icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

evickav
26. apr 2012

@kikina9 ako to že sa to zase rozdelilo? máte v rodine také dvojčatá? neviem si to vysvetliť,,, a nedá sa urobiť akože selekcia plodu? jedna v práci mi hovorila,že jej neter čakala trojčatá po ivf a doporučili jej selekciu,,, aj jej ju robili a jedno bábenko jej odobrali,,, porodila zdravé dvojčatá,,, to bolo asi pred 8 rokmi,,, dnes je medicína ešte viac v predu,takže nejaké riešenie musí byť,,, skús sa na to opýtať,,, ale aké sú riziká pri tomto zákroku to neviem,,, ani max. v koľkom týždni sa dajú vykonať,,, to by mali vedieť buď v centre, alebo tvoj gynekológ,,, čo ti vlastne povedali,že čo máš robiť??? verím tomu,že sa riešenie nájde a že mimi bude v poriadku,,,
ja si meriam ráno BT a zatiaľ je stále hore 36,91 dnes,,, včera mi bolo zase špatne poobede,,, tak ťažko mi bolo a v krku ako keby som mala - neviem to popísať - šupky, alebo niečo také,,, občas ma iba jemne popichuje v maternici,,, a občas taký pocit na mrchu,,, krčok mám tuhý a vysoko,,, a cez deň pospávam,,, a úplne málinko mám citlivú bradavku - jednu,,, nechápem že prečo jednu a druhú nie??? ale to všetko môžu byť lieky,,, začínam sa báť pondelka testovania,,, ale mm hovorí, že nevadí ak by to nevyšlo, že pôjdeme ešte raz,, tak sme sa aj na začiatku dohodli, že to budeme brať tak trochu s rezervou,,,
tak moja budem na teba myslieť a čakať správičky,,, držím moc palčeky 🙂

zibi
26. apr 2012

@evickav drzim palce moja
@kikina9 tak to je sila moja.. ako sa ta priroda s nami zahrava... 😖 a kikus to sa mozu po ivf rozdelit baba este ?
ale nie blastocysty vsak? ci aj tie ..lebo mne vkladali dvojky a si neviem predstavit ze by sa mi rozdelili a naraz by som cakala dve jednovajecne dvojcata 😀 no to by bola uz sila 😅 😅

radina
27. apr 2012

Ahojte, nedavno som pisala, ze mam AMH hodnotu 1, po 4 mesiacoch sa mi to zhorsilo na 8,7 ! Stalo sa Vam to tiez niektorej, ze to takto rychlo slo dolu ? Ved za par mesiacov, ak to takto pojde dalej, tak to bude uplna katastrofa ! Vdaka dopredu za info.

laura35
27. apr 2012

@radina Ahoj , mne to tak rapidne neskocilo, mala som nieco okolo 0,54 a po vyse roku kleslo na 0,45. Treba rychlo skusat, ked Ti to takto rychlo klesa

radina
27. apr 2012

@laura35 Teraz pozeram, ze som sa sekla , uz mi asi sibe ! Mne to keslo na 0,87 a nie 8,7. 😝
Ked som mala hodnotu 1, tak jednotka bola ng/ml. Teraz mam jednotku ug/l .
Neviete niekto nahodou , ci je to to iste ? diky 😉

radina
27. apr 2012

Dievcata, nasla som nieco na nete , supnem to sem, mozno to povzbudi 😉
"Napríklad, predpokladaný stredný vek v menopauze bude u 30-ročnej ženy, ktorá má koncentráciu AMH 0,15 ng/ml 48,8 roka. Na druhej strane, 30-ročná žena, ktorá má koncentráciu týchto hormónov 4,38 ng/ml bude v prechode približne vo veku 55,3 roka. Tieto zistenia sa po dôkladnom rozbore môžu stať súčasťou klinickej praxe a pomôžu tak mnohým ženám s prípravou na menopauzu."

lenka_21
autor
29. apr 2012

@kikina9 Boze moja, drzim palceky tomu jednemu babetku ... viem, ze je tazke tomu verit, ale poznam zopar kociek, kt. sa to stalo a teraz maju zdrave babetka. Musime verit, ze to jedno zabojuje ... Aky postup ti dalej navrhli ... preco ta nezobrali do nemocky na pozorovanie??? 😕 😕 😕

@evickav Vidim, ze ty budes testovat a ja v ten den rodit 😀 Verim, ze budeme obidve uspesne 😅 😅

zibi
29. apr 2012

@radina no moja to si ma fakt povzdudila ja som sa bala ze to budem mat prechod uz v v 38 tak to je super zistenie 🙂

zibi
29. apr 2012

@radina ug je mikrogram a ng je nanogram....prve je uvedene ze ug/l ako mikrogram na liter a druha hodnoata mas, ze ng/ml nanogram na mililiter ...tak v podstate to mas jedno ake jednotky pouzili lebo jedno je na liter durhe na mililiter...tak to asi preto odlisne jednotky..

evickav
29. apr 2012

@lenka_21 ty už ideš rodiť? to utieklo 🙂 tak nech to máš šup šup za sebou 😀 budem vám držať palce 😲 🙂
ja dúfam,že ma zajtra testovanie nesklame,,, už včera mala doraziť mrcha, ale miesto toho mi teplotka stúpla na 37,05 dnes ráno,,,
držím nám na zajtra palce 😀

kikina9
29. apr 2012

@evickav ahoj, takže zítra budeš testovat? Moc držím palce, aby se ti ukázaly //. A nezapomeň dát vědět, budu se moc těšit na dobré zprávy 🙂
@zibi ahojky, i blastocysty se můžou ještě rozdělit 🙂 Takže opravdu pokud ti zavádí 2, tak z toho můžou být nejen dvoje jednovaječná dvojčata, ale klidně i třeba trojčata 😉 Ale to už by byla moc velká hříčka přírody 😉
@lenka_21 ahoj, no v nemocnici mi žádný další postup nenavrhli, prý musím jenom čekat. Že v prvním trimestru se stejně téměř nedá nic dělat pro záchranu těhotenství, doporučili mi klidový režim, a prý je zbytečné zůstávat v nemocnici, že ho můžu dodržovat i doma 😒 Dnes mě od rána bolí břicho, tak mám strach, jestli nedošlo k nejhoršímu ☹ Zítra si zavolám ke své gyndr. a domluvím se na kontrole, ta nejistota je hrozná ☹
A ty máš termín kdy? Budeš rodit normálně, nebo máš plánovaný císařský řez? Budu moc držet palečky, aby jste to s mimčem v pohodě zvládli a nezapomeň dát vědět, jak to proběhlo a jestli máte holčičku nebo chlapečka 🙂

evickav
30. apr 2012

@kikina9
@zibi
@lenka_21
Dobré ránko 🙂
dnes ráno som testovala a normálne nechápem - nikdy som ešte nevidela vlastný test POZITíVNY 😀
po toľkých rokoch snaženia mi to pripadá ako sen 🙂 testovacia čiarka je síce silnejšia, ale tá druhá nie je len duch, je len trochu slabšia,,,
to sa nám ten týždeň pekne začína 😀 😀 😀

kikina9
30. apr 2012

@evickav ahoj, no super, velká gratulace, maminko 🙂 🙂 🙂

lenka_21
autor
30. apr 2012

@evickav Supriiiiiis ... ja som to tusila ked som citala tie tvoje priznaky 😀 😀 😀 Inac dnes ide na test moja kamoska, ona ma AMH 0.19 a dufam, ze mi napise podobnu pozitivnu spravicku 🙂 🙂 🙂 Tesiiiiiiiim velmi, tichucko blahozelam a urcite pis ako sa ti dari, lebo taketo pribehy su velmi povzbudzujuce pre vsetky baby s nizkym AMH 🙂

@kikina9 Mas to naozaj velmi tazke a chapem, ze sa bojis ... no na druhej strane ta chcem ukludnit, ze vascinou bolesti brucha, krce, pichanie si na zaciatku tehu (prve 3 mesiace) velmi caste a su dobry znamenim, lebo sa ti natahuje maternica a drobcek sa viac udomacnuje 🙂 🙂 🙂 Ja som mala niekedy take bolesti, ze som si musela sadnut. To iste sa vztahuje aj na bolest krizov. Daj dnes vediet ako si dopadla na kontrole.
Ja mam sekciu zajtra - 1.5., bohuzial klasicky porod u mna neprichadza do uvahy ☹

lenka_21
autor
30. apr 2012

@evickav Este co sa tyka tych ciarok, prestan sa terorizovat a hlavne vela netestuj, lebo budes v strese ... radsej chod na odber HCG a ten povie vsetko. Ja som mala vysoke HCG uz v case prveho testu a napriek tomu moja ciarka bola slabsia ako ta testovacia ... potom som si urobila test na druhy den, zacala som ich porovnavat (jasne ten jeden bol uz uplne zoxidovany) a len som sa vystresovala 😕 😕 😕 Tak som prestala a pockala do dalsieho odberu HCG, kt.opat pekne stuplo 😅 😅 😅

evickav
30. apr 2012

@lenka_21 ja viac testov ani doma nemám,,, mala som len ten jeden jediný z repromedy 😀 a moje amh je tiež 0,19,,, po 19 rokoch snaženia je to normálka pre mňa šok,,, ale cítila som to a nič iné som od testu ani neočakávala 🙂

evickav
30. apr 2012

@kikina9 ďakujem 🙂 som moc šťastná že aj s jedným embryjkom sme dokázali takýto zázrak 🙂 tak som moc zvedavá na krvičku

zibi
30. apr 2012

@evickav jej moja tak to je supeeer blahozelaaaaam 🙂

evickav
30. apr 2012

@zibi mala si ma ráno vidieť 🙂 test som nechala v kúpeľni a ja som si v pohode žehlila košeľu mm do práce,,, mm pozerá na ten test a že tam stále nič nie je,,, ja mu hovorím, to nevadí, ja viem,že som tehotná,,, tak som šla pre test, že sa pre istotu pozriem ešte aj ja a čo nevidím 🙂 //
tak som mu to stihla ukázať ešte než odišiel do práce 😀

zibi
30. apr 2012

@evickav to je super 😀 blahozelam 🙂

kikina9
30. apr 2012

Holky, tak já dnes byla na kontrole u své gyndr., a zdá se, že je vše v pořádku. Mimčo povyrostlo, už odpovídá 8+5, srdíčko jsem taky slyšela, tak snad už to bude v pořádku. Našla mi akorát na vaječníku 2 cysty, ale to snad ničemu nevadí.Ale kvůli tomu krvácení mám nařízený přísný klidový režim, a to nevím, jak budu dodržovat, protože mám doma ze školky nemocnou dcerku, teda jí už skoro nic není, a o to je to horší, že ji v klidu neudržím 😉 Má antibiotika, a na kontrolu jdeme k dr. až příští středu 😀
@evickav kdy jdeš do CARu na krev? A už sis zvykla na tu myšlenku, že čekáš mimčo 😀 😀 😀
Jinak s tím testem jsi skvělá, že jsi ho udělala a šla jsi žehlit a byla jsi úplně v klidu. Já když si vzpomenu na sebe, jak jsem si ho udělala, sedla ke stolu, hleděla na test a čekala, co se tam ukáže... 😀
@lenka_21 Tak zítra na tebe budu myslet a držet palce, ať to dobře zvládnete. 1.5. je krásné datum pro narození 🙂

evickav
30. apr 2012

@kikina9 v stredu ráno krvička a o 12tej aj sono 🙂
zatiaľ tomu nemôžem uveriť,,, až uvidím sono, tak asi až potom 😀 vôbec mi to nedochádza,,, tak dlho som na to čakala, že sa mi to nejako nechce tá myšlienka vpratať do hlavy 😀
ale občas pozriem test a fakt sú tam //,,, tak asi je to pravda 😉
moc mi odľahlo,že si v poriadku a miminko tiež,,, s malým šidlom to bude asi ťažké mať kľudový režim 😝 😎

kikina9
30. apr 2012

@evickav Tak ve středu budu držet palečky 🙂 🙂 🙂 Mě při první kontrole jenom brali krev, sono dělali až při druhé, prý by tam ještě nic moc nebylo vidět 😉 Tak jsem zvědavá, jestli už u tebe něco uvidí 😉
To chápu, že tomu nemůžeš uvěřit....a vidíš, stačí jedno pěkné embryjko 🙂 To je super, že nám ta minimálka tak pěkně vyšla 🙂

kikina9
2. máj 2012

@evickav ahoj, tak co, kolik máš HCG? 🙂 🙂 🙂

evickav
2. máj 2012

@kikina9
@zibi HCG máme 250,,, vraj to zodpovedá na 15 deň po vklade,,, sliznicu mám pekne zmenenú tehotensky a je 2 cm vysoká,,, takže sme oficiálne z krvi tehotní 😀
na budúci týždeň v piatok idem zase na sono a tam by mal byť u drobček vidno 😲

@lenka_21 u teba je dúfam všetko v poriadku a bábenko už máš v náručí 🙂

zibi
2. máj 2012

@lenka_21 dufam ze si to uspesne zvladla 🙂
@evickav blahozelam..ach jaj aj ja by som chcela 😅 😒

kikina9
2. máj 2012

@evickav tak super, mamčo, velká gratulace, hned je člověku líp,když má těhu potvrzené z krve 🙂 Tak ať HCG pěkně stoupá 🙂
Já byla dnes zase na gyndě, protože jsem včera celý den špinila, tak jsem měla strach 😒 Mimčo je v pořádku, už je velké 24,5 mm a odpovídá 9+1. Jenom mi našli 2 cysty na vaječníkách, tak mám trošku strach, ale snad to nebude ničemu vadit 😉

evickav
2. máj 2012

@zibi
@kikina9
ja som bola z prístupu v repromede úplne unesená,,, už na recepcii nám pred sonom podávali ruky a gratulovali 😀 takže hneď sme vedeli,že je všetko v poriadku 🙂

@zibi neboj, aj tvoj čas príde 🙂 verím,že čoskoro 🙂
@kikina9 to už je pekný cvalík 😲 😀 to chce asi fakt len pekne odpočívať 🙂

zibi
2. máj 2012

@evickav a ake vysetrenia vam vlastne robili a ako ti stanovili stimulku? teda ako casto si tam chodila a tak? kde ste spali ? ja rozmyslam ze mozno keby ze to uz nemame mat preplatene ze by som vyskusala brno..alebo by som si ten pokus jeden nechala v zalohe a skusila nepreplateny pokus niekde inde..ked hovoris ze to vyjde lacnejsie

kikina9
2. máj 2012

@evickav tak to je fakt skvělý přístup 🙂 Mě nechávali vždycky v napětí, jak to dopadlo, až do doby, než jsem šla k doktorce 😉
Jinak se snažím opravdu ležet, mám to dokonce nařízené, tak mě manžílek obskakuje a dokonce i vaří 🙂 To se za celou dobu, co jsme spolu, ještě nestalo 😀
@zibi já bych ti určitě tu minimálku doporučila, vidíš, že nám oběma vyšla 🙂 Pojišťovna ji neproplácí, mě vyšla na 19000,- a pokus na pojišťovnu ti zůstane 😉 Jinak před minimálkou nám nedělali žádné zvláštní vyšetření, v průběhu stimulky jsem byla jenom jednou na kontrolním ultrazvuku, a na něm se stanovilo datum OPU. No a potom už je to jako u klasické stimulky 🙂 A jinak co jsem slyšela, tak na minimálku je nejlepší Reprofit Brno, ale je poznat, že ani Repromeda není k zahození 😉