi robiť zub - mám odlomené z osmičky okolo plomby,,, no nejako to prežijem,,, nebojím sa zubára,len je mi to moc nepríjemné,,,
ozaj ty si cítila po clostile nejaké zmeny? ja si cítim takú zväčšenú maternicu ( pijem aj alchemilku ) a dnes ma pobolieval pravý vaječník,,,

kikina9
16. mar 2012

@evickav já jsem při užívání Clostylu necítila téměř nic, možná chvilkama mírné pobolívání v okolí vaječníku, až tak 3 dny před OPU mě začaly střídavě bolet pravý i levý vaječník. Říkala jsem si, proč oba, když vajíčko bylo jenom na levém, no a při opu se objevily vajíčka 2, na levém i pravém vaječníku 🙂
Já myslím, že pokud cítíš pobolívání bříška už teď, tak je dobré znamení 🙂
U zubaře držím palce, ať to máš rychle a bezbolestně za sebou 🙂

zibi
16. mar 2012

@kikina9 super moja, musime verit....j amam zatial len 3 mala som ist dnes ale som chora tak az v pondelok idem znova do centra..tak uviidme...co zo mna vydoluju.. 🙂
a ktore ivf si abslolvovala??

evickav
16. mar 2012

@kikina9 tak už vieš,čo je s vajkami? podarilo sa oplodniť?
ja som zubára ani necítila - trošičku - robil mi dve osmičky, ale dal mi tam zatiaľ len vložky,,,, za 3 týždne mám prísť znovu a urobí mi to,,, chodím takému mladému fešákovi,,, radosť posedieť v kresle 😀

evickav
16. mar 2012

@zibi ty máš tri vajká???? tak to je tiež moc dobrá správička 😀
ja sa už neviem dočkať utorka,,, som zvedavá na moje vajká 🙂

kikina9
16. mar 2012

@zibi ahoj, a ty absolvuješ klasické IVF, nebo taky minimálku? Já mám za sebou 2 klasická IVF, ale protože při prvním nedošlo k ET, tak se to prý nepočítá. Teď zkouším minimálku, kterou nehradí pojišťovna, takže se do pokusů nepočítá. Pokud to teď nevyjde, tak mám ještě 2 pokusy na pojiš´tovnu, které si asi nechám na darované vajíčka 🙂
Před chvílí jsem volala co CARu, a podařilo se oplodnit 1 vajíčko, tak jsem moc ráda aspoň za to jedno🙂 V neděli mám jít na ET, tak doufám, že embryjko vydrží 🙂

kikina9
16. mar 2012

@evickav ahoj, zrovna to píšu 🙂 Podařilo se oplodnit jedno, ale jsem moc ráda i za to jediné 🙂 Teď ještě aby vydrželo do neděle, kdy mám ET 🙂 Mám strach, že až tam v neděli přijdu, tak řeknou, že bohužel ☹
Pokud bych na zubní chodila k mladému fešákovi, tak bych se tam možná i těšila 🙂

evickav
16. mar 2012

@kikina9 takže tfuj tfuj tfuj tfuj na nedeľu 🙂
zázraky sa dejú 🙂

kikina9
16. mar 2012

@evickav moc děkuji 🙂 🙂 🙂 To víš, že se snažím uvěřit, že se stane zázrak, to tady asi každá 🙂 Teď si budu muset nějak zaměstnat hlavu a ruce, abych pořád nepřemýšlela nad tím, jak se embryjko vyvíjí, nebo se zblázním 😉 Asi se vrhnu do jarního úklidu 🙂

evickav
18. mar 2012

@kikina9 tak dnes je deň D,,, moc na teba myslím a posielam pozitívnu energiu, aby bolo všetko tak ako má byť,,, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kikina9
18. mar 2012

@evickav Jé, moc děkujííí 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Tak bojovníček vydržel, prý je to krásné osmibuněčné embryjko, teď nezbývá než mu věřit a doufat, že za 14 dní na mě vykouknou // 😉
Teď přemýšlím, jestli jít zítra do práce, nebo si raději nechat vystavit neschopenku. Co myslíš? Práci nemám fyzicky náročnou, a navíc, když budu doma, tak na to budu pořád myslet, jestli se to povedlo, nebo ne. Ale zase bych nerada něco zanedbala 😉

evickav
18. mar 2012

@kikina9 tak embryjko už je u maminky,,, to rada počujem,že je všetko v poriadku,,,
ja som PN už od konca januára,,, a ani sa nechystám do práce,,, myslím si,že taký týždeň by si mohla byť doma,,, aby sa embryjko v kľude zahniezdilo,,, presne tak,aby sa niečo nezanedbalo,,, ak by bolo treba,ja by som aj 14 dní ležala,len nech je všetko dobre,,, ja tiež nemám náročnú prácu, ale doma mám kľud a žiaden stres,,, robím si čo kedy chcem a nemusím sa na nikoho obzerať,,, vyložím si nohy,kedy chcem,,, a v práci by som bola predsa len obmedzená,,, a myslela by si na to aj v práci,,, len by si sa ešte stresovala,či si nemala predsa len byť doma,,,
nuž ale rozhodnutie je len na tebe,,,
teraz si ja budem brať z teba príklad a budem ťa nasledovať,,, v utorok sono, už som fakt zvedavá,,, lebo pravý vaječník ma fakt dosť pobolieva,,, no veď uvidíme...

kikina9
18. mar 2012

@evickav Tak to je super, že pravý vaječník pobolívá 😉 Určitě tam bude pěkná úrodička, moc držím palce 🙂
S tou neschopenkou máš pravdu, už jsem se rozhodla, že si pro ni zítra zajdu 🙂 Z CARu jsem neschopenku nechtěla, aby tam nebylo jejich razítko, nemusí to v práci všichni vědět 😉 Tak jenom doufám, že mi ji obvodní doktorka bez problémů napíše, a zůstanu doma až do provedení těhotenského testu 😉 A nejlepší by bylo, kdybych měla důvod si ji nechat ještě dalších 9 měsíců 😉

lenka_21
autor
18. mar 2012

@kikina9 No supeeer, tak mas nakoniec pekneho bunkaca ... drzim palceky a verim, ze budes dalsia tehulka s nizkym AMH 🙂 🙂 🙂!!!

@evickav Drzim palceky na sone 🙂

mili78
18. mar 2012

baby na tie vysledky AMH by som moc neverila...mne vyslo nizke 0,85 a pritom som po IVF schytala hyperstimulak..co je totalna blbost, zena s nizkym amh nemoze dostat hyperstimulak...aj lekar kukal na ten vysledok ako puk, ze co je to za blbost 😉

evickav
18. mar 2012

@kikina9 mne môj gynekológ napísal PN už pred IVF, brala som vaginálne antibiotiká a nechcela som už chodiť do práce, bolo tam dosť ľudí chorých,tak som nechcela riskovať,,, potom sa mi to IVF posunulo o mesiac, ale nechal ma doma,,, úplne inak to teraz prežívam,ako pred 10 rokmi,keď som absolvovala 3x IVF,,, to bol strašný zhon - práca, injekcia, práca, sono, zase práca,,, teraz som pekne doma, odpočívam, vyčistila som si hlavu od blbostí a stresu,,, a tiež už hodlám byť na PN až do materskej 🙂

evickav
18. mar 2012

@mili78 tak to kukám aj ja ako puk,,, a to čím ťa stimulovali? injekcie alebo tabletky?

mili78
18. mar 2012

@evickav ... injekcie, Bravelle 🙂 a taky hyperstimulak, ze som tyzden bola v nemocnici...a vraj nizke amh...asi vymenili vysledky, lebo inak si to neviem vysvetlit