icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

sortka
16. aug 2011

@bublenudle DHEA som kupovala v Rakusku, kde som bola aj na umelom oplodneni. Liek mi predpisali na klinike a kupovala som ho prostrednictvom overenej lekarne. Herbert Baldia KG, Vieden, E-Mail:
allerheiligen.apotheke@aon.at

DHEA Kapseln 25 Mg 50 ST (kusov) stalo € 42,80

bublenudle
16. aug 2011

@sortka děkuji ti moc 🙂

martinacertikova
16. aug 2011

@sortka dakujem. mozes este napisat adresu kliniky na ktorej si bola?

sortka
16. aug 2011

Goldenes Kreuz , vo Viedni.
www.kinderwunschzentrum.at
Da sa tam dobre dohovorit okrem nemciny aj anglictinou. Klinika ma skusensoti s pacientkami zo zahranicia.

sortka
16. aug 2011

@martinacertikova
Martina, prave som citala na stranke Goldenes Kreuz, ze ak mas medzi 18-38 rokov, je mozne sa za urcitych podmienok prihlasit ako ucastnik medzinarodnej studie v oblasti umeleho oplodnenia. Za ucast je mozne IVF gratis. Avsak podmienky som necitala resp. si ich treba vypytat od kliniky prostrednictvom mailu - vsetko najdes na danej stranke.

laura35
17. aug 2011

@sortka Ahoj, vdaka za dobry link, pozrela som sa na stranky Goldenes Kreuz, zevraj je to vyhlasena klinika. A ak som sa dobre pozerala, tak maju 2/3 ceny za vykony v ramci IVF ako v cechach, co ma zarazilo..snad som to dobre nastudovala a prepocitala 🙂....A Tebe IVF preplacala poistovna? Ja som uz zial samoplatca, tak riesim aj cenu, a ak by platilo to,co maju na webe, tak je to vyborne..

sortka
17. aug 2011

@laura35 Ahoj Laura, aj ja som 100% samoplatca, vzhladom na moj aj muzov vek nam nikto nepreplatil ani cent.
Avsak na Goldenes Kreuz klinike su velmi ustretovi k takym pripadom ako sme my. Ak zaplatis v hotvosti, neplatis za IVF € 3.000,-- ale nam dali napr. zlavu a zaplatili sme € 2.600,-- . (+ samozrejme vstupny pohovor a muzov zakrok). A dali nam tiez kontakty na lekarne v Madarsku, ktore predavaju hormonalne lieky za vyrazne nizsie ceny nez na Slovensku alebo v Rakusku. A netreba cestovat ani daleko do Madarska - len na hranice , do Soprone.
Laura a kolko si pyta klinika v Cechach. Celkom by ma to zaujimalo aj uz mam po vsetkych tychto ukonoch.
Drzim palce! Sortka

laura35
17. aug 2011

@sortka hm..tak to som asi nieco zle pochopila..videla som,ze mali za IVF + ICSI injekciu okolo 580 Euro, a bolo to v suvislosti s IVF Fonds?? Povodne som myslela,ze je to cena pre samoplatcov,ale ked to prepocitavam,co si sama poplatila,tak mi to uz tak skvelo nevychadza... Aspon tu sa plati za IVF+ICSI okolo 33 tisic + asi 20 tisic za injekcie + dalsie "drobne poplatky, takze sa dostanes na sumu okolo 55-60 tisic. a dakujem za drzanie palcov, budem to potrebovat 🙂)snad to uz konecne vyjde..

sortka
18. aug 2011

@laura35 Ahoj Laura,
Ta nizka cena bude asi pre tych, co im doplaca poistovna. Skus sa vsak poinformovat oj gratis moznosti IVF, ktoru teraz propaguje dana klinika vo Viedni, na ich internetovej stranke - blizsie info si vsak treba vyziadat mailom alebo telefonicky. Kedze je mozne sa zapojit do akejsi medzinarodnej studie, mozno ak splnis urcite podmienky, ktore Goldenes Kreutz k tejto studii potrebuje, mas moznost ziskat IVF gratis.
Na kolky pokus a kam ides na IVF?
A tie injekcie sa daju kupit za super cenu napr. v Kiraly Patike v Soproni - tuto lekaren najdes aj na internete. Vsetko sa da vopred mailom objednat a aj napr. v sobotu doobedu vyzdvihnut. Je to solidna a spolahliva lekaren.
Sortka

petuska123
18. aug 2011

@sortka to akoze pokusne kraliky by sme boli??

malevil
18. aug 2011

@lenka_21 Ahojte, sorka, ze sa vtieram do vasej diskusie,tiez mam take problemy ako vy, chodim do Iscare a moja lekarka mi tiez odporucila melatonin, brala som ho 2 mesiace a pred 2.IVF som stihla svoju gynekologicku a na usg videla niekolko folikulov/vajickok v oboch vajecnikoch aj bez stimulky, co inokedy mali problem najst jeden. Mavala som trosku bolesti v podbrusku, ale inak som sa super vyspala. Vsetko vyzeralo ok, vajicka som mala5ks, dozreli 3, 2 sa oplodnili, embryjka boli vraj super, akurv"a"t sa asi neuchytili(takze nieviem ci nemam nieco aj s uhniezdenim/sliznicou????Tak ja len na doplnenie, ze melatonin naozaj funguje, nasla som na to aj zopar odbornych clankov(vedecky), robili to sice s kravami a ovcami a pod, ale tv tom medzi nami nie je az taky velky rozdiel...Vase info o DHEA ma zaujalo, pokusim sa ho tiez zohnat, idem si este overit tie ostatne hormony, dakujem, moc ste ma potesili, po 2. neuspechu som bola dost skepticka a nahnevana, drzim nam vsetkym mooooc palce 😵 😵 😵

malevil
18. aug 2011

@lenka_21 Ahoj, mne na imuno nezistili nic, ale nerobili mi protilatky na trofoblast, beries na to nieco?Dakujem

sortka
18. aug 2011

@petuska123 Ano, tak nejako. Nemam podklady k danej studii, ale myslim, ze za vypytanie a prestudovanie si podkladov clovek nic neda.

malevil
18. aug 2011

@petuska123 aj ja mam take a lekarka ma upokojuje, ze ma dve pacientky s takymi vysledkami a su tehotne(zial ja zatial nie, embryjka boli sice ok, ale akosi sa nechceli uchytit)

petuska123
18. aug 2011

@malevil my sme k transferu ani nedosli na 5 den vsetky zdegenerovali 😢

rienok
18. aug 2011

@malevil no mne sa 6x neuchytili ale mali sme PK len 1x inak sme vždy vkladali 3- dňové. Maternicu mi vyšetrovali a nič tam neni. AMH mam 0,45 ale vraj by sa to dalo ešte skúsiť s vlastnými .... ťažko sa rozhoduje no veď uvidíme 🙂 ešte je možnosť darcovské tie by mali byť všetky vo výbornej kondícii 😉

malevil
18. aug 2011

@petuska123 to mi je luto, prvy krat som mala 2 embrya, jedno 5bunkove, druhe 2bunkove, obe mi vlozili, co ja osobne povazujem s odstupom casu za zbytocne, ale povedali mi, ze co uz s nimi 😒 , druhy krat mi zmenila lieky, aj tak dostavam najvyssie koncentracie,a zrazu sa udalo 😉 , ale opat len 5ks, ale vyzerali lepsie aj podla embryologa. Premyslam o predlzenej kultivacii a lepidle. A samo, ze by som chcela skusit to DHEA, ked to ma taky uzasny ucinok...

malevil
18. aug 2011

@rienok drzim vsetky palce

rienok
18. aug 2011

@malevil aké máš AMH?

malevil
18. aug 2011

@rienok neviem celkom presne, dokina spominala ze 0,9

rienok
18. aug 2011

@malevil tak to neni zas az take zle, skus to podporit a hura do toho 😉

malevil
18. aug 2011

@rienok jeeeezisku na krizku, diky moc. Ked ma prvy krat vysetrili, oznamili mi, ze idem do prechodu, pozerala som ako mucha z omacky. Vysoke FSH. Kupila som si kilo caju, Kotvicnik pozemny, pili sme to s muzom ako taki vtaci, boze, ako vyluhovane seno. FSH mi z 24 kleslo na 13-14. Potom otestovali AMH a to bol "posledny klincek do rakvy" Ale ked som tu zacala zhanat info, nepripadalo mi to vsetko az take hrozne, mne tiez na zaciatku nukali darcovske vajicka, ale ked som videla, ze viem vytvorit aj vlastne, akosi sa mi do darcovskych ani nechce. Iba teraz prist na to, preco sa nechcu vo mne uchytit, vyvyjat alebo co sa tam vlastne deje...mam posledny pokus cez poistovnu, ale zacinam az v januari, menim poistovnu kvoli tomu, ze mi nechce vseobecka predpisat Pergoveris, ktory moja lekarka velmi chce... 😕 tak uvidime, ci motyky naozaj strielaju 😉 Este keby sa mi podarilo zohnat to DHEA, videla som, ze sa niektore dievcata chcu spojit a objednat to, neboal by som proti, tu v SK nic nemaju aj to nic je drahe

rienok
18. aug 2011

@malevil no je to tak menej ako 1 je nízka hodnota, ale ako vravim, ja mam 0,45 a ešte mi nevzali nádej, aj keď ako som spomínala už veľmi uvažujeme o darcovskych ....

rienok
18. aug 2011

@rienok mi vypadla dvojbodka za "je to tak " 🙂

rienok
18. aug 2011

@malevil mi vypadla dvojbodka za "je to tak "

asi som uz unavena vypisujem sprostosti

laura35
19. aug 2011

@sortka Ahoj, kamaratka, ktora zije vo W, slubila ,ze mi zavola na kliniku, tak som zvedava..Ja uz mam za sebou 6 IVF, a rozmyslam,ze zmenim CAR. Kedze som uz samoplatca, tak je mi uz aj jedno,ci to bude v cechach,na slovensku alebo inde v zahranici..Bolo by vyborne, keby sa mi podarilo dostat sa do toho programu, vsak uz nic nemozem stratit..A ak nie, tak skusame dalej, pokial to psychicky a financne zvladneme..Dakujem za kontakt na lekaren, pozerala som sa na nu, a na jednom zahranicnom fore boli aj porovnania cien, naozaj skvele, oplati sa..

rienok
19. aug 2011

@laura35 a koľko máš rokov? ja len pre zaujímavosť, lebo ja mám 39 za sebou 6 IVF a "štatistickú smolu" spolu s len 15% pravdepodobnosťou na úspech 😝

laura35
19. aug 2011

@rienok mam 37 rokov, a tiez asi "statisticku smolu" , amh obdobne ako Ty , okolo 0,5 ..

sortka
21. aug 2011

@laura35 Ahoj Laura, dufam, ze splnis podmienky Goldenes Kreuzu a budes mat narok na tu gratis IVF.Obdivujem volu a vytrvalost ludi ako ty, co podstupia IVF viac ako 3x. Ja osobne by som to viac nebola skusala a dala sa na adopciu. Drzim palce a daj mi prosim vediet ako to dopadlo s IVF vo Viedni. Drzim palce!

lenka_21
autor
22. aug 2011

Baby, chcem upozornit, ze pri merania AMH sa pouzivaju rozne jednotky merania a tak sa treba pozriet v akych hodnotach to mate ... pokial viem, na SK Iscare pouziva ug/l. Moze byt aj pmol/ l. Stupnice su potom rozdiele ...
😕 😔 😕

Co sa tyka to Melatoninu, ja som tu uz pisala vlastnu skusenost ... ja som ho brala minuly rok (uplne na nieco ine) a vysledok bol, ze som otehotnela 😕 😕 😕 ... ci to sposobil Melatonin neviem, ale urcite som ho uzivala cca 2-3 mesiace predtym (nie sice pravidelne) ... iba ked som si spomenula 😉 Teraz ho tiez beriem spolu s dalsimi produktami o kt.som tu pisala ... inac ked sa pozriete na prve stranky tak to tam najdete ... je tam link aj na studiu o Melatonine 😉