icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

lenka_21
autor
17. apr 2012

@zibi @evickav Tak to ani ona netusila ... a ano ma jednovajecne trojcata 😀

zibi
17. apr 2012

@lenka_21 tak ja odpadnem 😅

kikina9
18. apr 2012

Holky, ono opravdu to jedno vajíčko se může rozdělit na víc, já jsem toho příkladem. Minulý rok jsem po IVF otěhotněla z jednoho vajíčka, a byly to jednovaječná dvojčata. Bohužel jsem potratila ☹ Ale ono u těch jednovaječných dvojčat nebo dokonce trojčat (to už je teda síla) je to těhotenství hodně rizikové, prý daleko víc, než když čekáš vícerčata z více vajíček 😉

silvia545
18. apr 2012

Ahojte baby 😉 poprosila by som Vás o radu,,teraz sme boli na 3 ivf a žiaľ aj ked som si našla na teste slabučkú druhú čiarku,,začala som krvácať ☹ takže 3 pokus neúspešný ☹ chcela by som si dať spraviť vyšetrenie AMH,ale neviem,či sa zato platí a kolko sa platí,keby sme išli znovu ako samoplatci,či už za to vyšetrenie budeme musieť zaplatiť 😉 veľmi Vám baby držím palce,aby ste sa dočkali konečne svojich detičiek a držali ich v náručí 😉 niektoré z Vás sa už dlho snažíte mať svoje dieťatko a viem aká je to namáhavá cesta ísť za tým,po čom najviac túžite ☹

silvia545
18. apr 2012

@evickav moja tebe držííím všetky palce,nech sa drobčekovy u teba v brušku veľmi páči a nech si po tých rokoch konečne šťastná 🙂 😉

zibi
18. apr 2012

@silvia545 no my sme v iscare platili 12 eur sa mi vidi.. je jedno ci si samoplatca alebo nie je to odber a tolko to stalo aspon v iscare ..ale dobre je dat si to urobit ked hormony vyprchaju cize aspon 3 - 4 mesiace po stimulke... nie je dobre davat robit hned ....

ze vraj je este dobre si dat sspravit tu inzulinovu rezistenciu.. na diabetologii, ze aj ta moze sposobovat problemy s otehu..
a aj skontorlovat na hematologii ten homocysteyn... na to sa potom berie ta kyselina listova... na znizenie... ze aj to sposobuje tazkosti
silvi a aku si mala sliznicu myslim vysku?Ja som mala tize ciarku a tiez som zacala spinit tak mi to vlastne tiez nevyslo a embryjka asi hned odisli.. ja som mala len 8 mm sliznicu tak sa asi zle uchytili alebo som mala malo hormonov neviem...

zibi
18. apr 2012

inak som citala v tej teme baby ohladom fsh co maju vyssie a inak tie co maju vysoke fsh maju aj amh nizsie..ale nemusi to byt pravidlo..ze ten vitex jahnaci ovplyvnuje aj fsh a zlepsuje hladinu estrogenov..
celkom dobry doplnok som nasla od Walmarku Femina plus ale neviem ci sa este vyraba...
asi je dobre si kupit aj vitaminy skupiny B napr. bekomplex forte lebo som citala ze niacin ovplyvnuje hladinu hormonov najma estroenu a progesteronu, dalej listovka ovplyvnuje homocystein a je dobra na plod, proste vsetky becka by sa vraj mali brat spolu ..v tom femina boli zastupene vitaminy pekne..vsetky potrebne ale neviem ci uz ten vyrobok nie je stiahnuty z trhu skusim sa opytat v lekarni

zibi
18. apr 2012

teraz som citala ze sa uz nevyraba ..skoda ..vsetko tam bolo dobre zastupene... v jednej tabletke 😖

zibi
18. apr 2012

baby tu som na sla jeden prodkukt a vyzera zaujimav a posobi na vsetky mozne funkcie od maternice cez vajecniky co si myslite?
http://www.mojalekaren.sk/him-menocare-60-tbl-m...
tu pisu viac o pripravku a zaujal oma ze stimuluje cinnost vajecnikov aby lepsie pracovali
http://wanda.atlas.sk/zdrave-telo-aj-po-50-tke/...

a zasa tento produk obsahuje prirodne DHEA 😅
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... a este kopec inych dobrych veci..

ja si asi kupim tie dve produkty a vyskusam vyzeraju dost dobre... mozno pomozu stimulovat vajecniky a ked potom pojdem na ivf tretie tak si dam znova odmerat amh

silvia545
18. apr 2012

@zibi dakujem 😉 my sme chodili do Ferticenta,podaril sa nám 2 pokus,ale žiaľ na konci 33tt som mala sekciu a synček nám krátko po narodí zomrel ☹ 😢 1 ivf som bola v GF a prvá krvička pozitívna,,potom som začala krvácať a druhá už neg. 😖 teraz sa to zopakovalo znovu ☹ sliznicu som mala 10mm,,pri synčekovy 11mm sa mi zdá,,aj dr.povedal,že mám krásnu vystelku a embryjku sa bude u mna páčiť 😉 ja mám maternicu aj sliznicu v poriadku,to povedal aj dr.že nemám problém,aby sa embryjku u mna nepáčilo,,ale problém budú moje vajíčka 😖 aj to mi produkuje len jeden vaječ.,,druhý už asi všetko vydal,čo mal 😒 mm má nepohyblivé spermijky 😒 pri 1 ivf sme mali 5 vajíčok,,4 sa oplodnili a len 2 mi vkladali,,pri 2 ivf som mala 4 vaj.a len 2 dobré na oplodnenie a z toho sa len jedno začalo deliť a to bol náš anjelik 😢 a teraz som mala 3 vaj. a len jedno oplodnili a to bolo 5 bunk.ked mi vkladali 😒 takže vekom a aj časom to ide s mojimi vajkami dolu vodou a preto si chcem dať spraviť toto vyšetrenie,či je tam ešte nejaká šanca na svoje vajíčka,kym našetríme nejaké peniažky ako samoplatci,tak si myslím,že vajká už ani mať nebudem ☹ ani presne neviem,koľko stojí ivf pre samoplatcov,,len viem,že v GF je to drahé 😒 ked robia pred ivf hormonálny profil,tak tam nieje aj niečo ohladne AMH??ten Walmark mi chodí aj domov,,tak to budem musieť preštudovať 😉 vy sa už ako dlho snažíte o dieťatko? 😉

zibi
18. apr 2012

@silvia545 och moja 😔 je to takze... raz sme sa o otm uz bavili som daco pisala dotemy toho vasho centra .... vy ste to tam mali aspon lacnejsie ze ste len za lieky platili nei? inak ja som platia okolo 1200 eciek minimum z ajedno preplatene ivf.. a kolko tam stoji samoplatca nevies? napr. v iscare je to tak ze 4 pokus ak absolvuejs u nich mas s 50 percentov zlavou... 😀
moja akurat pozeram ze to femina plus uz nevyrabaju...
co sa tyka vitaminov na podporu amh tak sa berie

melatonin 1,5 az 3mg pred spanim od walmarku
materska kasicka, pel a propolis 1az 2 tabletky denne
dakto berie to dhea pomaha zvysovat amh..ale akurat v tych pripravkoch co som dala obsahuje dhea v prorodnej forme( Dioscorea villosa ) a akurat aj maca obsahuje prirodne dhea ja sa klasicke bojim brat 😀
koenzym q10
kyselina listova
dobre su aj psenicnke klicky tiez vplyvaju na cinnost vajecnikov

a poslednu dobu som pocula ze je dobre jest kajenske korenie alebo chilli ze vraj to je dobre jest pred et, alebo ket ze sposobuje lepsie prekvenie maternice a uhneizdenie embryjka v maternici a aj naoklamanie imunity aby telo babo prijalo.. 😀, dakto berie aj anopyrin 😀 😀 no je toho hromada...ale to co som vymenovala melatonin, materksa kasicka a dhea resp. maca su dobre na amh
to aspon beriem ja

chcem si kupit aj tie dve produkty pri menopauze lebo su prirodne a aj stimuluju maternicu aj podporuju cinnost vajecnikov a mozno vyprodukujem viac vajicok, chcem ist na akupunkturu a cele leto oddychovat a teiz setrit..mam sice 3 plateny pokus ale ked vidim ze to nei je take lahke chcme pre babo urobit maximum... akupnunktura je ze vraj dobra aj pre muzov..

a tu resistenciu ti robili a hemato mas porobene? imunologiu?

silvia545
18. apr 2012

@zibi nie tieto vyšetrenia nemám 😖 uvidím,čo mi povie dr.v centre ako dalej,,mám prísť na vyšetrenie po ms,či mi tam niečo nezostalo ☹ tak tomu nerozumiem,tehu som asi bola,ale to krvácanie mi to vyplavilo 😒 neviem,prečo mám ísť ešte do centra na sono,,sa mi zdá,že iné baby už po ms tam nechodia,,tak asi tam niečo bolo,ked mi kázal prísť 😒

zibi
18. apr 2012

@silvia545
oni volaju aj kvoli tomu lebo si nechcu nechat ujst klientky vies..uz si plateny zakaznik ked ot mam tak povedat tak preto sa chcu s tebou poradit..aj mne povedali ze po ms ma dojst..ale ja idem az v maji
inak nechapem tie centra..v iscare urobia hned zakladnu imunologiu dokonca aj protilatky proti embryu co baby chodia az do prahy na imuno kvoli tomu...protilatky proti spermiam..to su zakladne vysetrenia bez toho nerobia ani ivf.. 😖 zakladnu hemato ci nepoterebujes pichat heparin..tak nechapem preco to v centrach nerobia? a baby idu na ivf bez zakladnej hemato, imuno agenetiky ja som na to nahnevana... das kopec penazi a az po troch pokusoch dojdes na to co ti vlastne naozaj je 🙄 ja na iscare v tomto nedam dopustit ..aspon mt robi vsetky vysetrenia..a robili ti hormoanlny profil a stery na ureopalzmy, mykoplazmy a chlamydie?

silvia545
18. apr 2012

@zibi hormonálny profil a stery to mi robili 😉 to všetko mám OK 😉 ved na to som zvedavá,čo nám navrhne 😒 ale ked sa dáme znovu na to,,tak asi Iscare,neviem celkom presne kolko by tam vyšlo ivf pre samoplatcov,,ked to ide aj podla liekov aké ti dajú a kolko 😉 ty nevieš asi tak odhad pre samopl., 😉 a vstupné pohovory a vyšetrenia sa platia ale nie? 😉 jedna kočka včera písala vo FC,že jej dr.vravel,že skončia preplácanie poisťovnami 😒 myslela som si že FC nieje taký ako GF,,ale v posledom čase sa nejako zhoršili,,všetko samé negat.vysledky a pri ET ani nehovorím,,už dr.nie je taký aký byval predtým a to som si nevšimla len ja,,ale aj iné baby 😖

zibi
18. apr 2012

@silvia545 a nechces vysusat iscare martin? ja som velmi spokojna..doktorka je zlata a strasne sa snazi ..a poribia ti vsekty vysetrenia kezde nemas hemato, genetiku a imuno ... nikdy nevies co sa ti v tele moze zacat vytvarat ake protilatky a tak ..pozeram ze si z nitry tak to mas v podstate asi to iste martin ako blava... a myslis Gyn fiv v blave ze nie je dobry? vsade je ot o prachoch...
tu je cennik iscare

http://www.iscare.sk/financovanie/cennik

tym co nepreplaca poistovna tam pisu ze kolko to stoji a plus vykony ktore poistovna nepreplaca ako icsi, a pk plus je to starsi cennik cize ceny su trosku vyssie 🙂
ja osm v iscare spokojna ..prvy krat sa nam neoplodnili a teraz mi dali dobru stimulku som mala seedem vajok a aj ked sa neuchytili neviem ci by osm sal inde..

zibi
18. apr 2012

@silvia545 ratam teraz aspon co ja viem... predlzena sa plati 165 eur po novom, ked mas od 4 - 10 oocytov tak icsi je 340eur, plus mrazenie a uskladnenie 165 + 80 na rok , preplatene lieky 370-400 eur, cesta 200 mna to vyslo do tych 1105 eur lebo sme nemali mrazenie..ale ked mas tak preplatene ta to vyjde do 1400 eur

ked si samoplatca treba ratat
990 eur ivf aj prenos embryii
165 predlzene
340 icsi ako mas 4 - 10 ked platis menej ked viac ako destat viac
mrazenie a uskladnenie 165 + 80

bez liekov a mrazenia mas 1495 e
s mrazenim 1740 eur
a lieky si mozeskupit z netu ... nemus kupovat za tu cenu ...mozes sa rozhodnut napr. v martine davaju dipherelin a decapepthyl.. decapepthyl 14,5 a dipherelin 3,5 myslim tak baby ti to aj podla mna tak predaju a potom napr. puregon stoji 111 eur a je asi najdrahsi..cize lieky by som sa nebala..
cize ked by si mala aj mrazenie 1740 eur plus cca lieky z netu 400 najdrahsie 🙄 😠 😨 😔

lenka_21
autor
18. apr 2012

@silvia545 Boze moja ... mas to fakt tazke ☹ ☹ ☹ Ak nechces nemusim mi odpisat, ale co sa stalo s babetkom, kt.Vam zomrelo ... 33tt je sice skoro, ale teraz uz robia zazraky aj v nizsich tyzdnoch.

Co sa tyka vysetreni ... kedze to stoji kopec penazi, tak si daj urobit genetiku v NR. Staci ti papier od obvodneho gynekologa a v NR je geneticka ambulancia Dr.Barosova - ona ti urobi aj trombofilne markery plus dalsie veci. Na zaklade vysledkov ta potom posle na hematologiu. Ona robi najpodrobnejsie trombofilne markery - ja som chodila do Iscare MT a tam robia iba jeden, ale je ich viac. Za tieto vysetrenia nezaplatis nic.

Imunologia - je pravda, ze ju robia na SK, ale najpresnejsie v UPMD v Prahe. To co robia v MT nie je to iste ako v Prahe, viem to na 100% lebo nedavno som to riesila. V Kosiciach je Zdruzena tkanivova banka - tam robia skoro vsetky imuno vysetrenia okrem protilatky na trofoblast, ale mozno to uz zacali robit ... pozri sa na ich stranku, ale ked tak v kazdom pripade doporucujem Kosice (a tiez sa tam tusim neplati)

AMH by ti uz mohol vediet urobit nejaky endokrinolog alebo gynekolog. U nas v NZ to uz robia a pokial viem tak je to zadarmo.

Diabetologa - tiez by som nasla ambulanciu niekde v NR a urcite by som isla na kontrolu. Ak budes mat odporucanie tak by to malo byt zadarmo.

Co sa tyka centier, ja som chodila do Heliosu MT, Iscare MT a BA, Reprofit Brno. Iscare MT sa nam velmi pacil, ale ked odisiel doc.Tomas tak som uz nebola az tak spokojna ... on bol velky pedant. Urcite z pohladu pristupu a penazi sa ti najviac oplati Reprofit Brno - vela bab zo SK tam chodi, hlavne tie co su uz samoplatkyne a je to podstatne lacnejsie ako tu na SK, takze ich doporucujem. Plus maju super odbornikov, ak by si sa objednavala doporucujem Dr.Koudelka, Stelc, Machac. Robia mierne stimulky, kt.su lepsie pre tvoj organizmus a ak mas problem s vajecnikmi tak tiez na tie stimulky reaguju lepsie a stoja neporovnatelne so stimulkami na SK.

radina
18. apr 2012

Ahojte, nechystate sa nahodou niektora na IVF na Antolsku ? diky 😉

lenka_21
autor
18. apr 2012

Tu je cennik:

http://www.reprofit.cz/ivf-asistovana-reprodukc...

Maju tam cenu aj za soft stimulku ... lieky si kupis na SK ...

evickav
18. apr 2012

@lenka_21
@zibi
@kikina9
ahojte dievčatá,,, dnes sme si z repromedy doniesli domov štvorbunkového krásavca 🙂
vraj je to na tretí deň ukážkové,,, tak nám teraz móóóóóc držte palce 😀

lenka_21
autor
18. apr 2012

@evickav supeeeeeer 🙂 😉 🙂 😀

kikina9
18. apr 2012

@evickav Držím palce na rukách i nohách 😀 😀 🙂 🙂

maksia
18. apr 2012

Ahojte baby. Chcem sa spytat , tie ktoré užívate DHEA, včelie produkty a melatonin máte problémy s cyklom . najprv som užívala sarapis a melatonín a cyklus som mala aj 2 týždne v kuse . Dr mi nasadila norethisteron a potom utrogestan . Tak sa cyklus napravil . Už som si myslela, že je dobre tak som opat začala s touto liečbou a nasadila aj dhea no ale cyklus opat hapruje . Prosím vas má niekto takéto problémy , poradte mi ako to mám riešit .

zibi
18. apr 2012

@maksia a ako uzivas sarapis od ktoreho dna cyklu? sarapis sa ma uzivat 3 x 1 desat dni, potom 2 x 1 tab destat dni a dlhodobo jedna..
ale moja preco uzivas sarapis? jednak je drahy a jednak materska kasicka je v nom menej zastupena..., plus aj pel a propolis..potrebujes aspon 100 mg kasicky
tato medpharma je podla mna lepsia ako sarapis
http://www.docsimon.sk/tovar/medpharma-vceli-ma...
a ja ju beriem 2 x do dna a je aj lacnejsia ovela..skus to 🙂
sice v sarapise su este aj ine vitaminy ale ja by som si na tvojom mieste kupila nejaky komplenty multivitamin pre zeny napr. Prenatal od Jamieson obsahuje kompelny vyvazeny podiel vsetkych vitaminov ..ale to je len moj nazor. proste v tej medpharme je toho viac ako v sarapise
melatonin by ti problem robit nemal..berrie sa pred spanim kolko mg beires?
a dhea ja neivem ja som proti klasickemu syntetickemu dhea..ja som nasla kopec pripravkov kde je dhea zastupene v prirodnej forme...
dokonca v pripravku na menopauzu ho mas tiez linky som dala vyssie..
mozno ti to robi ten sarapis..

zibi
18. apr 2012

@lenka_21 leni v martine robia proti troboblastu a spermiam ale v kosiciach len ovariam, zona pelucita, fosfolipidy a spermiam
cize to je asi taky cely zaklad dolezite su tie proti embryu aby boli negativne..

lenka_21
autor
19. apr 2012

@zibi Viem, ale inou metodologiou ako v Prahe ... mne v MT vyslo negativne a v Prahe pozitivne (a pravdepodobne to Praha mala spravne), lebo mi robili kontrolu po MA a potom som na to brala lieky a klop, klop zatial je to vsetko v pohodke. V Prahe ma tiez pocas tehu sledovali a lieky som vysadila az po kontrole, kt. potvrdila, ze protilatky su uz OK a to som bola cca v 14tt tehu .... V CAR sa vacsinou lieky na imunitu nasadzuju pocas stimulky a do pozitivneho tehu testu, ale mne bolo povedane, ze ak mas protilatky na trofoblast tak je to malo, lebo trofoblast funguje do vyssieho tehu tyzdna a su zeny, kt.musia brat lieky pocas celeho tehu ...

Skus sa pozriet na toto forum: http://www.neplodnost.org/forum/
Najdes tam zozam specializovanych pracovisk a jedine podobne na SK je Tkanivova zdruzena banka KE (ale oni nerobia vsetko) ...

zibi
19. apr 2012

@lenka_21 a co is brala.... na to ? prednison? napr. prednison davaju preventivne na cechach vsade ... neviem preco v martine nedavaju..a ostatne protilatky si mala negativne akurat na to embryjo si mala poztivne? boze clovek sa musi stale bat len ved sa neda tych doktorov stale kontorlovat nie? 😝 😀 ved uz si myslim ze ja im idem na nervy lebo stale nieco pytam .. ale tak na to tam su ... ved aj tak som tam uz dost prachov nechala 😀

zibi
19. apr 2012

@lenka_21 ja som tam chcela ist ale kedze mi bolo povedane ze to robili tak som sa na to vykaslala.. svagrina byva v cechach a pojdeme tam v lete tak rozmyslam ze by sme sa mozno objednali ved praha je od nich dve hodiny mozno by sa to podarilo...a tebe to preplatila poistovna?ja sa pojdem na to opytat do poistovne kolko by mipreplatili a ci mi vystavia taky formular...
uvidim co mi povie na hematologii ..ale ja som mala slabo pozitivne protilatky proti tym fosfolipidom .... tak tam ze sa berie anopyrin tak uvidime... mozno tu prahu este skusim...ved na ivf chcem ist aj tak az niekedy september oktober ako dlho sa caka na vysledky?

evickav
19. apr 2012

@kikina9 chcem sa spýtať - po vklade si niečo cítila? myslím na druhý deň,,, ja som si pre istotu zmerala ráno BT a bola pekne vysoko,,, ale inak nič necítim,,, trošku som včera špinila,lebo doktor musel prepichnúť blanku,ktorá sa inak pri ovulácii otvára, vraj ju mám hrubšiu,,, tak ma upozornil,že môžem krvácať,ale že rana je z vonka,tak že to nevadí,,,

kikina9
19. apr 2012

@evickav ahoj, ne, po vkladu jsem nic necítila. Taky jsem druhý den trošku špinila, ale to bylo všechno. Bolesti jako na MS jsem začala pociťovat až tak 8.den po ET 😉 Hlavně buď v klidu, a věř miminku, že se mu u tebe zalíbí 🙂