DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@deinad Ahoj 🙂 .... este som nevolala, cakam , ze sa mi ozvu oni. Vobec neviem, preco ich zamrazili, zeby potom bola vyssia pravdepodobnost, ze preziju? vcerajsok bol dost bolestivy, aj zvysenu teplotu som mala, ale dnes som zatial v pohodke 🙂 Ako u teba? kedy budes testikovat? pockas az na krv? 🙂
Prepačte, že zasahujem do témy. Mohli by ste mi niektorá poradiť ako založiť diskusiu? Ďakujem
@lenka_21 ahoj, zacala som citat tuto temu od zaciatku, odovzdala si vela dobrych rad, co som tak citala 😉 , ale u mna kedze mam pco, asi amh nebude nizke, skor vyssie, mam zatial iba vysledok z fsh 4,99.
Ak predpokladam, ze mam vyssie amh,dam si spravit tento tyzden, dufam, ze gynekolog s tym nebude robit problemy, co sa da robit?
Nizke amh, berie sa dhea a pri vyssom?
Dakujem
@deinad odporucam vysetrit v Ustave o peci matku a dite, Praha Podoli. Ja som mala tiez vysetrene v CAR a potvrdili mi, ze OK ... v Prahe mi zistili, ze mam protilatky na trofoblast, brala som Prednison, ale inac ako davkuju v CAR a mam krasneho synceka. Predtym som mala jeden MA ☹
@sobka Ja som mala 5mg 2 mesiace (kondomova ochrana), snizit na 2,5mg a skusit oplodnenie, v pripade tehu vysadit az v 14-15tt. Tusim odporucaju 6 tyzdnov pred IVF, potom brat pocas celeho IVF a vysadit az 14-15tt, ale ja by som to len tak nenasadzovala, isla na vysetrenie a brala podla ich odporucania. Ja viem, ze CAR standardne davaju Prednison od vkladu vajok, ale mne Dr. v Prahe povedal, ze to je neskoro ... Pozri sem, tu je o tom diskusia a na otazky odpoveda ten Dr.co robi v Prahe:
http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodu...
@lenka_21 dakujem, no ja mám hranicne hodnoty, bola som na imuno na sk, tak sa pýtam ako to davkuju v &Prahe, lebo mne dali prednison , ale u nas v CAR kortikoidom neveria...že to by sme museli brat konske davkz aby vobec si telo vsimlo, že to beriem....tak preto sa pýtam ...som rada že 5mg staci...už tak mam dost, ako puchnem🙂 snažim sa brat tu 5mg tabletku rano raz denne...dufam, že do vkladu to bude stacit🙂 dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre 😉
@sobka Prosim ta do akeho CAR chodis??? Milujem tych lekarov 😠 😠 😠 Keby som nemala okolo seba kopec prikladov kde ten Prednison zabral tak nic nepoviem. Vies aj moj lekar v CAR bol taky mudry ze netreba a ja blba som ho pocuvla. Uz som mohla mat doma krasne 2 rocne babetko ☹ ☹ ☹ Potom som si na vlastnu ziadost dala spravit aj imunologicke a geneticke vysetrenie, brala som lieky plus pichala Fraxik a moj poklad vyzera takto 😀 😀 😀 Ako dlho pred vkladom budes Prednison uzivat? Ak to nebude aspon 6 tyzdnov neviem ci to nebude zbytocne no nechcem ta strasit ... hlavne to nezabudni brat aj v tehu a vysadit az okolo 14-15 tt. Drzim palceky!!!
@deinad Ja som chodila do Iscareu v MT a tam mi tvrdili, ze imunita OK ...v Prahe mi vyslo, ze mam zvysenu bunkovu imunitu prave na trofoblast ... 😕 😨 😕 Vela som o tom citala a pochopila som, ze v Cechach robia tie testy uplne inac a pokial viem, tak ziadne pracovisko v SK to nerobi. Je zdruzena tkaninova banka v KE, ale ani ti nerobia trofoblast ... stale sa chystaju, ale co ja to sledujem tak este sa nedochystali a uz 7-8 rokov. Ja ☹ s ☹ om ☹ to brala takto - pisala som to uz Sobke:
Ja som mala 5mg 2 mesiace (kondomova ochrana), snizit na 2,5mg a skusit oplodnenie, v pripade tehu vysadit az v 14-15tt. Tusim odporucaju 6 tyzdnov pred IVF, potom brat pocas celeho IVF a vysadit az 14-15tt, ale ja by som to len tak nenasadzovala, isla na vysetrenie a brala podla ich odporucania. Ja viem, ze CAR standardne davaju Prednison od vkladu vajok, ale mne Dr. v Prahe povedal, ze to je neskoro ... Pozri sem, tu je o tom diskusia a na otazky odpoveda ten Dr.co robi v Prahe:
http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodu...
@lenka_21 dakujem za rady.....no, ja som chodila do košic aj spln aj gyncare, vsade maju rovnaký nazor..uz raz som brala prednison, aj pichala fraxik, cca 3 mesiace pred vkladom, ale vobec nepomohlo, tak som sa na to vykaslala a myslela si, že asi fakt vedia co robia lekari na sk a chcu nam pomoct....ja ale nemám cas stale len skusat dookola, ja som bola v ke v tkanivovej banke, tam som mala nejaké hodnoty na hranici, tak že preventívne si mam nasadit prednison ak chećem, ale že take davky mi nepomožu....že je o tom studia.....tak neviem, pokial mi to neubliži, tak preco to opat neskusit, že? a kvoli comu si brala aj fraxik?
@deinad @sobka Baby ja Vas nechcem nahovarat na nieco ... to vysetrenie si Slovenky musia platit i ked su tu tusim baby, kt. to poistovna preplatila. Ja som radsej chcela mat vsetky vysetrenia a potom opat nieco skusat. Kedze sa mi podarilo otehotniet po 9 rokoch skusania a potom som mala MA tak ma to dost vzalo ☹ ☹ ☹ Fraxik som pichala, lebo mi na genetike (trombofilne markery) vysiel Leiden V a MTHFR mutacia. Viem, ze Prednison nie je lentilka a preto som sa nechcela zahravat s imunitou a tak som radsej isla na testy do Prahy. Tu je link:
@lenka_21 ano v tom mas uplnu pravdu, prednison rozhodne nie je ziadna lentilka, a mne veru aj pri nizkych davkach skodil, citila som to na sebe..takze ja o tom realne uvazujem, ze pojdem do tej Prahy..dakujem za link..ja som uz tiez velmi smutna zo vsetkych sklamani, co som zazila, aj mm mi hovori, ze sa do toho moc vrham, tak si doprajem trochu casu aj ked..ako sa poznam, isla by som do toho znovu a hned...
inak baby caute ..dlho som tu nebola 😀 ako sa mate kocky? u nas vsetko po starom...minule som mala pozitivny testik a nakoniec po 3 dnovom meskani mrcha dosla..ale bol tam len taky dusik ....som sa tak tesila a prd z toho ..tak som sa dala na chudnutie.strasne som pribrala po ivf..ved som mala dve za sebou 😖
ahojte baby, chcem sa poradiť, chystám sa na IVF a vzhľadom na vek - 40 rokov, doky mi doporučil predtým aspoň 2 mesiace užívať dhea 25 mg 3x denne.
Beriem ho mesiac 2-3 tablety denne a nedostala som menzes. Tehotná nie som. Je to normálne, nerozhádžem si tým cyklus? Čítala som nežiadúce účinky a píše sa tam okrem iného, že dhea môže zastaviť menzes. Mám ho vysadiť?
@zibi ahoj,,, fakt si tu dlho nebola 🙂 škoda toho testíku 😒 teda nie testíku, ale že tá mrcha dorazila,,,
ja som rada, že som zatiaľ nepribrala,,, mám mínus 2 kg 😀 nech to takto ide ďalej a rodiť pôjdem štíhla 😀
už od 13 tt vieme, že budeme mať chlapčeka,,, tak som zvedavá na screening v 22 tt, či nám to potvrdia 😉

@radina ahoj, tak ako postupujete? Volala si aj dnes, ako sa maju malinke, dufam, ze je vsetko ok. A nevies, preco to tak robia, ked mrazia 1dnove, este som o tom nepocula. Ako sa citis?