icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kominar
12. jan 2016

@zus_ke Ahoj moja
Mne na fore bolo odporučenie D vitamínu od Swansonu Vitamín D3 5000 IU 1 dene Daj si u gyn zmerať

zibi
12. jan 2016

@zus_ke a to fsh mas mimo normu? alebo vramici referencnych hodnot? mas ho zvysene?

zus_ke
12. jan 2016

@zibi dnes mi povedala lekarka, ze norma je do 8,9 a ja mam teda zvysene...ale asi zalezi od toho kto ake hodnoty pouziva ( takto mi to povedal moj gynekolog ) ale aj na nete co som pozerala rozne tabulky, tak je to zvysene...sice nie extremne, ale je...... dnes som 11 DC, tento cyklus nas caka IUI a ked sa nahodou nepodari tak umele nas caka .... :( dufam, ze IUI klapne !!!

zibi
12. jan 2016

@zus_ke drzim palce..ked budes potrebovat poradit kludne napis IP ... a dečko mas aku hodnotu?
ako neviem ci v pripadne zvyseneho fsh ma zmysel brat dečko na amh ale dečko kazdopadne robi dobre plodnosti a reprodukcii tak nei je na skodu ho brat

zus_ke
12. jan 2016

@zibi dakujem si zlata 🙂 no decko netusim ake mam, to som sa ani nepytala.... idem dnes do lekarne po praci, takze myslis, ze kupit aj toto? 🙂 ja som sa lekarky pytala na DHEA , ale povedala mi, ze to nema zmysel....ze ta rezerva sa zvysit neda :( nic to, ja myslim pozitivne a viem, ze to IUI nam pomoze a uz v lete sa budem gulat 🙂

silvinkabb
12. jan 2016

@zus_ke
@zibi hej ale mala by si ho dat ceknut. Lebo ak ho ma dost tak je to praveze zle nie? Mne tak povedala dr ze bacha na decko

zus_ke
12. jan 2016

@silvinkabb @zibi teraz pozeram na vysledky, tak mne brali len FSH, LH, AMH, prolaktin, estradiol a testosteron.... cize dat pozriet aj to decko?

zibi
12. jan 2016

@zus_ke skus mrknut do mojej skupiny mam tam rozne clanky ohladne aj AHM a kvality folikov
nevadi , ze mas nizsie amh ..skor by som ti navrhovala soft ivf a rovno brno ako sa trapiot s iui ..tam maju vacsie susenosti
ako mozes vyskuat napr. nech ti zoberu dečko - kolko ho mas v krvi ale D3 a potm si kupit dečko ked bude nedostatok , bud vigantol je na predpis alebo swanson 5000 najlepsia skusenost - nie je to reklama, ale vela bab tu ma naj skusenost s nim, a najrychlejsie stupnutie dečka ..ostatne trvaju hrozne dlho kym to stupne tak vyskusaj, na gynde ti dečko zoberu,
kolko mas rokov?
mas aj ine problemy? co je dovodom ze mas vyssie fsh? hladali pricinu ci?
nejake autoimunitne ochorenie?
inak odporucila by som ti rovno reprodukcnu imunologiu - tam robia komplexne vysetrenia hadam na vsetko a aspon s anebues tratpit - aj stitku skontroluju, aj dečko, aj imunitu ci nevytvara protilatky, zelezo proste fakt vsetko a aj partnera...
urcite si ho daj skontolovat - a pozerala osm spatne do clankov, ze boli pripady ked decko dokazalo aj fsh upravit...niekedy fsh zvykne vyskocit . nebrala si nejaku antikoncepciu alebo nejake hormonalne lieky??

zibi
12. jan 2016

@zus_ke a kjolko mas folikov?

zus_ke
12. jan 2016

@zibi popozeram tie clanky urcite, dakujem pekne za info 🙂 nooo ja mam 26 rokov, snazime sa cca rok a pol uz....ja som mala pred rokom laparo kvoli cyste na vajecniku, ale spolu s cystou mi zobrali aj skoro cely vajecnik ( uplne malinky kusok tak nechali.ale ten vraj nefunguje uz )...tam mi zistili, ze mam endometriozu... po operacii povedali, ze naisto do 3 mesiacov otehotniem, no ale vidis, presiel rok a nic stale...a to som brala inofolic, kyselinu , femibion, priatel folandrol.... tak sme sa v decembri rozhodli, ze dost, ideme to riesit... tak sme v heliose.... a zatial jedine, co mi zistili, je to zvysene fsh a to amh nizucke uplne...a praveze anti som brala len 2 mesiace a to tiez mi dal lekar kvoli tej cyste , ze by mala prasknut, no nepraskla...a inak ziadne problemy...pravidelny, nebolestivy cyklus... partnerovi robili spermiogram, ten je uplne v poriadku.... preto nam teraz odporucili to IUI..... tak uz to vyskusame, ale rozmyslala som presne nad tym brnom.... ci neist rovno tam ...alebo pripadne nejaka klinika v prahe....aaa dnes som mala jeden 13mm folik a 2 take ze uplne malinke....

lola911
13. jan 2016

@zus_ke ahoj, ja stale skusam beriem d3 5000iu momentalne 15 kapsli denne 5-5-5 v kombinacii s dhea 75mg denne, mam 25mg kapsule, tak si davam 2-0-1..... moje posledne vysledky fsh boli 14 a amh 0.01 ale mala som ich robene koncom novembra... treba to skusit brat aspon 3 mesiace a potom ivf, tak pocitam ze dalsi pokus by mal byt asi koncom februara alebo zaciatkom marca, ja teda osobne skusenosti nemam ale co som citala po nete ze kockam sa amh zvysilo po d3 a dhea... dalsia vec je ta ze ja som mala pri ivf krasne foliky ale boli vsetky prazdne a dozvedela som sa od jednej kocky tuna na koni ze existuje nejaky syndrom prazdnych folikulov, tak si myslim ze ta dhea a d3 by mali pomoct... chod co najskor do brna do rp aby si nestarcala cas 🙂

zus_ke
13. jan 2016

@lola911 dakujem kraasne! pocula som na to brno dobre veci ,tak asi skusime,ak nam nevide to iui tento cyklus... co pevne verim,ze sa to podari.... a ty uz mas za sebou nejake iui alebo ivf? v ktorom centre si? aaaa drzim velmi velmi palce,aby ti to vyslo cim skor ;)

zus_ke
13. jan 2016

@lola911 a ked sa to nepodari naaahodou,tak si aj ja asi kupim d3 a dhea... ved neuskodim si 🙂

lola911
13. jan 2016

@zus_ke my chodime do brna do rp, mala som tam dve neuspesne ivf, ja som iui neskusala, ja mam jeden vajickovod len polovicny a navyse je nepriechodny a druhy tam nemam vobec... chodila som kedysi do ba na zochovu, potom v uk v salforde do hope a v machestri do st marys.... nikde nam nepomohli tak dufame ze v brne to vyjde s tym ze si vsetky vitaminy ordinujem sama 🙂 aj dhea som si nasadila sama 🙂 lebo lekari ako sa zda sa nezaoberaju nizkym amh, tvrdia ze sa to zvysit neda a odporucaju hned darovane vajicka.

zus_ke
13. jan 2016

@lola911 presne toto !!! mne povedali,ze nijak sa to zvysit neda.... no vyskusam aj ja... odkial dhea objednavas?

silvinkabb
13. jan 2016

@zus_ke aj tu baby predavaju 😉

lola911
13. jan 2016

@zus_ke na tvojom mieste by som brala tuto http://www.swanson.sk/p/371/dhea swanson je velmi dobra znacka, funguju na prirodnej baze a tato je aj za dobru cenu, odporucaju tam jednu denne ale to je malo ak si chces zvysit amh odporuca sa 75mg denne 2-0-1.... ja beriem s anglickej stranky lebo nezijem na slovensku... ak objednas so slovenskej nemusis na to dlho cakat 🙂

mondrejc
13. jan 2016

@zus_ke ja mam DHEA na predaj, neotvorene balenie. Kukni moje inzeraty. Objednala som z Biovea, davam za cenu bez cla. Ja mam zle vyskedky na endokrinologii, nemozem to brat. Ak by si mala zaujem pisni 🙂

alica311
24. jan 2016

@zibi ahojky, môžem sa spýtať, ako to funguje v medirexe, keď si chcem dať urobiť kontrolný HP, Dčko a AMH. Môj gynekológ mi nechce už kontrolný spraviť, tak si chcem dať sama, len neviem ako a kde, vieš poradiť, ďakujem.

zibi
24. jan 2016

@alica311 v medirexe ti nespravia klasicke amh a ani hormonalny profil
akurat to dečko ale to ti zoberie aj internsta alebo endokrinolog
oni sa zaoberaju repro imunologiou a hormonalne profily nerobia ...ako labak ano..ale tibenska, girovska riesia reproi imuno
a este k tomu hormonalnemu profilu? nemas tazkosti so stitkou a nechodis na endokrinologiu? lebo aj oni by ti mohli zobrat hormony ....preco si ho nechce dat spravit?
viem ze je nejaky labak kde si ako samoplatca , len tam sa asi tiez plati a za amh platis aj u gindosa

alica311
12. feb 2016

Baby, AMH 1.56 a dnes zo mňa pri OPU vydolovali len 2 vajíčka po klasickej stimulke, dr. nechápala prečo tak málo????? ☹

lola911
12. feb 2016

@alica311 pravdepodobne ti nesadla stimulka,,, cim si stimulovala?

silvinkabb
12. feb 2016

@alica311 jj co znamena klasicka stimulka? a inak tie doktorky by tiez mohli zvazit ako sa spravaju. moja tiez nechapala tak som na nu kukala, ze "ved vy mate vediet najlepsie" . nie je to moc dobre na nasu psychiku

alica311
12. feb 2016

@lola911
@silvinkabb
mala som krátky protokol (klasické ivf nie soft) a stimulovala som gonalom 150 jednotiek 8 dní, na začiatku vyzeralo, že 4 - 5 vajok, potom, že 5 -6 a nakoniec sú z toho 2 :(
veď práve, doktorka sa čuduje a čo teraz ja s tým? bojím sa, či vôbec budú zrelé a keď nastúpia manželove nie veľmi dobre rybyčky, tak zbohom, pomóóóc ☹

silvinkabb
12. feb 2016

@alica311 klud vsak uvidis. ja som tiez mala gonal, ale 200 a posledne dni orgalutran. tiez som mala iba 5 vajok, 3 sli do pk a prezili 2. vlozene obe, a zial nic. nemusi byt vsetko o kvantite. tym nevravim, ze mas byt teraz nabudena ze vsetko ok, ale ani to nemusi znamenat uplnu katastrofu. baby maju 20 vajok a vo finale ledva dve zdrave. drzim ti velmi palce

alica311
12. feb 2016

@silvinkabb OK, len teraz má nejako riadne začína bolieť brucho, je to normálne po OPU?

silvinkabb
12. feb 2016

@alica311 ani v tom ti neporadim. kazda sme ina. hlavne oddychuj 🙂 je to zasah do tela

alica311
12. feb 2016

@silvinkabb Tak ďakujem 🙂

lola911
12. feb 2016

@alica311 nie v kazdom foliku su vajicka,,,, ak si mala 5-6 folikov tak 2 vajicka je pekna uroda 🙂 ja som myslela ze si mohla mat okolo 15-16 folikov podla tvojho amh,,, mozno doki sa cudovala lebo mas ukazkove amh,, 5-6 folikov by si vyprodukovala pri amh 0.5 - 0.6,,, treba pockat ze co a ako, nikdy nevies ktory bojovnicek je ten pravy 😉