icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

evickav
12. aug 2012

@kikina9 ani teba som tu už dávno nevidela,,, dúfam že je u vás všetko v poriadku a Lukáško pekne rastie a robí radosť maminke 🙂

zibi
13. aug 2012

@evickav super moja blahozelam...no ja som pribrala uz vtedy ked som brala clostyl a duphaston take cca 4-5 kg ale to bolo este ako tak v norme..ale potom som zacala stimulovat - menopur, dipherelin jedna stimulka december, a o tri mesiace dalsia puregon, decapepthyl.. tak za pol roka tolko hormonov sa muselo prejavit ..a brala som vela jednotiek puregonu kvoli tomu ze mam nizske amh..tak dakto nepribral mozno preto ze bral o polovicu nizsie davky ako ja... 😖 inak rozmyslam ze na ten dalsi rok ked nam to nevyjde vyskusame soft cyklus mozno dakde na cechach aj ked nie mozno v brne ale v pardubiciach..a usetrim si pokus...a hlavne nebdem taka napchata hormonami
drzim palce nech ti vsetko vyjde ako ma 🙂
a ja cakam na zazrak

sobka
13. aug 2012

@lenka_21 ty si brala dhea aj po OVU? mne lekar hovoril, že po vklade ak budem brat dhea, si možem vaíac uskodit, nie polepsit, takže mam brat preventivne to dhea len do vkladu? reps do OPU?

sobka
20. aug 2012

Dievcata,nemoze Dhea znizovat sliznicu? Nestalo sa vam to? Teraz pred Ket som ho brala a vobec mi sliznica nenarastla, ani pri davke 4x1 estrimaxu. Nepozorujete vedlajsie ucinky? Necital to niketo niekde na zahranicnych forach? Mám pocit, ze to dhea funguje podobne ako clostylbegit....prosim, napiste mi vase skusenosti. Dakujem

slniecko001
21. aug 2012

@sobka ahoj, ja beriem DHEA druhý mesiac, vo štvrtok idem za lekárom do centra, uvidím, či mi to nejako prospelo.
Čo sa týka vedľajších účinkov, čítala som o nich a prejavili sa u mňa takmer všetky - vypadávanie vlasov, som podráždenejšia, pribrala som 6 kg, pupáky na mňa vyrážajú deň za dňom viac a viac a čo je asi najväčší problém - ms som tento mesiac nedostala vôbec. Volala som doktorovi, či ho mám vysadiť, povedal, že nie. Dúfam, že si tým hormónom nenarobím viac zla ako osohu.

zibi
21. aug 2012

@sobka skus brat to D3 spolu s DHEA D3 casto nastartuje amh ....a okrem toho ma D3 vyborny vplyv na maternicu a sliznicu maternice

zibi
21. aug 2012

inak baby vsetky vas pozdravujem...som strasne leniva a nechce sa mi ist ani na gyndu ...mala by som si dat znova odmerat to amh ze kolko ho mam momentalne po tom d3 a ci sa daco zlepsilo ale vobec sa mi tam nechce ist.. 😝 uz mam tych gyndosov plne zuby 🙂
@evickav ako sa ti dari moja 😵
a tebe leni ? co maly rastie ako z vody co ? 😉 pozdravujem vas vsetky

evickav
21. aug 2012

@zibi ani sa ti nečudujem, že sa ti nikam nechce chodiť,,, a ešte v týchto neskutočných horkách 😝
ja sa mám zatiaľ dobre, malinký si pekne kopká 😵 len mám placentu až dole ku krčku, tak dúfam, že sa ešte vytiahne,,, nerada by som rodila cisarákom 😖
ako inak užívaš leto?

sobka
21. aug 2012

@zibi ahoj, no ja d3 beriem, ale nie každý den, tak dakujem za radu, dufam, že to zaberie☹ prave mi zrusili KET, tak hadam prestanem pre istotu brat to DHEA, asi je to ine, ked stimulujes vajecniky a ine ked stimulujes len sliznicu...alebo blba nahoda, uvidime dalsi cyklus 😖

sobka
21. aug 2012

@slniecko001 ahoj, mne sa prave pri DHEA skratil cyklus, mam ho tak na 25 den, vlasy mi mastneju ako nikdy predtým, o pupákoch v hlave ani nehovorím, ale skor sa mi zdá, že z DHEA sa chudne, netvrdím, že som modelka, ale pri tých vsetkých hormonoch som nepribrala..a to som si nasadila aj prednyson..myslím, že na cyklus to nemá vplyv, pri dhea by si mala mat ovulku vcas, preto aj MS by mala urcite príst, skor, ci nejaká kombinacia iných liekov s dhea ti to nepokazila...beries aj nieco ine ako DHEA? zvykla sa ti MS posuvat? ja ju mam pravidelnu, teraz trosku kratsiu, ale to skor prve mesiace, teraz je to už o.k...tak asi kým si telo zvykne, daj vediet, co nove, držím palce, pa 🙂

zibi
22. aug 2012

@sobka no radsej to dhea vynechaj ...ono nie je zaruka ze to amh zvysi a je dost skodlive... ja viem ze si kazdy chce pomoct ale podla mna dhea len chemicky zvysi amh ...
kdezto vitamin D3 koreluje s amh - to znamena ze moze vysit amh ak mate nedostatok D pretoze je medzi jednym a druhym vzajomny vztah...vitamin D3 moze ako keby zapnut tvoje amh pretoze s nim koreluje ...najma ked nemas zvysene FSH...vela ludi nechape ako je mozn e ze ma dobre vysledky hormonalneho profilu a jeho amh je nizske a podla zistenych studii, a podla toho co baby skusali na sebe v amerike je doplnanie vitaminu D3 na amh lepsie ako dhea..okrem toho sa ti amh moze az 4 nasobne zvysit..ale jasne ze musis brat vyssie dvaky vitaminu D3 ako len 400 i.u. az okolo 3000 i.u. napr. firma jamieson ma 1000i.u. vitaminu D3...
co sa tyka dhea tak si myslim ze menej skodliva nahrada DHEA je jeho prirodna forma ktora sa vola :
Dioscorea villosa
tuto latku obsahuje napr. pripravok od Starlife Wild Yam - a nema take neziaduce ucinky ako synteticke DHEA...

http://www.starlife.cz/int/products/product_det...
kukni vyssie..tak snad ti to pomoze....
ked mas taketo neziaduce ucinky ja by som DHEA vysadila a zamerala sa na jeho prirodnejsiu formu..

este vam chcem povedat..ze na vajka kladne posobi aj

melatonin max.3 mesiace pred ivf
materska kasicka
Larginin
maca
koenzym Q10
🙂 🙂 🙂

ja som pred 2 ivf brala len koenzym, melatonin a matersku kasicku a mala som pekne 7 vajok zrelych a z toho 4 embryjka..cize aj pri nizskom amh sa da pomoct..a chcem este podotknut ze v decembri som mala ledva 3 vajka a neoplodnili sa a potom nasledne po brani tychto doplnkov som mala vsetkych 7 vajok zrelych ..tak to ma nieco do seba
melatonin znizuje oxidacny stres vo folikuloch a preto je dobre ho brat 3 m pred ivf...odporucaju ho aj lekari

este chcem povedat ze dhea sa nema brat sucasne s anopirinom a heparinom ..znmizuju sa ucinky lieku tak pozor na to..a ako fakt opatrne so syntetickym dhea je to predsa hormon a nie je sranda sa s nim zahravat...tak radsej prejdite na prirodnu formu 🙂

slniecko001
23. aug 2012

@sobka nezvykla sa mi ms posúvať až tak výrazne, možno 2-3 dni, ale teraz je to už 20 dní. Bola som dnes u dokyho a povedal, že tam nič nie je, sliznica je nízka a pribrať som vraj z DHEA nemala, že z toho sa skôr chudne. Uvidím, čo z toho bude. 😖

deinad
26. aug 2012

@slniecko001 ahoj, prosim Ta kde si si kupila Dhea ? Tiez mi to odporucali v CAR, tak zistujem, kde a aku kupit, dakujem pekne 🙂

radina
1. sep 2012

Ahojte, uz som tu dlsie nebola. Ja sa tiez chystam do Prahy na imunitu, tiez chcem predist dalsim nezdarenym pokusom. Jeden mi uplne stacil. 😠
Co sa tyka vitaminov na amh, tak aj to som sa rozhodla prediskutovat u odbornika, nech mi to pekne naordinuju na moj problem, potom vam dam vediet co a ako, idem tam buduci tyzden, spytam sa aj na dhea. snad mi povedia za tie peniaze viac, ako kocky tu, hoci aj tu je kopec skusenych odbornicok, samozrejme v dobrom zmysle. 😀 Kazda sme vsak ina a co plati na jednu , druhej moze uskodit.

radina
1. sep 2012

@deinad Ahoj moja, tak ako si dopadla v Brne?

baura1
3. sep 2012

@aduskatt
no mne tiez povedali ze nemam sancu ze si mam kupit od darkyne vajicka ze som bez sance v jednom centre v ba a predtym v martine mi povedali ze sanca vzdy je aj ked mala esde duplom ked sa mi uz raz podarilo prirodzene otehotniet ale potratila som v 9 tzydni ☹ to len na margo toho ze treba mozno viac lekarov vyskusat a pripadne nejaku babku bylinkarku 🙂

aduskatt
3. sep 2012

@baura1 na bylinkarky neverim🙂 a s mojimi diagnozami to skusat nejdem..dvanast rokov pokusov stacilo, som rada, ze mam syna a uspokojili sme sa s tym, ze mame aspon jedno dieta a sme na tom lepsie ako ti, ktori ho nemaju vobec🙂 samozrejme vsetkym drzim placeky, ale my sme to uz vzdali........

lilisa
10. sep 2012

holky podařilo se to někomu i s hodně nízkým AMH? jak rychle klesá?mě zjistili špatné výsledky tak brečím a nevím co s tím budu dělat...

zibi
12. sep 2012

@lilisa a kolko ti zistili? a neklesa to az tak rychllo neboj..baby to davali studiu ze baby s nizskym amh pridu do prechodu mozno o 5 rokov skor ako obycajne tak neboj a nestresuj...
daj si zobrat to D3 a ber ho ono zvysuje amh a moze ho nastartovat.. a este aj ine doplnky mozes k tomu ..vsetko je popisane vyssie ..nic nei je take zle ako sa zda na zaciatku a treba pozitivne mysliet ..a fsh mas tiez vysoke?

lilisa
12. sep 2012

Zibi: FSh mám normální. No já měla v lednu 0,45 a ted mám 0,33 ☹ a to D3 se dá koupit kde? ty máš taky nízké AMH?

evickav
12. sep 2012

@lilisa ja mám ešte nižšie AMH ako ty,,, v januári som mala 0,19 a v polovici apríla som otehu po IVF ( minimálna stimulácia - clostilbegytom ) a to som mala doporučené darcovstvo,,, no a otehu som s vlastným vajíčkom 🙂
a FSH mám tiež vyššie 15,27
moc mi pomohli rady, ktoré som tu dostala 😉
takže hlavu hore, zázraky sa dejú 😉

slavena73
15. sep 2012

Ahojte babulky,prosim vas,chcem sa spytat,je este nejaka sanca otehotniet,ked mam AMH hormon 0,14?dost kruty vysledok.Poradte mi prosííííím,som uz zo vsetkeho zúfalá.....

evulatko
15. sep 2012

@slavena73, ahojky, nevzdavej to, podivej se na holky v teto diskuzi, taky mely AMH hodne nizke a bud otehotnely prirozene nebo po IVF🙂 Mooooc drzim palce🙂

zibi
23. sep 2012

@lilisa
@slavena73

baby nasla som spatne clanky co som sem davala ohladom amh a vitaminu D3 - je to prelozene googlom z angliny tapreto take kostrbate 😝

Na tušením, rozhodol som sa pozrieť, či existuje nejaká súvislosť Medzi VitaminD3 a AMH. Vyhladavac Google priniesol jednu stopu a tento článok (Ktorý v podstate hovorí, že vitamín D3 je schopná stimulovať produkciám AMH) napisane skupinou na Stanfordskej univerzite.

Napísal som vedci vysvetľujte svoju situáciám nízke AMH a vitamín D3, a spýtal sa ich, či vedia o Všetkých štúdio korelujúce dva, a či sa plánuje nejaké. To je odpoveď som dostal späť:

Vďaka za správy, Ktory som sa odovzdať Dr Malloy.
Originálne Spojenie AMH a PCOS sme sa Nebolo založené na štúdiách, ale neobvyklým nálezom sme urobil u detí s mutáciám v jeho receptory vitamínu D. Hľa n Ďalšie následné práce je zrejmé, že v niektorych orgánoch v tele, vitamín D stimuluje AMH. Neexistuje Žiadny dôkaz, že nedostatok vitamínu D spôsobuje AMH nedostatok. V každom prípade by ste Mali mat svoje nedostatok vitamínu D liečiť. Ak sa ukáže, že vaše AMH stúpa po liečbe, dúfam, že budete dajte mi vedieť. Sme sa zaoberali takú štúdiu, ale pokial viem, ziadna údaje označené v tomto bode ŠÚ zatial k dispozícii.

To bol určite môj POA obnoviť D3 na normálnu úroveň a potom kvalifikácie skontrolujte AMH. Je to tak trochu Vzrusujuca, ked vieme, že pokial AMH ide hore, možno môj príbeh Pomôžte pri zacat Novej štúdio, Ktory by mohol skončiť identifikácií veľký problém, ak Skutočne D3 reguluje AMH. Jeho veľmi dlhý záber, ale v tomto bode, jeden logický.

radina
7. okt 2012

@zibi Cafko, tak my sme si z muzom dali zmerat to D3 , ja som mierne nad hranicou a mm mierne pod 🙂

misha83
7. okt 2012

Ahoj, přidám se se zkušenostmi s Dhea. Beru ji od únoru (tehdy AMH 0,24) celou dobu a z vedjelších účinků mám "jen" zhoršenou pleť, jinak nic. Každopádně aktuální hodnota AMH je nižší než 0,08, takže u mě to nijak nefunguje.

Všem snažilkám držím pěsti!

zibi
7. okt 2012

@radina tak nech skusi brat to D3 a kolko mas ty a kolko on?

radina
7. okt 2012

@zibi ja mam zaokruhlene 32 a mm ma 27,7. uz ma kupene a berie to. 🙂

zibi
7. okt 2012

@radina no a normma je 30 vsak ..no ja som mala 10 a mm 12 cize dost pod normu sme boli

radina
7. okt 2012

@zibi fuha, tak to ano, a nezavisi to aj kedy to meraju? ze clovek po lete je nadopovany slnkom a v zime nie? norma je 30 - 80.