DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@zibi pila poctivo každý deň 🙂 beriem aj estrofem,tak myslím,že je to v pohode,,, doktor nič nehovoril,že by bola nízka,,,
s tými vitamínovými kúrami máš pravdu 🙂 až teraz viem,ako sa cítil mm pred rokmi,keď som doňho džgala kadečo 😀
ešte pred odberom bola u mňa kamoška na návšteve - sa im nedarí, raz potratila - a videla tú nádielku v obyvke na stole,,, potom mi hovorila,že si pripadá,že pre to nič nerobí,keď vidí,čo všetko ja konzumujem 🙂
nuž, nič iné nám ani nezostáva,len tú prírodu trochu nakopnúť 😀
🙂 🙂 🙂
Predstav si otehotnenie ako hosťa do domu. Tak ty toho hosťa nemôžeš násilím nútiť, aby k tebe domov prišiel, nemôžeš ho uniesť a zavrieť u teba doma, nemôžeš ho tahať za rukáv alebo ho oklamať. Čo môžeš urobiť, je upratať, začať variť niečo voňavé, nechať poodchýlené dvere a žiť svoj život. Ani sa nenazdáš a hosť príde sám od seba a bude sa u teba cítiť dobre.
🙂 🙂 🙂
@silvia545 Tak na toto nemam slov ... dnes je to v tom zdravotnictve strasne a clovek sa nikdy nedopatra pravdy 😠 😠 😠 Prave preto som sa pytala, ci tam nemohla byt nejaka geneticka vada, ale takto ani neviete co sa udialo ☹ ☹ ☹ Moja toto musela byt strasna rana, ale verim, ze to zvladnete ... ja partrim do skupiny Majoviek 2012 a tam mame viac takychto smutnych pribehov a obdivujem kocky ako to zvladli a teraz cakaju dalsie babetka 🙂
Co sa tyka genetiky za to nic neplatis, vysetrenie je zadarmo a na vysledky sa dost dlho caka - tusim az 2 mesiace, lebo to posielaju do nejakeho specialneho labaku ....
@zibi Ja som o tom tlacive nic nevedela a v Prahe som bola ako samoplatca. Mne vysli iba protilatky na trofoblast, ostatne bolo OK a vedela som, ze mam hematologicky problem (Leiden V a MTHFR mutaciu). Na Leiden V picham fraxik cele tehu, MTHFR beriem vysoku davku kyseliny listovej a na trofoblast som brala Prednison, ale ten som musela brat dlhodobejsie a tusim 2 mesiace sme mohli keksikovat iba s kondomom 😅
@maksia Prepac, aj som ti zabudla napisat 😕 Podla mna by som to asi vsetko vysadila (radsej), pockala cca 2 mesiace a potom si dala urobit podrobny HP ... mna raz robili od 2DC, kazdy druhy den az do konca cyklu ... niekde musi byt pes zakopany ...
@zibi aj sme chceli,ale jedna dobrá dr.nám povedala,že s tým si asi nepomožeme,,kvoly tomu,čo nám napísali do správy,,a hlavne potrebovali by sme dosť penazí na to,,a ešte že by sme nemali šancu to vyhrať,,lebo až niečo spravili ony,,tak sa týmto len kryli 😖 a už dosť bolo podaných sťažností na tú nemocnicu a hlavne na porodnicu a všetky boli neúspešné 😖 takže teraz žijeme a žiť budeme stále s tým,čo sa tam vlastne stalo ☹ ja ked som sa aj dr.pýtala,čo mi robil sekciu,ktorá dr.mala na starosti nášho malého,,tak mi povedal,že na čo mi to bude,že malého nám to už nevráti ☹
Ahojte, som tu malo kedy ale chcela b som sa &vas opytat na vas nazor, som druhy den po ET a lekarka mi povedala ze este stale mam brat DHEA.
Melatonin zlepšuje plodnost
Ženy se špatnou kvalitou vajíček (oocytů) zdvojnásobily svou šanci na otěhotnění, pokud dostávaly melatonin. Tyto výsledky výzkumu byly předneseny na World Congress of Fertility v Mnichově dne 11. září 2010. Byly také publikovány v Journal of Pineal Research.
„I přes velký pokrok v technikách asistované reprodukce zůstává závažným problémem plodnosti žen špatná kvalita oocytů,“ řekl profesor Hiroshi Tamura z Lékařské fakulty Yamaguchi University v Japonsku, který tento výzkum řídil.
Vysoké koncentrace oxidujících chemických látek ve folikulární tekutině obklopující vajíčko ukazují, že má žena nízkou kvalitu oocytů. Tyto chemické látky oocyt „stresují“ a poškozují. Jednou takovou významnou chemickou látkou je 8-OhdG. Vědci zjistili, že zvyšování koncentrace melatoninu ve folikulární tekutině vedlo ke snížení koncentrace 8-OhdG. Na základě tohoto zjištění se domnívají, že melatonin snižuje (redukuje) oxidující látky. Toto zjištění bylo potvrzeno u myší, přičemž bylo současně zjištěno, že přidání melatoninu snížilo stupeň poškození vajíčka.
Vědci uspořádali studii u žen, které přicházejí na léčení plodnosti do Lékařské fakulty Yamaguchi University, aby zjistili, zda melatonin pomůže ženám, kterým se pro špatnou kvalitu oocytu nepodařilo otěhotnět. 56 žen dostalo tři miligramy melatoninu před následujícím cyklem (léčení) plodnosti, 59 bylo léčeno standardním postupem léčby neplodnosti bez melatoninu. Léčení melatoninem vedlo k významnému zvýšení koncentrace melatoninu ve folikulech žen a významně snížilo koncentraci škodlivého 8-OhdG. Výsledky ukázaly, že bylo možno úspěšně oplodnit 50 procent vajíček žen, které užívaly melatonin, na rozdíl od 22,8 procenta v kontrolní skupině. 19 procent (11 z celkového počtu 56) žen otěhotnělo na rozdíl od 10,2 procenta (šest z celkem 59) v kontrolní skupině.
Důležitostí melatoninu pro ženy a větším počtem jeho funkcí se zabývá kniha Dr. Michaela
a Lesleyho Colgana, The Perimenopause Solution (Řešení menopauzy) (2009).
@kikina9 ahoj,,, dnes som si bola predĺžiť péenku,,, tak som v čakárni rozmýšľala nad tebou,že či je všetko v poriadku,,, pevne verím,že áno 🙂
mne bolo od piatku tak divne na vracanie,,, ale sa mi to zdá moc skoro na tehu príznaky,,, veď len dnes som 5 deň od transferu drobčeka,,, inak necítim skoro nič,,, občas trošku maternicu,ale fakt málinko,,, a dnes keď som prišla od dr., tak prvá cesta na wecko a tam pozerám na intimku a tam taký malinkatý fliačik - neviem to opísať,,, utroš je biely,ale toto bolo také ružovkavo hnedkavé,ale fakt len trošku a slabučké,,, tak dúfam že to znamená uhniezdenie,,,
som hovorila dr.,že mi bolo dosť na vracanie,ale že sa mi to zdá skoro,,, a on sa smial so sestričkou,že to sú asi prvé tehu príznaky,,, no kiež by mali pravdu!!!!!!
a ty si pri uhniezďovaní niečo cítila?
mňa prvé 3x ivf vždy bolelo brucho, a vlastne aj min. mesiac,keď sme sa snažili prirodzene,,, a teraz keby som si nedávala liečky,tak tuším ani neviem,čím prechádzam
@evickav to je super, to zašpinění určitě znamená zahnízdění 🙂 Mě taky už kolem toho pátého dne začalo být trošku zle od žaludku, ale též se mi to zdálo brzo, připisovala jsem to spíš lékům 😉 Ale je možné, že už to bude těhu, moc bych ti to přála 🙂 🙂 🙂
A kdy budeš testovat? Nebo budeš čekat až na krev v CARu? Já jsem myslela, že to testování nedám, měla jsem šílený strach. A nakonec jsem testovala už 9.den od ET s tím, že když bude bílo, tak je pořád naděje, že se druhá čárka ještě ukáže 😉
Já jsem dnes byla na první kontrole u mojí gynekoložky, viděla jsem i slyšela srdíčko, prý je všechno v pořádku, a další kontrola až za 3 týdny 😒 To bude nekonečné, nevím, jak vydržím čekat tak dlouho 😉
Jo, a už mám průkazku pro těhotné 😀 😀 😀 Sice se mi to zdálo moc brzy, navíc ji sestřička začala vypisovat ještě před kontrolou u dr., měla jsem sto chutí jí říct, ať s tím ještě počká, co když nebude kontrola v pořádku 😒
Ale už ji mám, tak si ji pořád prohlížím 🙂 🙂 🙂
@zibi nám dávali 4 bunkové mimi - to je 48 hodín po oplodnení,,, takže u mňa by to bolo asi skoro,,, ale čo som pozerala net,tak to zodpovedá a aj mi to tak dr. hovoril,že je pekné to embryjko,,,
ja budem zajtra 7 deň po ET,,, blastocysta sa skôr uhniezďuje, tak asi preto jej už ukázal test 🙂
a stále nič necítim,,, iba občas také jemnučké popichovanie,,, a občas pocit na mrchu,,, keby som nebrala lieky,tak ani neviem,že som bola na ivf,,,
@evickav tak to je super ze nic necitis a nic ta neboli ..mna vsetko pichalo tak mozno preto sa to nepodarilo
... zvlastne ako v zahranici vkladaju embryjka ze 2 dnove a tak ..napr. v iscare mi povedali ked som po opu volala v piatok ze embryjka sa pekne oplodnili 4 a ze su pekne a pekne sa vyvijaju..to boli 2 dni a ked som volala v nedelu uz mali tri 8 buniek a jedno 7 buniek a mi povedali ze radsej mam cakat a ze je lepsie tak pk ze sa uvidi ktore su tie spravne aby sme nezamrazovali zbytocne krasne zdrave embryjko kedze som chcela vlozit dve ..a v utorok uz boli dve ackove blastocysty a tie dve zastali vo vyvoji...takze vsade to robia asi inak... a ano nema zmysel testovat ked si nemala blastocysty.... to je pravda
drzim palce velmi silno moja aj na nohach 🙂
@zibi aj my sme chceli PK,,, ake keď nám zostalo len jedno,tak nám embryoložka doporučila vklad, že aj tak by sa nemalo z čoho vybrať,,, vložili by nám aj tak len toto jedno,,, a ak sa má prestať vyvíjať, tak sa prestane či tam alebo tam,,, a tak som si povedala,že mu bude lepšie v brušku u maminky,ako v nejakom inkubátore, či kde 😀
včera som bola u svojho dr. a som mu hovorila,že akosi nič necítim, že pri tých ivf predtým ma bolelo brucho,,, a on sa so sestričkou len usmial, že to je v poriadku a tak to má byť,,,
tak som fakt zvedavá na ten test 🙂
@evickav ahoj,
tak já včera večer začala krvácet, tak jsme raději šli na pohotovost. Doktorka mi nekonečně dlouho dělala ultrazvuk, pořád nic neříkala, tvářila se šíleně vážně, a prý jestli mi už někdo dělal ultrazvuk. Já byla zpocená až hrůza, už jsem viděla ty nejčernější scénáře, jako že srdíčko tam není
No a potom z doktorky vypadlo, že jsou tam 2 plody (jednovaječná dvojčata), ten jeden 6 mm bohužel bez srdíčka, takže živé je jenom jedno, to má 12 mm, ale prý to mrtvé je docela velkým rizikem i pro ten druhý plod
Tak já samozřejmě vystresovaná, celou noc jsem nespala, protože moje poslední těhotenství, které skončilo jako zamlklé, tak jsem taky čekala jednovaječná dvojčata .
Já se tak bojím, že to i tentokrát špatně dopadne Vím, že stres mi nijak nepomůže, ale já vůbec nevím, jak se dostat do pohody a nemyslet na to.
A ty co, jak se cítíš?

avokado:
Baklažán, avokádo a hruška sú zamerané na zdravie a funkciu maternice a krčka maternice - tiež vyzerajú ako tieto orgány. Dnešné výskumy ukazujú, že keď ženy konzumujú 1 avokádo týždenne, vyrovnáva to hormóny v tele a pôsobí to ako prevencia rakoviny krčku maternice. A aké je to dômyselné? ... trvá 9 mesiaco,
než z kvetu avokáda narastie zrelý plod. Obsahuje 14 000 nutričných chemických zložiek v každej z týchto plodov.
Hruška, baklažán či avokádo až nápadne pripomínajú maternicu a krčok maternice. Jedno avokádo za týždeň vyrovnáva hladinu ženských hormónov a pôsobí i ako prevencia rakoviny krčka maternice. Bez zaujímavosti nie je ani fakt, že trvá deväť mesiacov než z kvetu avokáda narastie zrelý plod.
Funkciu vaječníkov podporujú olivy. K prevencii rakoviny prsníka je možné využiť citrusové plody, ktoré majú podobu mliečnej žľazy a priaznivo ovplyvňujú aj tok lymfy v prsníkoch.