DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
dievcata, co je AMH? mam vyssie DHEA , A tak som tu
@ajbka no ked mas vyssie DHEA v krvi tak by si uricte nemala brat dhea .... ako synteticky hormon ...AMH je antiulerov hormon ktory vypoveda o vajecnikovej rezerve
mne moja endokrinologica pravidelne brala hormony a raz som mala aj DHEA vyssie o 3 mesiace skontrolovala a v norme bolo .... podla toho mozes mas skor PCO - polycysticke ovaria pri nom je zvysene DHEA
dakujem zibi, mam ozaj PCO, len som to AMH nevedela , pozdravujem
ahojte, baby prosim vas o nazor. Zacat brat Inofolic alebo klasicky - maca, propolis, materska kasicka, ... ?
Dakujem dakujem
@stella25 este len teraz dva tyzdne, tak este neviem efekt, neviem, tiez len skusam, minuly rok mi pomohlo dhea, mala som priivf oplodnene vajicko, predtym nic, len sa mi neuchytilo, tak som sa este zamerala aj na maternicu, zistila som ze mam strasne malo vit D 9,99 - norma je 30-80, pre otehotnennie vraj´treba az 60, tak si doplnam aj ten, a este tearz beriem aj dhea aj inofolic
@kacenkab ja som vlani brala macu. Ked som ju nebrala, tak som nemala ziadne vajicka, ako som ju brala tak som mala 2-3 ., Aj to bol uspech.
Zacala som opat Macu, mam ju este doma a uvidim ci pomoze, ci mi to len MS nerozhodi.
Ale ja idem o mesiac zacat so stimulkou, tak vela od toho neocakavam, kedze to budem kratko brat.
@kacenkab Dakujem za podporu, najhorsie je, že nemam stastie ani na dobrého muza.. Tym sa moja nádej mat rodinku uplne rozpadaa. Beriem MACU, INOFOLIC, B KOMPLEX FORTE, D3 VITAMIN, idem Melatonin kupit a omega3 mastne s E -vit. Co z toho, ked som prezivala stresy kvoli sklamaniam a terajšia znamost ma uz veľké dve deti a nevyzera, zeby isiel so mnou do toho ako sa vravii... Som naozaj nestastna aj ked sa snažím pozitivne mysliet. 🙂
Ja som si dala aj u vseobecnej doktorky vziat krv, ale to som si zaplatila, nejakych 20 eur to stoji, normalne som si zaniesla krv do labaku a zaplatila. Potom dvakrat mi to dal spravit gyndos, gyndosi to mozu a ortoped tusim by to mohol dat stanovit. Teraz beriem Dhea, skusam aj ten inofolic, vit D, magnesium, vcelie produkty, melatonin a koenzym Q10 a prenatal vitaminky (vsetky vitaminy - Jamieson)
@kacenkab no mne gyndos povedal, ze to vraj uz nesmu, tak neviem co ma teda pletie a k vseobecnej nechcem ist, lebo to je suseda. Tak neviem kde by som si to dala zmerat este. Okrem DHEA toto vsetko beriem aj ja, tak dufam,ze nam to obom pomoze 🙂 To ked si vecer dam, tak mam ako druhu veceru, hned som najedena.
🙂
ahojte snazilky, len chcem podporit tie, ktore maju nizky AMH. Mne bol zisteny AMH=0 a FSH=10,53. Mam 35 rokov. Bola som 3xna umelom oplodneni v Sanatoriu Helios v Martine - na IVF ICSI - tj na napichavanie vajicka spermiou, nakolko ja som mala malo vajicok, manzel strasne zly spermiogram a morfologiu spermii. Pri prvom pokuse sa o mojom probleme nevedelo, isli sme na umele kvoli manzelovi - mala som z normalnej stimulky (dipherelinom a menopurom) a po dlhom protokole len 2 vajicka, obe vsak uspesne oplodnili a po predlzenej kultivacii vlozili. Z nej mam krasneho, zdraveho 2,5 rocneho synceka 🙂))
Pred druhou stimulkou mi uz urobili odber aj na tento amh hormon, kedze sa im nevidela moha slaba reakcia na prvu stimulku. Na zaklade vysledkov som uz mala len kratky protokol a lieky diphereline a az 300j menopuru. Tu som mala az 6 vajicok, ale len 1 vydrzalo do vkladu, otehotnela som, ale aj v 6tt potratila. Neskor som sa niekde docitala, ze pred IVF sa nemaju aspon 2 mesiace brat antibiotika, ze to ovplyvnuje kvalitu vajicok a ja som ich mala cca 2-3 tyzdne pred IVF, tak mozno to sposobilo tu zlu kvalitu vajicok.
Pred tretim IVF som uz nechcela nechat nic na nahodu, brala som 3mesiace pred caj na podporu IVF, caj L. Mojzisovej, cvicila som ju, zacala som pit zeleny jacmen (po detoxikacii mi konecne zmizli niekolkorocne urologicke a nasledne aj zenske problemy) a ten beriem az doteraz 🙂 a este som brala kvapky Gynex a Fytomineral, Pyridoxin (vitamin B6), Femibion 800. Napriek tomu som na tuto stimulku reagovala asi najhorsie - na lavom vajecniku malinke foliky, na pravom 2 velke,z toho uz 1 cysta a 1 mensi. Dokonca som prekonala silnu nadchu pocas stimulky (a to nebyvam chora ako je rok dlhy :(...) Odobrali mi 7 vajicok, 3 boli nezrele, 4 oplodnili. Az do 5. dna predlzenej kultivacie prezili vsetky, ale len jedno bolo vhodne na vlozenie a jedno bolo take slabsie. Tie dalsie dve sa uz nepodarilo zamrazit, lebo zdegenerovali. Poziadala som o vlozenie oboch tych lepsich embryjok a som znovu tehotna 🙂 Cakame jedno mimi, ale som este len v 13tt, a kedze nemam este za sebou tripple testy a merania v 20tt, tak sa tesim s rezervou, ale tesim 🙂 .... Tym som chcela povzbudit dievcata, ze aj s nizkym amh sa da otehotniet ... Niektorym sa dokonca podarilo otehotniet aj normalne, co bohuzial nemoze byt moj pripad, ale ja som vdacna aj za umele oplodnenie 🙂)) lebo mi dalo, aj ked s peripetiami, to, po com som.najviac tuzila 🙂))
@levandulka78 tak to sa mi nezda zeby si mala AMH rovne 0. podla mna ti to len nejak zaokruhlili. ja mam AMH 0,14 a pri 1.IVF som mala pri davkach 200j Puregonu a 150j menopuru len 5 folikulov kde z dvoch boli uz cysty a odobrali mi 2 vajicka a len jedno bolo vhodne na oplodnenie a to oplodnili a vkladali uz na 2.den ale tehotna som nebola. a to som brala kopec vitaminov. takze bud mas extremne savu maternicu ze si to embrijko pricucne alebo sa v tej cistej nule museli nejak seknut. kazdopadne ti to vsetko prajem a som rada ze sa vam to takto podarilo.
baby co hovorite na toto Dhea? chcem si ho objednat. http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/0/0/5/547
Ahoj, neviem, na papieroch mam amh = 0,00 tak som nepatrala ci nieco zaokruhlovali alebo nie, ale ak hodnoty ostatnych hormonov boli nezaokruhlovane, teda boli na dve desatinne miesta, tak hadam ani tato nebola ... ale v podstate uz to neriesim 🙂 ... Chcela som len povzbudit dievcata, ze aj s nizkym Amh sa da otehotniet ...drzim palce, aby to pri dalsom pokuse vyslo ;)
@lagunasa Ahoj, neviem, na papieroch mam
amh = 0,00 tak som nepatrala ci nieco
zaokruhlovali alebo nie, ale ak hodnoty
ostatnych hormonov boli nezaokruhlovane, teda
boli na dve desatinne miesta, tak hadam ani
tato nebola ... ale v podstate uz to neriesim
... Chcela som len povzbudit dievcata, ze aj s
nizkym Amh sa da otehotniet ...drzim palce, aby
to pri dalsom pokuse vyslo ;)
@levandulka78 tak to urcite nezaokruhlili. tak to si malá brutalne stastie že v to takto vyšlo!

@lagunasa ano jedz ich aj pocas stimulky ja som brala hlavne melatonin mala som pekne foliky a aj kasicku