icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

lagunasa
1. mar 2013

@kvietok1605 neviem přesně prečo má poslala, ale spominala že pre istotu aby sme vylucili všetko.
@lenkarehankova
baby, tak od včera mám doma matersku kasicku. vy už ste ju niekedy užívali? v akom stave bola? já ju mám taku ako keby vysusenu v ampulke, ktorej ulomim vrch a rozriedim vodou a vypijem. a vraj len 5 ampuliek za mesiac.

lagunasa
1. mar 2013

aky je rozdiel medzi DHEA a Inofolicom?????

zibi
1. mar 2013

baby tu mate dokaz ze aj wild yam obsahuje dhea aj je to prirodna alternativa 🙂
http://www.swanson.sk/p/363/wild-yam

zibi
1. mar 2013

baby ja som si namiesto draheho inofolicu objednala lacnejsiu variantu od swansonu ..obsahuje 650 mg myoinositolu takze 3 tabletky naraz tak uviidme co to so mnou spravi 😉

lienka_1
1. mar 2013

@lagunasa Ja som mala AMH 10,7pmol/L. Neviem, co su to za jednotky, lebo baby tu uvazdaju uplne ine cisla. NO ale ine som chcela. My mame za sebou 3x IVF zacinali sme s 225j. FSH, potom 300j FSH a teraz v januari som mala az 450j. FSH a ziadny efekt Mala som 4, 5, 4 vajicka. Iba by som Ti chcela poradit, skus este pockat s IVF, neskac hned do toho. Aj nas tlacili. Precitaj uvod tejto diskusie. Je tu baba, co mala velmi nizucke AMH, IVF za sebou a po DHEA otehotnela prirodzene. Ak to nemate daleko do Brna, odporucala by som Vam Reprofit v Brne. Maju naozaj skvely pristup, nebrania sa alternativam ako je DHEA, melatonim, D3. A mam kamosku, co po normalnej stimulke mala sotva 2-3 vajicka a po softe v Brne a troch mesiacoch DHEA a melatoninu mala 7 vajicok! A navyse, IVF v Brne Vam preplati aj slovenska poistovna zhruba do vysky 1000e( plati sa tam zhruna od 800e do 1200e). A to si mozete tolko rovno prichystat, tolko Vas to bude stat na SK aj napriek tomu, ze cast IVF Vam uhradi poistovna. My ideme do Brna v pondelok na 1. konzultaciu. Verim, ze aj nam pomozu, ved v diskusii o Reprofite je sama tehula. Prajem Ti skore pozitivne HCG! 🙂

lienka_1
1. mar 2013

@kvietok1605 DHEA mame aj my zeny, nic sa neboj, iba v mensom mnozstve 🙂, ved aj testosteron nam koluje v krvi 🙂

lienka_1
1. mar 2013

@lenkarehankova Ak Ti lekarka dala na DHEA recept, tak ten plati aj v Polsku. My sme mali recept zo Slovenska a kupovali sme lieky vo Velkej Britanii. Ak je krajina v EU, tak jej recepty na lieky platia v kazdej krajine EU.

lagunasa
1. mar 2013

@lienka_1 ní tiez sa do toho IVF nechcem tak hrnut. chcem sa dr. v Gyn-five spytat co hovori na Dhea a uvidím. pripadne to spojim - Dhea 3 mesiace + posledný mesiac spojit so stimulaciou na IVF. to by mohlo být fajn. hlavne má zaujima, či má dr voci tomu vyslovene odpor alebo jej to je jedno. ani BT nejak moc nezavrhuje ale ani nezastava. skor doporučovala sledovat hlien. a aj tak budeme robiť IVF až po schválení co moze trvat mesiac a asi sa za to platí až po schválení, nie?
a v Gyn-five píšu, že IVF normalne stojí 1100e a cez poistovnu 0e. takže len za lieky ( tie neviem co stoja ) a podla mnozstva vajicok pripadne mrazenie.
já mám FSH len málo nad hranicu - 9,5 ale AMH mám 0,14 co je brutalne málo.

lienka_1
1. mar 2013

Dobre rozmyslas 🙂 Ved sa mozno aj IUI zadari. Citala si tu o vitamine D? ten je sucastou tekutiny, ktora je pritomna vo folikuloch a je dolezity na spravne dozrievanie vajicka.
Ja som sa na DHEA, melatonin a D3 pytala v centre, kde sme boli naposledy na IVF a tam to lekar uplne zhodil, ze vysledky su velmi slabe. Ked som sa ho pytala, ze preco americke studie hovoria nieco ine, tak mi povedal, ze on take studie necital....no odpoved jak svina 😀 😀 😀
Pytala som sa na to aj RF v Brne a tam, ze sa o tom porozpravame na konzultacii a ze to odporucaju, ale velmi individualne. Tak som zvedava.
Poznam ta aj z temy BT, merias pravidelne? Podla teploty mas ovulku?

lenkarehankova
1. mar 2013

@lienka_1 našla jsem tyto léky na netu,je n nevím zda to je důvěryhodný zdoj..poslala mi ho tedy moje dr.z repfitu Soušková...já si to objednala,ale byl problém s platbou..my máme český učet a české koruny,převod na eura je za poplatek 1000kč a to se mi nechce dávat...psali jsme zda je možno zaslat peníze jinak,ale nikdo se nám neozval...

lienka_1
1. mar 2013

@lenkarehankova Aha. My sme zvycajne platili kreditkou, ked sme napr. boli v UPMD v Prahe. Vzdy to zobralo nejake libry navyse, ale bolo to iba zopar, nikdy nie tolko, co pises.

eva2222
1. mar 2013

Nevim, jak na Slovensku, ale v Ceske republice je latka DHEA zakazana. A rozhodne to neni vitamin, jak jsem tu cetla, ale rustovy hormon, ktery se do CR nesmi dovazet. Ja jsem chtela pomoct kamaradce, ktera ma problemy s otehotnenim a protoze nema el. bankovnictvi, objednala jsem ji dve male pikslicky z USA. Vysledek? Uz jsme byly na podani vysvetleni na celni sprave, na vyslechu v Praze na Policii, odberu vzorku DNA, na protidrogovem oddeleni, jsme trestne stihane a obzalovane, zrejme pujdeme k soudu. Je za to sazba 1 rok natvrdo a fakt tam nikoho nezajima, ze vam to doporucil doktor z reprodukcni kliniky. 😒 Takze jestli chcete, muzete riskovat, ale nedoporucuju to, hlavne do toho nezatahujte dalsi lidi, at nedopadnete jako my.

lenkarehankova
1. mar 2013

@lienka_1 původně mi doktorka psala,že pošle recept ,nakonec poslala jen kontakt na stránky kde se prodává..
http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/42-1-DHEA

lenkarehankova
1. mar 2013

@lienka_1 česká spořitelna a komerční banka má asi nějaké speciální ceny..jak nám to řekli do telefonu tak sem málem omdlela 😀

lienka_1
1. mar 2013

@eva2222 Fuha!! Tak to je teda sila. No neviem, ja som citala americke studie zamerane na reprodukcne problemy a tam to zeny uzivali pod kontrolou. DUfam, ze sa to u vas nejako vysvetli.

drabovam
2. mar 2013

Ahoj lenka _21, ja tiez beriem DHEA a viem ho aj zabezpecit pre teba, je v nom 100 kapsul cisto na prirodnej baze. Ved by som sama ziadny humus nejedla. Tak ked chces ozvi sa.

zibi
3. mar 2013

@lienka_1 ahoj citam ze ivf v brne preplati aj slovenska poistovna? to som prekvapena.... a co k tomu treba aby nam to preplatili ? lebo na sk preplacaju len lieky..ja sice chcem ist do soft cyklu myslis ze preplacaju aj ten?

zibi
3. mar 2013

ja si teiz o dhea myslim svoje..treba s tym opatrne ..su ja prirodne alternativy..a neziaduce ucinky dhea su vysoke...
napr. ja som nebrala vobec dhea ... mam velmi nizske amh
pri prvom ivf ked som nebrala vitaminy ziadne som mala 1 az 3 vajicka a embryjka sa neoplodnili..potom sme sli o 3 meisace na dalsie a to som zacala brat
matersku kasicku pel a propolis v jednom
melatonin pred spanim
macu
plus klasicke multivitaminy pre tie co chcu otehotniet
a mala som krassnych 7 zrelych folikov a 4 embryjka z toho 2 ackove takze si myslim ze foliky sa tvoria aj bez dhea ..dolezity je melatonin ..melatonin dokaze odstranit oxidacny stres z oocytov tak vysledkom su lepsie foliky .... 🙂 tak ide to aj bez dhea a ko pisem vyssie je tu alternativa wild yam ktora obsahuje prirodne dhea ktore sa v tele inak spracuje ako syneticke

zibi
3. mar 2013

baby nebudte take zamerane len na to DHEA ..nie je to zazrak a je to nebezpecne..to ze to neikomu pomoze neznamena ze to zaberie aj druhemu ...dhea je steroidny hormon.... on vlastne pomaha telu aby stimuloval pohlavne hormony... moze vam chemicky pomoct zvysit estrogen a tym sa vlastne aj vyprodukuje nejake vajko ale je riziko neziaducich ucinkov vacsie ako tych par vyprodukovanych folikov najma ak si mozete pomoct aj prirodnejsimi alternativami 🙂

davam tu aj neziaduce ucinky dhea lebo fakt niekto nevie co vlastne dhea je a ked sa niekto rozhodne brat dhea ze to odporuca centrum tak je to ine..oni vam tam pravidelne beru krv na hormony , vsetko sleduju a bereite to pod ich dohladom ale aj tak by som neriskovala..ako pisem je tu mnoho neziaducich ucinkov ktorych sa aj osobne bojim

Upozornění a kontraindikace

DHEA je androgenní steroid a může vést k vypadávání vlasů, zejména u mužů. To proto, že DHEA zvyšuje hladinu dihydrotestosteronu (DHT), který je hlavní příčinou vypadávání vlasů.
DHEA může způsobit akné.
Ženy užívající DHEA mohou zažít nesrovnalosti s jejich menstruačního cyklu.
DHEA může prohloubit hlas u žen.
DHEA může způsobit obličeje růst vlasů.
Tam je nějaký důkaz, že použití DHEA po dlouhou dobu může zvýšit riziko několika druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu, rakoviny vaječníků a rakoviny prostaty.
U mužů může způsobit DHEA zvětšením prostaty.
Protože to je předzvěst testosteron, DHEA může vést ke zvýšení neklidu a podrážděnosti.
DHEA suplementace je kontraindikován u pacientů, kteří mají diabetes a problémy s játry, psychiatrických podmínky nebo ty, se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny (např. kuřáci nebo osoby s rodinnou anamnézou rakoviny).
DHEA použití je kontraindikováno u mužů s rakovinou prostaty či onemocnění prostaty.
Ženy s estrogen-dependentních nádorů by neměli DHEA bez konzultace se svým onkologem.
Pacienti s jaterním onemocněním, by měl sledovat aktivitu enzymů pečlivě přičemž DHEA.
Před přijetím DHEA by muži i ženy mají své lékaři otestovat své DHEA úrovně.
Self-předepisování každý silný doplněk, který změní vaše tělo chemii nebo hladiny hormonů se nedoporučuje. Obraťte se na osobní péče lékaře před užíváním DHEA.
Vzhledem k velké dávky DHEA mohou stimulovat tvorbu kortizolu. Kortizol je uvedeno, zvláště u žen, v nadledvin únavy a nadměrné tělesné hmotnosti.

zibi
3. mar 2013

mozno ste uz poculi o kustovnici cinskej .. citala som ze aj ona moze pomoct zlepsit amh ..tu su ucinky...
vsimnite si bod 27, 25,8
http://www.botanika.wbl.sk/Goji---Kustonicka-ci...

pise sa tam ze zlepsuje menopauzelna priznaky tak stoji za to ju jest..dostanete ju v beznych potravinach pri susenom ovoci a staci si dat denne za hrst goji a prihodte aj muzovi... zlepsuje totiz aj spermie a aj tlmi zapaly co moze byt tiez dobre ked mate v tele zapal ktory moze tlmit co sa pri otehu zide 🙂
studie doplnim

zibi
3. mar 2013

tak isto ako goji je velmi dobra ba este lepsia na zvysenie plodnosti oboch partnerov rozchodnica ruzova - rhodiola rosea

tu je clanok
Zvýšte svoju plodnosť s Rosea Rhodiola

Pre generácie na generáciu teraz, je Rosea Rhodiola bolo známe, že poskytujú pomoc a úľavu na veľkom počte zdravotníckych otázok a problémov. Niektoré tie viac obyčajné výhod, ktoré človek môže plynúť z Rosea Rhodiola je jeho schopnosť znížiť depresiu, znižujú únavu, zvýšiť náladu, a zlepšiť fyzickú a psychickú výkonnosť človeka. Ale vedeli ste, že jedna menej známa výhoda, že Rosea Rhodiola môžu poskytnúť ženám je jeho schopnosť zvýšiť plodnosť a šance na otehotnenie.

Klasifikovaný ako adaptogénne byliny, studené podnebie rastie Rosea Rhodiola bol základom v starom škandinávskom, gréckej a ruskej ľudovej medicíne, najmä použitie v náročných zimných klimatických podmienkach. Tieto prastaré kultúry by použiť rosea Rozchodnica z rôznych dôvodov, vrátane prostriedkov pre anémie, depresie, infekcie, únava, výšková choroba, impotencia, a nervový systém a gastrointestinálne poruchy.
Rosea Rhodiola potom pomáha vo zvýšení ich produktivity a zvýšenie ich odolnosti. Všetky rastliny, ktoré boli klasifikované ako adaptogénne bylina je známe, že majú rôzne účinky na telo, ktoré jej pomáha vyrovnať sa s chemických, fyzikálnych a emocionálny stres, ktorý potom umožňuje telu vytvoriť svoj imunitný systém v boji proti off lekárske a zdravotné problémy.
S ohľadom na problémy plodnosti, Rosea Rhodiola môže byť veľmi prospešný pri zvyšovať šance na získanie tehotná žena. To je z dôvodu schopnosti bylín adaptogénne, ktoré výrazne znižujú emocionálny stres. To bolo dlhú dobu lekársky fakt, že emočné stres môže významne ovplyvniť ženy plodnosť. Ak žena prežíva chronického emocionálneho stresu, dokonca aj fyzické napätie, to vyvinie väčšie riziko pre ňu mať nezrovnalosti v menštruačného cyklu, zvýšenie prolaktínu a kortizolu, hormonálne zmeny, zvýšenie telesnej hmotnosti, a narušiť jej ovuláciu, z ktorých všetky môžu výrazne narušiť jej schopnosti otehotnieť.

Mnoho prírodne liečebný lekári sa domnievajú, že adaptogénne byliny, ako je Rosea Rhodiola, sú kľúčom k riešeniu rôznych podmienok, vrátane problémy plodnosti. Títo lekári a mnoho bylinkárov verí, že adaptogénne byliny je hlavnou zložkou ako stres je známe, že hlavným faktorom pre mnoho lekárskych dilemu a použitie Rosea Rhodiola ako prostriedok pre premáhať ničivé účinky, ktoré vyplýva z príliš emocionálne a fyzickej záťaži.

Klinické štúdie zahŕňajúce ženy, ktoré trpia stratou menštruačných cyklov alebo amenorea ukázal, že viac ako polovica z nich obnoviť svoje bežné cykly a takmer polovica z nich otehotnela po užití rosea Rozchodnica po dobu desiatich dní. To je veľmi pôsobivý. A s 11 ženami, ktoré prakticky nemali šancu otehotnieť otehotnela bol ešte markantnejší. Tieto výsledky sú na rovnakej úrovni s najmodernejšími metódami tehotenstva sa dejú dnes a sú tiež menej rušivé, nehovoriac o veľmi lacnejšie.

Takže poraďte so svojím lekárom dnes, zatiaľ čo Rosea Rhodiola je veľmi vhodné pre ženy otehotnieť, nie sú predpísané pre tých, ktorí sú už čaká dieťa.

lienka_1
3. mar 2013

@zibi Mne je az smiesno, lebo sa mi zda, ze tu vlnu s preplacanim som spustila ja. Niekolko zien z jedneho nemenovaneho sk. centra sa ma na Brno pytalo a kedze nemali vycerpane vsetky 3 pokusy na Slovensku, tak som im poradila, nech sa spytaju vo fore RF. A co citam, spustila sa tam slusna vlna s preplacanim IVF 🙂 🙂 🙂
Ak nemas na Slovensku vycerpane vsetky 3 pokusy, tak staci IVF absolvovat v Brne, zaplatit a mat o tom doklad(fakturu, vypis z uctu), vypisat tlacivo danej poistovne(su zavesene na nete) a poslat to do centraly, alebo podat na pobocke a oni to uz poslu. Do poistovne radsej ani nevolaj, lebo vela zien pisalo, ze ich odbili a ked to poslali rovno, tak im to poistovna preplatila zhruba do vysky 1000e.

lienka_1
3. mar 2013

@zibi Ozaj a je jedno, ci mas soft alebo riadne IVF. Nepreplacaju iba mrazenie.

zibi
3. mar 2013

@lienka_1 ale vies co chcem si radsej pokus usetrit tu na sk 1 este mam ...a potom som myslela ze ten sof nevyjde v brne az tak draho tak to tam poriesim a zaplatim cele ale dik aj tak 😉

lienka_1
3. mar 2013

@zibi Bodaj by ten soft vysiel! 🙂 A IVF si mozes dat preplatit aj rok dozadu.

eva2222
3. mar 2013

@lienka_1 Samozrejme jsou studie na to, ze to muze pomoct, ale jde ciste o dovoz do Ceske republiky, kde je to opravdu trestne a je za to sazba jeden rok nepodminene.

eva2222
3. mar 2013

@zibi To sice ano, ale kamaradce to doporucil doktor z jedne nejmenovane reprodukcni kliniky (a z googlu jsme zjistily, ze neni jedina), jen si ten pripravek musela opatrit sama. Bohuzel ji jaksi nerekl, ze je to u nas zakazane, takze s tim mam nakonec velike problemy jeste ja, ktera jsem v tom nevinne a jen jsem ji to objednavala ze sveho uctu, jen proto, ze doktor asi nevi, ze se to k nam nesmi dovazet. :-/ ☹

zibi
3. mar 2013

@eva2222 evi co ano ? pytala som sa daco 😕 😅 🤐 😀

vev44
5. mar 2013

Baby prosim o radu ci pomoc! Mam 23 rokov, mam polku vajecnika. Jeden mi vzali kvoli endometrioze, z druheho mi vzali 5 cm cystu cokoladovu. Merali mi AMH- 0,38. Viem, ze to nie je vela, ale s polkou vajecnika celkom fajn. Moj problem je, ze moje FSH je az 198 a nemam estrogeny. Ja nechapem ako sa to mohlo stat, ci mi pri operacii poskodili zvysne tkanivo. Strasne ma to trapi a boli. Od 23 v menopauze. Lekari ma posielaju do darcovskeho programu kvoli FSH. Nechapem ako pri amh 0,38 mozem mat tak obrovske FSH. Co si o tom myslite? Mozno mate skusenosti, vedomosti....ja lutujem, ze som sa dala operovat, radsej by som zila s bolestami, ale za to s estrogenmi a nadejou, ze raz budem mat dietatko. Nepriala by som tuto bezmocnost ani najhorsiemu nepriatelovi.

lagunasa
5. mar 2013

@vev44 a predtym si mala FSH kolko ked sa ti teraz takto zvysilo?