icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

acko
13. nov 2012

@zibi dakujem ze si sa s nami podelila o super info 🙂
mozes pls pripojit aj link kde si tie info nasla? (predpokladam, ze to bolo v ENG?) dik 🙂

acko
13. nov 2012

@lenka_21 myslim ze doktorka vam dobre odporuca 🙂 po porode sa zvykne organizmus zeny nastartovat celkom dobre, vela krat aj u zien, ktore mali problem otehu. takze myslim ze cim skor, tym vyssie sance mate. 2 roky po porode by uz mozno bolo neskoro - uz by efekty poporodneho stavu co sa tyka fungovania zenskych veci neboli citelne.
tak drzim palce, aby sa vam babo poradilo asap.

zibi
13. nov 2012

@acko myslis tei poslendne alebo ktore??? pod tymi poslednymi je na konci link pripnuty..
pozri si spatne aj moje clanky tu ..od aprila 2012 som davala aj ohladom amh a jeho zvysenia veci..ohladom D vitaminu a jeho dolezitosti a tak..

zibi
13. nov 2012

@acko kukni si tuto stranku
natrafila som na nu nedavno..ked vies po anglicky a ked nie google prelozi..
ja som sa teraz dala na jablcny ocot..podla najnovsich zisteni vyrovanva organizmu do polohy ktora je pre telo priatelna ..ja som dokonca pocula ze jablcny ocot precistuje vajecniky, pomaha na myomy , cysty vajecnikove atd..cize som si kupila ocot ale v bio obchode...treba davat pozor aky kupis a chudne sa z neho 🙂

beriem teraz vitamin D3 , a vsetky becka...a hlavne jod... velmi malo ludi ma dostatok jodu a on vlastne poosobi na vsekty hormony 🙂

a dokonca som pocula o robitusine - obsahuje latku Guajfenezín ktore rozpustaju hlieny a posobia aj na plodny hlien cize ho riedi a vela bab aj otehotnelo 😉 tak skusam .. 😉 a co mi poradili ze je dobre aj pre muzov a zeny je jest plody z kustovnice.je to sice dost horke ale ked som potom nasledne zjedla brusnice susene mi naraz pripadali presladene..cize to GOJI velmi dobre posobi na spermie a aj na zvysovanie esterogenov u zien....tolko moj vyskum 🙂 neviem ci ta to zaujima ... ale ked chces tak tak si mozme vymenit infosky...mrkla som na profil ze tiez sa snazite zdravo stravovat 😉

zibi
15. nov 2012

velmi dobra tema ohladne vitaminu D
plus kopec inych vitaminov

https://sites.google.com/site/miscarriageresear...

zibi
15. nov 2012

GettingPregnantNow.orgwww.GettingPregnantNow.or... Plodnosť
živín:
Vitamín DKým väčšina ľudí spája vitamín D sa zdravím kostí, málo známym faktom je, že to môže tiež hrať dôležitú úlohu v plodnosti. V skutočnosti, niekoľko štúdií ukázalo, že Vitamín D má priamy vplyv na reprodukčných orgánov u mužov a ženy. U mužov to funguje pomôcť produkovať viac testosterónu, hormónu, zodpovedný za výrobu spermií. U žien, vitamín D pôsobí priamo na vaječníky, pomáha regulovať, ako je estrogén používa na vaječné folikuly dozrievajú a rastú. Vitamín D tiež vyzerá, že hrá úlohu v tom, ako estrogén pôsobí v maternici, a to najmä s ohľadom na vývoj ostenia . V skutočnosti, keď hladiny vitamínu D sú nízke, môže vaša maternica nevyvinú obloženie dostatočne dosť držať na svoje embryo

- . čo často vedie k veľmi skorej fáze potratu V skutočnosti, je vitamín D teraz považované za tak dôležitú plodnosti živiny, jedna skupina výskumníkov Yale venovala celú štúdiu, ktorá učí, čo sa stane, keď hladina klesať. Tu študoval 67 žien, ktoré mali problémy s otehotnením

- a zistil, že 93% z nich boli nízke vitamínu D. Podľa výskumníka Dr Lubná Pal, " Za zmienku stojí, nie je jediný pacient buď ovulačné poruchou alebo syndrómom polycystických ovárií (PCOS) preukázal normálne Hladiny vitamínu D; 39 percent z tých, s ovulačnom rušenie a 38 percent tých, ktorí s PCOS mali sérové ​​25OHD úroveň zhodnú s deficitom. "

V inej štúdii, boli ženy, ktoré stratili menštruačný cyklus a za neplodné v dôsledku PCOS pokračovali v ich obdobia a stala sa tehotná, keď sa zvýšili hladiny vitamínu D. Ak toho nebolo dosť, aby vám spustiť priamo z do najbližšieho obchodu so zdravou výživou a zásobili vitamínu D, zvážte toto: Vitamín D je vnútorný pre kontrolu hladiny vápnika. A ak hladina vápnika ísť dole, miera PMS lezie! Viac dôležito, ale opak je tiež pravdou - ak hladina vápnika je dostatočná, je PMS znižuje - a nakoniec to znamená, že plodnosť môže prosperovať V štúdiách podľa University of Massachusetts výskumných Elizabeth R. Bertone-Johnson, SCD, a publikoval v roku Archives of Internal Medicine, to bolo sa dozvedel, že keď príjem vápnika a vitamínu D je vysoká, je riziko PMS výrazne znížená. V skutočnosti, oni zistili, že ženy, ktorí jedli len štyri porcie denne nízkotučných mliečnych alebo jogurt, alebo pili pomarančový džús obohatené vápnika a vitamínu D mal až do 40% zníženie rizika PMS. Takže to, čo je spojenie medzi PMS a plodnosť ? No prvé, keď PMS je pod kontrolou, budete jednoducho cítiť lepšie s oveľa menej stresu - čo znamená, že všetky hormonálna aktivita bude vyváženejšie. Ale oveľa dôležitejšie je, pretože PMS je stav, ktorý je podčiarknutý reprodukčné hormonálna nerovnováha, zníženie rizika tohto problému tiež znamená, pomáha, aby sa uistili správnu hormonálnu rovnováhu potrebnú pre rýchle a jednoduché tehotenstva. Napokon, veľmi Najnovšie výskumy ukazujú, že vitamín D nedostatky môžu byť spojené s vyššou mierou bakteriálne vaginóza (BV) veľmi časté intímne infekciu, ktorá bola spojená s neplodnosťou. Naozaj, nielen táto infekcia vytvoriť nepriateľské envioronment, ktoré môžu negatívne ovplyvniť spermie, ak sa nelieči, môže BV rýchlo premeniť v aa oveľa vážnejšie ochorenie známe ako PID - zápalové ochorenia. Táto infekcia môže ľahko šíriť do vajcovodov, vaječníkov a dokonca maternice, a to nielen priamo a bezprostredne ovplyvniť vašu schopnosť otehotnieť, ale tiež vytvoriť zjazvené tkanivo, ktorá aj naďalej v rozpore s koncepciou dlho po infekcii vymaže. Navyše, ak si náhodou otehotnieť, zatiaľ čo vy máte infekciu BV, mohlo by to zvýšiť riziko potratu, rovnako ako viesť k predčasnému pôrodu a nízkej pôrodnej hmotnosti novorodenca. Dobrou správou: Môžete výrazne znížiť riziko vzniku tohto infekcie - a zvýšiť vašu plodnosť v procese - tým, že jednoducho aby vaše hladiny vitamínu D vysoká. Ako je to možné pomôcť? Zatiaľ čo lekári nie sú celkom istí, mnohí sa domnievajú, že vitamín D pomáha dať podnet pre imunitný systém, ktorý zase pomáha udržať prirodzené baktérie nájdené v zóne V od vymykať kontrole.

zibi
15. nov 2012

babz nieco o dhea

DHEA a Potrat
Najnižšia DHEA a potrat

Doplnková DHEA znižuje potratu o 51%; môže znížiť aneuploidie

Dehydroepinadrosterone (DHEA) suplementácia zlepšuje tehotenstva šance u žien so zníženou ovariálna rezervy, by možno sa zníži aneuploidie. Vzhľadom k tomu, že veľká väčšina spontánnych potratov sú spojené s aneuploidie, dá špekulovať, že suplementácia DHEA môže tiež znížiť potrat ceny. Metodika: Porovnali sme potrat ceny v DHEA doplnené tehotenstva na dvoch nezávislých severoamerických neplodnosti centier do potratov nahlásených v národnom USA in vitro fertilizácie (IVF) údaje základne. VÝSLEDKY: Po doplnení DHEA potrate sadzba na úrovni centier bol 15,1% (15,0% a 15,2%, v uvedenom poradí). Pre suplementácia DHEA šancí pomer výrazne nižší, v porovnaní s kurzom potratu vo všeobecnej populácii kontrolnej IVF [0,49]. potrat ceny po DHEA boli významne nižšie vo všetkých vekových kategórií, ale najvýraznejšie vo veku nad 35 rokov. DISKUSIA: Vzhľadom k tomu, zmenšil pacientov ovariálnej rezervy v literatúre sú hlásené zažiť výrazne vyššie potrat . rýchlosti než priemerných pacientov IVF, tu pozorovaný pokles potratov po doplnení DHEA prekročí, však, všetky očakávania potrat ceny po DHEA nielen nižšia než v roku priemerná vnútroštátne IVF populácie, ale boli porovnateľné hodnotám uvádzaným v normálne plodných populácie. Nízke potrat ceny, porovnateľné s bežnými plodných žien, sú štatisticky nemožné dosiahnuť zmenšených pacientok s ovariálnym rezerv bez predpokladu vplyvu DHEA na embryí ploidie. Na ďalšie prešetrenie u neplodných populácie, tieto údaje, a preto, aj navrhnúť vyšetrovanie pred počatím suplementácia DHEA v bežných úrodných populácie vo veku nad 35 rokov.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19811650

50-75 mg DHEA pre 4 + mesiacov zlepšuje euploid embryá a potrat mieru

Ženy so zníženou ovariálna rezervy, predčasné zlyhanie vaječníkov a predčasné ovariálnej starnutie v priebehu protokolov vaječníkov nasleduje buď insemináciou alebo IVF. Súčasné poznatky Celkovo, 50-75 mg dehydroepiandrosterone suplementácia najmenej po dobu 4 mesiacov, môžu mať za následok buď prirodzeným počatím alebo výrazne zlepšuje intrauterinná insemináciu a IVF výsledok a tehotenstvo ceny ženám s potvrdenou zníženou ovariálnej rezervy, predčasným ovariálnym zlyhaním alebo predčasným ovariálnym starnutia. Pozitívny účinok bol hlásený oocytu a embryí kvalite, a to aj so ženami vo veku 40-47 rokov. Počet euploid embryí sa zvyšuje, a potratu rýchlosť je znížená. Súhrn: Aj keď viac údajov o dehydroepiandrosterone účinku na asistovanej reprodukcii je potrebné, výsledky získané v priebehu posledných niekoľkých rokov potvrdzujú zlepšenie oocytov výroby a tehotenstvo ceny. Žiadne významné nežiaduce účinky sú hlásené, a tie zahŕňajú predovšetkým hirstusism a akné.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19610174

DHEA znížená aneuploidie o 22% u žien so zníženou ovariálna rezervy

Ženy so zníženou ovariálna rezervy, doplnené DHEA, prešla predimplantačnej genetické vyšetrenie embryí pri in vitro fertilizácia (IVF cyklov). VÝSLEDKY: DHEA doplnkom do významného stupňa zníženie počtu a percenta z aneuploidních embryí, upravené pre príslušné premenné. Krátkodobé suplementácia (4-12 týždňov) za následok najväčšie zníženie aneuploidie (21,6%). DISKUSIA: Priaznivé DHEA účinky na zmenšených pacientov ovariálnej rezervy, aspoň čiastočne, je pravdepodobne dôsledkom nižšej embryí aneuploidie. DHEA doplnenie si zaslúži aj vyšetrovanie u starších plodných žien, ktoré sa snažia otehotnieť, ak podobný účinok, to by mohlo pozitívne ovplyvniť verejné zdravie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC299...

DHEA významne zlepšuje kvalitu embryí v IVF

V roku 2007, malá pilotné štúdie preukázali v 100 percent DHEA liečiť, ale len 53 percent z kontrolných cyklov IVF aspoň jeden euploid embrya.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC311...

Vysoká DHEA a potrat

DHEAS je vyššia v nevysvetliteľná opakujúce sa potrat

FSH, estradiol, LH, prolaktín a DHEAS koncentrácie boli významne vyššie v nevysvetlené opakujúce sa potrat skupine než v vysvetlené opakujúce sa potrat straty skupiny, hoci koncentrácie v sére všetkých hormónov boli v normálnom rozmedzí.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14503976

Najvyššia DHEA predchádza implantáciu; Metformín znižuje tento efekt

Liečba DHEA (60mg/kg, sc 24 a 48h po implantácii) indukuje resorpcia embrya skorých myšiam, zatiaľ čo súčasná liečba s metformínom (240mg/kg, ústne 24 a 48h po implantácii) tomu bráni. Počas tehotenstva progesterón-indukovanej blokovací faktor (PIBF) moduluje prostaglandíny (PG) a produkciu cytokínov. Tieto zistenia nás viedla k skúmať účinok DHEA a metformínu na oboch PIBF a cyklooxygenázy 2 (COX2) výrazy v implantačných miest, rovnako ako produkciu cytokínov. DHEA liečba obaja rušenie PIBF výraz a zvýšil COX2 výraz. Resorpcia embrya koreluje s nedostatkom prejavu PIBF, zmenšil IL-6 úrovní a zvýšenie IL-2 koncentrácie, zatiaľ čo metformín bol schopný zvrátiť vplyv DHEA na oboch PIBF a COX2 prejavu a IL-6 úrovní. Došli sme k záveru, že hyperandrogenization indukuje resorpcie embrya v ranom tehotenstve zmenšujúca sa PIBF v implantačných miest, ktoré majú pre-poburujúce účinok. Metformín je schopný zabrániť takéto účinky.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18606228

Najvyššia DHEA predchádza implantáciu; znižuje progesterón a antioxidantov

Cieľom tejto správy bolo študovať úlohu vysokých úrovní dehydroepiandrosterone (DHEA) na ovariálnej funkcie a embryonálny resorpcie počas tehotenstva u myší. Gravidné zvieratá boli injekčne podané DHEA. Morfologické štúdie implantačných miest ukázali embryonálny resorpcie. Vzorky séra preukázali vyššie hladiny estradiolu a progesterónu nižšiu koncentráciu ako ti kontrolných skupín. Ovariálne hladiny prostaglandínov E po liečbe zvýšil v porovnaní s kontrolnými skupinami. Antioxidant glutatión metabolit zmenšil počas oboch liečby DHEA. V súhrne, údaje tu prezentované naznačujú, že DHEA zaobchádzanie počas skorej gravidity moduluje vaječníkov funkciu a je zodpovedný za embryonálnych resorpcie s rôznym stupňom závislosti na tom, kedy sa podáva, že.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16166807

DHEA Informácie

DHEA obráti imunitný abnormality nájdené u autoimunitných tyreoidálnych pacientov

Funkčná vada subpopulácii NK bunky imunitného systému, ktoré zahŕňajú ako NKCC a sekrečné aktivitu, bola preukázaná u novo diagnostikovaného Graves choroba a Hashimotova pacientov. Táto porucha môže byť obrátený na dávke závislú liečby DHEAS . Zníženie NK bunkovej aktivity autoimunitných ochorení štítnej žľazy by mohla určiť kritické rozšírenie T / B-buniek imunitný priehradkami, ktoré vedú k tvorbe autoprotilátok a patogenéze autoimunitného postihnutia štítnej žľazy.

http://eje-online.org/content/152/5/703.long

zibi
17. nov 2012

baby znova som nasla nmieco na predcasne zlyhavanie vajecnikov

Goji

Goji už dlho používa v ázijskej lekári pre liečbu neplodnosti u mužov i žien. Goji bobule rastú na ihličnatý ker nájdené v miernych a subtropických oblastiach v Číne, Mongolsku a v Himalájach v Tibete. Goji je silný anti-oxidant, ktorý môže pomôcť zvrátiť účinky nadmerné zahrievanie spermií.

To tiež zvyšuje počet spermií a životaschopnosť spermií. U žien, Goji pomáha zabrániť predčasné zlyhanie vaječníkov. Tieto plody tiež zvýšiť libido u mužov i žien.

tak uz len kupit v obchode susene Goji a papat povinne 😀

gombicka
20. nov 2012

@zibi ach ten google translator 🙂 to radsej citat v anglictine ..🙂

gombicka
20. nov 2012

@zibi

NO a to som si ich objednala len preto, ze boli v akcii 🙂 ani som nevedela, ze ako dobre 🙂

PRODUCTS IN THIS SHIPMENT:
Product Description Qty

GOJI BERRY 600mg 60 Capsules 1
DHEA 25mg 180 Capsules 2

zibi
20. nov 2012

@gombicka no hej ale vdaka bohu aj za taky preklad ..lebo tak dobre po anglicky neviem...
no goji idem vyskusat...
skus aj D3 na to amh .. d3 koreluje s amh ...ked je d3 nizske tak amh moze byt ako keby zaspate a "zapnut" ho moze v podstate ta D3 .su aj studie na nete..ohladom toho ... aj ja som tu pisala niekde
goji som nasla uplnou nahodou a ze je teiz vhodne pri znizenej vajecnikovej rezerve tak uvidime 🙂

mili78
27. nov 2012

ahojte dievcata...vcera som zazila sok...moje aj tak uz dost nizke amh kleslo za rok na 0,14 ☹ ☹ ☹ zacali sme stimulovat s konskymi davkami, ale lekarka mi povedala, ze ak budeme mat jedno vajco, budeme rady 😢 😢 😢

xlolax80
28. nov 2012

@mili78 ahoj a ake si mala AMH predtym? a ako rychlo to vlastne klesa? mne zistili pred mesiacom 0,32, tak som bola uplne v soku. premyslam, ze sa dam otestovat este niekde inde,ci to fakt sedi.

mili78
28. nov 2012

@xlolax80 ...predtym som mala 0,85 a teraz za rok 0,14 😢 😢 ...myslela som, ze odpadnem ked som uvidela vysledok

pixie18
3. dec 2012

ahojte, ja som mala amh odmerane prvykrat v dec. 2011 mensie ako 0.18, tento rok v oktobri mensie ako 0.14. dala som si to otestovat aj v Brne a tam mi s odstupom tyzdna vyslo mensie ako 0.08 ☹ chcem sa vas opytat ci vam pomohlo DHEA a ci sa amh zvysilo.. ja ho zatial uzivam 2 mesiace, ucinky sa vraj prejavia po min. 3 mes. chystam sa v januari opat testnut, ci to pomohlo..

xlolax80
4. dec 2012

ahojte, v ktory den cyklu sa to amh ma vlastne merat? alebo viacejkrat pocas cyklu?
@pixie18: mne to merali zatial iba raz a to v den ovulacie. kedze to bolo v den ovulacie, boli vsetky hodnoty hormonov zvysene. preto neviem, ci mam tomu vysledku uplne verit...

pixie18
4. dec 2012

@xlolax80 ja viem tak, ze je to jedno ktory den cyklu. ja som si to pre overenie tiez bola dat odmerat v inom labaku, ale vyslo to podobne, dokonca este horsie 😒

xlolax80
5. dec 2012

@pixie18 si ma nepotesila ☹ ja stale dufam, ze sa to este nejako podari zlepsit. zacala som uzivat D-vitamin, chodit na akupunkturu. nad tym DHEA este vaham, kedze to su hormony a moze to mat aj vedlajsie ucinky. ake DHEA uzivas ty? som zvedava, ci ty to pomoze

pixie18
5. dec 2012

@xlolax80 ja uzivam DHEA Natrol 25 mg 3x denne, tiez uzivam D-vitamin, koenzym Q10. dam vediet v januari ci bolo zlepsenie.. a vy sa snazite prirodzene ci IVF? my sme boli 2x na IVF, ale zatial bez uspechu ☹

xlolax80
6. dec 2012

@pixie18 my zatial vyse roka skusame prirodzene. lenze problemy mam nielen ja, ale aj mm (OAT`). skusame zatial rozne vitaminy a pod., ze ci to zaberie. ked nie, tak asi nam ine ako IVF neostane. a tak som sa tomu chcela vyhnut ☹

pixie18
17. dec 2012

@xlolax80 ved to, mne sa uz tiez do IVF nechce ☹ v januari ideme na IVF soft (iba minimalna stimulacia clostilbegytom).
tak dufam, ze to uz bude posledne. a som velmi zvedava, ci sa mi zvysi amh - testujem zaciatkom januara

mili78
22. dec 2012

ahojte babenky...kolko tabl. DHEA 25mg uzivate denne? mne lekarka odporucila az 3 tabl. Nie je to vela? Inak moje druhe ivf zase nevyslo...dnes prisla mrcha 😢

misha83
31. dec 2012

@mili78 Ahojky, měla jsem stejné dávkování. Je to v pořádku, nemusíš se bát. Hodně štěstí..

mili78
31. dec 2012

@misha83 .... dakujem 🙂 a nenarastli ti z toho chlpy? ja sa len toho bojim :((

ysarion
4. jan 2013

Baby, DHEA riesite s vasimi lekarmi alebo 'na vlastnu past'? Dik

evulatko
4. jan 2013

@ysarion, mne to doporucil doktor v CARu🙂 Ale mne to tedy nepomohlo, AMH jsem pak mela jeste nizsi a vajicka kvalitnejsi nebyla☹

deinad
4. jan 2013

@mili78 @pixie18 ahojte, mne vyslo AMH 0, po 3 mesacnom uzivani dhea (3x1) som mala pri soft stimulacii 7 vajicok 😉, z toho 2 jedotkove ukazkove embryjka. Bohuzial som neotehotnela a malicke sa neuchytili, no aj tak si myslim, ze to zmysel ma, drzim palce.

mili78
4. jan 2013

@deinad ....jej dakujem za pozitivnu spravu...to potesi...viem, ze kazdy organizmus je iny, niekto nemusi zareagovat vobec, niekto moze super zareagovat...tak dufam, ze ja tiez aspon trosku zareagujem 🙂 takze 3x1 je v pohode?

deinad
5. jan 2013

@mili78 ano taka davka je v pohode a necitila som nejak zvlast na sebe ziadne zmeny, akurat som mala lepsi menzes, menej bolestivy a pravidelnejsi. Tuto davku mi odporucila lekarka v CAR, asi v mensich davkach to nema zmysel, kedze to prave potrebujes prebudit svoje vajecniky. Na dlhodobejsie uzivanie to asi nie je, zrejme pri dlhsom uzivani sa davka upravuje na nizsiu, ale to si len ja myslim, ja som to takto brala 3 mesiace v kuse, plus materska kasicka, maca, melatonin. drzim palce, nech to vyjde 🙂