DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@bublenudle, ahojky, ja jsem si to kupovala ze stranek nekde ze zacatku teto diskuse, o kterych tu psala @lenka21, tusim www.biovea.com. Drzim moc palce🙂
@evulatko Děkuji moooc 🙂
@evickav Supeeeer, rastie ako z vody
Ja som dnes pokupila same dobre veci pre detoxikaciu organizmu cinskej mediciny, dalej bude nasledovat regeneracia a dalsim krokom bude vyziva organizmu, je to cely program v ramci ktoreho budem brat aj tu macu, na to si vsak musim ten organizmus pripravit. Dostala som cosi aj na lepsie znasanie stresu, aby som to ten pol rok vydrzala 🙂
v tej robote
@kacenkab môj gynekológ sa vyjadril, že on čínskej medicíne verí,,, určite je to dobré a hlavne prírodné,,, funguje to už tisíce rokov predsa 🙂
a dôležité je, že to berieš pozitívne,,, výsledok sa určite dostaví 🙂
ja som pred tými 10 rokmi zahlásila, že už nikdy nepôjdem na IVF,,, vtedy to bol jeden veľký horor,,,
a potom som sa dostala ku koníku a najskôr som si to tu len čítala asi rok,,, potom som sa zaregistrovala a odhodlanie skúsiť to ešte vo mne rástlo,,, videla som rôzne nové možnosti a hlavne tú nekonečnú spolupatričnosť a podporu,,,
a tak som si šla za svojim (teda našim) snom 🙂 a teraz som šťastná, že som to skúsila znovu 🙂 a ani mi vôbec nepríde, že som stimulovala, že ma uspali...
takže držím palce 🙂 pol rok utečie ako voda 😵
Ahojte kocky, kolko vajicok ste mali po stimulacii pred ivf pri znizenom AMH? V juli mam ivf , tak nech viem, co mozem cakat pri zhorsenom amh. Vdaka za infosky 😉
@evickav diki, aj mne to tu velmi pomaha, a ktovie co sa za ten pol rok udeje..... 🙂 ja som optimista..... 😉 drzim palceky nech vsetko dobre dopadne....
@radina ahoj, ja pri prvej stimulacii nic, ale potom som zacala brat dhea, melatonin, koenzym Q10, vcelie produkty, a kys listovu, tak som teraz mala dve, jedno sa dobre oplodnilo, ale neuchytilo, tak bojujem dalej...... 🙂
@radina ja som stimulovala iba clostilom a mala som 1x 4 folikuly, ale stihli sa mi večer pred odberom popraskať,,, 2x 4 folikuly = 4 vajká,,, z toho 2 nezrelé,,, zo zvyšných 2 sa podarilo oplodniť jedno,,, to sa nám krásne delilo, takže za dva dni transfer a teraz som v 10 tt 🙂
moje AMH bolo v januári 0,19,,, asi od marca som začala užívať včelie produkty ( kašička+peľ+propilis ), vit. E 400, melatonín 1,5 neskôr 3 mg, omega 3, kyselinu listovú, femibion 800, macu bio,,,
ako budeš stimulovať? injekciami či iba clostilom? a do ktorého caru chodíš? my sme boli v Brne v Repromede,,, tu sme vyčerpali 3x ešte pred 10 rokmi, takže sme boli ako samoplatci,,,
a ty máš koľko AMH?
@evickav Gratulujem ! 🙂
Ja budem stimulovat dipherelinom a merionalom, ci ako sa to pise , snad DR. vie co robi 🙂
Ja mam amh 0,87 , to mi merali v aprili, v januari som mala ale spodnu hranicu normy, cize hodnotu 1.
Divne, ze mi to za 4 mes. takto kleslo.
Ja beriem kys.listovu a vcelie produkty, vit. C, a asi si este dam Macu. Akurat som natrafila na dobru stranku:
http://natural-fertility-info.com/increase-ivf-...
Ta herbalistka ale urcite neodporuca pocas stimulky uz nic brat, lebo to moze vplyvat na hormony a vajka.
Chodim do statneho reprodukcneho centra v univerzitnej nemocnici v BA, nie su taki komercne zamerani ,tak snad som spravila dobre rozhodnutie, ze chodime k nim. Toto bude nas 1 ivfko po cca roku snazenia. MM ma dost zly spg. a ja to amh.
Takze vy ste sa tak dlho snazili ? ☹ ............. uplne ti prajem, ze Vam to konecne vyslo !
@radina tak o tom centre som ani nepočula,,, aj môj mm má dosť zlý spg, použili sme ivf icsi,,,
mňa by zaujímalo, že ako dlho bolo u mňa nízke to AMH, lebo ja som zle reagovala na stimulku už pred tými 10 rokmi,,, takže to asi ani vtedy nebolo ružové,,,
každopádne ti moc držím palce 🙂 hlavne to chce myslieť pozitívne, alebo ešte lepšie, nemyslieť na to vôbec 🙂
ja som to kedysi znášala dosť zle, bola som úplne na dne, takže sa nečudujem, že to vtedy nevyšlo,,, teraz som to brala tak akosi oveľa ľahšie, vlastne som si ani neuvedomila, že sa niečo stihlo udiať, až som zrazu mala robiť tehu test 🙂 tak mi to všetko utieklo ako voda 🙂
@evickav Aj my kvoli tomu ideme na icsi, mame daco dopredu namrazene.
Dakujem za povzbudenie 🙂 ... zatial nedepkujem, dufam, ze ani nikdy nebudem, .... v zime som mala z toho taku horsiu naladu, ale nastastie ideme na ivfko v lete, teda ak vsetko pojde podla planu, tak snad aj toto prispeje k uspechu 🙂 nechcem sa dostavat do zlej nalady, lebo za vela neuspechmi je stres. 😖
@radina ja si myslm ze mne prave to ze som brala pocas stimulky macu, melatonin a kasicku mi sposobilo ze sommala dobre vajka..bez toho by som nemala asi nic..
praveze pisu ze melatonin znizuje oxidacny stres z vajok
http://ivf.net/ivf/melatonin-could-improve-wome...
a aj tu je dobry clanok
http://translate.googleusercontent.com/translat...
ale jasne ze je to na kazdom ..ale tam pisu ze je dobra aspon tri mesaice brat doplny aby to malo vyznam 🙂
a eset ma napadlo kolko bereis toho vitaminu C?
a ako mate doperdu namrazene ..teda co mate ako namrazene spermie ci vajka??
@evickav ahoj, strašně dlouho jstem tu nebyla 😉 To je skvělé, že je všechno v pořádku a mimísek pěkně roste 🙂 Velká gratulace 🙂 Už jsi byla i u svého gyndr.? Já jdu teď na kontrolu až po měsíci, to je nekonečné, to čekání 😉
Na hematologii jstem dopadla dobře, nevím proč si mě tam volali, ale výsledky prý byly všechny v pořádku.
A jak ty to máš s lékama, užíváš ještě nějaké, a jak je máš vysazovat?
@kikina9 ahoj,,, už som sa zľakla, že sa niečo deje,keď si nepísala,,, ja chodím už len k svojmu každé dva týždne,,, teraz 19.6. si idem konečne pre knižku a na všetky odbery 🙂 a 27.6. ideme do Brna na ten NT screening,,, inak u nás je všetko v poriadku, len ma trápia tie moje migrény s aurou,,, ale vraj tie v tehotenstve nevymiznú a môžu sa aj zintenzívniť, teda ich frekvencia,,, ja som mala 4 za 13 dní,,, tak mi pribudol magnerot 2x denne,,, ešte stále užívam anopyrin, prednison, utrogestan, estrofem, parlodel, femibion 800 a euthyrox,,,
akurát som včera večer drobcovi hovorila, že maminka je ako narkáčik 😀
ale už to pôjdem za chvíľu vysadiť,,, zostane mi len euthyrox, magnerot a femibion 400 😀
a ty sa ako cítiš? bruško rastie?
@evickav Tak to máš dobré, že chodíš ke svému dr. každé 2 týdny, aspoň vidíš broučka častěji 🙂
Já už mám bříško docela velké, do normálního oblečení se téměř nevejdu, tak už jsem začala objednávat těhotenské 🙂 A tobě už bříško pomalu taky začíná růst, že? 🙂
Já mám z léků taky ten Femibion 400, Euryrox a zatím jsem si nechala ten Anopyrin (mám strach ho kvůli té mutaci vysadit, četla jsem, že se může téměř celé těhotenství). Ty ho budeš vysazovat po tom 12.týdnu?
Ty migrény ti nezávidím ☹
@kikina9 ja nosím ešte stále svoje oblečenie normálne,,, pribrala som asi kilo,,, ale ja som silnejšia, tak ani nechcem radšej priberať 😀
z toho sona u doktora moc nemám, má ho dosť ďaleko odo mňa, až tak pol metra za nohami,,, asi si na budúce zoberiem ďalekohľad 😀 tak sa už neviem dočkať tých NT testov, lebo tam vraj všetko krásne uvidíme aj s mm,,,
ja ani neviem, ako mám tie lieky povysádzať,,, prednison by sa mal postupne, ale ako? to neviem,,, asi sa nechám prekvapiť u doktora 🙂
@evickav Tak Prednison jsem už vysadila cca v 7.tt 🙂 Já jsem na váze taky moc nepřibrala, asi 1,5 kg, ale to bříško už je nepřehlédnutelné 🙂 Už se mě i sousedi a známí ptají, jestli čekáme mimčo 😀
Mě ty NT testy dělala moje doktorka a odesílala to potom do Brna, takže pro mě to byl úplně stejný ultrazvuk jako jindy ☹ A tobě přeju, ať je při NT všechno v pořádku a mimíska si pořádně prohlédnete 🙂
@evickav to není špatný nápad nechat si to nahrát, bude to moc krásná památka 🙂
Dcerka byla nadšená i z fotečky mimíska 🙂 Dlouho jsme to před ní tajili, protože jsme nechtěli, aby byla zklamaná, kdyby to nevyšlo. Ve 12.tt jsem jí ukázala tu fotku z NT screeningu, ona na to, já vím, to jsem už viděla, to jsem já u tebe v bříšku. Na to jsem jí řekla, že to není ona, ale naše miminko 😀 To její nadšení z toho, že nás bude víc, bylo úžasné 😀 😀 😀
Jinak ještě nevíme, co to bude, v tom 12.tt se mi zdálo brzo na to ptát, příště jdu na ultrazvuk v 16.tt, tak se dr.zkusím zeptat 😉 Já bych chtěla raději holčičku, ale budu moc vděčná i za kluka, hlavně aby bylo mimi zdravé 😉
@kikina9 už som to našla,,, robia aj čb fotky aj farebné a aj dvd,,, cenovo sa to dá 50,200 a 500 korún,,,
tak sa fakt už neviem dočkať 🙂
malá musela byť milená 🙂 počkaj ako ti potom bude pomáhať 🙂
aj my so sestrou sme tak maminke pomáhali s bratom,,, najskôr sme sa bili, že ktorá ho budeme uspávať a potom neskôr sme sa štuchali, aby sme boli ticho, lebo sa zobudí zase bude revať, že je hladný ( to on bol stále ) a my ho budeme musieť zase uspávať 😀 😀 😀
Ahojte, chcem sa opytat v auguste/2011 mi v centre robili hormonylny profil vtedy som mala AMH-1,34 a DHEAS-3,94 po 3neuspesnych IVF som si dala urobit znova HP u svojej gynekosky ale tam nie je AMH iba DHEAS a to sa mi zvysilo na 9,5 mylite ze sa mi zvyslilo aj AMH?
@radina vies co ja som potom tej mace a melatonine mala krasnych 7 vajok a vsetky boli zrele..a pekne a 4 embryjka z toho..
a pri prvom len 3 vajka..takze nieco do seba maju tie vitaminy
inak preto sa pytam na to C lebo nie je dobre ked zena berei velke davky vitaminu C .. muzi mozu brat aj 1000 mg ci 2000 mg a zeny b ynemali prekrocit viac ako 500 mg aj menej ...kvoli vajecnikom..ja osm si kvoli tomu amh vela nastudovala najma na tych zahranicnych strankach a tam to pisali ze zeny maju brat opatrne cecko...
skus si dat odmerat vitamin D mozno nastartujes vajecniky 🙂
a amh sa zvysi..ja chcem tento tyzden zabehnut za gyndosom nech mi zoberie hormony a aj amh a uvidim ci mi po tom decku aspon trochu stuplo...aj ked baby na tych zahranicnych forach beru vyssie davky ako ja ...ale uvidime... 🙂 a uz stimulujes?
@staga podla mna a to co som citala amh suvisi s fsh nie s dhea
amh vypoveda o vajecnikovej rezerve a vacsinou ked mas nizske AMH tak mozes mat vyssie fsh ... cize to je relevantne...
dhea je hormon nadoblickek ktory reguluje vacsinou vajecniky a ked je vyssi tak mozes skor mat PCSO ..cize polycisticke vajecnky ale to si nemyslim .pretoze pri PCO by si maala amh ovela vyssie...
tvoje AMH je myslim v norme od 1 do 3 je norma s tym sa netrap...co sa tyka dhea pozerala som do vysledkov svojich tak norma je do 13 - si tiez v norme...netrap sa nad tym a problem bude asi nekde inde..
keby ti merali dhea na dalsi mesiac mala by si ho zaasa ine..proste hormony sa pohybuju raz vyssie a nizsie ale kym si v norme tak sa nestresuj

Ahoj holky,prosím mám na Vás prosbu....kde se dá koupit DHEA ?? mám za sebou už 7IVF a stale se nedaři....tak chci zkusit ještě tohle...díky moc za odpověd... 🙂