icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kikina9
19. apr 2012

@evickav nevíš, jak dlouho se má užívat Prednison po IVF? Mě už ho doktorka vysadila, ale já mám strach, aby se emryjko nepustilo 😉

evickav
19. apr 2012

@kikina9 neviem ako dlho ho treba užívať,,, ale neboj, vedia čo robia 🙂 to si teraz koľký tt? sa mi to nevie vybaviť

kikina9
19. apr 2012

Já jsem dnes 7+0 🙂 No snad v CARu ví, co dělají, a já asi všechno moc řeším, což určitě není dobré 😉 Ale mám strach, určitě to chápeš, říkám si, že je to možná poslední šance na vlastní dítko, tak bych nerada, aby to špatně dopadlo ☹ Kdyby nebyl internet, tak jsem v klidu, ale takto.....pořád mě to nutí něco vyhledávat, a potom se z toho zbytečně stresovat 😉 Když jsem byla těhotná z dcerkou, internet jsme doma neměli, a když jsem u doktorky v 7.tt (po potvrzení srdeční akce) dostala průkazku, tak už jsem si říkala, že už se nic stát nemůže, a nic špatného jsem si opravdu celé těhotenství nepřipouštěla 😉 Kéž bych to tak brala i teď 😉

maksia
19. apr 2012

@zibi, Ahoj moja Sarapis už neužívam ten som vysadila už pred 2 mesiacmi , pila som aj vitex tak som myslela, že to on robi . Ako som ti už písala dr mi dala tie lieky na upravu cyklu , tak som myslela , že je už všetko v poriadku a dala som sa opat na tuto liečbu . No zasa je to so cyklom v haji . Teraz užívam bio matersku kašičku aj bio propolis je to od francuzkej značky , melatonín 3mg a dhea beriem len 4 dni . Takže dhea by to nemalo robit. No asi som jedina tu v tejto teme čo má problem s cyklom .

zibi
19. apr 2012

@maksia hm hej si pamatam co si pisala..ja len reagujem na ten posledny prispevok... tak skus na dalsi cyklus vysadit tu kasicku... a uvidis mozno ti to robi ona.. melatonin by to nemal robit... mozno ta kasicka ti robi zle..a uviids..ci budes mat problemy..

evickav
19. apr 2012

@kikina9 ja som taká,že stresujem dopredu,,, keď to príde,tak už som v pohode,,, nejak ma ten stres prejde 🙂
vždy si poviem,že čo má byť to bude 🙂
ja teraz už žiadne témy a rady nehľadám, lebo fakt to asi len znervózni,,, verím ti,že sa teraz bojíš,ale asi ťa aj budú viac sledovať 🙂

evickav
19. apr 2012

@zibi moja ešte ti chcem napísať - som zabudla - že môj mm mal dosť zlý spg a teraz pri odbere mu zistili 13 mil/ml, 46% pohyb, 94% patol,,, pri poslednom ivf mu našli len jednu živú spermiu,tak sme vtedy použili darcu,,, minulý rok v lete si nechal skontrolovať spg. a mal len 7 mil. a tiež bol všelijaký,,, teraz po upravení pred icsi mal 4mil. a 75% pohyb,,, som čumela 😀 doktor sa nás pýtal,že čím to je že sa mu tak zlepšil spg????
mm už dlhšie užíva aloe vera, bral aj tú macu, vit. E 400, odkyselil si organizmus a teraz už asi dva mesiace pije cistus incanus - čaj,ktorý vyplavuje z tela ťažké kovy ako napr. kadmium a olovo a jedna šálka pokrýva dennú dávku vit.C,,, mm fajčí a ten čaj je vyslovene pre fajčiarov,,, a pre ženy je ako prevencia pred HPV,,,

😀 😀 😀

silvia545
19. apr 2012

@zibi BA je bližšie od nás ako Martin 😉 tie ceny v Martine sú vyššie ako v BA Iscare,,tam ťa vyjde ako samoplatca 1200 eur aj s liekmi,,ktoré si ale zoženieš tu 😉 s mrazením nemám problémy,lebo mi sme nikdy nemali,čo mraziť 😖 ja som stimulovala gonalom,merionalom,,cetrotíde a posledná ovitrelle 😉 ved uvidím ako bude dalej 😉 už rozmyšlam,že ani nepojdem na kontrolu do centra,,ale k svojmu a spytam sa ho na to vyšetrenie AMH,či to robia 😉 a skúsim si zohnať tiež nejaké tieto produkty na zlepšenie kvality vajok,,ak to pomože 😉

silvia545
19. apr 2012

@evickav ahoj moja 😉 radšej sa teraz takým témam aj vyhýbaj,kde si baby píšu,čo sú po ET 😉 pekne si užívaj drobčeka a čakám od teba,len pozitívnu spravičku,,aby si ma mohla dobre povzbudiť na další pokus 🙂 😉 a ako sa cítiš? 😉

zibi
19. apr 2012

@evickav a myslis ze to ma z toho caju? kde si ho kupila?
moj berie teiez vela vitaminov
a aloe vera ako gel alebo co ?

evickav
19. apr 2012

@silvia545 cítim sa že nič necítim 😀 iba sa snažím dosť piť čistú vodu,tak stéle utekám na wecko,,, ja si fakt ešte stále neuvedomujem,že už je po všetkom a že mám drobčeka v brušku 🙂 tak to rýchlo ubehlo, v Brne som bola vlastne len 3x - prvé sono na 10 DC,potom odber na 14 DC a transfer na 16 DC,,,
trošku cítim prekrvovanie maternice,ale užívam ešte estrofem,tak to môže byť aj z toho 🙂

kacenkab
19. apr 2012

Ahojte baby potrebujem radu, ja tu obcas pisem, chystam sa na IVF, beriem kasicku, melatonin, dhea, k.listovu, koenzym Q10, aj sa mi amh zvysilo, z 0,5 na 1,0 no ale prirodzene sanam to nejak nedari, tak chcem ist na ivf, chcela by som teraz 29.4. mam dostat menzes, vsetko uz mam vybavene len zacat, jediny problem je, ze mam fakt dost stresovu robotu, a dve sluzobky napalnovane na maj, jedna na slovensku a druha do zahranicia, tak to musim riesit cez pnku, chcem ist za mojou obvodackou a poprosit ju o to, ale nechcem aby v robote vedeli, ze je to kvoli umelemu, na aku diagnozu si mam dat tu pn? Nemam cas tu velmi chodit, eln semtam sa mi podari, ale uz sa mi zdalo, ze niektore ste sa tu tak dali na pnku cez obvodacku, poradite mi please?

evickav
19. apr 2012

@zibi aloe vera najskôr ako gél 2x preliečený, teraz vo vorme tabliet,,, ten čaj a aj to aloe mám z jednej firmy, v ktorej som zaregistrovaná,,, mám to za nákupné ceny a máme aj akcie 1+1 zadarmo,tak nakupujem hlavne vtedy,,, ja si myslím,že to malo určite na neho pozitívny účinok 🙂
pred tým bral kadečo a mal ho stále blbý,,,

silvia545
19. apr 2012

@lenka_21 ahoj 😉 prosím ťa a za tú genetiku v NR sa kolko platí? 😉 no takže budem mať teraz asi toho veľa,kym si to všetko vybavím 😖
celé tehu mi nič nebolo,žiadne problémy,,žiadne bolesti,,jedine čo mi strašne trply ruky a bolesti rúk,na čo som sa aj v noci budila,,ale že v tehu je to normálne,,niektoré to majú,,niektoré nie 😉 v noci som sa zobudila okolo 1,lebo som musela ísť cikať a ako som sa postavila z postele,tak som zacítila,že niečo zo mna tečie,,hned som si pomyslela plod.voda,,ale nebola to,,bola to krv 😖 ale nekrvácala som veľa,,tak hned sme utekali na pohotovosť,,tam ma vyšetreli,,behali so mnou z jedneho sona na druhé a nakoniec sekcia 😒 dlho som ešte ležala na sále,,pretože čakali na anezteziu,ktorú nemali a prevážali ju z inej budovy a aj anezteziologička tam ešte nebola 😒 ale upokojovalo ma to,že maličkého som stále cítila ako sa hybe 😉 a potom po sekcii som myslela,že sa zbláznim,ked mi moj ako som sa prebrala povedal,že maličký zomrel 😢 najprv mi to nechcel hned povedať,ale ked som stále dokola to isté vravila,že či je maličký v poriadku a či ho videl,,že ho chcem vidieť,tak nakoniec mi to musel povedať ☹ skor či neskor,,aj tak by mi to musel povedať ☹ maličkého že preložili medzi detičky na novorodenecké a tam zbadali potom,že im omodrieva ☹ to nebolo ešte všetko,,my sme nevideli ani spravu z pitvy,čo sa mu vlastne stalo,,ani do dnes ju nemáme 😖 dokonca maličkému nemali ani pitvu robiť v tej nemocnici,kde som rodila,,lebo malé detičky dávajú na pitvu do BA ☹ a nakoniec sme zažili další šok,ked nám do prepúšťacej spravy napísali,že mrtvonarodený 😢 😢 ked som sa na to dr.pýtala,že prečo to napísali,ked maličký žil,,povedal,že to preto,aby sme nemali zbytočné vybavovačky ☹ akéé??myslíme si a aj veľa ľudí,že museli niečo ony zanedbať,ked nám do spravy takto napísali a preto sa chceli kryť ☹ ☹

evickav
19. apr 2012

@kacenkab ak ti to pomôže, ja som mala R 10,ale neviem,čo to je za dg., len mi sestrička hovorila,že pri nej by som mala ležať,,, a mala som ju z gyny,,, až asi po mesiaci mi ju prepísal na N 98,,, to mu pravdepodobne volali zo sociálky,,, aspoň som to tak pochopila,,, ja som doma PN už od 23.1. a ivf som absolvovala len teraz,,, dnes som 1 deň po ET,,,
držím palčeky 🙂

silvia545
19. apr 2012

@evickav tak to je dobre,že sa tak cítiš,že sa ani necítiš 😀 😀 o pár mesiacov porodíš a ani nebudeš nič cítiť 😀 😀

zibi
19. apr 2012

@evickav a kolko ot stoji to aloe a ten caj nie su tabletky lebo caj neviem ci by pil

zibi
19. apr 2012

@evickav no N98 su komplickacie spojene s umelym oplodnenim 😀 a to prve bola bolest brucha a panvy 😅 mudry google co ? 😀

zibi
19. apr 2012

@silvia545 boze moja to je hrozne 😔 to ste normalne mohli hnat aj vyssie niekde....na urad nad dohlad..ved to nie je normalne 😔

zibi
19. apr 2012

@kacenkab tu je N98
komplikacie spojene s umelym oplodnenim
http://www.zdravie.sk/sz/341/n80-n98-nezapalove...
inak ja som citala ze to dhea ked bereis ze to len chemicky ti zdvihne to amh..lebo ved nie je mozne zeby naraz sa ti zmenila vajecnikova rezerva ..ale ze prispieva k zlepseniu folikulov

kikina9
19. apr 2012

@kacenkab ahoj, já mám taky PN od obvodní doktorky, napsala mi ji na chřipku 🙂 Ale taky je dobré, když ti napíše jako diagnozu záda - M54, s tím se dá marodit docela dlouho. Já jsem za žádnou cenu nechtěla, aby mi psala PN na diagnozu neplodnosti, umělého oplodnění nebo těhotenství, a to mě uklidnila, že na tyto diagnozy může vystavovat PN pouze gynekolog nebo CAR.

kacenkab
19. apr 2012

diki baby, komplikacie spojene s umelym nechcem, ale tu chrbticu by som brala🙂
drzim palceky vsetkym

evickav
19. apr 2012

@zibi tak ti poviem,že ty si iná googláčka 😀 😀 nájdeš tuším úplne všetko 😀
ja som tie tablety kupovala myslím 1+1 a 1+2 v akcii a stáli okolo 17 eur,,, takže sa to moc vyplatilo, ale účinnejší je gél,,, tých tabliet je v balení 30,,, a čaj je chutný,som sa divila mm,že to pije, lebo on čaje nemusí,,, ale normálne si sám od seba každý deň uvarí šálku toho čajíčka,,, stojí 10,70 eur 250 gramov,,, to je dávka na pol roka,,, sú aj tablety,ale tie sú drahé - 28,03 a je to na 1 mesiac,,,
a práve som zistila,že tablety aloe teraz nie sú v ponuke,takže len gél,,, ten stojí 20,69 a vydrží mesiac,ak sa pije ráno a večer,,,

zibi
19. apr 2012

@evickav 😀 😀 😀
no a keby ze to je v akcii daj mi vediet aj ja by osm si kupila to je cez aku firmu?
no caj sa asi vaic oplati len ci by ho pil a najma v robote.vies..tie tabletky asi skor do seba hodi a je to no ale su drahe 😝

zibi
19. apr 2012

baby nasla som daco ohladom psencicnych klickov ze preco sa maju jest pri nizskom amh

je to olej zo psenicnych klickov nei klasicke psencine klicky a ten:
zúčastňuje sa na tvorbe spermií, progesterónu / ženského pohlavného hormónu, vyrábanom žltým telieskom vaječníkov /, podporuje ovuláciu / vychádzanie vajíčka z vaječníkov / a oplodnenie, normálny priebeh tehotenstva a vývoj plodu, zvyšuje potenciu,

a ma este aj kopec inych funkcii

evickav
19. apr 2012

@zibi tak ich môžem jesť ešte aj teraz? tie klíčky 🙂

zibi
19. apr 2012

staci si kupit asi ten olej ten skor supnes do seba aj len tak na lyzciku alebo das do salatu..

zibi
19. apr 2012

@evickav a este pridam jedna kocka mi porardila zjest pred ivf napr. 6 oliv kazdy den a plus 2 krat do tyzdna zjes avokado..olivy su dobre na vajecniky a avokado na sliznicu ona jedla a ma embryjko v brusku 😉
ale je toho vela co ? aspon vieme ako sa citia muzi ked do nich pchame na zlepsenie spermiogramu doplnky 😀

evickav
19. apr 2012

@zibi inak musím ti napísať,že normálne som si tuším na to červené vínko zvykla 😀 zajtra s ním končím, tuším mi aj chýbať bude 😀 😀
a to som doteraz skoro vôbec nepila alkohol,,, po pol pohárku piva som mala už ťažké ruky a nohy 😀

zibi
19. apr 2012

@evickav si pila kazdy den ? no tusim aj ja otvorim a dam si 😀 ked dojde mm 😀 a sliznica co ? je lepsia myslis?