DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@zibi Ahoj Zibi teraz som volala gynekológovi krv ok hodnoty a D vitamín zase veľa 153 hodnota povedala všetko vysadiť aj D3 aj inositol a zase budem tam de hodnoty budú zle toho D som nakúpila AHM sa znížila asi po inositole to všetko beriem krátko Bukovský mi napísal 4g inositolu mám brať teraz som bol v gyn fiv 3DM na krv tak som zvedavá čo stej krvi zase zistia to som z toho jeleň tak teraz snáď budem tehulka
@kominar 153 podla toho aku mas normu..niekde je norma az do 300...nevadi..asi po slnku a lete je toho dečka viac, ale uz taky oktober november, zasa budes potrebovat dečko.bolo by zaujimave dat zobrat amh koko ho mas...
amh sa ti znizilo?? 😕 😕 ako nechapem , preco sa ti znizilo ??naco beresi inositol?
z dečka by sa ti malo amh zvysit nie znizit....
inozitol sa skor berie, ked je pcso ..mna z neho dost boleli vajecniky..
pis prosim s ciarkami, lebo sa mi zle cita a neviem niekedy, co k comu priradit..a kde zacina a konci veta 😀
Mam DHEU 25mg - neotvorena 250tb. a otvorena 106 tb. Exp. 10/17.
Ahojte, odkiaľ prosím vás máte DHEA? Pokiaľ viem V EU je predaj zakázaný. A konzultovali ste S lekárom? Máte aj nejaké reálne výsledky so zvýšením Amh? Mne bolo povedané, že zvýšiť sa to nedá. Je to predsa len hormón, nebojíte sa? Potrebujem nejako podporiť amh, za všetky rady vám vopred ďakujem ;)
@zellva
@lola911 Neviem, kedy to zakazali, ja som si to objednala pred par mesiacmi tusim z UK. Je to spickova znacka Puritans Pride. Mala som za sebou 8 neuspesnych transferov, 1 potrat. Pred dalsim IVF som to uzivala (dobre som si nastudovala rizika a rozhodla sa to risknut, ano trocha som sa bala, ale myslim, ze ak je problem, ze prirodzene hormony klesaju, tak vlastne som ich iba podvihla do povodnej hladiny, nie?) a teraz som 13tt tehotna. Takze ja to beriem tak, ze pomohlo. Este pred rokom a pol som mala AMH mierne znizene, DHEU som si naordinovala sama a nemerala som si nove hodnoty. Pre mna je dolezite, ze mi dozrelo zdrave vajicko, takze ma konkretna hodnota az tak nezaujimala.
Napisem to takto, ak sa viac bojite o seba, ako o to, ze nebudete mat dieta, tak rozhodnutie je jasne.
@lola911 amh zvysi aj obycajny vitamin D3 ..je to vedecky dokazane a ja som si nim amh zvysila...
zalezi od toho ci nemas vysoke fsh, ci mas dostatony pocet astralnych folikulov a vtedy ti d3 zvysi amh pretoze dečko ako keby zapinal gen amh , ktory je jeho nedostatkom ako keby "vypnuty".
je to aj dokazane studiami a je to neskodne.
dhea v podstate tiez zvysi amh ale neviem ci nie len chemicky, plus viem ze dhea teiz prispieva ku kvalite folikulov, ale to napr. prispieva aj melatonin alebo resavitrol, maca, koeznym a maju ovela menej neziaducich ucinkov ako dhea, ktora je steroidny hormon a mal by sa brat len pod dozorom lekara
@zellva citaj vyssie
ja som mala amh 0,21 , fsh ok, sla som na test plondosti, na pocest astrolnych folikov a amh mi stuplo na 2,5 dečko som mala 100 pred tymto pokusom som dečko mala 7 a jeho hodnota bola asi 30 cize uplne pod normu..teraz mi amh stupa aklesa v zavislosti od toho kolko mam amh , brali mi ho asi 3x a stale mam inu hodnotu, ale uz nikdy osm nemala amh 0,21, stale bud 1. potom 0,56 a neskor 0,79 ale terz mam dečko zasa len okolo 30 cize je to mozno aj tym .. zabera to
@zibi toto su vsetky vitaminy co beriem s tym ze d3 beriem 3x denne a ostatne jednu denne okolo obeda a melatonin davam 20 min pred spanim... a nechapem to lebo amh sa mi znizilo v priebehu 2 mesiacov z 0.57 na 0.1 ...mala som robene pred dvomi tyzdnami a to som po cele tie 2 mesiace brala d3 od swanson 5000IU... vsetky ostatne vysledky su v pohode... v papieroch mam napisane diminished ovarian reserve (DOR) tak si myslim ze ked pridam este DHEA tak snad sa to trocha zvysi..... pri IVF som mala iba3 bublinky a s toho dve prazdne a jedno vajicko... druhy den po obbere sa proces prerusil tak k ET sme sa nedostali... okolo 10 decembra bude druhy pokus
@lola911 Ja si to presne nepamätam bo objednavam zo zahranicia vela, aj ine veci. Odporuca sa brat 3x denne 25mg a to asi 3 mesiace pred IVF alebo planovanym otehotnenim. Urcite podporuju aj ine pripravky kvalitu vajicok, napr, aj vyssie davky Q10 a pod. Tych pripravkov by bolo "milion", vsetky maju klady zapory. Ja som sa rozhodla vsadit na toto, spocitala som si to aj financne a pod. Ja som predtym bravala vitaminy, najmä cez zimu dlhodobo - omega kys., vit. A, D a Pyridoxin a neviem co este, to bolo pred druhym IVF a tam som potom mala tych 8 neuspesnych transferov. Takze mne sa to nejak neosvedcilo.
@zellva Dakujem. Vies, ja som hrala o cas, mam uz 38 a vedela som, ze zlepsovat sa to nebude. Pre mna to bolo, hop alebo trop! Po 8 transferoch som proste nemala co stratit.
@lola911 ale aku mas hodnotu vitaminu D3 v krvi a aku mas hodnotu fsh
lebo ked mas nizke fsh tak zial to moze byt predcasna menopauza ☹ a dolezity je pocet aj tych astrolnych folikov
ale ked mas velmi nizke dečko - tak nestaci brat 1 tabletku denne
ja som mala dečko 7 len a podla odporucani na americkych forach som vtedy jednorazovo zobrala 10 tabletiek co je 50 000 jednotiek a potom som asi tyzden nebrala a nasledne som sla podla schemy 3x denne 5000 , 6 tyzdnov, potom 2x 5000 6 tyzdnov a dlhodobo 1 x5000 ..decko slo rychlo a pekne hore...ono to velmi dlho trva a mozno ho telo ajspotrebuva na ine procesy..preto je pre telo prospesnejsie ho rychlo doplnit, ako dlhodobo brat nizke davky .... ze vraj jelepsie nebyt dlho v deficite
cize aku mas teraz hodnotu dečka? vies??
@zellva
@lola911
mam aj skupinu nk bunky vitaminy a ivf a tam su aj clanky co vsetko robi dobre na foliky
ale co sa ukazalo ako najprospesnejsie je asi fakt ten melatonin 3 mg denne asi 2 az 3 mesaice pred ivf
treba davat ale pozor na to, ze ked sa liecite na stitu znizenu a aj mate zvysene NK bunky a cytokiny tak treba opatrne s melatoninom ..lebo in to zvysuje
mate vysetrenu reprodukcnu imuno? to je tearz taka novinka, ze preco sa embryjka neuchytia....
@zibi testy na hodnotu decka som nemala robene ale beriem ho uz dva mesiace v kuse tri krat denne a amh sa mi znizilo... fakt nechapem FSH mam 14.... je trochu zvysene ale v pohode ...... objednala som aj dhea... cakam ze to dorazi bud zajtra alebo pozajtra a skusim davat dve tabletky 25mg... je mi jedno co pomoze 🙂 hlavne nech to vyjde 🙂 to d3 zvysujem na 6denne 2-2-2 🙂
@zellva ten melatonin je fakt dobry... ja si davam 1tabletku 3mg pred spanim... na ivf som mala tri krasne velke folikulky len bohuzial dve prazdne... a jedno jedine vajicko ktore sa druhy den prestalo delit 😒 preto si ordinujem dhea aby folikulky neboli prazdne... nic skodlive v tom nevidim... s mojim amh 0.1 vyskusam vsetko kopirujem zo strany 🙂
DHEA: One of the most essential elements in the human body to help balance body functions
• Vitality and higher energy levels
• Extended life and improved mood
• Slows the ageing process
• Resistance to disease
• Reduces the ill effects of stress
• Decreased body fat
• Weight control
• Enhanced sex drive
@zibi
@lola911 ďakujem vám dievčatá 🙂 my sme boli na 2 ivf, Z prvého sme mali jedno embryjko ale bohužiaľ a z druhého ostali 3, jedno je zmrazené a dve nám vložili ale bohužiaľ opäť nič, na ket chceme ísť až možno o pol roka, uvidíme a dovtedy práve chcem tu reprodukcnu imunologiu. Ale dovtedy budem dávať to Decko a skusim Maca 🙂 to máme doma tak naordinujem.
@lola911 no uvidis..ako pisem ...funguje to u toho kto ma fsh v pohode ...a nema ho zvysene a ani vysoke, tak hovoria v studii...vela babam sa amh zvysilo na zaklade dečka...
ono to je tak, ze ked je dečko velmi zznizene tak ide do dolezitejsich casti tela ako je plodnost..to je pre telo "nepodstatne " v tom momente, a amh ako sa dokazalo je zavisle na vitamine D3, D3 zapina gen amh, ktory je nedostatkom dečka znizene
ale neviem , ci to zabera u ludi co maju fsh zvysene..vid tvoj pripad 😖 😠 ze ti to nestupa , ale klesa... ☹ ako vtedy to ze vraj nezabera.... ☹ ved uvidis, dečko je prospesne pre ine veci a ked ti nezaberie na to zaberie ti na maternicku, sliznicu, znizenie imunity atd...
skus pridat koeznym q10, macu, matersku kasicku, a ten melatonin - ten je dokazane ze odstranuje z folikulov oxidacny stres a velmi dobre vplyva na plodnost...
s tym dhea fakt opatrne - dhea nie je doplnok ani liek, je to steroidny hormon , ktory moze rozhadzat telo, prirodzene sa nachadza napr. aj v maci , je ho prirodna zlozka cize skor by som do toho sla, a treba dvat pozor aj na to ze zvysuje testosteron, ktory moze plodnsot zablokovat cize treba radsej brat pod dozorom lekara a nech ti kontrolouju HP
@zibi stitnu mam v pohode... myslim ze vdaka tomu melatoninu som mala krasne velke folikulky... inak myslim ze melatonin je dobry proti stresu 🙂 na mna tak posobi..... vyskusam to s tym dhea 2-0-1 a uvidime co sa stane 🙂 ....2ivf planujeme v decembri ak mi budu ochotny dat marodku na dva tyzdne 🙂 davam este aj tento femibion (kyselina listova) 🙂 to je ta ruzova pirulka na pravo 😉 .... lol to je moja denna davka vitaminov 🙂
@zellva 500vka je malo 5000ka
tu je link 🙂 maju dobre ceny a posielaju aj na slovensko 🙂

@lola911 ne neviem, ked nemas moznost zohnat tak nevadi..ale bolo by dobre veidet aku hodnotu mas nk buniek, napr. tie maju normu do 24 sa mi vidi po novom, ale na otahotnenie a dobry priebeh by mali byt okolo 12 co je spodna norma.... to iste tnf a cytokyny...
no ved uvidis, ked sa neda zohnat tak to musis veirt, ze je vsetko ok .. 🙂