icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

lenka_21
autor
8. máj 2012

Baby, tak vidim, ze sa tu sypu pozitivne spravicky 😀 😀 😀 Velmi sa tesim a gratulka vsetkym tehulkam 😉

My sme uz doma z nemocnice, malinky sa narodil 1.5.2012 o 15.05 s mierami 3800g a 50cm ... maly valibuk 😉 Sme s mm nesmierne stastni a pridavam aj fotocku 😉

evulatko
8. máj 2012

@lenka_21, moooc blahopreji a preji vam vsem hodne zdravicka a stesticka a at mate ze Samuela jen radost🙂)))

evickav
8. máj 2012

@lenka_21 aj my sa pripájame a tešíme sa s vami 🙂 malinký je moc krásny 🙂

zibi
9. máj 2012

@lenka_21 leni blahozelam krasnucky je 🙂

zibi
9. máj 2012

nasla som nejaky clanok , mozno pomoze:
Neplodnosť (ženy)
Neplodnosť u žien znamená neschopnosť ženy k pádu tehotná. To môže nastať v dôsledku stresu, nevyvážených hormónov alebo ochoreniach z vaječníkov (napr. nádoru vaječníkov alebo ovariálnych cýst).
Endometrióza je veľmi časté príčinou neplodnosti u žien a mal by byť hlavným prvý podozrivý v každej ženy s neplodnosťou - 25% až 50% prípadov ženskej neplodnosti sa zistí, že byť spôsobený endometriózy.
Menej časté príčiny patrí zablokované vajíčkovody, alebo krčka hlienu, ktorá je nepriateľská voči partnera spermie.
Nasledujúci terapie, ktoré môžu zlepšiť plodnosť u žien:
Vitamín B6:
Zdôvodnenie:
Ženy ovplyvnená nevysvetliteľná neplodnosť skúseností vyšší poňatie kurzu po Vitamín B6 doplnenie. V jednej štúdii, 85% žien užívajúcich doplnky vitamínu B6 dosiahnuť zvýšenie ich plodnosti.
Dávkovanie:
100 - 500 mg denne.
Progesterón:
Zdôvodnenie:
Prírodné progesterón môže zvýšiť plodnosť žien. Niektoré nutrične orientované lekári sa domnievajú, že s nárastom výskytu estrogénov dominancie (zvýšené estrogény, ktoré sa objavuje v dôsledku nedostatočnej produkcie progesterónu) je zodpovedný za mnoho prípadov ženskej neplodnosti (hlavne u žien vo veku 30 +). Nadmerná stimulácia vaječníkov estrogén hormónov produkujú graafian folikulov, spolu s reprodukčnom veku môže mať za následok oneskorenie na začiatku "syndrómu vyhorenia" v graafian folikulov. U žien, ktoré majú stále graafian folikuly sa graafian folikulov ťažiť z niekoľkých mesiacoch potlačenie, ktoré môžu oživiť ich. U mnohých pacientov sa graafian folikuly reagujú na progesterón vyvolané potláčanie ("ostatné") tým, že úspešne odrazila od dna, dozrievanie a uvoľnenie vajíčka. Nutrične orientované lekári uvádzajú, že niektoré ženy, ktorí boli schopní predstaviť niekoľko rokov zažiť úspech pomocou tejto metódy zvýšiť svoju plodnosť. Ženy užívajúce túto metódu by mali používať iba progesterón potom, čo ovulácii každý mesiac.
Dávkovanie:
Navrhol protokol pre používanie zemného progesterónu krém na liečbu ženskej neplodnosti spočíva v použití prírodného progesterónu krému od 5 do 25 dní v menštruačnom cykle po dobu dvoch až štyroch po sebe idúcich mesiacov. Použitie prírodného progesterónu krému musí byť zastavená deň 26 menštruačného cyklu, aby bolo možné menštruácii. Použitie progesterónu krému pred ovuláciou potláča ovuláciu. Po dvoch až štyroch mesiacoch tejto liečby, sa prestal progesterón použitia.
Vitamín C:
Zdôvodnenie:
V štúdii u žien, ktoré neboli ovulácie alebo menštruácie, liečba vitamínom C za následok začatie ovulácie u 40% žien. 21% subjektov poklesol tehotná.
Dávkovanie:
1500 - 3000 mg denne.
Cudná Berry:
(Vitex)
Zdôvodnenie:
Cudná Berry je účinná liečba mnohých prípadoch neplodnosti u žien. Jedna klinická štúdia zistila, že 80% neplodných žien vo veku 23 - 39 použití cudný bobule na dennej báze po dobu troch mesiacov skúseného zlepšenie meraná biomarkerov neplodnosti. Cudná Berry je najviac efektívna, keď príčinou neplodnosti je zvýšená hladina hormónu prolaktínu a
Dávkovanie:
175 - 225 mg denne (najlepšie z cudné bobule výrobok, ktorý je štandardizovaný, aby obsahoval 0,5% účinnej látky a agnuside).
40 kvapiek extraktu plodov cudné tekutín / tinktúra za deň.
DHEA:
Zdôvodnenie:
V klinickej štúdii bolo 80 mg za deň DHEA dokázané, že pomáhajú niektoré neplodné ženy k ovulácii a následne otehotnieť.
Dávkovanie:
25 až 50 mg denne (aj keď vyššia dávka 80 mg denne bola použitá v klinickej štúdii, ktorá preukázala jej účinnosť DHEA pre ženskej neplodnosti).
Optimálne načasovanie doplnkov DHEA je prvá vec po ránu (buď pred raňajkami alebo s polpenziou).
Vitamín D:
Zdôvodnenie:
Niektoré prípady ženskej neplodnosti dochádza v dôsledku nízkej hladiny vitamínu D.
Dávkovanie:
400 - 1000 mg denne.
Optimálna forma vitamínu D je vitamín D3 (cholekalciferol).
Alternatívy:
Olej z tresčej pečene obsahuje veľmi vysoký obsah vitamínu D3.
Vitamín E:
Zdôvodnenie:
Aj keď nie je úplne testovaná pomocou moderných vedeckých metód, niektorí vedci tvrdia, že ženy potrebujú primeranej úrovne vitamínu E s cieľom dosiahnuť počatie.
Dávkovanie:
400 až 800 IU denne.
PABA:
Zdôvodnenie:
Cez neznámym mechanizmom, môže byť doplnková PABA pomôcť neplodným ženám otehotnieť.
V štúdii 16 neplodných žien vykonaných v roku 1942, 75% z týchto žien bola padať tehotenstva po troch až siedmich mesiacov dennej suplementácia PABA.
Dávkovanie:
Vyššie PABA používa v klinickej štúdii, ktorá preukázala účinnosť PABA pre ženskej neplodnosti, používa dávka bola 400 mg denne sa berie za štyri dávky 100 mg. Je možné, že vyššie dávky môžu byť rovnako alebo viac účinné.
Inositol:
Zdôvodnenie:
Existujú len obmedzené dôkazy, že inositol nedostatok môže byť príčinou ženskej neplodnosti.
Dávkovanie:
1000 mg denne.
Kórejský ženšen:
Zdôvodnenie:
Tam sú niektoré neoficiálne správy, že Kórejský ženšen zvyšuje plodnosť u žien.
Dávkovanie:
Krátkodobé (do troch mesiacov) dávkovanie pre non štandardizované kórejského ženšenu je 1000 - 2000 mg denne alebo 300 - 400 mg denne po dobu ženšenu výrobky kórejskej, ktoré boli štandardizované z hľadiska ich obsahu ginsenoidov.
Ak Kórejský ženšen sa používa na dobu dlhšiu ako tri mesiace nepretržite denná dávka (pre non štandardizované kórejského ženšenu) je obmedzená na cca 500 - 1000 mg za deň alebo 100 - 200 mg denne pri použití štandardizovaného kórejský ženšen.
Sibírsky ženšen:
Zdôvodnenie:
Tam sú niektoré neoficiálne správy, že sibírsky ženšen zvyšuje plodnosť u žien. Tieto tvrdenia neboli doteraz testovaná pomocou moderných vedeckých metód.
Dávkovanie:
Najčastejšie Odporúčaná terapeutická dávka pre sibírsky ženšen (20:1 koncentrácie, obsahujúce najmenej 1% eleutherosidov E) 300 mg - 600 mg denne.
Pre nekoncentrovaného, ​​tj 1:1) sibírsky ženšen, toto by sa rovnali 6,000 - 12,000 mg denne.
Obvyklá terapeutická dávka tinktúry 1:5 sibírskeho ženšenu je 30 - 60 ml denne (vo forme troch čiastkových dávkach 10 - 20 ml).
Obvyklá terapeutická dávka 1:1 tekutín extraktu sibírskeho ženšenu je 6 - 12 ml za deň (vo forme troch čiastkových dávkach 2 - 4 ml každý).
Zmeny životného štýlu, ako zlepšiť plodnosť u žien
MSG:
Ženy, ktoré majú ťažkosti s otehotnením môže byť múdre, aby sa zabránilo alebo znížiť ich spotrebu MSG ako štúdie uverejnenej v Science správy, že MSG znižuje reprodukčnú schopnosť myší.
Margarín:
Margarín obsahuje vysoké množstvo poškodených tukov známych ako trans-mastných kyselín. Tieto trans-mastné kyseliny sú vyhlasoval, že príčinou ženskej neplodnosti.
Alkohol:
Nadmerná konzumácia alkoholu môže spôsobiť neplodnosť u žien. Ženy, ktoré majú viac ako sedem nápojov týždenne, sú o 60% vyššiu pravdepodobnosť, že neplodný než ženy, ktoré nepijú. Ženy, ktoré majú štyri až sedem nápoje týždenne majú o 30% zvýšené riziko neplodnosti.
Tabak Fajčenie:
Fajčenie tabaku je známe, že poškodzujú plodnosť u žien.
Stres:
Nadmerný stres je známe, že príčinou niektorých prípadov neplodnosti u žien.
Hrášok slovami:
Hrášok obsahujú chemické látky, ktoré pôsobia antikoncepčné účinky. Ženy, ktoré majú ťažkosti pri páde tehotenstva sa odporúča znížiť alebo úplne eliminovať ich konzumáciu zeleného hrášku.

zibi
9. máj 2012

PABA Para aminobenzoovej je známe, že stimulujú funkciu endokrinného systému tým, že stimuluje hypofýzu produkovať viac estrogénu. Mnoho žien, napríklad, môžu ženy s diagnózou zvýšené hladiny FSH znížili hladiny estrogénu a to prirodzená úrodnosť doplnok môže pomôcť správne, že nerovnováha Potraviny plodnosti, ktoré obsahujú PABA - celé zrná, vajcia, pivovarské kvasnice, ktoré nie sú spojené s Candida albicans huby , ktorý spôsobuje kvasinkových infekcií. Napriek tomu je alergén a ľudia s poruchou funkcie imunitného systému by sa mali vyhnúť pivovarské kvasnice (vezmite len vysoko kvalitné pivovarské kvasnice, ak nebude chutiť horko, to nie je reálne pivovarské kvasnice), špenát

Bor - stopový prvok, ktorý zabezpečuje optimálnu funkciu endokrinného systému pomáha telu využívať estrogén. V jednej štúdii, 3 mg bóru za deň zvýšil hladiny estrogénu po menopauze ženy. Ja by som naklonení zvýšenie úrovne bór prostredníctvom potravín skôr než plodnosti doplnkov, pretože niektoré štúdie vyvoláva otázky o bezpečnosti suplementácia bórom Foods plodnosti, ktoré obsahujú bór - mandle, arašidy, lieskové orechy, hroznové víno, púpava, petržlen petržlen ods konzumovať len v prvej polovicu cyklu, pretože stimuluje maternicu, môže prispieť k potratu) Namáčanie surové mandle 6-8 hodín uľahčuje ich trávenie a neutralizuje účinok trieslovín kyseliny v koži, ktoré môžu narušiť vstrebávanie železa a je enzýmu. Môžete si tiež kúpiť blanšírovaných mandle.

Maca - koreň, ktorý podporuje vyváženú funkciu endokrinného systému a ovulácie prostredníctvom estrogénne povahy sa považuje za jeden z libida zvyšujúce plodnosť potraviny

Pupalkový olej - podporuje produkciu estrogénu

zibi
9. máj 2012

@lenka_21 lenus a ako porod? dalo sa to zvladnut?

kikina9
9. máj 2012

@lenka_21 Moc gratuluji k chlapečkovi, je nádherný 🙂 🙂 Přeji Vám hodně zdraví a štěstí, ať vám prcek dělá jen samou radost 🙂

zibi
9. máj 2012

@lenka_21 leni co si myslis o tom vitamine D3 na zvysenie amh? oni tam pisu ze vela ludi co ma nizske amh moze mat nedostatok vitaminu d3 kedze sa malo opalujeme a slnko nie je az tak dostatocne cez letne mesiace..cize je mozne ze niektore zeny maju nizske amh bez zvyseneho fsh a u tych je moznost ze po doplneni D3 im stupne amh az 4nasobne..
http://translate.google.sk/translate?hl=sk&lang...

a tu je vyskum ohlaodm dhea

lenka_21
autor
9. máj 2012

@zibi Ja som rodila sekciou ... tazko povedat, ale asi najvacsi problem som mala so zobudzanim z narkozy. Keby mi pichli liek, kt.mali tak by sa to dalo zniest, ale nase zdravotnictvo je na tom ako je a radsej nekomentujem 😠
O tom vitamine nic netusim, ale skusim pohladat ... kedze je to vitamin, podla mna uskodit nemoze ...

zibi
9. máj 2012

@lenka_21 skus aj ty daco pohladat... nech neberiem daco zbytocne... 🙂
no tak to hej ..nase zdravotnictvo no des... a niekto znasa narkozu dost zle... ☹ ale tak mas to za sebou ... mozes byt uz teraz len stastna 🙂

kikina9
10. máj 2012

@evickav ahoj, tak jak včera, už jsi viděla mimčo na ultrazvuku? 🙂

evickav
10. máj 2012

@kikina9 ahoj,,, až zajtra ideme na sono 🙂 aj sa teším a aj sa bojím,,, neviem ako to má byť,ale ja stále nič moc necítim,,, iba občas taký pocit slabučkej ms,,, občas mi búši srdce,,, a prsia ma bolia,,, tak snáď je všetko v poriadku,,, a ty sa máš ako? Natálka už je zdravá?

kikina9
10. máj 2012

@evickav jéé, tak já si to popletla, myslela jsem, že jste byli včera 🙂 Ono každé těhotenství je jiné a každá žena ho snáší jinak, já jsem ze začátku taky cítila jenom chvilkama bolest jako na MS, měla citlivé bradavky, a jinak vůbec nic 😉 Zato teď si to užívám ☹ Úderem poledne mě začne být špatně, a nepřejde to až do večera, takže nemám ranní, ale odpolední nevolnosti 🙂 A někdy mě v noci chytne taková bolest do břicha, že letím na záchod, jestli nepřišla MS 😉
Ale když si vzpomenu na své první těhotenství, to bylo úplně v pohodě a bez problémů od začátku až do konce, pomalu jsem ani nevěděla, že jsem těhotná 🙂
Taky mám pořád strach, aby bylo všechno v pořádku, to je asi normální a nepřejde to až do konce těhotenství 😉 Natálka je už zdravá, dneska šla poprvé do školky, tak jsem zvědavá, jak dlouho tam tentokrát vydrží 🙂
Tak zítra držím palce, ať je všechno v pořádku 🙂

zibi
10. máj 2012

baby neveim ci to niekto cita tie moje prispevky na zlepsenie amh ale tka hodim to tu :
je tu jeden blog lekara ktory hovori o zvyseni AMH branim vitaminu d3

evickav
10. máj 2012

@zibi ano moja, čítame to 🙂 a moc nám to pomohlo 😀
aj si sa rozhodla či pôjdete do Brna?

zibi
10. máj 2012

@evickav zatial este nevieme..ani neviem ci tento rok pojdeme ci to neodlozime..fakt prachy uz chybaju 😠

zibi
11. máj 2012

no tak kto ma nizske amh tak vyskusajte si pridat k dhea a ostatnym doplnkom aj vitamin D3 v tejto studii je mozne , ze amh stupne po dodani vitaminu D3 az o stvornasobok..je to prelozene googlom tak je to trochu hrbolate ..ale myslim ze to stoji za zmienku....najma u zien ktore maju fsh v norme a nizske amh.... 🙂
plny clanok tu
http://translate.googleusercontent.com/translat...

"Na tušenie, rozhodol som sa pozrieť, či existuje nejaká súvislosť medzi VitaminD3 a AMH. Vyhľadávač Google priniesol jednu stopu a tento článok (ktorý v podstate hovorí, že vitamín D3 je schopná stimulovať produkciu AMH) napísaný skupinou na Stanfordskej univerzite.

Napísal som vedci vysvetľujú svoju situáciu nízke AMH a vitamín D3, a spýtal sa ich, či vedia o všetkých štúdií korelujúce dva, a či sa plánuje nejaké. To je odpoveď som dostal späť:

Vďaka za správy, ktoré som sa odovzdá Dr Malloy.
Originálne spojenie AMH a PCOS sme sa nebolo založené na štúdii, ale neobvyklým nálezom sme urobili u detí s mutáciou v jeho receptora vitamínu D. Aj n ďalšie následné práce je zrejmé, že v niektorých orgánoch v tele, vitamín D stimuluje AMH. Neexistuje žiadny dôkaz, že nedostatok vitamínu D spôsobuje AMH nedostatok. V každom prípade by ste mali mať svoje nedostatok vitamínu D liečiť. Ak sa ukáže, že vaše AMH stúpa po liečbe, dúfam, že budete dajte mi vedieť. Sme sa zaoberali takú štúdiu, ale pokiaľ viem, žiadne údaje označené v tomto bode sú zatiaľ k dispozícii.

To bol určite môj POA obnoviť D3 na normálnu úroveň a potom opäť skontrolujte AMH. Je to tak trochu vzrušujúce, keď vieme, že pokiaľ AMH ide hore, možno môj príbeh pomôže pri začatí novej štúdie, ktoré by mohli skončiť identifikáciu veľký problém, ak skutočne D3 reguluje AMH. Jeho veľmi dlhý záber, ale v tomto bode, jeden logický.

evickav
11. máj 2012

@zibi
@kikina9
@lenka_21
dnes sme boli na sone a videli sme dutinku a žltkový vačok 🙂 sme 5+4 🙂 na ďaľšie sono ideme až 21.5. a to by malo byť posledné v Brne,,, potom budem chodiť už len k svojmu dr.,,,
dnes nám dr. hovoril,že sme tri stimulovali teraz clostilom a všetky tri sme tehotné 😀 majú tam fakt zlaté ručičky 🙂

lenka_21
autor
11. máj 2012

@evickav Supeeer tesim sa ... toto je perfektna spravicka 🙂 🙂 🙂 Mne sa v Brne velmi pacilo a podla mna maju dobre vysledky aj u bab s nizkym AMH ...

evickav
11. máj 2012

@lenka_21 a ty ako sa cítiš? už je lepšie po sekcii? Samko papá a spinká dobre?

zibi
12. máj 2012

@evickav super evus blahozelam este raz 🙂

lenka_21
autor
12. máj 2012

@evickav Hej uz sa citim lepsie, ale prvy dni bola zaberak ... ja som v zivote nebola operovana a tak vsetko bolo pre mna "nove" Velmi mi pomohlo, ze mama bola som mnou cely cas v nemocke a chodil aj mm, kt.mi pomahal vstavat ... Co sa tyka Samka tak je zlatucky, mame problem s kolikami, ale to je bezne 🙂 😉 🙂 ... ked sa vyfuci 😀 pekne papa a spinka 😉

evickav
12. máj 2012

@lenka_21 ja budem tiež pravdepodobne rodiť sekciou,,, ale sme ženy a musíme zvládnuť všetko 🙂
aj si bola na amniocentéze? ja by som sa tomu najradšej vyhla,,,

lenka_21
autor
12. máj 2012

@evickav Nie ja som nebola ... isla som na specialne skriningy k Dr.Cunderlikovi (12tt, 20tt, 30tt) tam vyslo vsetko Ok a tak som nesla ...

evickav
12. máj 2012

@lenka_21 kedy sa k nemu objednáva? on je tuším v Blave,že? aj sa to platí?
ja som samá otázka 🙂 ale tak som 1x tehotná v 38 a nechcem nič zanedbať 🙂

lenka_21
autor
12. máj 2012

@evickav Objednava sa k nemu v 9-10tt, lebo zvykne mat vela pacientok. Robi sa to medzi 11tt a 13+6tt a ano on je v BA.

kacenkab
13. máj 2012

Ahojte, už mám lepšie nové pripojenie na internet, tak sa budem môcť sem prísť pozrieť aj častejšie. Občas som tu predtým napísala z roboty, teraz som na PN, práve som absolvovala stimuláciu a zajtra idem ráno na odber. Je to moj druhý pokus o IVF, pri prvom som nemala po stimulácii žiadne vajíčko, tak mám teraz strach. Amh som mala minulý rok 0,5, tento rok vyše jedna, ale može to byť spôsobené DHEA, čo som brala a tiež aj melatonín a spol. tak dúfam že zo mňa niečo bude.....
Lenka - gratulujem ku krásnemu Samkovi, ostatným ku tehotenstvám, dodáva mi to optimizmu..... 🙂

evickav
13. máj 2012

@kacenkab moc ti držím palce 🙂 ver tomu, že zázraky sa dejú 🙂 mne sa zase pri prvej stimulácii clostilom stihli folíky popraskať večer pred odberom,,, a na druhú stimulku nám to vyšlo 😀

kacenkab
14. máj 2012

Ahojte, dakujem evicka za podporu, na poslednom sono som mala 6 tých folikulov a podarilo sa dnes získať dve vajíčka, uvidím zajtra čo bude s nimi, tak mám malú dušičku, musím si nájsť dáku robotu, nech nad tým furt nerozmýšlam.