DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@kacenkab ja som citala ohladom toho ze ako dokaze pomoct pri ivf a dokonca som nasla clanok
Rhodiola (Rhodiola rosea) Rhodiola pracuje na zvýšenie plodnosti. Veľkou oporou pre celkovú funkciu štítnej žľazy. Bolo tiež preukázané, že zlepšenie dozrievanie vajíčka. V štúdii štyridsať žien, ktoré trpia menštruácia (strata menštruačného cyklu), bola 100 mg Rhodiola podávaná dvakrát denne po dobu 2 týždňov, alebo injekcie po dobu 10 dní. U niektorých žien, bol režim opakuje 2-4 krát. Je pozoruhodné, že normálna menštruácia obnovený v 25 žien, 11 z nich otehotnela. Lekári hlásili prípady žien, ktoré sa nepodarilo počať so štandardnými liekmi na plodnosť, ktorí potom otehotneli počas niekoľkých mesiacov od začatia Rhodiola rosea extrakt.
Maca (Lepidium meyenii): Maca je výživné jedlo pre endokrinného systému, pomáhať obe hypofýzy, nadobličiek a štítnej žľazy (všetky strany zapojené do hormonálnej rovnováhy). Maca môže pomôcť zvýšiť hladinu progesterónu, ktoré sú nevyhnutné na zdravé tehotenstvo.
Tribulus (Tribulus terrestris): Táto bylina je špecifický k podpore hormonálnu rovnováhu. Táto bylina sa zobrazí na podporu pravidelnej ovuláciu, a zároveň zlepšiť načasovanie ovulácie. Jedna štúdia vykonaná u 36 žien, ktoré nie sú ovulácie, ukázal, že 67% realizovaný normálne ovulácia po pouhých 2-3 mesiace v súlade použití Tribulus.
@kacenkab ahoj no brala som ho ajja ale ja som brala tu formu ubiqinol z finclubu a bral ho aj muz..
dik no ja som sa nastala ked nam nevyslo druhe ivf...pri prvom som mala zlu stimulku a uplne ma dokafrali a pri druhom to pos...li tiez ... brala som vysoke davky hormonv pricom sa mi zvysila stitna zlaza a mala som hustu krv kde podla nich osm obla ok az hematologicka ked som po ivf sla k nej zalomila rukami ze ako sa mi to mohlo podarit ze mi hned mali davat pichat heparin..proste to dokafrali len pchat hormony a platit tak som povedala ze sa mi to uz nestane a ze si vsetko prestudujem kazdu suvislost 😀 a zacalo ma to aj zaujimat...vela si vieme pomoct aj vitaminmi vsekto so vsektym suvisi ..takze je to zaujimave
este ohladom tej dolezitosti vitaminu D a ivf
Vitamín D v oblasti zdravia a reprodukciu
Kristin Bendikson, MD, a Briana Rudické, MD
Epidémia nedostatok vitamínu D sa objavujú v posledných desiatich rokoch zo všetkých rasových skupín v Spojených štátoch. V skutočnosti, prevalencia nedostatku vitamínu D. takmer zdvojnásobil od roku 1994 do roku 2004. 1 U žien v reprodukčnom veku, viac ako 40 percent sú nedostatočné na vitamín D.
Vitamín D je najdôležitejšia úloha v ľudskom tele je udržať zdravé a silné kosti tým, že pomáha telu vstrebávať vápnik.Nedostatok vitamínu D sa preto za následok nižšiu denzity kostného minerálu a zvýšené riziko osteoporózy a zlomeniny kostí. Nedávny výskum ukázal na ďalšie spôsoby, ktoré vitamín D nedostatok faktory do nášho celkového zdravia, vrátane jeho úlohu v chronických ochorení ako je cukrovka, obezita, autoimunitné ochorenia, kardiovaskulárne ochorenia a rakoviny, rovnako ako spojenie s vyšším rizikom rakoviny celkovo, ako aj úmrtnosť.2
Okrem pôsobiace na bunky, ktoré žijú v kosti, vitamín D ovplyvňuje mnoho rôznych typov buniek v rôznych orgánoch v tele tým, že otočí génov v tejto bunke "zapínať a vypínať." Inými slovami, vitamín D ovplyvňuje spôsob, akým bunky vykonáva jeho funkcie, a to môže kontrolovať rast alebo smrť tejto bunky.
Mnoho nedávnych štúdií sa zamerala na vzťah vitamínu D k rakovine. Vitamínu D úrovne pod 20 nanogramov na milimeter (ng / ml) sú spojené s 30 až 50 percent vyššie riziko výskytu rakoviny hrubého čreva, prostaty a prsníka, vrátane vyššieho rizika úmrtia z týchto druhov rakoviny. 3 nasvedčuje tomu, že novo objavenej role vitamínu D v tele, zahŕňajúce imunitu a schopnosť zapnutie alebo vypnutie určitých génov ponúka logické vysvetlenie pre to, ako vitamín D by mohla prispieť k riziku rakoviny a úmrtnosť. Hoci tieto štúdie ukazujú, to spojenie medzi vitamínu D a riziko rakoviny, ale nepreukazujú, že nízka hladina vitamínu D spôsobiť, že tieto rakoviny a tam ešte neboli žiadne štúdie, ktoré ukazujú jasnú výhodu pri vitamínu D. inštitút Medicína v nedávnej dobe vydala konsenzuálne správu o tom, že ďalšie dôkazy treba pred odporúča vitamínu D pre všetky zdravotné výhody, ako zdravie kostí a že množstvo 20 ng / ml sú dostatočné na udržanie dobrého zdravia kostí. 4
Vo svete reprodukciu, bol význam vitamínu D pôvodne uvedené v pokusoch na potkanoch. Krysy, ktoré buď majú nedostatok vitamínu D alebo nedostatok vitamínu D receptor môže preukázať zaostalosti maternice a neschopnosť tvoriť normálne zrelých vajíčok, čo vedie k neplodnosti. 5,6 ak tehotenstvo dosiahnuť, plody týchto potkanoch ukázali zhoršenou rast. 7 Reprodukcia je normalizovaný u potkanov s vitamínu D, ale nie s vápnikom sám, čo naznačuje, že úloha vitamínu D v reprodukcii u samíc sa netýkajú pomáha telu vstrebávať vápnik. 8
U ľudí vitamín D receptor je prítomný v mnohých ženských orgánov, vrátane vaječníkov, maternice a placenty. 9aktívna forma vitamínu D (kalcitriol) má mnoho rolí v reprodukcii ženy. Viazaný na jeho receptor, kalcitriol je schopný ovládať gény zapojené do vytvárania estrogén. Maternicovej podšívka vyrába kalcitriol v reakcii na embryá, pretože vstupuje do maternicovej dutiny, krátko pred implantáciou. 10 Kalcitriol ovláda niekoľko génov zapojených do implantáciu embrya. 10 Akonáhle žena otehotnie, maternice a placenty pokračovať v kalcitriol, ktorý pomáha organizovať imunitné bunky v maternici tak, aby infekcie je treba bojovať bez poškodenia tehotenstva. Úbohý stav vitamínu D bola spojená s určitými komplikáciami v tehotenstve, ako je gestačný hypertenzie a cukrovky. 11
Ženy sa chystajú podstúpiť in vitro fertilizácie (IVF) môžu poskytnúť cenné informácie do úlohy vitamínu D, pretože je možné skúmať každý aspekt reprodukciu, z vaječného vývoja až po implantácii embrya. Nedávna štúdia zistila, že ženy s vyššie hladiny vitamínu D bola významne väčšia pravdepodobnosť dosiahnutia tehotenstva z IVF v porovnaní so ženami s nižšou úrovňou vitamínu D. 12. Táto štúdia bola opakovane v inom IVF centra, čo potvrdil štvornásobný rozdiel v tehotenstve sadzieb medzi vitamínu D plných a nedostatok žien 13. V inej štúdii, pri pohľade na príjemcov darcovských vajíčok, vitamínu D u príjemcov boli spojené s klinickým tehotenstva a zdôraznil, že rozhodujúcu úlohu vitamínu D v tehotenstve môže byť vo vnútri maternice. 14 Aj keď ďalší výskum je potrebné sa zdá, že hladiny vitamínu D sú spojené s úspechom IVF a že jej najdôležitejšie role v reprodukcii môžu byť na maternicovej sliznice. Žiadna štúdia zatiaľ posúdiť, či IVF zvyšuje vitamín D výstupy, ale údaje, ktoré existujú, naznačujú, že tam môže byť úloha vitamínu D ako prostriedok na zlepšenie prirodzenej úrodnosti medzi oboma plodných a neplodných žien. Výskum, ktorý podmieňuje vitamín D nedostatok, ako hrá úlohu nielen plodnosti, ale v celkové zdravie je presvedčivý a je sprevádzaný zvukovou fyziologické hypotézy. Pred široké liečebné zmeny sú zavedené, avšak ďalší výskum je potrebné dokončiť na posúdenie zdravotné výhody doplnenie vitamínu D pre dosiahnutie plných úrovne. Avšak, to je vzrušujúce nové pole výskumu, ktoré by mohli viesť k jednoduché a lacné prístupov k zlepšeniu zdravia. Bez ohľadu na potenciálne plodnosti dávok, pacienti by mali byť poučení o vhodnej vitamínu D na celkové prínosy pre zdravie, vrátane zdravia kostí, tehotenstvo zdravie a chronických ochorení znižovanie rizík.
cize nie je ho dobre brat len kvoli amh 🙂
@zibi nooo, fakt aj ja mam tie iste pocity, mne pri prvom ivf nevyslo ani jedno vajo, a ked som aj ja zacala s tym nieco robit, pri druhom som mala dve, jedno dobre oplodnene, len som este podcenila tu maternicu....mala som ju zrejme nizku, lebo to Decko bolo nahovno aj dhea ciste vraj znizuje tu vystelku maternice....pri prvom mi hned ponukali darcovske vajicka....len o prachy im ide
@kacenkab no ja som mala teiz hranicnu sliznitu ako 8 mm kedby mi to boli povedali alebo dali estrimax tak by sa mi zvacsila ..mojej znamej na cechach pri takej sliznici ako mam ja nerobili vobec vklad ale embryjka zamrazili dali na dva mesaice estrimax a potom robili vklad... u nas je to hop alebo trop ale sliznica by mala byt apon 10 mm na vklad..ako skoda reci uz ma to prebolelo... ale nastvana som a na sk na ivf uz asi nepojdem
este hodim link: http://www.pharmshop.sk/catalogsearch/result/?q...
caute baby, trochu na povzbudenie: moje amh zistene v oktobri 2012 bolo 0,32. bol to teda sok. navyse manzel ma totalne zle spermie, az 98% patologiu. tak na neostavalo nic ine, iba IVF. pred ivf som skusala jemu aj mne macu, ja este D-vitamin, melatonin a chodila som k cinanke na terapiu akupunkturou. IVF sme mali vo februari a napriek silnej stimulacii bolo sice 7 folikulov, ale iba 1 oocyt. navyse ma den pred OPU zacalo skrabat v hrdle a po OPu som sa bola dat rovno vypisat, ako som bola chora. ale napriek vsetkemu to vyslo a momentalne zacinam 16 tt. takze hlavu hore a hlavne moja skusenost je, ze ked si clovek nieco velmi praje, tak sa mu to aj za nepriaznivych okolnosti splni. drzim vam vsetkym palce!
Ahoj holky,narazla jsem na Vaši diskusi 😉 jste tady všechny zkušené ,tak chci poprosit jestli by jste mi mohly poradit jestli se dhea+melatonin dají užívat i během stimulace(dnes jsem začala a oboje užívám zhruba 2 měsíce) děkuji..jinak moje amh je 0,99,IVF podstupuju po třetí a nyní s krátkým protokolem.
🙂 moc děkuji za odpovědi
@aja35 sup sup si pridaj k tomu do istoty aj vitamin D3 aspon 5000 i.u. pomaha to sliznici....pred a po vklade si daj ibalgin kvoli krcom lepsie sa uvolnis .... alebo aspon pred vkladom ...a nezabudni na ten ananas... po vklade je dobre dat si odo dna vkladu 5 dni na platky 5 ks pokrajat ananas a zjest aj s tym tvrdym co ma dnu ..obsahuje bromelin a ten dobre prekvuje maternicu ...
co sa tyka melatoninu 3 mg vecer pred spanim ...nemas problemy so stitkou lebo zvysuje TSH cize opatrne
a teraz stimulujes uz?
ked nemas spravenu hematologiu a nestimulujes utekaj nech ti ju spravia kvoli krvy ... a co viem na cechach davaju preventivne prednison s aspirinim ...
amh nemas az take nizske su tu baby aj s nizsim cize fajn... a nasad si este matersku kasicku pel a propolis , plus vitamin Q10 resp. ubiľinol - tie su na vajicka uplne ze super 🙂 drzim palce a daj vediet ako si dopadla
baby nasla som este nejake clanky v pc ohlaodm potrebnosti vitaminov tak ich tu davam....co je na co dobre
Vitamíny pre ženy, plodnosť
Vitamíny a minerály sú výkonné regulátory ženskej plodnosti a Početné štúdie označila špecifické živiny, ktoré môžu pomôcť ženám, aby sa šanca na počatie. Aj jednoduchá multivitamín bolo preukázané, že až tehotenstvo sadzieb.
Nedávno vedci z prírodných liečebných postupov stále viac zaujímajú o to, ako zvláštne živiny a vitamíny vo folikulárnej tekutiny - pri ktorej vajíčko zreje - vplyv na kvalitu vajec a výskyt tehotenstva. IVF poskytuje ideálne situácia pre analýzu účinkov živín ako tekutiny vo vnútri vačku môže byť analyzovaná vo vajíčok a v porovnaní s mierou úspešnosti IVF. Toto bolo vykonané melatonínu, vitamínu D a ďalších živín ukazujú, že nízka hladina týchto a ďalších živín - koreluje s nižšou mierou úspešnosti.
Tieto nové štúdie dávajú iný pohľad na neplodnosť preukazujúce, že niekedy hladiny živín, strava a životný štýl možnosti sú obrovské faktory neplodnosti.Na každej úrovni, dobré hladiny živín pomáhajú zlepšovať frekvenciu a časovanie ovulácie, určí kvalitu vajec a podporovať ideálne hormonálnej sekrécie pre optimálne plodnosti. Tu je zoznam niektorých z živín superhviezd, ktoré stoja za zváženie vo vašej snahe otehotnieť.
To znamená, že každej ženy neplodnosť je iná a v závislosti na vašej diagnóze, váš vek a liečby, ktoré sa sledujú, budete pravdepodobne mať prospech z niektorých živín kombinácií a nie iní. Nutričné starostlivosti o úrodnosť nie je jedna veľkosť univerzálna krištáľová guľa, liečba, môže to vyžadovať starostlivosť určiť niektoré živiny, ktoré sú pre vás najlepšie, a mali by ste vždy poraďte sa so svojím lekárom skôr, ako sa snaží niečo nové.
Vitamín D sa ukázalo, že majú silný vplyv na zvýšenie šance na úspech IVF a bolo preukázané, že sú dôležité pre zdravý tehotenstva taky. Krvné testy pre 5-hydroxy-vitamínu D môže ľahko skontrolovať úroveň, takže môžete doplniť efektívne. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art61663.asp)
* Zinok bolo preukázané, že rozhodujúce pre rýchly vývoj vajíčka vo folikule, najmä s IVF, kde mnoho vajcia sa vyvíjajú naraz. Zinok je obvykle prítomný na vyššej úrovni v prenatálnej vitamíny v porovnaní s multivitamíny, ďalší dôvod nájsť dobré prenatálnej vitamín. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art8956.asp)
* L-Arginín Bolo preukázané, že v niektorých štúdiách na zvýšenie úspešnosti IVF sadzby vo "zlé odpovedí pacientov", ale iné štúdie ukázali, zlé výsledky pri vysokých dávkach (16 g za deň). L-Arginín a má zvláštne miesto v pre-IVF živín protokolov na niektorých klinikách IVF - v nižších dávkach (2000 mg denne) - a bolo preukázané, že zvýšenie maternice prietok krvi. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art61104.asp)
* Rybí tuk obsahuje DHA, ktorá je dôležitá pre veľmi skoré neurologické rozvoja. Vezmeme to vopred koncepčne umožňuje budovať dobrú úroveň pred otehotnieť. Ďalej to je silné protizápalové účinky môžu pomôžu obmedziť podmienky, ako je endometrióza.
Vitamín C - v malých dávkach 750 mg denne aa - Bolo preukázané, že k náprave luteálnej fázy,-defekt, ktorý sa vyznačuje nízkou progesterónu v druhej polovici menštruačného cyklu. Liečba posilnil progesterónu a estrogénu a vyústila v 25% tehotenstiev sadzby do šiestich mesiacov. Plodnosť a sterilita (2003; 80:459 â € "61).
* Melatonín bolo preukázané v niekoľkých štúdiách s cieľom zlepšiť kvalitu vajec a takmer dvojnásobný úspech IVF sadzby, ak sú používané pre 1-3 mesiacov, v dávke 3 mg v noci. Melatonín môže teoreticky zvýšiť hladinu hormónov štítnej žľazy, takže starostlivosť by mali byť prijaté, ak ste na hranici hyper-štítna žľaza. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art29772.asp)
* DHEA preukázala, že stojí za to na zlepšenie IVF úspech a kvalitu vajec, ak prijaté na relatívne vysokej dávke 75 mg denne a je stále viac odborníkov odporúča plodnosti pred IVF. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art17793.asp)
* CO Enzyme Q10 - aj keď nie cúval ľudských štúdia - sa predpokladá, že osobitné miesto v zlepšuje kvalitu vajec, pretože je to silnejší účinok na regeneráciu Mitochondrie - drobné energetické závody každého článku - známy ako faktor v závislosti na veku neplodnosť. Odporúča sa niektorí zo špičkových klinikách neplodnosti.
* Myo-Inositol bol predmetom niekoľkých štúdií pre jeho schopnosť pomôcť ženám s PCOS obnoviť ich plodnosť. Myo-inositol je tiež známe, že zlepšenie kvality vajec, ktorý je zvlášť cenný pre viac ako 35 rokov. Štúdiách nepoužije dávku 2 g dvakrát denne. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art11781.asp)
* N-acetyl cysteín má ukázaný sľub pre ženy s PCOS, keď sa podáva v dávke 1,2 g denne po boku Clomid v Clomid odolných žien. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art17645.asp)
* D-chir-Inozitol ukázali niekoľko výhod pre ženy s PCOS pomáhajú obnoviť ovulácii a bojovať s ostatnými aspektmi syndrómu. (Http :/ / www.bellaonline.com/articles/art21556.asp)
Alpha-Lipolic Kyselina je ďalšie živiny, ktoré môžu byť užitočné pre ženy s PCOS, keď dávajú ako dvakrát denne riadené vypúšťanie 600 mg. (J Diabetes Sci Technol 2010 1.marca, týždeň. 4 (2) :359-64 Účinky riadeným uvoľňovaním kyseliny alfa-lipoovej vo štíhlych, non-diabetických pacientov s syndrómom polycystických ovárií Masharani U, et al)
* Železo bolo preukázané, že zníženie výskytu ovulačného neplodnosti až o 50% a je veľmi časté nedostatky.
To v žiadnom prípade vyčerpávajúci zoznam živín, ktoré môžu pomôcť vám, predstaviť rýchlejšie! Tam je neuveriteľná škála živín a bylín, ktoré prispeli mnoho žien ako obnoviť svoju plodnosť prirodzene a mať viac úspešných reprodukčnej medicíny liečby. Rovnako ako u všetkých doplnkov a bylín je dôležité, aby opýtajte sa svojho lekára pred začatím nič nové, je to obzvlášť dôležité, ak užívate lieky, vrátane liekov plodnosti.
Vaša strava je samozrejme najlepší zdroj živín pre optimálny plodnosti. S veľmi pestrú stravu bohatú na ovocie a zeleninu s bohatými rastlinných bielkovín a malé množstvo kvalitných rýb, mäsa a vajec môže mať obrovský rozdiel. Vyhýbanie sa potraviny, na ktoré sú citlivé môžu zvýšiť plodnosť taky.
Či už sa snažíte otehotnieť prirodzenou cestou alebo pomocou asistovanej reprodukcie sú strava a výživa je faktorom, ktorý môže určite pracovať vo váš prospech, niekedy dramaticky upping šanca na otehotnenie.
ahojte baby. tak po dlhsej době sa vak sem znova hlasim. moje AMH je 0,14. v júni nás čaká 1.IVF, kratky protokol = Puregon 200 denne, Menopur 150 denne a Diphereline. zistila som, ze som dostala riadne silné davky tak som zvedava.
chcela by som sa tu u vás informovat na AKUPUNKTURU. myslíte, že by mi mohla pomoct? pripadne mozte poradit aj konkrétní osobu hocikde na zapadnom slovensku.

@zibi a kolko si ty brala toho CoQ10? dik, si fakt namakana, aj ty chces ist na ivf?