icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

deinad
27. júl 2012

@radina ahoj, tak ako postupujete? Volala si aj dnes, ako sa maju malinke, dufam, ze je vsetko ok. A nevies, preco to tak robia, ked mrazia 1dnove, este som o tom nepocula. Ako sa citis?

radina
28. júl 2012

@deinad Ahoj 🙂 .... este som nevolala, cakam , ze sa mi ozvu oni. Vobec neviem, preco ich zamrazili, zeby potom bola vyssia pravdepodobnost, ze preziju? vcerajsok bol dost bolestivy, aj zvysenu teplotu som mala, ale dnes som zatial v pohodke 🙂 Ako u teba? kedy budes testikovat? pockas az na krv? 🙂

deinad
29. júl 2012

@radina ahoj, od vcera ma uz pobolieva ako na mrsku, buduci tyzden mam dostat, krvicka pozajtra a tak to ubehne, tebe drzim silno palce zajtra 🙂

radina
30. júl 2012

@deinad Ahojky, drzim moc palce, nech je testik pozitivny 🙂 ........... testovat doma nebudes?
Ja uz mam po ET, mame dve embryjka, zajtra sa uvidi, kolko bude snehuliacikov 🙂

deinad
30. júl 2012

@radina ahoj, dakujem a zaroven tfuj tfuj 🙂 k 2 drobacikom, bojim sa zajtra, testovala som, no vyslo neg. takze bud sa uhniezdilo neskor, alebo to opat nevyslo, tak sa oripravujem na najhorsie :(, tebe mic drzim palce

radina
30. júl 2012

@deinad dakujem 🙂 A po kolkych dnoch si testovala? ... Treba verit, este nic nie je stratene ! 😉

jikol18
30. júl 2012

Prepačte, že zasahujem do témy. Mohli by ste mi niektorá poradiť ako založiť diskusiu? Ďakujem

deinad
30. júl 2012

@radina no na 11 a 13 :( iste ze pockam az na krv, ale obavam sa, snazim sa verit do poslednej chvilky, uz aby bolo zajtra a ja viem vysledky...

deinad
30. júl 2012

@jikol18 ahoj, najskor by som hladala, ci uz podobna tema nie je, lebo ich je uz vela, inak neporadim, skus napisat administratorom

jikol18
30. júl 2012

@deinad Hľadala som, nieje. Ale aj tak ďakujem 🙂

lenka_21
autor
7. aug 2012

@deinad Moja, citam spravicky a je mi to luto ☹ ☹ ☹ Mala si uz vysetrenu imunitu? Aj v tom moze byt problem, kedze fazulka sa uhniezdila len to dalej nepokracovalo ... ☹

isabellaa
7. aug 2012

@lenka_21 ahoj, zacala som citat tuto temu od zaciatku, odovzdala si vela dobrych rad, co som tak citala 😉 , ale u mna kedze mam pco, asi amh nebude nizke, skor vyssie, mam zatial iba vysledok z fsh 4,99.
Ak predpokladam, ze mam vyssie amh,dam si spravit tento tyzden, dufam, ze gynekolog s tym nebude robit problemy, co sa da robit?
Nizke amh, berie sa dhea a pri vyssom?
Dakujem

lenka_21
autor
7. aug 2012

@isabellaa Pri pco je vacsinou AMH vyssie ☹ ☹ ☹ a uprimne neviem co robit, lebo ja som sa vela zaoberala s nizkym kedze je to moj problem ... hladala som kde sa dalo 🙂 Mrzi ma, ale asi ti nepomozem ☹, ale dufam, ze to AMH nebudes mat az take vysoke ... Drzim palceky!

isabellaa
7. aug 2012

@lenka_21 dakujem, pekny vecer 🙂

deinad
7. aug 2012

@lenka_21 ahoj, ano bohuzial a ja stale rozmyslam co som podcenila, kde spravila chybu..ale to je zivot. Imunologiu mi vysetrili v centre, tak verim, ze to nepodcenili, lebo som mala ok vysledok, no aj tak som uzivala prednison 2,5 mg...

lenka_21
autor
8. aug 2012

@deinad odporucam vysetrit v Ustave o peci matku a dite, Praha Podoli. Ja som mala tiez vysetrene v CAR a potvrdili mi, ze OK ... v Prahe mi zistili, ze mam protilatky na trofoblast, brala som Prednison, ale inac ako davkuju v CAR a mam krasneho synceka. Predtym som mala jeden MA ☹

sobka
8. aug 2012

@lenka_21 možes mi prosím napisat ake davkovanie si mala toho prednisonu? ako dlho pred KET,a lebo ET? a kolko mg denne? dakujem

lenka_21
autor
8. aug 2012

@sobka Ja som mala 5mg 2 mesiace (kondomova ochrana), snizit na 2,5mg a skusit oplodnenie, v pripade tehu vysadit az v 14-15tt. Tusim odporucaju 6 tyzdnov pred IVF, potom brat pocas celeho IVF a vysadit az 14-15tt, ale ja by som to len tak nenasadzovala, isla na vysetrenie a brala podla ich odporucania. Ja viem, ze CAR standardne davaju Prednison od vkladu vajok, ale mne Dr. v Prahe povedal, ze to je neskoro ... Pozri sem, tu je o tom diskusia a na otazky odpoveda ten Dr.co robi v Prahe:
http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodu...

sobka
8. aug 2012

@lenka_21 dakujem, no ja mám hranicne hodnoty, bola som na imuno na sk, tak sa pýtam ako to davkuju v &Prahe, lebo mne dali prednison , ale u nas v CAR kortikoidom neveria...že to by sme museli brat konske davkz aby vobec si telo vsimlo, že to beriem....tak preto sa pýtam ...som rada že 5mg staci...už tak mam dost, ako puchnem🙂 snažim sa brat tu 5mg tabletku rano raz denne...dufam, že do vkladu to bude stacit🙂 dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre 😉

lenka_21
autor
9. aug 2012

@sobka Prosim ta do akeho CAR chodis??? Milujem tych lekarov 😠 😠 😠 Keby som nemala okolo seba kopec prikladov kde ten Prednison zabral tak nic nepoviem. Vies aj moj lekar v CAR bol taky mudry ze netreba a ja blba som ho pocuvla. Uz som mohla mat doma krasne 2 rocne babetko ☹ ☹ ☹ Potom som si na vlastnu ziadost dala spravit aj imunologicke a geneticke vysetrenie, brala som lieky plus pichala Fraxik a moj poklad vyzera takto 😀 😀 😀 Ako dlho pred vkladom budes Prednison uzivat? Ak to nebude aspon 6 tyzdnov neviem ci to nebude zbytocne no nechcem ta strasit ... hlavne to nezabudni brat aj v tehu a vysadit az okolo 14-15 tt. Drzim palceky!!!

deinad
9. aug 2012

@lenka_21 ahoj, dakujem za info, este mi prosim povedz, ake davky si brala? . Mne povedali ze nemam protilatky proti trofoblastu...sakra, ze by sa im nedalo verit :( Ja som inak akoze preventivne brala 2,5mg...

lenka_21
autor
9. aug 2012

@deinad Ja som chodila do Iscareu v MT a tam mi tvrdili, ze imunita OK ...v Prahe mi vyslo, ze mam zvysenu bunkovu imunitu prave na trofoblast ... 😕 😨 😕 Vela som o tom citala a pochopila som, ze v Cechach robia tie testy uplne inac a pokial viem, tak ziadne pracovisko v SK to nerobi. Je zdruzena tkaninova banka v KE, ale ani ti nerobia trofoblast ... stale sa chystaju, ale co ja to sledujem tak este sa nedochystali a uz 7-8 rokov. Ja ☹ s ☹ om ☹ to brala takto - pisala som to uz Sobke:

Ja som mala 5mg 2 mesiace (kondomova ochrana), snizit na 2,5mg a skusit oplodnenie, v pripade tehu vysadit az v 14-15tt. Tusim odporucaju 6 tyzdnov pred IVF, potom brat pocas celeho IVF a vysadit az 14-15tt, ale ja by som to len tak nenasadzovala, isla na vysetrenie a brala podla ich odporucania. Ja viem, ze CAR standardne davaju Prednison od vkladu vajok, ale mne Dr. v Prahe povedal, ze to je neskoro ... Pozri sem, tu je o tom diskusia a na otazky odpoveda ten Dr.co robi v Prahe:
http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodu...

deinad
9. aug 2012

@lenka_21 ano tvoju odpoved sobke som si vsimla az neskor, ale dakujem pekne...tiez ma to teraz hneva 😠 preco potom takto oblbuju..sak ked budem mat v rukach presne vysledky, co mi to vlastne robili, tak sa podla toho zariadim dalej...inak nahodou nemas web na tu Prahu prosim...

sobka
9. aug 2012

@lenka_21 dakujem za rady.....no, ja som chodila do košic aj spln aj gyncare, vsade maju rovnaký nazor..uz raz som brala prednison, aj pichala fraxik, cca 3 mesiace pred vkladom, ale vobec nepomohlo, tak som sa na to vykaslala a myslela si, že asi fakt vedia co robia lekari na sk a chcu nam pomoct....ja ale nemám cas stale len skusat dookola, ja som bola v ke v tkanivovej banke, tam som mala nejaké hodnoty na hranici, tak že preventívne si mam nasadit prednison ak chećem, ale že take davky mi nepomožu....že je o tom studia.....tak neviem, pokial mi to neubliži, tak preco to opat neskusit, že? a kvoli comu si brala aj fraxik?

lenka_21
autor
10. aug 2012

@deinad @sobka Baby ja Vas nechcem nahovarat na nieco ... to vysetrenie si Slovenky musia platit i ked su tu tusim baby, kt. to poistovna preplatila. Ja som radsej chcela mat vsetky vysetrenia a potom opat nieco skusat. Kedze sa mi podarilo otehotniet po 9 rokoch skusania a potom som mala MA tak ma to dost vzalo ☹ ☹ ☹ Fraxik som pichala, lebo mi na genetike (trombofilne markery) vysiel Leiden V a MTHFR mutacia. Viem, ze Prednison nie je lentilka a preto som sa nechcela zahravat s imunitou a tak som radsej isla na testy do Prahy. Tu je link:

http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51

deinad
10. aug 2012

@lenka_21 ano v tom mas uplnu pravdu, prednison rozhodne nie je ziadna lentilka, a mne veru aj pri nizkych davkach skodil, citila som to na sebe..takze ja o tom realne uvazujem, ze pojdem do tej Prahy..dakujem za link..ja som uz tiez velmi smutna zo vsetkych sklamani, co som zazila, aj mm mi hovori, ze sa do toho moc vrham, tak si doprajem trochu casu aj ked..ako sa poznam, isla by som do toho znovu a hned...

zibi
12. aug 2012

@isabellaa pozri si clanky ohladom D3 vplyva aj na vysoke fsh a paradoxne aj na nizske 🙂

zibi
12. aug 2012

inak baby caute ..dlho som tu nebola 😀 ako sa mate kocky? u nas vsetko po starom...minule som mala pozitivny testik a nakoniec po 3 dnovom meskani mrcha dosla..ale bol tam len taky dusik ....som sa tak tesila a prd z toho ..tak som sa dala na chudnutie.strasne som pribrala po ivf..ved som mala dve za sebou 😖

slniecko001
12. aug 2012

ahojte baby, chcem sa poradiť, chystám sa na IVF a vzhľadom na vek - 40 rokov, doky mi doporučil predtým aspoň 2 mesiace užívať dhea 25 mg 3x denne.
Beriem ho mesiac 2-3 tablety denne a nedostala som menzes. Tehotná nie som. Je to normálne, nerozhádžem si tým cyklus? Čítala som nežiadúce účinky a píše sa tam okrem iného, že dhea môže zastaviť menzes. Mám ho vysadiť?

evickav
12. aug 2012

@zibi ahoj,,, fakt si tu dlho nebola 🙂 škoda toho testíku 😒 teda nie testíku, ale že tá mrcha dorazila,,,
ja som rada, že som zatiaľ nepribrala,,, mám mínus 2 kg 😀 nech to takto ide ďalej a rodiť pôjdem štíhla 😀
už od 13 tt vieme, že budeme mať chlapčeka,,, tak som zvedavá na screening v 22 tt, či nám to potvrdia 😉