icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

lienka_1
10. apr 2013

@zibi tak sa stale trapim. Fakt citim zmenu odkedy uzivam Dcko.

lucyf
10. apr 2013

a vie mi niekto poradit co s velmi vysokym AMH ja mam az 18!!!!!!a co by malo byt do 3!!! 🙄

zibi
10. apr 2013

@lienka_1 aha tak preto lebo u nas take vysoke davky D3 niesu preto som vedela ze asi nezijes na sk ... aj ja som z vychodu 😀

szivacs
12. apr 2013

@zibi Dakujem pekne! 🙂

zibi
12. apr 2013

@szivacs moja a za co dakujes? lebo si nepamatam ze by som ti na daco pisala 😕 ...asi mam sklerozu 😀 😉

zibi
12. apr 2013

@lucyf skus tiez terapiu deckom...ty mas PCSO?
d3 je zvlasny hormon on dokaze aj zvysit aj znizit amh ...mne napr. zvysil...tu som do inej temy pisala ohladom amh a d3 precitaj si

asi najvacsia zaujimavost ktoru som zistila je ohladom vitaminu D3. citala osm ze vitamin d3 koreluje s amh..ked je znizene..u zien ktore maju nizske amh ale nemaju zvysene fsh ..ono viem ze vela z vas ma aj zvysene fsh ale za pokus to stoji..
pisali tam ze zeny si dali skorntorlovat hladinu D3 f organizme a zistili ze maju podprahovu hodnotu ktora nekoresponduje s ich vekom tka ze im lekar predpisal vitamin D3 vo vysokych davkach ho brali a ze amh niektorym stupol az o 4 nasobok...okrem toho vitamin D3 zlepsuje plodnost, znizuje inzulinovu rezistenciu, pomaha pri pcso a zlepsuje ovulaciu..len sa nesmu brat podprahove davky ako 400,800 iu ale aspon 3000 iu a viac

cize za pokus to stoji... a diagnostikovali ti PCSO? lebo to vysoka hodnota AMH svedci o PCO... treba ti dat na diabetologii spravit inuzulinovu rezistenciu ... keby ze ju mas zvysenu vtedy ti mozu dat lieky..a daj si odmerat aj D3 kolko ho mas... 🙂

zibi
12. apr 2013

tu si precitajte hlavne tie komentare
http://translate.google.sk/translate?hl=sk&lang...

vela bab otehotnelo ked brali obycajne decko 🙂

szivacs
16. apr 2013

@zibi Si mi pisala, ze mi blahozelas...tak len na to som reagovala 🙂 Pekny den!

zibi
16. apr 2013

@szivacs asi si sa pomylila v nicku lebo si to nepamatam ale nevadi ... 🙂

stella25
23. apr 2013

@szivacs Jej, to je aky pekny pribeh, dobre ze existuju stale aj dobre konce. 🙂

stella25
23. apr 2013

@zibi Ahoj, pred casom sme si pisali o D3 vitamine spolu. bola som na gynde a doktor mi nechcel zobrat testy, vraj to uz nesmu brat pacientom. Vraj len vseobecny lekar. K tomu ja vsak nechcem ist. Nevies mi poradit, kde by mi to mohli este zobrat?
Vies mi poslat link na tie kvapky, co uzivas ty? dakujem

anuliktula
27. apr 2013

ahojte zienky aj ja vam chcem podakovat, za rady v tejto diskusii, doteraz som neprispela, nebolo teda cim, ale vela som si z nej vzala, a asi aj to pomhlo...ale vratim sa k mojmu pribehu len tak zrychlene....o babo sme sa snazili takmer č roky, v aprili minuleho roku po laparoskopii, ktora dopadla uplne ok, prblem sa nenasiel sme navstivili prve CAR, aby nasli prcinu, oni ju aj nasli-predcasne ovarialne zlyhanie , zvysene FSH a u manzela zhorsena morfologia ☹ , ale doktor dal "nadej" ze sa podari IVF.odmietli sme ho podstupit 😠 , z vlastnej inicitaivy som si po nastudovani problemu dala odmerat AMH...vysledok z oktobra 2012.....AMH 0,17....tak hybaj do druheho centra ci to potvrdia, a ci je ina moznost, kedze sme nechceli este podstupvat IVF, dufala som ze riesenie bude v IUI....nebolo, rovnaka diagnoza, teda este horsia....AMH kleslo od oktobra do decembra na 0, a manzelova morfologiaklesla na 1% dobrych.....takze som dobrala clostyl, ktory mi este pred vysledkami nasadili, na neho som reagovala ok, tak sme mali doma skusat, doktor ma varoval, ze nech sa na to neupinam, ze sa to asi nepodari...nepodarilo.....podotykam ze od novembra som bola na mace, omega 3, vcelia materska kasicka, koenyzym...manzel nebral nic,....no a dostavame sa k tomu najdolezitejsiemu......dalsi menzes som nedostala, co som aj cakala, 😉 kedze som uz stvrty mesiac merala BT...a vo februari mi moj doktor potvrdil tehotenstvo.......zatial je vsetko v najlepsom poriadku, moje tehotenstvo je ukazkove,a pevne verim ,ze to bude tak aj pokracovat
chcem vas vsetky povzbudit, nevzdavajte sa, neviete co zaberie, takze skusajte vsetko a AMH mozno ani nestupne , a aj tak to bude ok a vsetky budete tehotne....silno drzim palce a este raz dakujem za cenne rady a odborne studie, verim,ze mne pomohli 🙂

kvietok1605
27. apr 2013

@anuliktula krásny príbeh a dáva obrovskú nádej pre všetky z nás ktorým sa nedarí prajem ti veľa zdravíčka tebe aj dieťatku držkajte sa 🙂

anuliktula
27. apr 2013

@kvietok1605 dakujem velmi pekne, si zlata....dufam ze som niekoho minimalne povzbudila do dalsieho boja

kvietok1605
27. apr 2013

@anuliktula no to si píš že minimálne mňa si nakopla a poriadne verím všetkému čo robím tiež riešim veci tak ako ty odmietam IVF zatiaľ sa liečim zdravou stravou vitamínami a bylinkami proste tým čo sa spomína aj v tejto téme ale po tom čo som si teraz prečítala som dostala mega dávku optimizmu do seba a tá je veľmi dôležitá veď to všetky veľmi dobre vieme ja ďakujem tebe 🙂

nikadel
2. máj 2013

Ahojte. chcela by som sa spytat ako vidite a ake mate skusenosti s moznostou otehotniet pri FSH 12.6 UI/L a AMH 2.80ng/mL? mam za sebou jeden jedno tehotenstvo, ktore som mala za pomoci IUI, ale bohuzial skoncilo potratom.
dakujem

kacenkab
5. máj 2013

@anuliktula Ahoj, to je uplne uzasne, fakt dik, ze si napisala, ja mam tiez nizke amh, tusim 0,39 som mala naposledy, tiez sa snazim, aj som teraz od 1.5. nechala pracu, som stastne nezamestnana....tiez beriem macu, decko, omega3 masten kys, aj Bkomplex, tusim si este pridam koenyzm Q10 a matersku kasicku. Okrem toho este mam kordyceps(imunita, zapaly), a spirulina (imunita, precitenie), jaj a este kys listovu beriem....Pracu som mala fakt stresujucu, aj v tom vidim velky problem, tak som sa na to vykaslala, teraz si pomalicky rozbieham svoj kseftik s pipravkami cinskej mediciny....na zaklade vlastnych dobrych skusenosti 🙂

evulatko
5. máj 2013

@nikadel, ahojky🙂 AMH mas podle me super, FSH trochu vyssi, ale AMH je smerodatnejsi, takze podle me to urcite pujde🙂 Moc drzim palce🙂

nikadel
5. máj 2013

@evulatko ahojky. dakujem. dufam, ze to je ako hovoris a este to nie je stratene. obavam sa, ze ma lekarka posle uz na IVF, ale ked pozeram na tie cisla a vek... asi nie je na vyber velmi :( a neviem akou rychlostou to AMH klesa. za rok mi klesolo z 3.9 na 2.8. co je dost sa mi zda. ty si ako na tom?

evulatko
6. máj 2013

@nikadel, ja bych se IVF nebranila🙂 Mne když ho merili poprvé (asi před dvěma lety), tak jsem ho mela asi 1,3 a pak o rok později uz min jak 1. Tobe taky dost kleslo, ale mas ho porad super🙂

denka7231
9. máj 2013

Prajem pekny podvecer, prave som sa zaregistrovala,aby som sa podelila o svoje trapenie, ktore sa dnes potvrdilo. Najhorsie je, ze aj partner je fuc a dnes mi gynekolog oznamil, ze mam velmi nizku hladinu AMH./0,14/ a este horsie,ze mam uz 40 rokov, som velmi nestastnaa, pretoze moja nadej na dietatko splasla. ☹ Poradte..

denka7231
9. máj 2013

To su ale vysledky spred mesiaca,lekar,ze aj stres v mojom veku robi svoje,no ucim na ZS,ale snazim sa stres eliminovat,len partner mi ho robi asi najviac..poctivo uz druhy mesiac beriem INOFOLIC,cca tyzden beriem matersku kasicku,obcas E vitamin a Macu som vcera nasadila...ja viem,ze som uz staraa,mam 40 ale aspon jedneho drobca by som chcela..

kacenkab
9. máj 2013

Ahojte,
@denka7231 mna napada ten vitamin D a omega3mastne kyseliny, keonzym Q10, melatonin, ked si to tu precitas dozadu je tu kopu informacii. Zibi je sikulka, vela tu popisala a dala tu vela linkov, ja si myslim, ze mas este sancu, su tu uz tehulky aj uspesne maminky s nizkym amh. Ja sa tiez snazim, v 2011 som mala amh 0,5 a minuly rok tusim 0,39, brala som aj dhea od biovea pol roku bola som potom druhy krat na IVF, podarilo sa mi vyprodukovat dve vajicka, jedno sa dobre oplodnilo, ale sa neuchytilo, zda sa mi ze som niekde citala, ze stencuje vystelku maternice, tak som presla radsej len na prirodne produkty - macu, spirulinu - na precistenie organizmu, kordyceps - na zapaly (mam autoimunitnu tyreoitidu, zatial s normalnou funkciou), beriem aj to Decko a omega3 mastne kys s vit E, Bkomplex a kys listovu.

kacenkab
9. máj 2013

@zibi ahoj zibi, som sa dohodla ze pojdem na buduci tyzden ku gynekologovi zase zmerat to decko, beriem to uz asi polroku s omega3 mastnymi kyselinami, skusim sa spytat aj ci by mi nezmeral zase amh, hovorila som dnes so sestrickou, vraj bol na 4 konferenciach, vsade sa o tom Decku hovorili, tak som zvedava. Ako som uz vyssie pisala vykaslala som sa na robotu, bolo toho uz na mna vela a chcem skusit este otehotniet. Mam este jeden pokus IVF uz mam aj ziadost schvalenu od poistovne, len sa chcem trosku ukludnit, precistit od stresu. Len tak som rozmyslala, ci by sa to nedalo aj prirodzene, skusit s gynekologom, ze by ma trosku stimuloval, co myslis, mam to skusit? Samozrejme zavisi od hladiny decka, ci sa mi to podarilo zvysit, v decembri som mala 26, to som mesiac brala Decko (v juni 2012 som mala 9,99, v septembri 24), na IVFmozem ist az do januara 2014, to ma cas. Diki za nazor

zibi
10. máj 2013

@kacenkab skus si dat predpisat vigantol ..on ze vraj sa rychlejsie vstrebava ako klasicke D3 dostaneh ho rychlejsie hore..a teraz ked je slnko 10 minut bez opalovacieho kremu ruky nohy nech dostatnes prirodzene decko do seba ...
skus si zvysit to decko 3 mesiace skus pit vitantol pije sa s mliekom ..ja si dam aj 10 kvapiek ... plus k otmu je dobre brat magnezium lebo ze dajako sa viac vstrebava....
ked mate dobre spermie tak by som skusila stimulku mozno sa zadari... a decko daj aj muzovi nezaskodi podla mna kazdy ma nizske decko najma po zime... decko by si mala mat aspon 60 aby si sa citila aj dobre a aby pokrylo vsetky naroky na co ho telo potrebuje ... ber vitantol, skus stimulku, vela slnka bez opalovaka a treba verit ze sa zadari ... ale zvys si ho bez toho by osm na ivf nesla... moze sa to kvoli takej somarine nepodarit a d3 zvysuje amh mam to odskusane na sebe 🙂 neviem ci som zodpovedala tvoju otazku ked tak sa este pytaj alebo napis IP

kacenkab
10. máj 2013

@zibi dik, v podstate si mi odpovedala, vdaka, takze az 60? fuuha tak to mam co robit, ale mas pravdu, nechcem sa unahlit...vsak uvidim, co mi v stredu povedia

kvietok1605
10. máj 2013

@zibi nestačí brať D3 5000 IU denne ? ja beriem z jamiensonu už 2 mesiace myslíš že je to slabé?

kacenkab
10. máj 2013

@zibi
@kvietok1605 noo sak ja tiez hltam ten jamieson tak 3 az 5 denne, jak sa mi podarilo, jak som pisala v septembri som mala 0,22, potom som zacala v novembri brat toto D3 Jamieson a asi po mesiaci brania v decembri som mala 0,26, ale sak vypytam si aj Vigantol ak bude treba, ale z mlieka grcam, tak budem musiet vymysliet daco ine, kamoska mi radila, ze to mam zajest lyzickou olivoveho oleja.... 🙂

kvietok1605
10. máj 2013

@kacenkab ja to tiež beriem s olejom ľanovým momentálne ja mliečne výrobky nejem vôbec ono ide o to aby si to jedla s tukom pretože vitamin D je rozpustný v tukoch asi si budem musieť aj ja vypýtať vigantol