icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

zellva
15. nov 2015

@lola911 ďakujem ;)

zibi
15. nov 2015

@zellva 5000 ako pise
@lola911 a hematka a reprodukcna imuno...proste su latky ktore zabranuju uhniezdeniu embry
zbytocne pojdes na ivf..strasne vela bab ma to zvysene a posobia na embryo toxicky
mozes brat neskutocne mnozstvo doplnkov, mat krasne embryjka, ale ked sa ti neuhniezdi?
stitka a TSH by mala byt pod 2 na ivf to je naj
anexin by si mala mat negativny, nemala by si mat hustu krv
nk bunky a tnf v norme
je toho dost..stumulka, foliky embryjka je len polka uspechu...uhniezdenie je asi najtahsia cast celeho procesu a na ten musis byt ty ok a aj tvoja imunita, inak ked bude zvysena , budes embrya stale vypudzovat...co ti vlastne robili za vysetrenia?
aj pri vyteroch z dola ..jedna strasne zle robi pri nidacii 😝

lola911
15. nov 2015

@zibi ano robili mi hematoglobinopathy, thyroid antibodies a levothvroxine testy... vsetko mam v pohode.... jediny problem je to amh... ved uvidime 🙂 zvysena davka d3 plus dhea by mali pomoct 🙂

zellva
15. nov 2015

@zibi ďakujem, no okrem bežných vyšetrení máme genetiku správenu. Takze teraz najbližšie urobíme ostatné vyšetrenia. A kde si bola na imunologiu? Čítala som o NR a BA. Začneme to riesit až po novom roku sme sa dohodli S manželom ale tak prieskum robím už teraz 🙂

zibi
16. nov 2015

@zellva isla by osm do blavy imunovital alebo medirex tibenska
nitra sice robi protilatky na trofoblast ale je uplne jedno , pretoze nk bunky a tieto veci su vacsinou stale zvysene ked mas aj trofoblast
vela babam nevyhovuje dzurillova nitra, ze ma otrasne chovanie...neviem nebola som ... ja by som sla do imunovitalu blavy tam robia vsekto komplexne, navrhnu liecbu, pripadne vedia pichnut aj intralipid

@lola911 cize stitku a hematku ? a reprodukcnu imuno ti robili ? lebo sa nevyznam v tych zahranicnych testoch ...toto je este dolezitejsie ako stitka a hemato

zellva
16. nov 2015

@zibi ďakujem, dostala som novú nádej skusim úplne všetko ;)

lilitela
16. nov 2015

No baby ja vam zelam, aby ste si vyriesili problemy, ak sa nedari, ale za seba vam poviem na rovinu, ze ja ked som mala tych 8 neuspesnych transferov, tiez som uz plakala, ze kde je chyba a dozadovala sa vysetreni, presne clovek toho nacita na webe (imuno, hemato a neviem co), a mne povedali, ze mi mozu preventivne nasadit Prednison, Fraxiparin a ja som nenasla nakoniec odvahu to uzivat. A ako sa ukazalo, bolo to LEN a LEN o tom kvalitnom vajicku. Proste som ho 8x nemala a bola som uz tak psychicky zdeptana z tokych navstev CAR, ze kebyze mam este behat po imuno a hemato a hentotamto, tak ma porazi. nakoniec sa to spravne a zdrave vajicko chytilo bez vysetreni a bez dalsich liekov.

lola911
16. nov 2015

@zibi ano, stitnu, hematku a imunitu mam v pohode 🙂

zibi
16. nov 2015

@zellva skus..kludne mi napis ip 🙂

zibi
16. nov 2015

@lilitela je to asi o stasti ..mozno keby si si obehala imuno a hemato tak by to vyslo aj skor.
Ako je dokazane , a aj vela bab si tym tu preslo, ze ked sa preliecila ta zvysene imunita , tak telo babo prijalo.
Proste su iste specifikce bunky ,ktore zabranuju nidacii embrya , sposobuju potraty atd..ale je pravda, je ju vela bab, ktore nejdu na vysetrenie, lebo sa nechcu do toho tak angazovat a mozno im to vyjde. Mozno je to o stasti, mozno spravny cas, mozno aj maju zvysenu imunitu, lebo ta sa zvysuje na zaklade bakterii a virusov neliecenych, a mozno to akurat nedavaju do spojitosti. Ze pred dvomi mesiacmi, kym otehu brali antibiotika a virus a bakteriu preliecili a iminita sa upravila a aj otehotneli..Cize nie kazdy musi brat prednison. niektoree bacily, virusy sa preliecia a vsetko sa naraz zlepsi a aj babatko porodia. Cize to su take vsetko veci , ktore mozu suvisiet , len ich do suvisu nedavame....a potom su baby, co si preventivne vsetko pochodia , absolvuju vysetrenia a ked su si iste, ze su ok a nemaju nic co brani otehu, tak vtedy cakaju na ten spavny cas, kym to nevyjde..A ked nieco najdu, liecia pricinu problemu. Cize ludia a zeny su rozne 🙂 dolezite je , aby sa k tomu cielu doslo..ci s vysetreniami alebo bez... fakt sme kazda ina..a aj iny pristup k tomu mame 🙂
super ze ti to vyslo drzim ti palce a tesim sa s tebou

lilitela
16. nov 2015

@zibi Vdaka. V mojom pripade som presvedcena, ze obehat si vysetrenia by mi nijako nepomohlo. Ale v ostatnom s tebou suhlasim, urcite su pripady kedy je to potrebne.
Ja som posledne IVF absolvovala uz pred nejakym casom a vela veci z pamäte vypustam. Ale matne sa mi javi, ze hodnota AMH vypoveda o ovarialnej rezerve, cize o POCTE vajicok, nie o jeho kvalite. Cize D3 kludne moze zvysovat hodnoty AMH, cize zvysuje pocet dozretych vajicok pri IVF (alebo prirodzenom cykle), co samozrejme zlepsuje sance na otehotnenie v tom cykle, ale neviem, aky ma vplyv na kvalitu tychto vajicok. Kdezto o DHEA si spominam, ze tato v studiach zvysila kvalitu vajicok, cize zvysila percento otehotneni. Ale ak si to pamätam nespravne, kludne ma oprav, aby som dobuducna nerozsirovala nespravne informacie.
A este za seba: v tom neuspesnom cykle som vyprodukovala 11 blastocyst, v tom uspesnom "iba" 3.

zibi
16. nov 2015

@lilitela no ono je toa tak , ze podla tych studii americkych AMH moze byt falosne negativne u ludi, ktori maju nizky vitamin D3 v tele, kedze amh je ako keby zavisle od dečka, dečko zapina ako keby "gen"amh tak doslovne to bolo...cize ked mas nizke dečko , mozes mat falosne nizke aj amh ale plati to len u zien, ktore maju fsh v poriadku a aj pocet astralnych folikulov - lebo tie vypovedaju o znizenej ovarialnej rezerve a pocte folikov...
mne sa nezdalo to moje amh, kedze som mala pravidelne cykly, ziadne vykyv nic , fsh uplne v norme , tak som hladala na zahranicnych forach a nasla som studiu .... o dečku a tam sa mi to potvrdilo, ze amh moze az 3 nasobne stupnut ked sa d3 da do normalu. sla som do istoty este aj na ultrazvuk, kde mi vypocital doky pocet astralnych folikulov mala som ich 13 a povedal, ze ten predcasny prechod u mna momentalne nenastava, ze mam dostatocny pocet folikov ... a tak som sa zacala napchavat dečkom a AMH mi stuplo. a uz nikdy som ho nemala nizke.... ale ako pisem, len u zien co maju tie 2 podmienky splnene... moze byt amh falosne nizke. a potom je to aj zle v stimulke, ze zbytocne ti davaju velke mnozstvo hormonov a pritom nemas nizke amh... mna napchavali nadmernymi stimulkami a zle som reagovala na to a pri softe som tiez vyprodukovala dost folikov len s clostylom , takze u mna to fungovalo ...
ked mas nizke amh a vsetko s tym dokopy zvysene fsh, nizke pocet astralnych mozes ist do predcasnej menopauzy, menej folikov mozes vyprodukovat, preto su dobre tie softy .... a tam uz naozaj dečko nepomoze, proste ten pocet folikov je obmedzeny , hoci kvalita sa stale da zmenit...a k tej predcasnej menopauze este .tiez mi doky hovoril, alebo som dakde citala uz neivem, ze neznamena to ze v 38 strati zena menstruaciu a uz je v predcasnej ..to nie..ze mozno o par rokov styri pat ako ine zeny pride do menopauzy... a fakt aj u teba sa potvrdilo , ze radsej kvalita ako kvantita 😉 ja som mala tiez pekne embryjka s menej folikov ...a dufam, ze som to spravne vysvetlila o tom amh ... niekedy chcem viac napisat, povedat a zamotam sa 😀

lilitela
19. nov 2015

@zibi Ano, porozumela som. Ja som si tieto hodnoty (FSH), ani pocitat folikuly nedala, AMH viem vyslovene z toho, ze mi ich robili v "zakladnom" vysetreni. A prave kvoli tomu ma to nezaujimalo, ze to vypoveda o pocte, nie o kvalite vajicok. Jasne, ze ked niekto vyprodukuje 2 vajicka, a potom neni co vkladat, tak to je zase o niecom inom. Tam treba jednoznacne najst sposob, ako to navysit.

silvinkabb
20. nov 2015

@lola911 odkial objednavas dhea? Som to tu nejak nebasla

lola911
20. nov 2015

@silvinkabb http://www.biovea.com/uk/category_dispatch.aspx...

klikni na na link... maju tam viac ponuk a posielaju aj na slovensko 🙂

zibi
20. nov 2015

@silvinkabb ja mam dobru skusenost s firmou swanson . objendavam dečko od nich a aj baby co objednavali aj ine si pochvalovali.ako jedine dečko sa mi v krvi naozaj aj dvihlo ..a maju aj dhea a je to kvalitna americka firma
http://swanson.sk/search?q=dhea

lola911
20. nov 2015

@silvinkabb ja som si ojednala tento http://www.biovea.com/uk/product_detail.aspx?PI... mali ho v takom modrom baleni a teraz zmenili obal 🙂 je to v bielom baleni 🙂

silvinkabb
20. nov 2015

@zibi dakujem kuknem
@lola911 ja moc zo zahranicia neviem objednat ale kuknemaj tam.

zibi
20. nov 2015

@silvinkabb a chces ho naco na amh ? neskusala si to dečko?
plus na kvalitu folikov robi velmi dobre melatonin , resavitrol - to su doplnky bez nezaiducich ucinkov, ja som po melatonine mala stael krasne foliky, plus materska kasicka a koenzym je super

silvinkabb
20. nov 2015

@zibi ja ti este neviem. Mam zachvilu 38 a po neuspesnom ivf kde sme nemali ani co zmrazit urcite musim posilnit vajka

lola911
20. nov 2015

@silvinkabb ak mas moznost objednat swanson tak tak by som urcite objednala tie lebo mas istotu ze je to na prirodnej baze 🙂 a maju aj super ceny 🙂

zibi
20. nov 2015

@silvinkabb vsetko so vsetkym suvisi
ake vysetrenia mas?co ti robili? zelezo, decko, vyssi cholesterol, mutacie a zle prudenie krvi do vajecnikov maternice, zvysena imunita , stitka.. vsetko vplyva na foliky..kludne napis ip
ale po 4 ivf co mam za sebou cykly kde som brala melatonin s kasickou som mala naj foliky

zibi
20. nov 2015

@lenka_21 ako sa mas moja? co mas noveho ?? 🙂

lilitela
24. nov 2015

@zibi Zibi ale melatonin je tiez hormon a nie je pravda, ze je uplne bez neziaducich ucinkov. Brala som aj ten.

zibi
24. nov 2015

@lilitela jasne, ze je ..ved aj pisem, ze ma neziaduce ucinky a nema ho brat ten kto ma probemy so stitkou, lebo zvysuje TSH a aj ten co ma zvysenu imunitu ..a ked uz tak sa ma sa brat kratkodobo cca 2 mesiace a pauza ..cielene len kvoli folikom
ale ked porovnam svoj ivf cyklus s melatoninom a bez ..tak jednoznacne vyhrava ten s mealtoninom .mala osm krajsie folikuly a aj embryjka

lilitela
24. nov 2015

@zibi A ty si uz vlastne tu DHEU skusala?

zibi
24. nov 2015

@lilitela nie neskusala .. ja som ju kvoli neziaducim ucinkom brat nechcela.. a ani nemozem
mne pomohlo to decko mi zvysilo amh a tiez ine vitaminky

lilitela
25. nov 2015

@zibi A co mas za problem, ze ju nemozes brat?

zibi
25. nov 2015

@lilitela jednak mam problemy so srdcom a bojim sa ..plus nechcem si zvysit testosteron a zbytocne rozhadzat cyklus a co je pre mna dolezite zvysuje abnormalne NK bunky a tie si nemozem dovolit zvysit , kedze ich uz aj bez toho mam zvysene...cize ja to brat nemozem 🙂 neviem, ci staci taka odpoved? 😀

lilitela
25. nov 2015

@zibi jasne ze staci, chapem ak mas zdravotne problemy. A davali ti uz Intralipidy?