DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@kikina9 lenze ja sa toho bojim ze ked budem mat malo vajicok ze sa mi neoplodnia..mne sa standardne neoplodnili stale tri vajicka..
pred prvym opu som mala len tri nepoplodnilo sa ani jedno
pred druhym opu som mala 7 tri sa neoplodnili a styri hej
ked je ta minimalka tak sa mi nevytvori dost vajok nie? a co ked sa potom neoplodnia?
ty mas ake amh?
@evickav cize sa da dohodnut mailom s doktorom?
a na ktory den si mala opu?
a kolko clostylu si brala? ja som mala napr. po clostyle len jedno vajko..tak enviem ci to ma vyznam??ked mi gyndos robil ultrazvuk..?? teda ma zaujima to davkovanie...a myslis ze clostyl by mi nemohlo predpisat doky tu a ze tam by sme sli len na ultrazvuk plus opu??cize ste chodili na otocku a len pred opu ste sa ubytovali a po vklade hned domov hej?
@zibi Já mám AMH 0,35. Chápu tvoji obavu, že když bude méně vajíček, že se neoplodní, taky jsem měla strach. Já měla při minimálce jenom 2 vajíčka, někdo má daleko víc. To nebudeš vědět, dokud to nezkusíš. Ale slyšela jsem, že snad při té minimálce jsou vajíčka kvalitnější 😉
Já jsem měla málo vajíček i při klasické stimulaci, jenom 4, z toho byly 3 zralé, 2 se podařilo oplodnit, 1 se zastavilo ve vývoji a na zavedení zůstalo jenom jedno. Teď při minimálce 2, na zavedení taky 1.
Já už byla rozhodnutá pro dárkyni vajíček, toto byl jenom takový pokus před tím, než sepíšeme žádost. Manželovi se to moc nelíbilo, prý jsou to jenom zbytečně vyhozené peníze, nějaká minimálka 🙂
A vidíš, nakonec čekáme miminko z vlastního vajíčka 😀 😀 😀
@kikina9 no rozmyslam ze by som to vyskusala...ked ta minimalka stoji 10 000 kcs to az tak vela... ked clovek porovna ze len lieky ma pomaly tolko vysli..mna odraza ta dialka.... a to chodenie ultrazvuk a tak...ty si mala kolko ultrazukov ? evka pise ze na 10 den ultrazvuk ale opu kedy?
@zibi Já jsem měla jen jeden ultrazvuk, tuším taky 10.den, a podle ultrazvuku se domluvíte, kdy bude OPU. Tu já měla 13.den. Chápu, že tě odrazuje dálka 😒 Já si ale myslím, že by se to dalo domluvit, že ten Clostil by ti napsal obvodní gynekolog, který by ti před tím ještě udělal ultrazvuk, jestli tam nemáš nějakou cystu. A do CARu by jsi jela jen ten 10.den na ultrazvuk, pak na OPU, a nakonec na ET.
A u vás se minimálka nedělá?
@kikina9
@evickav
a da sa platit aj v eur ? evi kolko ta to na eur vyslo..vyse 400e?
cize si pytala clostyl predtym ultrazvuk u dokyho..a na 10 den cyklu je sono opu si mala na 13 den a vklad potom o 5 dni cize cca 10 dni by som potrebovala byt v cesku? ci ty si to ako riesila po opu si sla domov? a potom znova dosla?
@zibi ono ten nativ ani tady někteří doktoři moc nedoporučují, prý má nízkou úspěšnoust proti klasické stimulaci 🙂 Ale vidíš, že u nás ten výsledek je 🙂
Ale pokud jsi měla krásné blastocysty a neujaly se, tak aby nebyl problém ještě někde jinde 😒 Jaké vyšetření máš za sebou? Dělali ti buněčnou imunitu, jestli embryjka neodmítáš? A hysteroskopii máš hotovou?
A ještě jenom jeden takový můj dojem, co pročítám tyto diskuze, připadá mi, že je úspěšnější, pokud se zavádí pouze jedno embryjko, a ne dvě 🙂
@zibi ano stálo to asi 400 eur, platili sme kartou,,, + sme si potom ešte priplácali nejaké lieky,ale tie stáli tiež iba pár stokorún,,, spali sme tam len pred odberom, inak sme šli vždy hneď domov (vlakom,autobusom),,, a teraz sme tam spali pred HCG,aby sme tam boli medzi 7-8 hod.,,,
aj po vklade sme išli hneď domov,,, PK nám nerobili,,, s jedným embryjkom sa to robí málokedy a stojí to 7700 korún navyše,,, mne embryol. povedala,že embryjko je veľmi pekné a že doporučuje vklad,,, ak by sa malo prestať deliť, tak je jedno či to bude v inkubátore, alebo už v maternici,,,
stimulka : 3 deň cyklu začal clostil,,, 10 deň bolo sono,,, 12 deň som si pichla ovitrelle,,, 14 deň ráno odber,,,
bleskovka 😀 a vyšlo to 😀 😀 😀
@kikina9 hej ja tiez lutujem ze som si dala zaviest dve ..tak by som mala aspon jedno zamrazene..ale co uz 😒 aj ked som potom z tej financnej stranky na to pozerala ze je fakt vsetko strasne drahe ved len taky kocik pre dvojicky ..no neivem je to hruza...a preco myslis ze je vacsia uspesnot ked zavedu jedno?
no tak hysteroskopiu nemam ..rozmyslam ze pojdem na laparku plus hysteroskopiu v jednom..a nech viem na com som alebo aspon na tu hysteroskopiu ....nech viem v akom stave mam maernicu...tie vajickovody by som tiez chcela vediet ake su lebo ze vrja ked mas nejaky zapal alebo nepriechodne ze vylucuju nejaku latku ktora embrfyjka zabija..
ten troboblast mi robili v centre v iscare ...to je bunecna imunita?
no vies ja som mala pri vklade sliznicu len8 mm co je ze vraj hranicna..tak preto si myslim ze sa to neujalo
a pootm po vkade a ako to nevyslo som si sla skontorlovat stitku a uplne rozhadzana som mala tsh 0,059 a normal je do 0,35 tak mozno aj to malo vplyv... ☹
mam porobne zakladne veci genetika je ok, imunologia zakladna ok..troboblast negativny, preotilakty proti spermiam, troboblastu, ovariam negativne,..jedine co som mala slabo pozitivne boli protilatky proti fosfolipidom - karidolipin ale ze vraj na to sa ma brat ten anopyrin ale nikto mi ho nedal ze slabo pozitvne nie nic a aj heparin som ze vraj mala mat ..tak neviem co kde kto zasa dobabral 😖
hematologiu mam ok...
akrtat ale teraz u nas som si dala spravit kompletnu aj homocystenin, tromboidne faktory vsetko 😝 zajtra mam volat o vysledky a idem aj na imunologiu po vysledky tka som zvedava
@evickav tak to je fakt malo penazi....ty brdo..som pozerala nativny cyklus v iscare 700 eur..
no ano ja som povedala ze anopyrin a prednison brat budem
som pozerala vlaky ako idu vy ste isli ako do blavy a pootm do brna? kolko vyjde vlak?a mali stge spoj rovno na otocku?boze ja som az z vychodu tak do blavy sa trepat a potom zasa vlak do brna jeminku 😖
a co sa tyka anopyrinu a prednisonu tak ze vraj velmi pomahaju..tam ti to bezne predpisu vsak?
no ja rozmyslam ze by sme ten nativny cyklus vyskusali
v chrudimi ma muz segru tak by to nebol problem...to nie je az tak daleko od brna..a dalo by sa tam aj prespat a tak...cize by sme sa nemuseli po opu plasit a mohli by sme ostat tam ..
po opu ste sli domov a znova pootm na vklad?
@zibi ono je asi kombinace více věcí, proč se embryjka neujaly ☹ Ale ta štítka je hodně důležitá, tu si dej určitě dohromady, než půjdeš do dalšího IVF.
Já jsem po vkladu užívala Anopyrin i Prednison, ten Anopyrin je prý hodně důležitý, pokud máš protilátky proti fosfolipidům.
Jinak co se týče sliznice, já ji měla taky nízkou, tak mi doktorka dala Estrimax a asi 2 dny před vkladem jsem ho začala užívat, aby ještě narostla.
Že je větší úspěšnost s jedním embryjkem, to je jenom můj dojem, vůbec to tak nemusí být, ale co tak pročítám diskuze, tak IVF spíš vyšlo holkám, které si nechaly dát jenom jedno 🙂 A ještě si vzpomínám, že to psal i dr.Texl ze Sanatoria Helios, že doporučuje vždy zavádět jenom jedno 😉 Já si to vysvětluju tím, že když jsou tam 2, tak třeba na sebe nějak reagují a může(ale taky nemusí) jim tam něco vzájemně vadit, že se potom neuchytí žádné.
Ale to je fakt jenom moje doměnka 😀
@kikina9 no ja lutujem ze som sa tak s tim 2 ivf plasila..aj osm bola dost chora a isla velka noc ...mohla som si to odlozit ..ja som praveze stitku mala dost dobre sledovanu z nicoho nic mi skocila..na nizsku hodnotu tak som musela znizit leiky ..tsh ma byt do 1 na ivf ja som mala ale pod normu...tak ot uz nikto nehovori co vtedy... 😖 ale tak skoda plakat nad rozliatym mliekom.pocas stimulky som aj riadne ochorela..takze bolo to cele take divne...no fakt skoda.. 😖 ze to tak dopadlo..ale mohli mi dat nmico na tu sliznicu ..a kolko ti narastla nevies? ked ti dali ten estrymax..tebe robili tu hysteroskopiu? ze vraj to robia aj v nasom centre tak neviem ci mam ist aj na laparku a prefuky pod jednym alebo ist len na tu hysteroskopiu? ale nechce sa mi lezat nemocke tu na.. 😝
uviidme co mi povie na hematologii...zajtra a ci uz budu vysledky
@zibi my sme šli cez Kúty alebo cez Holíč, lebo to máme od Brna asi 60 km,,, nám to dokonca lepšie vyhovovalo ako jazdiť do Blavy ( 100 km ),,, auto nemáme, takže vždy len EC - vlak a odtiaľ buď tak isto,alebo autobusom do Holíča,,, aj pri odbere a aj pri opu,,,
na sliznicu som brala a ešte stále beriem estrofem ( 10 deň 6 mm ),,,a od prvého dňa cyklu ráno prednison 1 a večer anopyrin 0,5,,,
a keď mám pravdu povedať, tak pri tejto druhej stimulke som si vôbec neuvedomila, že clostil až na 3 deň mám začať brať,,, ja som si hneď ráno 1. deň jednu šupla,,, došlo mi to až počas dňa,,, tak som rýchlo dokúpila 1 balenie clostilu v lekárni,,, možno to naštartovalo to moje najkvalitnejšie vajko 😀
mm som to povedala až po transfere,,, asi to tak príroda chcela 🙂
@evickav no zacinam nad tym vazne uvazovat... klasicke ivf je dost drahe a mm pojde v decembri na pol roka prec tak rozmyslam ze by sme to stihli niekedy cez jeho dovolenku v lete tak aspon vyskusat ten nativ cyklus... no a co ked sa mi vytvori len jedno vajko??co potom ? to nie je malo?
to je ine ked to mate tak blizsko..pre nas je aj martin daleko..ja som z vychodu cize pre nas by to boolo nieco ine...vyse 300 km asi by sme pred opu prespali u segry a pootom tam cakali na vklad
a po opu si kedy mala vklad o dva dni?
@zibi volá celá rodina,všetci chcú vedieť ako sme dopadli,,, no moja,som ako na václaváku 😀
mne dr. povedala,že pri tej minimálke je dôležité,aby sa vôbec nejaké vajko s takým amh vytvorilo,,, že stačí aj jedno kvalitné a môžem zostať tehu 🙂
po opu som mala vklad za dva dni, čiže 48 hod. embryjko,,,
Dievcata, kolko tyzdnov ste cakali na schvalenie ziadosti z poistovne ? Ja cakam uz 6 tyzdnov a vraj sa teraz v BA cakacia doba predlzila na 2 mesiace ! 😠
Ahoj, můžu se zeptat jestli jste při braní DHEA cítily nějaké změny na sobě? Beru ji 2 měsíce a nic nepocituji, upřímně do toho naděje nevkládám a počítám s variantou darovaných vajíček, ale přesto jsem pak na další výsledky AMH zvědavá.
baby aj tu si mozete objednat dhea a je to zo slovenska ..tak asi nebude problem
http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/42-1-DHEA
@misha83 ked chces precitaj si tu clanok mne to google preklozil o doplnkoch vhodnych pre muzov a zeny ..
a dokonca odporucaju arginin pre zeny na lepsiu kvalitu vajicok
http://translate.google.sk/translate?hl=sk&lang...
baby nasla som clanok o suvislosti nedosattku vitaminu D a amh
mozno stoji za zmienku co si myslite?
http://translate.google.sk/translate?hl=sk&lang...

@zibi bola som tam vlastne len 3x - 1x pre clostil, 2x na 10 deň sono a 3x na odber,,, ja som si už pred prvým pohovorom písala s dr. emailom,,, napísala som jej naše problémy a že čo mi ona odporučí,,, jedna z možností bola minimálka ( 10000,- vrátane icsi ),,, napísala mi,že to stojí za pokus,,, tak som to chcela vyskúšať ešte pred darovanými vajkami,,,
my sme mali všetky vyšetrenia porobené,takže ja som nabehla hneď na stimulku 🙂
a spali sme Penzión Slunce,,, môžem len odporučiť,,, fakt super a pešky od centra je to asi 10 min.,,,