DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@evickav Mrzi ma co sa stalo ... chcem sa opytat ci ste pocas stimulky keksikovali s mm? Prepac, ze tuto otazku, ale ja som mala tiez vzdy problem s praskanim vajok a my sme mali az do odberu vzdy prisne zakazane 😀 😀 😀 Pokial viem, teraz sa zvyknu pichat injekcie, aby vajka boli silnejsie - tusim sa to vola Cetrotide a je este jeden na O (ale neviem si spomenut meno).... nepichala si ich nahodou? Neboj v dalsom kole je to tutovka!
@zibi Ako?
@kikina9 Kedy testikujes ... nech nezabudnem nakuknut 😅 Co sa tyka Pregnylu, ten sa moze pichat do brucha alebo do zadku ... je to jedno, hlavne, ze sa pichne 😀
@evickav popraskaliii??? 😕 😕 to kde chodis moja?? pre boha..ved nam na to pichaju injekcie aby sa to nestalo...ja som si pichala decapepthyl...12 dni som stimulovala...na 12 den vecer pregnyl a potom 13 den nic a 14 odber..a nepopraskalo nic...tak nechapem...pocuj ty si si nepichala pregnyl ale tu druhu injekciu na dozreivanie....a mne hovorili ze tu druhu injekciu co sa picha podkozne davaju len tym babam co maju vela vajok a podla krvi..... skoro vsetky maju pichany pregnyl..tak nechapem ako mohli popraskat skor..ty si si nepichala dipherelin, deapethyl pocas stimulky? to by sa profikoom nemalo stavat..... a ty si na sono nechodila castejsie? prepac ja sa v tom dajako stracam...a nechces vyskusat ine centrum? hm...no nechapem
normalne som nastvana aj za teba.. 🙂
namiesto pregnylu si pichala ten ovitrelle? kedy si ho pichala...stredu vecer, v stvrtok pauza a piatok bol odber?
@zibi nepichala som si žiadne injekcie,,, len v stredu o 21 ten ovitrelle,,, v piatok mal byť odber,,, práve sa sekol doktor o jeden deň,,, myslím si,že keby mi robila sono moja doktorka,že by to takto nedopadlo,,,
ale aspoň viem,že ešte sú nejaké vajká a skúsili sme včera sexíkovať,tak možno bude aj zázrak 🙂
Ahojte, dlhsie som tu nebola, tak sa chcem podelit o moje dalsie skusenosti 🙂 Ja mam amh 1, Dr. mi povedal, ze v mojom veku by malo byt blizsie k hodnote 3 ☹ Muz ma zly spg., pricina sa nasla, co je podla mna velmi dolezite, aby sa zistila a mohla sa nasadit spravna liecba. To odporucam kazdemu.
Mne momentalne jeden vajecnik spi 😠 a druhy maka niekolko mesiacov sam a este k tomu folikul samozrejme nepuka ☹ hoci dorasta do spavnej velkosti. Pricinu neviem, mate s tym skusenosti?
Medzicasom sme uz vyplnili ziadost do poistovne o IVF - ICSI, nakolko sa mi cakat dlhsie nechce, vitaminy nezabrali bohuzial, ono je to asi od pripadu k pripadu.
@lenka_21 Ahoj, sama ještě nevím, jestli dostanu odvahu, abych testovala. Původně jsem měla v plánu to poprvé zkusit v neděli, to budu 7. den od ET, ale čím víc se to blíží, tím mám větší strach 😉 Navíc při posledním IVF, kdy se mi podařilo otěhotnět, jsem měla už 6.den po ET docela velké bolesti břicha, a teď zatím vůbec nic ☹ Takže spíš počítám s tím, že to nevyšlo ☹
@radina Som prekvapena, lebo 1 je velmi dobra hodnota a kopec dievcat by dalo cokolvek, aby mali takuto ... my sme tu vacsinou od 0.1 do 0.3 takze to si od nas daleko 🙂 🙂 🙂 Na praskanie folikov existuju injekcie a v tom problem nevidim. A co sa tyka spg. neviem v com ho ma tvoj mm zly, ale ak je to koncentracia, alebo pohyblivost tomu sa da pomoct. Moj mm ma zlu morfologiu - 99.5% patologickych spermiji, moje AMH 0.38 takze sme dobra kombinacia 😀 Berie nieco mm na zlepsenie spg? Teda ak nema zlu morfologiu, tak by mohol uzivat vitaminy, kt.to vedia zlepsit (lebo na zlepsenie morfologie momentalne lieky nie su ☹ )... a musi sa to uzivat dlhodobo a pravidelne. Tiez by nebol zle vysetrenie u urologa, ci nema niekde zapal (moj mm na tom bol, lebo aj to moze zhorsovat spg.) Ak sa inac nedari IVF-ISCI je dobra volba a ako som pisala, liekmi vedia donutit folikul, aby praskol. Este ma napadlo, nerobili ti podrobny hormonalny profil - mozno mas malo hormonu, kt.sposobuje praskanie folikulu ...
@kikina9 Ja viem, ze je tazke sa neporovnavat, ale kazdy cyklus je uplne iny a ked nic necitis tak to neznamena, ze nie si tehu ... ja som pri kazdom tehu mala ine priznaky (pri tom prvom som ani nevedela, ze som tehu) pri druhom som mala klasicke PMS a tak som tomu ani neverila 😅 Pokial viem, tak sa doporucuje testovat tusim az na 12-14 od ET ... na zahranicnom fore mame jednu kocku, ta tiez nemala ziadne priznaky, testovala na 12 den po ET, mala negativne testy a tak sa vecer dobre opila (na zmiernenie zialu) ... a ako bola v soku ked jej nakoniec na 14 den po ET potvrdili krasne vysoke HCG 😀 😀 😀
@zibi @evickav No ja som prekvapena, lebo ked som sa s Dr. bavila tak aj pri slabej stimulke som mala v protokole naplanovane pichat Cetrotide proti praskaniu vajok ... vraj to zvyknu davat aj pri soft stimulkach 😕 😕 😕 Mna skor zaujimalo ci ste nekeksikovali pocas stimulky, lebo to sme mali zakazane my ... mne tie vajka tiez hned praskali a tak sme nemohli ... No je to hrozne ked musite makat klasicky 😀 😀 😀
@lenka_21 teraz sa už budem na tie injekcie pýtať,,, počas stimulky sme keksíkovali 1x na 9DC,,, potom som bola na sone a bolo všetko v poriadku,,, ja som to cítila neskoro večer pred odberom,,, aj to tak podľa sona na druhý deň ráno vyzeralo,že sú čerstvo prasknuté,,, až doma ma napadlo,že sme mohli aspoň insemináciu skúsiť,,,
to cetrotide si si mala pichať celú stimuláciu ? alebo len ku koncu ?
@lenka_21 Děkuji za povzbuzení 🙂 Testovat zatím nebudu, nemám na to odvahu, navíc máš pravdu, že 7. den od ET je asi fakt hodně málo, i když vím, že některým holkám už se v tu dobu // ukázaly 🙂 Minule jsem testovala 9. den od ET, a už tam // byly, i když ta druhá byla fakt hodně slabá 😉
@ evickav to Cetrotide se dává až ke konci stimulky, ale oni jsou někde zvyklí ho dávat i při soft stimulaci, jinde ne ☹ Jak jsem ti psala už výše, tak jsem se o to taky zajímala, a doktorka mě řekla, že nejsou zvyklí ho při tomto druhu stimulace dávat, takže jsem to měla bez toho. A to jsem měla doma ještě 3 injekce, které mi zůstaly po klasickém IVF, takže bych ho nemusela ani dokupovat 😉
Ale tobě to teda asi bohužel špatně naplánovali, škoda, že pokaždé chodíš k jinému doktorovi ☹ Já si myslím, kdybys měla pořád jednoho doktora, tak by si to lepší pohlídal a vajíčka by předčasně nepopraskaly 😉
@kikina9 ja sa skúsim opýtať mojej dr. na tie injekcie,,, chodím k jednej dr., ale zhodou okolností práve v ten deň neordinovala,tak nás objednali k inému dr.,,, pôvodne som mala sono na 10-12 DC,,, 10 deň bola nedeľa,,, 11 deň mala toho doktorka už strašne moc a nestihla by ma vyšetriť,,, tak nám dali ten termín na 12DC,,, keby som si bola pichla to ovitrelle už v ten 12 deň,tak som mohla ísť na odber 14DC a stihlo by sa to práve včas,,, nuž tento mesiac mi to nebolo súdené,,,
s tým testovaním skús ešte chvíľku vydržať,,, aspoň do stredy-štvrtka 🙂
Holky, tak nevím, jestli jsem normální 😉 Včera jsem vyšilovala, že nemám žádné bolesti břicha, tak že to určitě nevyšlo, od včerejška večera mám zase docela velké křeče v břiše a v zádech, tak už zase vyšiluju, že přijde MS 😀 😀 😀 No chápete mě, fakt asi nevím, co chci 😎 To IVF je fakt nápor na nervy, od začátku až do konce ☹
@evickav Já tajně doufám, že to znamená zahnizďování 😉 Ale mám fakt strach, vždycky když jdu na WC, že zjistím, že se mi rozjela mrcha ☹ A na test nenacházím odvahu 😀
A tys dostala nějaké hormony, i když jsi nakonec nebyla na OPU? Myslím Utrogestan nebo něco podobného? Pokud ne, tak je možné, že se ti MS rozjede dřív, já když byla na 1.IVF, při kterém nedošlo k ET, tak jsem už nedostala vůbec nic, a mrcha se mi rozjela za pár dní
😕
@kikina9 nie nedostala som žiadne hormóny potom,,, len si myslím,že ak je viac vajok,tak aj sliznica je dosť vysoká a preto ma môže to bruško tak pobolievať,,, uvidím,,, a aj si hovorím,že ak boli 4 vajká a my sme sa kvalitne posnažili 😀 , že možno to môže mať aj inú príčinu 🙂
tebe vychádza testovať 1.4. ?
@evickav nevím, kdy mám testovat. Posledně jsem dělala test už 9. den po ET, a byl tam slabý duch 😉 Teď by to vycházelo na zítra. Holka, která byla se mnou na OPU, tak už si dnes dělala test a měla tam //. Ale já to asi zítra nedám 😉 Jinak na kontrolu a krevní test do CARu jedu 2.4.
Tak uvidíš, třeba budeš mile překvapena a další IVF už nebude potřeba 🙂 Moc bych ti to přála 🙂
@evickav Ten Cetrotide som mala pichat ku koncu ... man tie vajka tiez vzdy potrapili, lebo nastimulovane mali tendeciu praskat a ten jeden moj vlastny rastol vzdy ako sa mu chcelo a praskal kedy sa mu chcelo - no od zaciatku to bol individualista 😀 😀 😀 Dr.sa v CAR vzdy smial, ze presne vie, kt.je ten moj vlastny ...
@kikina9 Moj sukromny nazor - ak mas byt v strese tak na 12 den od ET kludne testni a uvidis. Hlavne si kup dobry test, najmensia citlivost a testuj z ranajsieho mocu. U nas na Sk sa doporucuju Mamatesty. Ak to bude negativne, stale by som isla este na krv, lebo negativnych testoch tu na fore je kopeeec a baby su stastne tehulky a mamicky. Ak ta to "som - nie som" az tak nestresuje, tak kludne pockat do odberu krvi v CAR. 🙂 Drzim palceky!!!
@kikina9 Kolko dni po ET si??? Tusim 12? Ak ano, tak to Pregnyl v ziadnom pripade nemoze byt, ten sa vyplavuje po par dnoch.
Tak tisko, ale velmi tisko blahozelaaaaaaaaam 🙂 🙂 🙂 ... nesmierne sa tesim, lebo tento vysledok je dalsia nadej pre kocky s nizkym AMH 🙂 🙂 🙂 2.4. budem cakat kraaaasne vysoke HCG 😀 😀 😀 !!!!
@lenka_21 Pregnyl jsem měla aplikovaný 13.3., takže je to 14 dní od aplikace Pregnylu, 12 dní od OPU, 9.den od ET 😉 Tak jenom doufám, že jsem ten test moc neuspěchala, a za 2 dny nebude sněhobílo 😉 Je fakt, že jsem měla ten nejcitlivější, Mamatest 10, ale druhá čárka naskočila snad do 1 minuty 🙂 🙂 🙂

@kikina9 chodím do Repromedy,,, nič som im neplatila,,, zálohu na zákrok tam mám síce zaplatenú,ale to použijeme až budúci cyklus,,,
budúci cyklus sa asi dvojnásobne posnažia,aby sa to nezopakovalo