icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

evickav
24. máj 2012

@kikina9 ja tiež užívam len femibion 800 + kys. listovú (tú vraj už nemusím, ale mám ju doma, tak to užívam),,, a v care mi dali tiež anopyrin 100 iba pol tablety denne do konca 12 tt ,,, ja som mala ostatné výsledky v poriadku,,, tie mi robili v predchádzajúcom care,,, ale tiež rozmýšľam,že si nechám ešte krvičku preveriť na hematológii,,, alebo tam aspoň zájdem s mojimi výsledkami a opýtam sa, či je to v poriadku a či stačí užívať ten anopyrin len do toho 12tt,,,
som moc zvedavá, čo a či ti niečo našli,,, a inak sa ako cítiš?

kacenkab
28. máj 2012

@evickav
@lenka_21
@zibi
@kikina9 Ahojte babym zle je, test mam negativny, je mi strasne smutno, fakt mam pocit, ze asi z toho nic nie je..... 😢

evickav
28. máj 2012

@kacenkab mne povedali v centre, že podstatné sú výsledky z krvi,,, že test môže byť aj negat., ale treba ísť na krvičku,,, to si si na koľký deň robila test? nie je ešte skoro?

kikina9
28. máj 2012

@kacenkab ahoj, to je mi líto, ale jak píše evicka, tak nejdůležitější jsou výsledky z krve. Co vím z diskuze, tak některým holkám test vyšel negativně, a nakonec z krve se zjistilo, že jsou těhotné 😉
Kolikátý den po ET jsi si dělala test?

kacenkab
28. máj 2012

@kikina9
@evickav transfer mi robili v stredu 16. 5. možno je to fakt skoro a zbytočne tu panikárčim.... ☹

kacenkab
28. máj 2012

@kikina9
@evickav na krv mám ísť v stredu

evickav
28. máj 2012

@kacenkab budem ti držať palce 🙂
ja som si robila test na 13 deň po ET a trvalo mu to dosť dlho, než sa tam objavili dve čiarky,,, a tá čiarka ani nie je moc silná,,, HCG som mala na 15 deň 252,,, baby mávajú oveľa viac, takže je aj tá čiarka potom silnejšia a skôr,,, kuk môj album

kikina9
28. máj 2012

@kacenkab Tak budeme moc držet palce, aby byla ve středu krev pozitivní. Ty jsi měla tuším jenom 2-denní embryjka, takže ta šance, že jsi těhotná, tam ještě určitě je 🙂

kacenkab
28. máj 2012

@kikina9
@evickav baby dik, ja už žiadne testy nerobim, kašlem na to, je to fakt zbytočný stres

kacenkab
29. máj 2012

@kikina9
@evickav Ahojte babulky, ja už aj špiním, zhoršuje sa to, aj krvička sa objavuje, takže nie je to dobré, viem že nádej umiera posledná, ale tá moja je už tak tesne pre smrťou, už si idem zajtra len po negatívny výsledok, naozaj mám pocit, že to tentokrát nevyšlo, bohužiaľ ☹

evickav
29. máj 2012

@kacenkab to je mi ľúto 😢 ale treba bojovať ďaľej, viem o čom hovorím,,, ja som sa za tie dlhé roky čakania moc naplakala,,, potom som si povedala, že plakať už nebudem, že viem, že deti mať budem,,, a teraz keď sme šli do repromedy, tak sme si jednoducho povedali, že si ideme pre miminko,,, nejak som sa vnútorne s tým vysporiadala a stal sa zázrak 🙂
moc ti želám, aby sa taký zázrak stal aj tebe 🙂
a kedy môžeš začať stimulovať znova? nechceš skúsiť aj ty to Brno?

kikina9
30. máj 2012

@kacenkab ahoj, to mě moc mrzí, že to tentokrát nevyšlo 😢 😢 😢 Budete bojovat dál? Vím, že je to hrozná zátěž na nervy, člověk je pořád ve stresu a myslí na to, jestli to vyjde, nebo ne, no a taky zátěž na peněženku, že
😒 Ach jo, je to tak nespravedlivé, že někdo má dětí, kolik chce, a neváží si jich, a ten, kdo po miminku touží, tak je mu to odepřeno ☹ Ale ty už jedno děťátko máš, tak se raduj z něho, a příště to určitě vyjde, musí 🙂

kacenkab
30. máj 2012

@lenka_21
@evickav
@kikina9 Ahojte, takže aj test z krvi bol negatívny, tak nič, no ideme ďalej, už som si poplakala predvcerom a vcera, už sa mi nechce.
Ja som brala tie veci: dhea, melatonín, včelie produkty, koenzým Q10, čo s tým ďalej? dhea som brala 6 mesiacov, asi by som si mala dať prestávku, poradíte? čo ste brali vy baby? Teda Lenku viem, ostatné už si nepamatám. Mám ešte jednu možnosť ivf cez poisťovňu, vychádzalo by mi to tak v októbri, novembri. Len problém je tá moja práca, je hodne stresujúca, nebaví ma, robím to len kvôli prachom, som tam už 7 rokov, chcela som chvilku po materskej porobit a sup na druhú materskú, ale sa to bohuzial vlecie druhým rokom a stále nic, ja uz fakt strácam nervy, a cím dalej som tam na to viac a viac alergická, aj teraz som sa na tu pnku dala a v kuse mi vyvolavali, ako sa citim a co... bez iluzii, oni potrebuju cloveka, co im to tam odmaka v style zazraky na pockanie a nemozne do troch dni, furt som si musela daco vymyslat, aj to mi slo hodne na nervy. Ja si myslim ze aj ta psychika robi svoje. A preto mi teraz priatel aj navrhol pockat do konca roka (potrebujeme prachy, dokoncit dom) a potom im tam na rovinu oznamit ze idem na umele oplodnenie na pnku a nech neotravuju, ze potrebujem klud a ked sa to niekomu nebude pacit, rovno buchnut vypoved. Tak neviem, ako si to rozmyslim, aj uvidim co povie doktor v centre. Priznam sa, ze neviem, co s tym Brnom, ci ostat tu vo fc na ten posledny pokus cez poistovnu, ci do Brna, neviem.....

kacenkab
30. máj 2012

Samozrejme po druhej materskej chcem jednoznacne tuto robotu uz ukoncit, je tu aj strasne vela sluzobiek aj na SK aj v zahranici, takze je to pre rodinu na prd.

kacenkab
30. máj 2012

A určite si to teraz s malým užívam doma, chorý je, má zápal očných spojiviek, v škôlke chytil, a som skonštatovala, že je super že je teraz doma so mnou 🙂

evickav
30. máj 2012

@kacenkab je mi to fakt ľúto, že to nevyšlo ☹
ja som už pred ivf išla za mojim gyn. a dohodla som sa s ním na PN,,, už som doma od 23.1. ,,, preliečila som sa pred tým,,, oddýchla a nabrala sily a vyčistila hlavu z práce,,, u nás je tiež strašný stres v práci, tak som im oznámila, že ideme na ivf a budem doma na PN pokiaľ sa nám to nepodarí,,, akceptovali to a strašne nám držia palce,,, zrazu je to také iné pre mňa sa tam len zastaviť pokecať,,, fakt som moc vďačná môjmu gyn., že ma nechal doma a myslím si, že aj preto sa nám to podarilo,,, pri ivf pred rokmi som mala neskutočný stres - práca, lekár, práca, Blava, zase práca - no horor!!!! v jednom kole som bola a totálne z toho všetkého vyčerpaná a frustrovaná,,, teraz som si povedala, že nikdy viac taký stres!!! takže PNka, kľud, pohodička, bábenko 🙂
ja som brala len asi dva mesiace pred ivf macu, včelie produkty, vit. E 400, omega 3,,, asi mesiac pred ivf ešte femibion 800,,, dlhodobo kyselinu listovú 1000,,,
asi pred rokom a teraz po vianociach sme sa s mm preliečili aloe vera gélom, kolostrom, spirulínou,,, a odkyselila som si organizmus,,,
ale podľa mňa je fakt najdôležitejšia pohoda a kľud 🙂

kacenkab
31. máj 2012

@evickav Evi no fakt jak cez kopirak, ja som si uvedomila, ze som psychicky neni v pohode, totalne frustrovana, unavena, negatívne rozmyslam , uz mavam aj take uzkostne stavy ja sa vobec necudujem ze to nevyslo a popri tejto praci to skratka takto nejde. Akurat ze potrebujem tam este pol roka vydrzat. Najprv som myslela, ze skusim este v oktobri, novembri, ale nie. Pockam pekne pol rok, za ten cas skusim tiez nieco s tym mojim organizmom, precistit ho a tak......nieco na podporu tych vajecnikov, ale len prirodne, pozriem sa na tu macu, co to je. Necham otvorene zadne vratka - keby sa to nebodaj aj prirodzene podarilo - partner mal velmi dobrý spermiogram, mozne to je. Ale kaslem na pocitanie plodnych dni aj na vsetko okolo toho, ja som fakt z toho uz strasne unavena

evickav
31. máj 2012

@kacenkab ja si hovorím, že ja som tuším musela na to bábenko dozrieť 🙂 pred tým som stále riešila peniaze, že ako ho uživíme a som silnejšia, tak som stále cvičila a chudla a k ničomu to neviedlo,,,
asi by som to tiež tak urobila, že pol roka vydržím,,, zatiaľ by som sa tiež preliečila a cez leto nabrala silu, lebo slniečko nám s tým výdatne pomáha 🙂
maca je veľmi dobrá,,, nájdeš o nej veľa na nete a ja som si objednávala v lekárni MACA EXTRA BIO 120 tabletkovú za 16 eur,,,

kacenkab
31. máj 2012

@evickav aj tak Ťa obdivujem, ze po tolkych rokoch ako to zvladas..... 🙂

kacenkab
31. máj 2012

Baby ešte sa chcem poradit, brala som pred ivf aj melatonin 5mg, ku tomu sa chcem spytat, je to vela? Co myslite, mam si dat radsej mensiu davku?

evickav
1. jún 2012

@kacenkab ja som užívala 1,5 a časom som zvýšila na 3 mg,,, vraj je to max. dávka,,, viac tu o tom popísala zibi pár strán do zadu,,, ona tu vôbec podávala super rady na tvorbu a zlepšenie kvality vajíčok 🙂

zibi
1. jún 2012

baby tak mam znizene D3 takze mozno mi to robi ze mam nizske AMH uvidime uz som jedno D3 vybrala ..teraz mi predpise dokyna..tak uvidime ci AMH pojde hore 🙂 dam info

zibi
1. jún 2012

@evickav 😀 aj ja mam tu macu .. 😀 len tak divne smrdi ma nadvihuje z toho 😀 taka buxna to je .. 🙂

evickav
1. jún 2012

@zibi chudák môj mm to ešte stále užíva,,, ale jemu to neuškodí 😀 ja mám toho viac, okrem vitamínov aj lieky kadejaké,,,
vieš čo ma napadlo? že či môže zvýšiť D3 aj solárko,,, ja som pred ivf chodila do solárka, lebo mám problém s prvým slnkom - vyhádžem sa a doškriabem a toto mi vždy pomohlo,,, asi mi to aktivovalo pokožku a žeby aj to D3?

kacenkab
1. jún 2012

@zibi
@evickav juchuuu pojdem do solarka, inac biela som jak mlynarova dcera, zeby aj toto?
Tu macu urcite skusim, vyzera to dobre. Len si musim najprv precistit trosku organizmus, nejakou cinskou medicinou, mam znameho, co to predava, tak pojdem za nim

evickav
1. jún 2012

@kacenkab ale s tým solárkom opatrne a neviem, či aj to pomáha 🙂 a ide sezóna, tak sa bude dať aj vonku prirodzene 😎
ja som akurát teraz hovorila mm, že či nekúpime nejaký bazén,,, ja som PN a byť doma celé leto zavretá bez vody na suchu, tak to sa mi nechce,,, cvičila by som si pekne aqua-aerobic,,, ja sa tešíím 😎
vraj je výborná na neplodnosť aj akupunktúra 🙂

kacenkab
1. jún 2012

@evickav no dobre teda, však môžem aj nový balkón otestovať... 😎

zibi
1. jún 2012

@kacenkab solarko radsej nie..ked si taka biela skus prorodzene slnko..daj si zobrat krvou kolko mas vitaminu D3 a ked mas malo tak ho treba doplnat aspon 1000-2000 jednotiek..... solarko na doplnanie vitaminu D3 velmi neodporucaju a je skodlive ...amh ti moze ist hore ked doplnis decko..ale nemusi podla toho ci to je tvoj pripad..ale nesmies alebonemala bz si mat zvysene fsh..to bol moj pripad nizske amh ale fsh dlhodobo v norme...tak som to nechapala...a teraz mi to dava zmysel 😉

hope222
2. jún 2012

ahojte baby , ja mam nizke amh a zaroven vysoke fsh,lekarka mi nasadila enzymo- terapiu _ melatonin a wobenzym a v 1.DC antikoncepciu , kt. mam uzivat min . 14 dni a hned po jej vysadeni mi do troch dni opat zacne cyklus a idem hned na stimulaciu ? mali ste niekto podobnu liecbu a zabralo to niekomu ?

kacenkab
3. jún 2012

@zibi ok jasne dik, ja som tiez mala fsh v norme, vlastne vsetko, okrem toho nestastneho amh..... 😒
tak mozem si to D3 nechat skontrolovat.