DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@kvietok1605 vies co moze stacit ...ako komu sa co vstrebava..ja som brala asi vyse pol roka a stuplo mi na 26 potom po 3 mesiacoch kontroly som mala 22 cize az tak to hore neslo..dala mi vigantol a kazala dojst po lete tak uvidime kolko budem mat toho decka po vigantole..dam vediet co lepsie zabera..ale teraz sa snazim aj opalovat
ono ked tak zoberies kvapky rychlejsie prejdu do obehu ako tabletky kym sa rozpustia v zaludku ... okrem toho asi aj tabletky by si mala zajedat tukom ci uz mliekom alebo polievkou ....a vigantol v jednej kvapke ma asi do 700 jednotiek D3 ..ale ber tie tabletky daj si odmerat decko a predtpisat vigantol a potom si daj zmerat po vigantole a uviids co je pre teba lepsie
Caute, vidim ,ze pisete o Dcku. tak ja som mala minuly rok v sept. Dcko v norme, samozrejme, ze po lete bolo ok. Teraz v zime na reprod. imunologii mi ho tiez brali, hodnota 14 😖 Takze okrem nejakych tabletiek mam nakazane slnenie bez kremu 2 x tyzdenne od 10h do 15h, lebo vraj vtedy sa to nejako najlepsie vstrebava. Som zvedava, o kolko mi stupne 😉
@zibi
@radina @kvietok1605 caute baby dufam ze to s tym deckom bude ok, na stredu som dohodnuta s tym gynekologom, som zvedava co sa podozvedal na tych konferenciach, co som spominala ze bol na 4 a vsade cosi riesili s Deckom. Boze ja by som tak strasne chcela druhe baby, aj roboty dobre platenej som sa vzdala, aj so sluzobnym autom...ani nebudem pisat kolko som zarabala 😅 , sice bola stresova jak hovado, furt tlaky, najma teraz jak je kriza, furt som kdesi lietala - najcastejsie do Pariza...aj kopu inych miest, hlavne europskych, ale najdalej co som bola - to bola Juzna Afrika, aj po Slovensku same sluzobky, to sa uz nedalo...uz som nevladala, ked som videla lietadlo, chcelo sa mi grcat, ked som mala ist na sluzobku, tak uz som v noci revala, malemu som sa poriadne nevenovala, vecer ked som dosla z roboty, len som po nom vrcala....chudatko moje, aj tak ludia na mna kukaju, ci mi nepreskocilo nahodou.... 😅
a este na doplnenie, co vsetko vystrajam 🙂 teraz, v utorok som dohodnuta navstivit jedneho pana doktora, co sa venuje cinskej alternativnej medicine, ja uz rok na tom ficim, aj macu mam odtial, precistujem si, vyzivujem organizmus, posilnovala som sa aj proti stresu pomocou tychto doplnkov - su super.... 🙂
@kacenkab aké wany ti dal? ja mám 055 a 172 tiež fičím na alternatívnej medicíne
@kvietok1605 ahoj, zatial ficim na doplnkoch z tiensu, uvidim, co mi na to povie, a co mi da
Ahoj kocky, ked to tu citam, tak som asi strateny pripad. Som sama a lekar mi zistil nizke AMH /0, 14 /..da sa vajecniky zatila vyzivovat niecim, mám 40 uz, ale naco to stimulovat, ked nemam muza momentalne. Tak mám trapenia viac. Uz to asi vzdam. Potesi ma kazdy Vasa povzbudzujuca rada.
@zibi a ine kocky co mate skusenosti s D3, aká by mala byt hodnota pre nas aby sa to povazovalo za o.k, ked chceme otehotniet? ja mam 53,55 a to som ževraj v norme, norma je do 100...tak teraz neviem, treba mi to Dcko brat, alebo staci slniecko? neviem co robit, ja som požiadala neurologa o krvný odber, ale on samozrejme nic nevie o tom, žeby to prospelo kženam k otehotneniu....gznekologicky som sa nepýtala☹ ale si myslim, že kebz o Dcku vedela, tak mi ho vezme, ked už sa tolko trapime☹ aké mate vy skusenosti prosím?dakujem vopred za vsetky vase reakcie
@sobka ano mas vybornu normu...cca hovoria ze od 60 - 80 ale nemas taky deficit ...kludne to doplnaj slnkom teraz staci ruky nohy 10 minut na slnku bez kremu..alebo si kup staci ti aj 200 i.u. alebo 400 i.u. - cize nemusis vela..a daj si odmerat cca o mesaic dva kolko budes mat... ale mas vybornu normu len doplnaj slnko alebo doplnky staci ti kratko lebo by sa to malo v tele dlhsie udrzat
na lekarov vniektorych veciach nemozes dat..Decko bolo dlho podcenovane a poslednu dobu je teraz taky bum z toho ..ze decko treba..proste je prospesne na velmi vela veci ... co sa tyka plodnosti..zvysuje alebo upravuje zenske hormony a zlepsuje funkcie maternice a sliznice maternice..ved kazdy isto pocul ze zena dosla z dovolenky a bola tehu..proste darmo slnko dobre robi spermiam a aj zene pomaha .... tak drzim palce..a AMH mas ake? preco mate problemy ze sa nedari? viac rozpis alebo do IP mozno ti poradim co este by trebalo ... zacni tym AMH kolko ho mas , mrcha pravidelna, spermie v poraidku?
Cafte babulky, nejak je tu ticho, čo nič nové? Žiadne nové tehulky? Držím palčeky všetkým 🙂
Ahojte baby, mangel zly spermos a pri ivfku som mala dva oocyty a z toho sa nam jeden oplodnil, ale bohuzial nepacilo sa mu u mna.. a kedze boli len dve, tak bolo konstatovane, ze amh je sice v norme, ale v dolnej hranici.. 1,06.. tak ja uz neviem, co by som do seba nacpala.. mangel tiez uz pomaly rezignuje,co sa tyka vitaminov a na dlasie ivfko sa necitim.. no proste des.. zacala som dhea, vit. e, koenzym q10,... a teraz tu citam o Dcku.. tak neviem, ci mam zacat este aj s tym.. poradi niekto??
@cicussa21 ahoj, sak si skus zistit aku mas hladinu Decka v krvi, Decko je super pomaha aj na uhniezdenie, ked kuknes tuto diskusiu dozadu je tu kopec info, zibi je expert na Decko 🙂 a lepsia ako dhea je maca, ktora okrem ineho obsahuje aj prirodne dhea, ja som bola na 2 ivf, 1 - ziadne vajko, druhe tiez len jedno oplodnene, brala som dhea a tiez sa mi neuhniezdilo, treba sa postarat aj o tu maternicu a na tretie urcite pojdem, myslim ze to stoji za to... 🙂 skusam aj prirodzene...verim ze sa to podari.... 😎
maca je super aj pre manzela...
@zibi zibi prosím ťa ako užívaš vigantol každý deň? a koľko kvapiek?
@kvietok1605 no mne kazala 4 kvapky ale svagrine dali zasa ze 10 tak ja si davam 10 lebo decka mam malo a po lete mam ist na kontrolu tak uvidim...ale standardne je 4 kvapky..
ty mas kolko deficit?
@zibi Ahoj zibi, mam vysledky Decko mi od decembra stuplo z 26 na 44,47 ale bohuzial amh mi kleslo z 0,36 na 0,15, mne to nejak opacne funguje, trosku sa bojim, v auguste by som chcela ist na ivf, prirodne doplnky beriem - macu, mat kasicku, vit D, Bkomplex, C, spirulinu, omega3, potom taky vyz.doplnok cinskej mediciny co obsahuje olej z psenicnych klickov, lecitin a betakaroten, bola som aj u doktora co sa zaobera cinskou medicinou - ten mi dal nejake zmesi bylin, ale tam netusim, co tam je, mam toho dost. Ked som bola na poslednom ivf predtym som brala dhea, podarili sa mi dve vajicka, jedno sa dobre oplodnilo, len sa neuhniezdilo, mala som Decko 9,99 vtedy, len som to zistila neskoro. Teraz sa bojim, mam si dat este to dhea?- mam este v skrini jednu skatulku, coby mi vysla na skoro 3 mesiace. Co ked sa mi nepodari vajicko? alebo este si mam nieco pridat? diki za nazor
@kacenkab no ale nemala si podprahovu hodnotu... ta studia je o tom ze ked mas malo decka ja osm mala len 7 a norma je 20 😒 cize preto to asi u teba nefungovalo..lebo ludia ktori maju strasne nizske decko tym moze normalizacia decka pomoct.. u mna stuplo na 22 a aj amh mi stuplo z 0,21 na 0,58 ci ako ... mozno preto to nefunguje ze si nemala podprahovu hodnotu skoda
@kacenkab este ma napadlo ze mozno beries strasne vela toho...najma tie bylinky nevies ake mozu mat ucinky ...nieco sa moze navzajom ako keby "prebijat" bud ber len to co poznas a bylinkamm sa vyhni ... nie su stale take prospesne ako si myslime..dokazu sa pekne zahrat s hormonami a aj s ludskym organizmom ... najma ta cinska medicina..tak radsej opatrne
@zibi diki, no co uz, ja som to tomu doktorovi vysvetlovala, co vsetko so sebou robim, povedal, ze to mozem dokopy brat, ja uz neviem 😒 , co sa tyka toho Decka, mala som na zaciatku 9,99, ja si myslim, ze je to dobre, vyzera to ze som si stimulovala furt vajicka, a zo stresu sa neuhniezdili, alebo neoplodnili, tak sa pominali...
ja sa citim fajn, od 1.5 som nezamestnana, preto sa tym tak zaoberam, co by som este mohla pridat je to dhea, melatonin a koenzym Q10, ale neviem, ci toho fakt nie je vela. Ja som sa uz v tej robote citila strasne zle, teraz sa citim ovela lepsie, to je tiez vyznamny faktor, co moze pomoct...
@kacenkab moja rada vyhod tie bylinky, vyhod spirulinu .. spirulina sa nema dlho dobo brat moze poskodzovat aj pecen
nechaj si len to - skus radsej MELATONIN ten znizuje oxidacny stres v oocytoch a su z neho pekne foliky ... dhea uz neber... mas toho vela a aj maca posobi na nadoblicky.. ja by som skor na tvojom mieste sla do rhodioly rosei - rozchodnica ruzova... posobi kladne na plodnost, a hlavne znizuje stres a podporuje dobru naladu..rhodiola ako keby vplyvala na stres z toho ze sa nedari otehotniet dodava ti serotonin a tym padom znizuje stres z neotehotnenia a tak .... aspon 2 az 3 mesiace pred ivf
melatonin 3mg mpred spanim mne velmi pomohol mala som 7 krasnych vajok pri amh 0,21 cize ma to zmysel !
macu aspon 750 mg
matersku kasicku , pel a propolis v jednom- dostanes od med pharmy najlacnejsie a staci to
cecko nemusis - cecko je skor na udrzanie plodu ... a cecko vo vyssom mnozstve viac ako 500 mg poskodzuje vajecniky cize pred ivf by som cecko nebrala ...jes dost zeleniny ovocia tak prijimas cecko v prirodzenej strave zbytocne riskovat.. zameraj sa na vyzivu pre vajecniky
skor by som si kupila vapnik horcik zinok - velmi podporuju plodnost vapnik posobi dobre na ovulku a podporuje zdrave vajicka
spirulinu vysad staci len kratkodobe precistenie a na to je lepsia chlorela alebo jacmen
omega 369 - skor sa zameraj na vitamin E ten je skor proti potratom ...
ja na tvojom mieste by som si kupila napr. od jamiesonu prenatal obsahuje vsetky dolezite vitaminy a mineraly ktore zena planoujuca otehotneit potrebuje ..odpadnu ti becka, vapnik, ecko, zinok, horcik mas to vsekto v jednej tabletke podla mna je to tak lepsie a prenatal od jamiesonu ma ja dobre mg dokonca ma aj 1000 i.u. vitaminu D3
tie bylinky vysad tiez ..najma ked neveis co v nich je ..zameraj sa skor na alchemilku ked uz a prpravuj si maternicu ... dobre urobis s vitaminom E, s vitaminom D3 a plus ta rohodiola rosea dam ti link
bud ten http://www.jasmin.sk/dynaforce-tabletky.html
alebo aj tieto
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
papa dufam ze odpoved staci 😀
@kacenkab este ohladom toho uhniezdenia...je dobre po vklade 5 dni jest ananas..normalne si kupis cely osupes rezdelis na 5 casti a kazdy den zjes jeden kusok pocnuc vkladom - dolezita je ta vnutorna cast... obsahuje vela bromelinu !! a ten je dobry na uhniezdenie...
vyhod to co som ti povedala nema zmysel spirulina, a tie bylinky to by som sa bala najma kvoli kontraindikaciam lebo neviem co moze s cim suvisiet ... tie pred ivf vyhod..to je ale moj nazor
ja by osm este investovala do dobreho multivitaminu ako hovorim jamieson obsahuje vsetky becka, decko, ecko, vapnik, jod, vanad, med, dokonca jeden prenatal obsahuje aj dha a epu cize teiz dobre pre dieta 🙂 a ked vsetky vitaminy zjes v jednom tak ti vypadne vela tabletiek, potom uz fakt len ten melatonin od walmarku pred spanim 3 mg, macu a kasicka s pelom a propolisom , maca a proti stresu vyskusaj tu rodiolu ...maca obsahuje zlozku podobnu dhea 🙂
co som vycitala na zahranicnych strankach tak babam velmi pomohlo v den vkladu si zobrat ibalgin uvolnuje krce v maternici a posobi ze sa lepsei uhniezdi embryjko, okrem toho piju baby cervene vino pred vkkladom na sliznicu a kvoli bromelinu ten ananas ale to len 5 dni s tvrdym stredom viac nesmies brat... a jasne po vklade okrem kyeliny listovnej by som nebrala uz nic
....! do istoty! rozmyslma ze na co som este zabudla?? 😀 ze vraj treba jest vela orechov ale para orechy a niektorym babam zabera aspirin..aspirin riedi krv a zabranuje tomu aby sa vytvarali zrazeniny v maternici a dieta sa lepsie uchytilo
inak mas hematologiu za sebou? myslim vysetrenie? na cechach davaju prednison a aspirin kazdej babe pri stimulke a skoro kazdej to aj vyslo ked daco napis IP
a pozri si prispevky co som tu pisala ..hodila som tu vela linkov ohladom prospesnoti vitaminov..ohladom prospesnosti melatoninu a tak ..nieco o vitamine d ako zabera na maternicu a ivf niekde to aj mam odlozene skusim to najst a hodim ti to tu
oxidacny stres a melatonin ..su tu 3 clanky ako pomaha ..treba sa tym preluskat lebo je to prelozene cez google ale pointu hadam pochopis
Skúmali sme vzťah medzi oxidačným stresom a zlou kvalitou oocytov a či antioxidačné melatonínu zlepšuje kvalitu oocytov. Folikulárnej tekutina bola odobratá v priebehu oocytov in vitro fertilizácie a embryo transfer (IVF-ET). Intrafollicular koncentrácia 8-hydroxy-2-8-deoxyguanosine OHdG) u žien s vysokým výskytom zvrhlého oocytov boli výrazne vyššie ako tí s nízkymi sadzbami zvrhlého oocytov. Ako tam bola negatívna korelácia medzi intrafollicular koncentrácie 8-OHdG a melatonín, 18 pacientov podstupujúcich IVF-ET dostal melatonín (3 mg / deň), vitamínu E (600 mg / deň), alebo ako melatonínu a vitamínom E. Intrafollicular koncentráciou 8-OHdG a hexanoyl-lyzín adukty boli významne znížené o týchto antioxidačné liečby. Sto pätnásť pacientov, ktorí nepodarilo otehotnieť s nízkou miera hnojenie (<alebo = 50%) v predchádzajúcom IVF-ET cyklu boli rozdelené do dvoch skupín v priebehu budúceho IVF-ET konania; 56 pacientov s liečbou melatonínu (3 mg / deň) a 59 pacientov bez liečby melatonínu. Miera hnojenie bola zlepšená melatonínu liečby v porovnaní s predchádzajúcim IVF-ET cyklu. Avšak, miera hnojenie nijako výrazne meniť bez melatonínu liečby.Oocyty získané z preovulatory folikulov u myší boli inkubované s H2O2 za 12 hodín. Podiel vyspelých oocytov s prvou polárny tela bola významne znížená prídavkom H2O2 (300 microm). Inhibičný efekt H2O2 výrazne zablokovaný súčasným Okrem melatonínu. Záverom možno povedať, oxidačný stres spôsobuje toxické účinky na zrenie oocytov a melatonín chráni vajíčka pred oxidačným stresom. Melatonín môže zlepšiť kvalitu oocytov a hnojenie sadzieb.
Ženy so zlou vajíčok (alebo vajíčka ) kvalitné, mohla zdvojnásobiť svoju šancu otehotnieť pomocou IVF , ak vzhľadom k tomu, melatonín, výskumníci našli. Práca bola prezentovaná na Svetovom kongrese o plodnosti a sterilite v Mníchove minulý týždeň.
"Aj cez veľké pokroky v asistovanej reprodukcii, zlá kvalita oocytov zostáva vážnym problémom pre ženskej neplodnosti," povedal profesor Hiroši Tamura z Yamaguchi University Graduate School of Medicine, Japonsko, ktorý viedol výskum. "Zatiaľ žiadna praktická a účinná liečba pre zlepšenie kvality oocytov bola stanovená."
Vysoká hladina oxidačných prostriedkov - druh chemickej zlúčeniny - v folikulárnej tekutiny okolo vajcia uviesť, či žena má nižšou kvalitou oocytov. Tie môžu "zdôrazniť" a poškodiť vajíčko. Tím vzal jeden z týchto látok známych ako 8-OHdG a meria svoje úrovne vo vzorkách folikulárnej tekutine. Hladiny melatonínu, čo je známe, že majú antioxidačné účinky, bol tiež merať.
Tím zistil, že ako melatonín koncentrácia vo folikulárnej tekutiny prirodzene zvýšila, úroveň 8-OHdG znížila, čo viedlo k domnienke melatonínu bola spojená s zníženie oxidačných prostriedkov. Potvrdili toto zistenie na myšiach a zistili, že pridanie melatonínu Zdalo sa, že na zmiernenie škôd na vajcia spôsobené látkami.
Ďalej skupina vytvorila štúdii u žien prichádzajúcich na liečbu IVF v Yamaguchi University Graduate School of Medicine, aby zistili, či tieto zistenia by mohla mať reálne dopady na IVF. Ženy, ktoré sa nepodarilo otehotnieť kvôli zlej kvalite oocytov po jednom cykle IVF boli rozdelené do dvoch skupín - 56 ženy dostali tri miligramy melatonínu pred ďalším IVF cyklu, a 59 práve obdržal štandardnej IVF cyklus bez melatonínu.
Tím zistil, že melatonín liečba výrazne zvýšila koncentrácia melatonínu v folikulov pre ženy a výrazne znížila koncentrácia škodlivým 8-OHdG. Ich výsledky ukázali, 50 percent z vajec odobratých od žien, ktoré melatonín mohol byť úspešne oplodnená, na rozdiel od 22,8 percenta v kontrolnej skupine. Keď boli transplantované vajíčka do maternice, 19 percent (11 z celkových 56), zo žien otehotnela, na rozdiel od 10,2 percent (šesť z celkového počtu 59), v kontrolnej skupine. Práca bola publikovaná v časopise Journal of Pineal Research.
"Táto práca musia byť potvrdené, ale veríme, že melatonín liečba je pravdepodobné, že sa významná možnosť pre zlepšenie kvality oocytov u žien, ktoré nemôžu otehotnieť, pretože zlej kvalite oocytov," povedal profesor Tamura. "Naším ďalším krokom je analyzovať presne, ako reaktívne formy kyslíka poškodzujú vajíčko, a ako sa melatonínu znižuje oxidačný stres v oocytu".
Profesor Russel Reiter z UT Health Science Center, San Antonio, Texas, ktorý je spoluautorom papier a súhlasil. Povedal BioNews: "je dôležité, aby táto práca byť nezávisle potvrdená na väčší počet subjektov." Dodal však, že výsledky už perfektné zmysel ', ako melatonín bolo preukázané, že ochrana mnohých rôznych buniek a tkanív oxidačné poškodenia - rovnaký typ poškodenia je známe, že dochádza k oocytov.
Zdroje a referencie
Chudák vajcia (oocytov), kvalita je významnou príčinou ženskej neplodnosti . Nízkej kvality vajec môže mať niekoľko problémov, napríklad nemôžu rozdeliť správne, alebo môžu chýbať určité chromozómy . Vajcia kvalita klesá tiež s vekom, a niektoré zdravotné stavy, ako napr syndrómom polycystických ovárií, môže viesť k zlej kvalite vajec.
Nový výskum predstavila na Svetovom kongrese o plodnosti a sterilite v Mníchove zistil, že liečenie ženy s hormonálnou melatonín môže pomôcť zlepšiť kvalitu vajec v IVF.
Skupina vedená docent Hiroshi Tamura ods Yamaguchi University Graduate School of Medicine, Japonsko) meria prítomnosť oxidačného činidla 8-OHdG vo folikulárnej tekutiny.Vysoká hladina oxidačné činidlá, ako 8-OHdG je indikátorom zlej kvality vajec. Skupina zistila, že melatonín koncentrácia v folliclar tekutín prirodzene zvýšila, úroveň 8-OHdG šiel dole, vedie skupinu k presvedčeniu, že melatonín bol spojený so znížením o zdôrazňujú oxidačné činidlá. Melatonín má známe antioxidačné účinky.
Potvrdili toto zistenie u myší, a poznamenal, že pridanie melatonínu Zdalo sa, že na zmiernenie škôd na vajcia spôsobené prítomnosťou oxidačných prostriedkov.
Skupina potom začala proces so skupinou žien prichádzajúcich na liečbu IVF v Yamaguchi University Graduate School of Medicine. Ženy, ktoré sa nepodarilo otehotnieť kvôli zlej kvalite oocytov po jednom cykle IVF boli rozdelené do dvoch skupín, 56 žien dostali 3 mg melatonínu pred ďalším IVF cyklu, a 59 práve obdržal štandardnej IVF cyklus bez melatonínu.
Tím zistil, že melatonín liečba výrazne zvýšené koncentrácie intrafollicular melatonínu, a výrazne znížila koncentrácia škodlivého 8-OHdG.
Výsledky štúdia zistila, že 50% vajec z žien, ktoré prijatých melatonín mohol byť úspešne oplodnená, oproti 22,8% v kontrolnej skupine. Keď boli vajcia a potom transplantovali do maternice, 19% (11 z celkového počtu 56) zo žien otehotnela, oproti 10,2% (6 z celkového počtu 59), v kontrolnej skupine.
Docent Tamura komentoval
"Aj cez veľké pokroky v asistovanej reprodukcii, zlá kvalita oocytov zostáva vážnym problémom pre ženskej neplodnosti, a zatiaľ žiadna praktická a účinná liečba pre zlepšenie kvality oocytov bola založená. Naša práca ukazuje, že oxidačné činidlá môžu znížiť kvalitu oocytov, a že toto možno zabrániť pôsobeniu hormónu melatonínu . Navyše, naše klinické štúdie ukazujú, že melatonín liečba zlepšuje kvalitu oocytov, čo vedie k vyššej miera hnojenie.
Pokiaľ je nám známe, naša štúdia predstavuje prvé klinické aplikácie melatonínu liečby neplodnosti pacientov. Táto práca musia byť potvrdené, ale veríme, že melatonín liečba je pravdepodobné, že sa významná možnosť pre zlepšenie kvality oocytov u žien, ktoré nemôžu otehotnieť, pretože zlej kvalite oocytov.
Naším ďalším krokom je analyzovať presne, ako reaktívne formy kyslíka poškodzujú vajíčko, a ako sa melatonínu znižuje oxidačný stres v oocytu ".
Abstraktné
Vplyv oxidačného stresu na kvalitu vajíčok a ochrannú úlohu melatonínu ako antioxidanty
Zlá kvalita oocytov je významnou príčinou ženskej neplodnosti. Reaktívne formy kyslíka (ROS) sú vyrábané v folikulov, najmä počas ovulácie procesu, a to je si myslel, že zvýšená aktivita ROS môže byť príčinou poruchy dozrievania oocytov. Pineal hormón, melatonín, je detekovaná v ľudskom folikulárnej tekutiny a melatonín je známy ako silný voľných radikálov metař. Táto štúdia mala za úlohu zhodnotiť vzťah medzi oxidačným stresom a zlou kvalitou oocytov a či melatonínu správy zlepšuje kvalitu oocytov ich chráni pred radikálnou cytotoxicity.
dolezite ohladom ovarialnej rezervy a potreby koenzymu Q 10 ..ESSTE TEN SI PRIDAJ TEN SOM TIEZ BRALA
CoQ10 pomáha omladiť Staršie vajcia
Co-enzým Q10 (CoQ10) je vynikajúci antioxidant, často sa odporúča plodnosti odborníkov. Predpokladá sa, že zlepšenie šance na otehotnenie so zlou ovariálnej rezervy a ceny starších vajcia "Zvýšenie prostriedkov šance na úspech tehotenstva. CoQ10 bol veľmi študoval v mužskej plodnosti, kedy má extrémne ochranný vplyv na spermie, štúdie na zvieratách ukazujú, že CoQ10 Ochranný účinok môže zásadne omladiť vajcia taky pomáhajú staršie ženy - a ženy so zlým ovariálnej rezervy - majú väčšiu šancu na počatie.
Jedným z hlavných faktorov ovariálneho starnutie je stav mitochondrií do oocytov / vajíčok, mitochondrie sú malé energetické závody prítomné v každej bunke vajíčka, ktorá do značnej miery určovať bunkovej biologický vek 'a živosti. Mnoho štúdií zistilo, že CoQ10 vynikajúci proti starnutiu doplnok s veľkou hodnotu v omladzujúci starnutia mitochondrií najmä v kardiovaskulárnom systéme.
Historicky, kontroverzný štúdie transplantované mitochondriách mladších žien do vajíčok starších žien, omladzujúci účinok CoQ10 vykonané staršie vajcia sa správajú ako mladšie vajcia ralizace vrátiť čas. Experimenty, ako sú tieto - aj keď nie už vykonaná - viedli k výskumu doplnkov, ako je CoQ10, ktoré môžu obnoviť mladosti starnutia mitochondrií. Japonská štúdia o pôsobení koenzýmu Q10 v ženskej reprodukčný systém k záveru, že:
"... Podávanie CoQ10 môže spôsobiť pozitívny vplyv na vaječníku, a preto sa očakáva, že CoQ10 zlepšuje funkciu vaječníkov u starších zvierat."
Vedci z tejto štúdie je preskúmať, či by mohlo znížiť CoQ10 oxidačný stres v vaječníku, zvýšené oxidačný stres je považovaný za hlavný mechanizmus podieľa na urýchlené starnutie vo vaječníku, ktorý poškodzuje oocytov. Vedci dali staršie myši CoQ10 denne po dobu jedného mesiaca, zatiaľ čo kontrolná skupina dostávala placebo.
Na konci štúdie bolo zistené, že CoQ10 liečených myší, mali významne vyššie hladiny CoQ10 vo svojich vaječníkoch a ovariálnej žily a ich vaječníky obsahujú menej reaktívnych kyslíkových radikálov, ktoré spôsobujú oxidačný stres. Vaječníky o CoQ10 liečených myší o 30% ťažšie ako kontrolné, zníženej ovariálnej objem je často spojená s klesajúcou ovariálnej rezervy, takže je to veľmi pozitívne znamenie vidieť zvýšenie hlasitosti. Výskumníci dospeli k záveru, že:
"... Orálne CoQ10 bol prevezený do ovariálnej tkaniva vo všetkých vekových zaoberá. Zvýšené hladiny CoQ10 intravenóznej znižuje systémovú oxidačný stres. Okrem vaječníkov váha ukázala väčšiu hodnotu CoQ10 liečby. "
"Tieto výsledky naznačujú, že podávanie
CoQ10 môže spôsobiť pozitívny vplyv na vaječníku, a preto sa očakáva, že
CoQ10 zlepšuje funkciu vaječníkov u starších zvierat. "
Niektoré reprodukčné endokrinológov odporúčame extrémne vysoké dávky CoQ10 - až 200 mg trikrát denne - zatiaľ čo iní odporúčajú menšie čiastky. Druh CoQ10, že budete mať môže ovplyvniť, ako veľmi vaše vaječníky absorbovať príliš, Ubiquinol je forma CoQ10, ktorá je preukázateľne vstrebáva oveľa efektívnejšie viesť k vyšším krvi. Ak sa snažíte otehotnieť so zlou ovariálnej rezervy, alebo sú starší mama-k-byť CoQ10 vám môžu pomôcť otehotnieť rýchlejšie, alebo mať väčší úspech IVF.
Tento článok je určený pre čisto vzdelávacie a informačné účely a nie je náhradou za lekársku diagnostiku a poradenstvo, alebo nutričné poradenstvo, pre ktoré by ste mali obrátiť na kvalifikovaného lekára alebo dietológa licencovanou ak žijete v Ohiu.
@zibi ahoj, prepac ze sa vam tu miesam, ale aj ja patrim do niekolkorocnych snaziliek, tvoj prispevok ma dostal, ze si teda v tom dobre zorientovana, ja mam za sebou 2xneuspesne ivf, a veru neviem by som si dala ake vitaminy, zas nechcem jest toho vela a zbytocne. co je podla teba to naj? rozmyslam o tych vitaminoch od jamiesonu. a co k tomu? a co je podla teba naj na spg, len nech toho nie je zas moc, diky ti za radu, budem moc rada. mojmu som davala aj macu, aj ace selezin a akde co. len neviem co z toho je asi tak najucinnejsie 😉
@vafinka ahoj tak ano mam toho nastudovaneho .. nam nevysli dve ivf tak som sa dala na samostudium..sama som si zvysila podla lekarov nezdvihnutelne AMH ..sama som dotlacila lekarov k vysetreniam seba aj muza..proste treba za seba bojovat lebo dnes len prachy kazdy pyta bez nejakych vysetreni... dolezite je ze preco vam nevyslo ivf? kvoli slabym embryjkam? kvoli tomu ze sa ti neuchytili? kvoli nizskemu amh? alebo zlej stimulaci..resp. boli velmi zle spermie?
dalej je otazka ci mas poroboene vysetrenia .... bola si na hematologii? to je asi najdolezitejsie vysetrenie a keby som o tom vedela skor bez toho nejdem ani na ivf ale ze doslovne...mas spravenu zakladnu imunologiu? mas vysetrenu stitnu zlazu? stery na ureoplazmu, mykoplazmu a chlamydie? vysetrene AMH?? je toho hrozne vela a vela sa odvija od vysetreni....
ja sa to to vela zaujimam a postupne sa davam dokopy aby to vyslo... ked pojdeme na 3 krat alebo mozno to vyjde aj prirodzene...
muz ma za sebou hormonalny profil, vysetrenie u urologa androloga?
dofbre je ist do tkanivovej banky pozeram ze si z povazskej tak to mate po trase a kosice nie su daleko...tkanivova ako jednina na slovensku robi reprodukcnu imunologiu plus vysetria zadarmo spermiogam a robi aj fragmentaciu co v centrach vyjde neskutocne prachy...
napis mi ked tak do IP vysetrenia co mate, a aj spermiogram a aku mate pri spermiograme diagnozu..jednej kocke som cez ip radila co treba pre muza tak podla toho co mate ti poviem co aa ako ..popis vysetrenia od toho sa odpichneme..
si pripadam ako dajaka online poradkyna 😀 ale fakt rada pomozemked mozem 🙂 hlavne nech to kazdej vyjde 🙂

@kacenkab ano mozes s olejom.. alebo mi doktorka radila ze s polievkou